Teplice – Pardubice 0:1 (kon.) | Příbram – Slavia 3:3 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:3 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:3 (1:0)
AC Sparta Praha
Neděle 07.02.2021, 18:30 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Filip Souček.
    90+3. David Moberg Karlsson - 2:3
     
    90+3
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tento Švéd je pro Spartu aktuálně nepostradatelný, vždyť je nejlepším hráčem a také proměnil obě penalty! DAVID MOBERG KARLSSON zamířil do pravého spodního rohu branky, zatímco Aleš Mandous šel znovu na opačnou stranu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Lukáš Greššák (SK Sigma Olomouc).
    90+2. Další penalta! Greššák se nalepil na Kozáka a pomohl mu k zemi
     
    90+2
    Pokutový kop pro Spartu! Lukáš Greššák si počínal před vlastní brankou nedovoleně, když srazil Libora Kozáka. Tohle muselo být jasné rozhodnutí sudího!
     
    90
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Florent Gregoire Poulolo.
     
    83
    Florin Nita je sparťanským hrdinou i dnes! Pablo González zamířil do levého spodního rohu branky, kam také šel rumunský brankář, jenž pokryl i dorážku stejného hráče a následně byl faulován. Poté sice míč poslal do sítě Radim Breite, ale vzrušení Sigmy bylo už zbytečné!
     
    82
    Pokutový kop také pro Olomouc!
     
    82
    Ladislav Krejčí mladší vletěl do Kryštofa Daňka! Pavel Franěk se znovu běží podívat na video!
     
    81
    Znovu možná půjde do akce VAR, jelikož v šestnáctce Sparty upadl Kryštof Daněk, který si šel pro faul! Franěk je zatím v klidu a počká na přerušení hry.
     
    80
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Tomáš Zahradníček, přichází Radek Látal.
    79. Prudkou Zahradníčkovu ránu z úhlu si Nita pohlídal
     
    79
    Sparta znovu propadla při rozehrávce a pustila Olomouc do přečíslení! Na levé straně se pohyboval Tomáš Zahradníček, jenž z úhlu nepropálil rumunského gólmana! Hra se pak velmi rychle otočila a blízko rozhodnutí byl také Libor Kozák.
    77. Mandous se skvěle vytáhl proti dvojhlavičce Krejčího s Hubníkem!
     
    77
    Letenský kapitán vybojoval rohový kop, který rozehrál sám Bořek Dočkal, který na zadní tyči našel Martina Vitíka. V předbrankovém prostoru se pohyboval Ladislav Krejčí mladší a Aleš Mandous musel míč vyškrábnout nad břevno!
     
    71
    Adam Karabec roztáhl hru na levou stranu, odkud odcentroval Dávid Hancko. Míč na zadní tyči zastavil Vít Beneš, za nímž se pohyboval volný David Moberg Karlsson. Další akci tahala Sparta z druhé strany, ale Švéda nenašel Bořek Dočkal.
    67. David Moberg Karlsson - 2:2
     
    67
    Sparta právě vstřelila branku!
    S velkým přehledem se prosazuje z pokutového kopu DAVID MOBERG KARLSSON! Švédský záložník zamířil k levé tyči, zatímco se Aleš Mandous vydal na druhou stranu. Koncovka zápasu bude velmi zajímavá, je totiž vyrovnáno – 2:2!
     
    67
    Pokutový kop pro Spartu!
     
    66
    Pavel Franěk běží k videu, aby se podíval na záznam hry! Libor Kozák skončil na zemi po tom, co ho trefil Ondřej Zmrzlý!
     
    65
    David Moberg Karlsson znovu vnikl do šestnáctky, kde se mu míč zamotal, a tak mu vypomohl Libor Kozák, jenž neudržel stabilitu. Sparta bude zahrávat roh nebo pokutový kop! O tom nyní jedná VAR!
     
    64
    Adam Karabec ukázal zaujetí pro hru, když situaci nevypustil a chtěl hrát! Pablo González (Olomouc) musel sáhnout k zákroku, jenž byl potrestán žlutou kartou.
     
    63
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Libor Kozák.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ladislav Krejčí st., přichází Srdjan Plavšić.
     
    59
    Dalším potrestaným hráčem je Ladislav Krejčí mladší (Sparta), který ve skluzu trefil soupeře. Mladý záložník bude Spartě chybět v dalším zápase.
     
    58
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Pavelka, přichází Adam Karabec.
    57. Ladislav Krejčí st. - 2:1
     
    57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na pravé straně se zapomněl jeden z hráčů Olomouce, a tak se LADISLAV KREJČÍ starší nemohl nacházet v ofsajdu! Zkušený záložník se podíval, kde stojí Mandous a podél něj zamířil přesně. Asistence: Martin Vitík.
     
    50
    Po dalším nákopu už mohlo vedení Sigmy být znovu vyšší! Za obranu si znovu naběhl Pablo González, který odstavil Ondřeje Čelůstku a mířil do pravé části branky. Rumunský brankář Sparty se tentokrát vytáhl podařeným zákrokem!
    48. Pablo GONZÁLEZ - 2:0
     
    48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Sparta měla nadějnou pozici, ale nevyužila ji, a tak zaúřadovala Olomouc! Aleš Mandous poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kde chyboval Martin Vitík, který nejprve nevystoupil a poté hráče neodstavil od míče. PABLO GONZÁLEZ si počínal mazácky, když prostřelil Nitu a zamířil do levého spodního rohu branky. Asistence: Aleš Mandous.
     
    43
    V přerušené hře si žlutou kartu prohlédl Roman Hubník (Olomouc), který zboural Michala Sáčka!
     
    43
    Výborně zapracoval Michal Sáček, kterého zboural Roman Hubník! Akce Sparty trvala dál, když ji rozvíjel Bořek Dočkal. Následně zleva přišel pas před branku, kde soupeře předskočil Ladislav Krejčí mladší, jenž zamířil jen nad branku!
     
    32
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Michal Vepřek, přichází Ondřej Zmrzlý.
     
    28
    Za šestnáctkou Sigmy se pohyboval David Moberg Karlsson, jenž levou nohou mířil do pravého horního rohu branky. Aleš Mandous se natáhl a balon vyrazil, perfektní fotbalový moment!
    24. Gonzalezovu dělovku Nita s problémy vyrazil
     
    24
    Mojmír Chytil prodloužil míč za sebe, kde se nacházel Kryštof Daněk, který znovu přihrával do vyložené pozice. Z hranice šestnáctky se napřáhl Pablo González, jehož dělovku zlikvidoval rumunský brankář Sparty!
     
    21
    Po standardní situaci mohlo být vyrovnáno, chtělo to lépe vystřelit! Bořek Dočkal poslal balon do vápna, kde jej pod sebe zpracoval Lukáš Juliš. Míč měl proti noze David Pavelka, který zamířil jen nad branku Sigmy.
    9. Kryštof DANĚK - 1:0
     
    9
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci jdou po perfektní akci na pravé straně do vedení! Tomáš Zahradníček si naběhl do volného prostoru a přízemním centrem poslal balon na první tyč, kde se před Vitíka dostal KRYŠTOF DANĚK, jenž nekompromisně zavěsil pod břevno! Asistence: Tomáš Zahradníček.
    7. Vepřek vracel na Gonzaleze, ale ten se nevymrštil dostatečně vysoko
     
    7
    Z pravé strany přišel centr na zadní tyč, kde byl zcela osamocený Michal Vepřek, jenž dal hlavičce razanci, ale nezamířil přesně! Obranné úkoly si nesplnil David Moberg Karlsson, který nechal soupeře za sebou.

    Michal Luxa

    Branky: 9. Daněk (Zahradníček), 48. P. González (Mandous) – 57. Ladislav Krejčí st. (Vitík), 67. Moberg Karlsson (pen.), 90+3. Moberg Karlsson (pen.)

    Karty:   43. R. Hubník (OLO), 64. P. González (OLO), 90+2. Greššák (OLO) – 59. Ladislav Krejčí ml. (SPA)

    Neproměněná penalta: 83. P. González (OLO), brankář Nita zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 23:10.
    SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, R. Hubník (C), Beneš, Vepřek (32. Zmrzlý) – Zahradníček (80. Látal), Greššák, Daněk, Breite, P. González – Chytil (90. Poulolo).
    Náhradníci: Macík – Zifčák, Yunis, Štěrba, Zmrzlý, Látal, Poulolo.

    AC Sparta Praha: Nita – Sáček, Vitík, O. Čelůstka, Hancko – Moberg Karlsson, Ladislav Krejčí ml., Pavelka (58. Karabec), Dočkal (C) (90+5. Souček), Ladislav Krejčí st. (63. Plavšić) – Juliš (63. Kozák).
    Náhradníci: Heča – Plechatý, Souček, Kozák, Plavšić, Trávník, Karabec.

    Rozhodčí: Pavel Franěk – Petr Blažej, Radim Dresler
    bahis siteleri