Manchester City – Aston Villa 2:0 (kon.) | Fulham – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Manchester City
2:0 (0:0)
Aston Villa FC
Středa 20.01.2021, 19:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Manchesteru City s Aston Villou vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:02:56)
     
    Manchester City se díky vítězství nad Aston Villou dostává na čelo Premier League. O skóre nyní vede před Leicesterem, který má ale o zápas navíc. O bod zpět je poté městský rival United.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:4.
    Střely mimo: 7:4.
    Rohy: 16:2.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 10:9.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a dohrávka prvního kola Premier League je u konce. Manchester City vítězí i v šestém utkání v roce 2021, tentokrát na domácí půdě poráží nebezpečnou Aston Villu 2:0.

    První poločas sice odstartoval náporem Manchesteru City, ale již v páté minutě neproměnil zmatky před brankou Aston Villy skvěle postavený Bernardo Silva. Po střetu s Grealishem se pokoušel Kyle Walker ještě rozhodit zraněný stehenní sval, ale nakonec musel ve 28. minutě přepustit své místo na trávníku Zinčenkovi. Tempo do konce prvního poločasu pouze upadalo. Když už De Bruyne v nastaveném čase našel volného Fodena, tak dvacetiletý křídelník nestačil zakončit před Konsou.

    I po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. V 54. minutě se dostal do obrovské šance Joao Cancelo, ale po přihrávce od De Bruyneho trefil jen břevno. Skóre se měnilo až deset minut před koncem druhého poločasu, kdy po dvojnásobném zaváhání v rozehrávce Aston Villy využil situace Bernardo Silva. V samém závěru poté po odpískané ruce proměnil pokutový kop Ilkay Gündogan a uzavřel skóre na 2:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Mahríz v nadějném přechodu do útoku zastavil akci a raději poslal míč zpět k Rodrimu s Gündoganem. City už ví, že dnešní duel dovede do vítězného konce.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90. Ilkay GÜNDOĞAN - 2:0
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    O vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto! Balon si postavil na penaltový bod ILKAY GÜNDOGAN. Třicetiletý Němec zvolil střelu k pravé tyči, to Martínez padal na opačnou stranu.
    89. Penaltový zákrok
     
    89
    Po Cancelově střele musel zasahovat u své tyče Martínez. Akce pokračovala rohovým kopem, po kterém přišla hlavička Jesuse do ruky bránícího hráče. Penalta pro domácí.
     
    88
    Ederson si dal na čas s rozehrávkou po faulu na Silvu. Nakonec odpálil balon daleko na útočnou polovinu trávníku, kde to je pro domácí nejbezpečnější.
     
    87
    Hra se přece jen přesunula blíže k brance City. Po ztrátě balonu se ale dopustil faulu za žlutou kartu Neil Taylor. Na trávníku zůstal Bernardo Silva.
     
    86
    Naopak čerstvý Mahríz s Jesusem znepříjemňují rozehrávku hostujícího celku. Nakonec se balon dostal ke Grealishovi, který však útočil do plných.
     
    85
    Phil Foden měl sice otevřenější prostor na levé straně, ale raději zvolil jen přihrávku k nohám Rodriho.
     
    84
    Domácím vyhovuje jednobrankové vedení i držení balonu dostatečně daleko od branky Edersona. Hostům navíc docházejí síly a nenapadající tak agresivně.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Mahríz spěchal s míčem do vápna, ale Silvovi už ho přihrát nedokázal.
     
    82
    Aston Villa se snaží o rychlou odpověď. Střídající El Ghazi se pokoušel zahrozit z levé strany, ale přetaženým centrem našel jen Zinčenka.
     
    81
    Ihned po inkasované brance vyfasoval za protesty červenou kartu hostující trenér Dean Smith.

    Vít Schück

    Branky: 79. B. Silva (Rodri), 90. Gündoğan (pen.)

    Karty:   68. J. McGinn (ASV), 87. N. Taylor (ASV)   81. trenér Smith (ASV)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:9.
    Manchester City: Ederson – Walker (28. Zinčenko), Stones, Rúben Dias, Cancelo – De Bruyne (C) (59. Jesus), Rodri, Gündoğan – B. Silva, Sterling (72. Mahríz), Foden.
    Náhradníci: Steffen – Bernabé, García, F. Torres, Zinčenko, Jesus, Fernandinho, Mahríz, B. Mendy.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett (75. N. Taylor) – Douglas Luiz, Barkley (68. Ramsey) – B. Traoré (68. El Ghazi), Grealish (C), J. McGinn – Watkins.
    Náhradníci: Heaton – Engels, Nakamba, A. Almuhammadí, N. Taylor, Davis, Ramsey, El Ghazi, Guilbert.

    Rozhodčí: Moss – Lennard, Robathan
    ocianews.com