Chabarovsk – Ufa 1:2 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 6:4 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 2:3 (kon.)
Jekatěrinburg – Magnitogorsk 3:5 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Úterý 26.01.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:03:24)
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:44
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+1, 2 střely, čas na ledě 18:32
     
    Traktor Čeljabinsk dokázal zvítězit na stadiónu Barysu Nur-Sultan po velkém boji 3:2 a přerušil tak soupeři sérii vítězství, která trvala čtyři zápasy. Hosté se do vedení dostali ve 12. minutě, kdy se z levého kruhu prosadil křižnou střelou do pravého horního rohu Alexej Byvalcev. Domácím se podařilo vyrovnat ve 33. minutě Jegorem Petuchovem, avšak hráči Čeljabinsku nejenže bleskově získali vedení zpět, ale navíc odskočili do dvoubrankového náskoku. Nejprve skóroval kapitán Sergej Kalinin, na nějž navázal o minutu později Vitalij Kravcov. V závěrečné dvacetiminutovce bylo domácí mužstvo jednoznačně aktivnějším týmem, jenže dokázalo už jen snížit, na konečných 2:3 upravil v 52. minutě obránce Valerij Orechov.

    Svěřenci trenéra Gatijatulina se díky vítězství osamostatnili na šesté příčce Východní konference právě na úkor Barysu a také Nižného Novgorodu. Celek z Kazachstánu zůstává osmý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Hokejisté Nur-Sultanu dokázali získat pevné postavení v útočném pásmu. Kouč Michajlis dává pokyn Karlssonovi, Barys zkouší powerplay!
    59:12 Neuznaný gól Barysu
     
    59:12
    Gól neplatí. Curtis Valk tak může zpytovat svědomí, že nedokázal svůj pohyb zastavit, či alespoň přibrzdit. Čeljabinsk stále vede a do konce základní hrací doby zbývá necelá minuta.
     
    59:12
    Porada se protahuje, je to opravdu velmi těsná situace.
     
    59:12
    Mužstvo z Kazachstánu dokázalo vyrovnat, ale zda gól bude platit ještě není jisté! Curtis Valk totiž v plné rychlosti narazil do soupeřovy svatyně a ta nevydržela ve svém postavení. Je otázkou, zda útočník vyhodil bránu ještě předtím, než puk od bruslí Akolzina přešel brankovou čáru, nebo až potom. Rozhodčí se nyní radí u videa.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:56
    Starčenko si vyměnil kotouč s Michajlisem a od levého mantinelu nebezpečně nahazoval puk před bránu. Adresát pasu Jakob Lilja však promáchl.
     
    58:19
    Svěřenci kouče Michajlise se dokázali usadit v útočném pásmu, ale jen na chvíli. Střelecký pokus Varona totiž zblokoval a hosty znovu osvobodil Pilut.
     
    57:39
    Úvod oslabení zvládají hosté na jedničku. Alexej Byvalcev byl úspěšnější na buly a Roman Manuchov bez přemýšlení odpálil kotouč přes všechny čáry do bezpečí.
     
    57:19
    Velká šance pro Barys, který si v závěru zahraje první přesilovku! Vyloučeným hráčem Traktoru je útočník Daniil Iljin. Dvě minuty za hákování.
     
    56:52
    Nahození Orechova bruslí zblokoval Majorov a Fedotov chvíli nevěděl, kde je puk. Stihl se zorientovat na poslední chvíli a ještě se stihl přemístit a zakročit lapačkou proti střele Michajlise.
     
    56:29
    Jakob Lilja nabral velkou rychlost a právě proto se dostal z ideální palebné pozice. Přesto zkusil vypálit, od brankářovy masky se touš odrazil do ochranné sítě.
     
    55:40
    Domácí kapitán Darren Dietz ostřeluje soupeřovu svatyni jedna radost. Cestu do sítě ale puk vypálený z jeho hokejky ještě nenašel a to ani po zakončení od pravého mantinelu, jež opět skončilo v moci Fedotova.
     
    55:18
    Henrik Karlsson vyjel vysoko z brány, aby zabránil samostatnému nájezdu Iljina. Zkušený gólman byl u puku jako první a odrazem o mantinel přihrál Blackerovi.
     
    54:49
    S nebezpečným nahozením od modré čáry přišel Dillon Heatherington. Tečovat se ještě pokoušel Akolzin, ale neuspěl. Fedotov měl proto o poznání jednodušší práci.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Petuchov (Orechov, R. Starčenko), 52. Orechov (Lilja, Petuchov) – 12. Byvalcev (Kalinin, Pilut), 34. Kalinin (Pilut), 35. Kravcov (Hyka, Bailen)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (21. H. Karlsson) – Dietz (C), Makljukov, Samat Danijar, Heatherington, Blacker, Orechov – Videll (A), Varone, Paňukov – Michajlis, Valk, Lilja – Akolzin, Sagadějev, R. Starčenko (A) – Petuchov, Gurkov, Ševčenko – Musorov.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Will) – Manuchov, Pilut, Bailen (A), Tělegin, Karpuchin, D. Bodrov, Jevenko – Åberg, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – M. Majorov, D. Iljin, Osnovin – Kosov, Karlin, Avcin – Lukin.

    Rozhodčí: Judakov, Olenin – Stroganov, Šadrin
    thejrc.org