Schalke – Bayern 0:4 (kon.) | Hoffenheim – Kolín nad Rýnem 3:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:4 (0:1)
Bayern Mnichov
Neděle 24.01.2021, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Bayern právě vstřelil branku!
    V závěru zápasu si jinak skvěle chytající Ralf Fährmann přeci jen vybral slabší chvilku. Z nějakých třiceti metrů vypálil levačkou DAVID ALABA a brankář Schalke na "plavající" míč reagoval pozdě. Nutno přiznat, že Fährmann měl trochu ztížený výhled.
     
    88
    Bayern právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Po faulu Nastašiće kopal Bayern standardku – byl to takový kratší roh z pravé strany. Po Kimmichově centru se do vzduchu vyšponoval THOMAS MÜLLER a hlavičkoval přes Nastasiće neomylně k pravé tyči.
     
    87
    Ralf Fährmann se dnes opravdu nenudí. Tentokrát musel vyrážet Comanovu dělovku zpoza vápna. Naštěstí pro něj mířila doprostřed branky.
     
    84
    Jérôme Boateng sestřelil skluzem na polovině hřiště Benita Ramana a vysloužil si žlutou kartu.
     
    82
    Po rohovém kopu musel reflexivně zasahovat Ralf Fährmann. Ten na malém vápně nadvakrát obstál před dotírajícím Leonem Goretzkou.
     
    80
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    80
    Matija Nastasić přišlápl zezadu nohu Thomase Müllera, jenž s výkřikem padl k zemi. Udělena byla první dnešní žlutá karta.
     
    75
    Schalke je v posledních minutách lepším týmem a útočí na snížení. Tentokrát pálil z necelých dvaceti metrů Mark Uth. Jeho rána pro změnu minula o kousek pravou tyč. Chtělo by to trochu vylepšit mířidla.
     
    73
    Nově příchozí Alessandro Schöpf se ihned uvedl nebezpečnou střelou. Z hranice šestnáctky pálil mezi nohami Süleho jen velmi těsně vedle levé tyče. Manuel Neuer se tentokrát za míčem jen ohlédl.
     
    72
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Alessandro Schöpf.
     
    72
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Matthew Hoppe, přichází Nassim Boujellab.
     
    68
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Lucas Hernández.
     
    64
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Jamal Musiala.
     
    64
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Kingsley Coman.
     
    60
    Suat Serdar napřáhl ke střele z nějakých osmnácti metrů. Skákavá rána prosvištěla jen pár čísel vedle pravé tyče!
     
    54
    Bayern právě vstřelil branku!
    Joshua Kimmich našel dlouhým pasem za obranu ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, který nasadil kličku Kabakovi, položil si Fährmanna a přízemní střelou z pravého okraje malého čtverce navýšil vedení favorita. Třiadvacátý gól v sezóně v podání polského snajpra!
     
    52
    A byla z toho zajímavá hlavička Matiji Nastasiće! Po centru z pravé strany si nabíhal někam k penaltovému puntíku a hlavičkoval o zem těsně vedle pravé tyčky! Manuel Neuer by ale na míč zřejmě dosáhl.
     
    49
    Serge Gnabry si navedl balon do levé části vápna na střelu levačkou, křižná přízemní rána minula vzdálenější tyč zhruba o půl metru.
     
    42
    Střelu Leroye Saného z pravé strany vyrazil Ralf Fährmann jen před sebe. Z hranice malého vápna pohotově dorážel nikým nehlídaný Serge Gnabry, gól Bayernu ale neplatí. Prvně jmenovaný se chvíli předtím octl v ofsajdu.
     
    34
    Bayern právě vstřelil branku!
    Joshua Kimmich dostal až příliš prostoru, a tak mohl narýsovat krásný vzdušný pas k levé tyči, kde hlavičkou z hranice malého vápna pokořil Fährmanna THOMAS MÜLLER.
     
    31
    Po Harítově centru z pravé strany se do krkolomného zakončení ve skrumáži dostal Ozan Kabak. Manuel Neuer musel míč mířící od zad domácího beka do levé spodní části branky vyrazit reflexivním skokem.
     
    25
    Thomas Müller našel centrem z pravé strany hlavu Serga Gnabryho, ten ale nechal znovu vyniknout pouze skvěle chytajícího Ralfa Fährmanna.
     
    22
    Robert Lewandowski si narazil balon s Thomasem Müllerem a poté vystřelil. Ralf Fährmann jeho přízemní ránu u pravé tyče vyrazil a následně si brankář Schalke poradil i se štiplavou dorážkou Gnabryho!
     
    11
    A znovu hrozba na druhé straně. Zleva odcentroval před malé vápno Bastian Oczipka, Mark Uth ale hlavičkoval z náběhu do nohy Manuela Neuera! Teď měl Bayern štěstí.
     
    9
    Zápas nabírá zajímavé obrátky. Serge Gnabry si na levé straně šestnáctky zasekl míč na zakončení pravačkou. Následnou technickou střelou minul vzdálenější pravý horní růžek Fährmannovy klece.
     
    8
    Hodně podobná situace i na protějším konci hřiště! Zprava odcentroval Benito Raman a Suat Serdar hlavičkoval uvnitř pokutového území necelý metr vedle pravé tyče.
     
    7
    První velká šance Bayernu. Joshua Kimmich odcentroval z pravé strany na střed šestnáctky přesně na hlavu Roberta Lewandowského, který v náběhu zakončoval jen těsně nad břevno!

    Filip Lefenda

    Branky: 34. T. Müller (Kimmich), 54. Lewandowski (Kimmich), 88. T. Müller (Kimmich), 90. Alaba

    Karty:   80. Nastasić (SCH) – 84. J. Boateng (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 10:18. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:9.
    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Kabak, Nastasić, Oczipka – Stambouli (C), Serdar – Raman, Uth, Harít (72. Schöpf) – Hoppe (72. Boujellab).
    Náhradníci: Langer – Boujellab, Bozdogan, Mascarell, Mendyl, Mercan, Schöpf, Thiaw.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – J. Boateng, Süle, Alaba, A. Davies (68. Lucas Hernández) – Kimmich, Goretzka – Gnabry (64. Coman), T. Müller, Sané (64. Musiala) – Lewandowski (80. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Nübel – Coman, Costa, Lucas Hernández, Choupo-Moting, Musiala, Pavard, Roca.

    Rozhodčí: S. Stegemann (GER)
    bahis siteleri