Leicester – Liverpool 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:3 (kon.) | Manchester City – Tottenham 3:0 (kon.)
Brighton – Aston Villa 0:0 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
0:3 (0:2)
Burnley FC
Sobota 13.02.2021, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Burnley, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Hostující celek velice dobře vstoupil také do druhého poločasu, hned v jeho úvodu se mu povedlo přidat třetí branku. Soupeř se pokoušel s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak se mu ani jednou nepovedlo vyzrát na brankáře Popeho. Burnley si tak nadějné tříbrankové vedení udrželo až do konce, v závěru ale přišlo o zraněného Meeho, který byl nakonec odnášen na nosítkách. (17:53:52)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:14.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Nápor domácího celku pokračuje, avšak do konce tohoto zápasu nezbývá zrovna moc času. Nyní bude navíc od své branky moci odkopávat brankář Pope.
     
    90+4
    Obrannou povinnost si nyní splnil hostující Bardsley, kterému se povedlo odkopnout zpět do zámezí. Domácí celek tak bude zahrávat další rohový kop.
     
    90+3
    Domácí hráči nakonec měli k dispozici další rohový kop, kterého se z pravé strany chopil Milivojević. Nepovedený centr ovšem přesto přinese další rohový kop.
     
    90+2
    Clyne se na pravém křídle dostal k centru, který okamžitě posílal směrem do pokutového území. Tam ovšem zasahoval Brady, kterému se povedlo odvrátit.
     
    90
    Nastavuje se sedm minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s delším nastaveným časem.
     
    88
    Nahrávka směrem na Matetu nakonec byla přeci jenom delší, i tak se jednalo o ofsajdové postavení, které před malým momentem signalizoval také pomezní.
     
    87
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Erik Pieters, přichází Phil Bardsley.
     
    84
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Ben Mee, přichází Kevin Long.
     
    83
    Mee je odnášen na nosítkách, tento zápas tak pro něj končí a za postranní lajnou se připravuje náhradník. Burnley sice získá tři body, avšak přišlo o hráče.
     
    82
    Mee stále leží na zeleném pažitu, skutečně to nevypadá moc dobře. Určitě musíme počítat s delším nastavením, ošetřování totiž bude ještě chvíli trvat.
    81. Srážka mezi Meem a Ayewem.
     
    81
    Po předchozím zákroku zůstal na zemi ležet hostující Mee, se kterým to nevypadá zrovna moc dobře. Na hrací plochu se tak znovu dostaly také nosítka.
     
    80
    Střídající Townsend se přeci jenom dostal do zakončení. Seběhl si totiž na centrovanou nabídku do pokutového území, načež jeho dělovka mířila nad branku.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Jordan Ayew (Crystal Palace FC).
     
    78
    Pope nyní při snaze o rozehrávku nasbíral cenné vteřinky, navíc jeho rozehrávku zkoušel napadat střídající Mateta. Následoval odkop na druhou stranu.
     
    77
    Na druhé straně hrací plochy postupoval po pravém křídle střídající Brady. Nakonec se jednalo o zpětnou nahrávku, která putovala přímo na nohu Meeho.
     
    76
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Christian Benteke, přichází Jean-Philippe Mateta.
     
    75
    Domácí se ani v tomto případě daleko nedostali a museli se tak vracet zpět. Poté zavezl míč zpět na útočnou polovinu Townsend, který ještě hledal Milivojeviće.
     
    73
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany. Po něm se domácím povedlo přenést hru na levou stranu, kde to sám na sebe zkoušel vzít Townsend.
     
    72
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Robbie Brady.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Burnley má tento zápas jednoznačně pod kontrolou, nyní navíc pokračuje v kombinaci na druhé straně.
     
    70
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další zakončení z kopačky hostujícího Rodrígueze. Tento střelecký pokus nakonec putoval výrazně vedle branky.
     
    69
    Z kopačky hostujícího brankáře přiletěl hodně vysoký odkop, který si na opačné polovině dokázal najít domácí Eze, kterému se nepovedlo najít Townsenda.
     
    68
    Navíc šel příliš agresivním způsobem do souboje domácí Benteke, který nakonec fauloval Meeho. Pope se tak ujme rozehrávky z místa tohoto zákroku.
     
    67
    Domácí se poté snažili útočit přes pravou stranu hrací plochy, kde to centrem k pokutovému území zkoušel Clyne, který ovšem našel pouze protihráče.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Burnley i nadále drží nadějné tříbrankové vedení, navíc do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut.
     
    65
    Hodně prostoru měl před malým momentem kolem sebe také hostující Rodríguez, který se rovněž pokoušel o střelecký pokus, jenž vyletěl vysoko nad.
     
    64
    Burnley je i nadále výrazně aktivnějším týmem! Nyní se do zakončení dostal Westwood, který pálil z hranice šestnáctky, avšak svůj pokus poslal vedle.
     
    63
    Barnes se poté přeci jenom dostal k zakončení zpoza pokutového území. Jeho rána nakonec byla ještě tečována, avšak míč putoval přímo doprostřed branky.
     
    62
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Michy Batshuayi, přichází Andros Townsend.
     
    61
    Naopak jsme sledovali odkop z kopačky brankáře Popeho. Ten se na hranici pokutového území pokoušel oslovit Barnese, který ovšem ve vzduchu neuspěl.
     
    60
    Míč se znovu snesl na útočnou polovinu domácích, kde se v ofsajdovém postavení nacházel domácí Ayew, který pochopitelně nemohl pokračovat v této akci.
     
    59
    Riedewaldovi se uvnitř pokutového území povedlo najít Bentekeho, který měl kolem sebe přesilu hladových protihráčů. Navíc vše skončilo útočným faulem.
     
    58
    Na útočnou polovinu se poté jednoduše dostal domácí Ayew, se kterým si ovšem poradil vracející se Pieters, který soupeře vytlačil zpět na jeho vlastní polovinu.
     
    57
    Daleko se s míčem nedostal ani domácí Batshuayi, který je v tomto duelu nesmírně nevýrazný. Pokračovat se bude odkopem od branky brankáře Popeho.
     
    56
    Ayew neustál souboj s protihráčem, avšak dle sudího v tom nebyl nedovolený zákrok. Míč poté doputoval směrem do zámezí, Pope tak bude moci odkopávat.
     
    55
    Jeho nabídka se ovšem znovu snesla pouze do zámezí, z čehož se vyklubalo autové vhazování pro domácí celek. Clyne si nakonec vybral kolegu Ayewa.
     
    54
    Domácí celek se poté s míčem dostal na druhou stranu hrací plochy, kde to ovšem neprovedl zrovna nejlépe. Pokračovat se bude vhazováním od Pieterse.
     
    53
    Nákop z nohy Tarkowskiho se poté snesl pouze na hlavu domácího Danna. Ten odvracel k hostujícímu Lowtonovi, jehož další rána tentokráte směřovala nad.
     
    52
    Poprvé ve druhém dějství dal o sobě vědět také domácí útočník Benteke, který si vyskočil na centrovanou nabídku, po které hlavičkoval přímo doprostřed.
     
    51
    Mee nakonec musel za postranní lajnu, Burnley tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě. Crystal Palace se přesto rychle po rozehrávce daleko s míčem nedostal.
     
    50
    Momentálně se nehraje, na hrací ploše je totiž ošetřován hostující Mee, který krvácí z nosu. Bylo tomu tak při vzdušném souboji ještě před vstřelenou brankou.
     
    49
    Regulérnost této branky ještě musel potvrdit videorozhodčí, nakonec se o ofsajd nejednalo. Domácí tak mají velký problém, prohrávají už o tři branky.
    47. Matthew LOWTON - 0:3
     
    47
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Hostující celek prožívá i velice dobrý vstup do druhého poločasu! Burnley totiž přešlo na druhou stranu, kde to po pravém křídle na sebe vzal MATTHEW LOWTON. Tern si nakonec ještě vyměnil míč s Rodríguezem, jehož zpětná nahrávka byla nesmírně přesná. Lowton následným volejem nedal Guaitovi sebemenší šaqnci.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl poměrně překvapivou podívanou. Burnley totiž udeřilo během necelých deseti minut hned dvakrát, přičemž si tento náskok udrželo až do závěrečných minut. Domácí celek se v prvním dějství směrem dopředu hodně trápil, navíc se za celou dobu nedostal do žádné vyložené šance. Burnley totiž velice dobře pracovalo také směrem dozadu, do druhého poločasu si tak odnese dvoubrankové vedení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Centrem do pokutového území to před malým momentem zkoušel domácí Clyne, který ovšem našel pouze kopačku protihráče, jenž odkopával do bezpečí.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    43
    Před malým momentem se do pokutového území dostal domácí Ayew, který nakonec trefil pouze nohu soupeře. Jeho celek si vybojoval další rohový kop.
     
    41
    Do protiútoku se poté pokoušel vydat Gudmundsson, jehož nahrávku dokázal ještě na útočné polovině zablokovat Eze, od kterého šel míč směrem do zámezí.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Tentokráte po souboji skončil na zemi hostující Cork, který byl poslán zezadu na zelený pažit. Burnley rozehrálo dalekonosným pasem k postranní lajně.
     
    37
    Pope měl možnost znovu odkopávat od své branky, na druhé straně se mu povedlo oslovit pouze domácího Kouyatého, který vracel míč na opačnou polovinu.
     
    36
    Také domácí celek mohl zahrávat další rohový kop, který pro změnu putoval přímo na přední tyč, kde se ovšem povedlo odklidit pozornému Tarkowskimu.
     
    35
    Bylo tomu skutečně tak, hosté si vybojovali svůj čtvrtý rohový kop, a sice z pravé strany. McNeil svůj centr znovu stočil přímo na Guaitu, který byl faulován.
     
    34
    Poté to střeleckým pokusem zkoušel hostující Rodríguez, jehož pokus mířil vysoko nad branku domácích. Dost možná v tom byla teč, následovat by měl roh.
     
    33
    Nyní mohl Pope odkopávat od své branky, přičemž se mu povedlo poslat míč na opačnou polovinu, kde se do souboje o míč pouštěl jeho kolega Barnes.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, zatím na třetí branku čekáme. Burnley soupeře nepouští k ničemu vážnějšímu, nyní bude v krátkém časovém sledu vhazovat.
     
    30
    Kousek od středového kruhu operoval s míčem domácí Kouyaté, který nakonec rozehrál směrem k postranní lajně, kde se domácím nepovedla kombinace.
     
    29
    Rohový kop ovšem nebyl zrovna moc povedený a pokračovat se bude rozehrávkou od domácí branky. Očekávat se dá odkop z kopačky brankáře Guaity.
     
    28
    Zdravotní problémy má nyní domácí van Aanholt, který sedí poblíž rohovému praporku. Chvíli se tak hrát nebude, Burnley má přesto k dispozici třetí roh.
     
    27
    První poločas nám zatím nabízí celou řadu nedovolených zákroků, tentokráte si nedovoleně pomáhal domácí Dann. Burnley tak bude moci znovu rozehrát.
     
    26
    Centr od rohového praporku nebyl vůbec špatný, nakonec proletěl celým pokutovým územím. Naskakoval na něj obránce Mee, kterého odstavil Milivojević.
     
    25
    Do vzdušného prostoru se nyní dostával právě Barnes, kterého si ve vzdušném souboji dokázal pohlídat domácí Dann, od kterého šel míč na rohový kop.
     
    24
    V krátkém časovém sledu bylo znovu pískáno, tentokráte si nedovoleně počínal domácí Kouyaté. Ten ve středu hrací plochy nakonec zavadil o Barnese.
     
    23
    Nedovoleným způsobem si poté počínal hostující Cork, který se postavil do dráhy běhu domácího Ezeho. Crystal Palace tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    22
    Na pořadu dne nyní bylo autové vhazování z pravé strany. K rozehrávce se nakonec postavil hostující Pieters, kterému přispěchal na pomoc Gudmundsson.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím přinesla dvě branky. O obě se postaralo Burnley, které tak na svém kontě má pohodlné vedení.
     
    20
    Kombinace Burnley nakonec přinesla vysoký odkop směrem do opačného pokutového území, kde se Rodríguez marně dožadoval faulu v podání Kouyatého.
     
    19
    Burnley se daleko nedostalo, naopak jsme sledovali sympatický kontr domácích. Nakonec to na sebe vzal Benteke, jehož rána pravačkou směřovala doprostřed.
     
    18
    Do vzdušného souboje se nyní pouštěl Batshuayi, kterému se povedlo sklepnout pod sebe na Clynea. Jeho centr do pokutového území skončil u Popeho.
     
    17
    Hostující Cork to poté zkoušel vysokým pasem do opačného pokutového území, kde si pro míč vyběhl brankář Guaita, kterému se povedlo vyhodit výhozem.
     
    16
    Na útočnou polovinu se poté pouštěl domácí Riedwald, kterému se povedlo přenést hru do volného prostoru, kde se mu nabídl ke spolupráci kolega Ayew.
     
    15
    Snadná práce pro domácího brankáře Guaitu, který s rozehrávkou váhal poměrně dlouhou dobu. Nakonec se mu povedlo na druhé straně oslovit Pieterse.
     
    14
    Velice zkušeně to poté provedl Tarkowski, který si zasekl míč před napadajícím protihráčem, načež se mu odkopem povedlo přenést hru na druhou stranu.
     
    13
    Ta přinesla centr směrem do pokutového území, kde si naskakoval také obránce Mee. Ten se nikterak výrazně neprosadil, Clyne poté odvracel do zámezí.
     
    12
    Navíc si krátce po rozehrávce došel pro faul hostující Gudmundsson, kterého povalil k zemi napadající Eze. Burnley se ta chopí další standardní situace.
     
    11
    Crystal Palace nevstoupil do tohoto zápasu vůbec dobře, ba naopak během prvních deseti minut inkasoval hned dvakrát, což značí nesmírně složitou práci.
    10. Jay RODRIGUEZ - 0:2
     
    10
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně končí rohový kop úspěchem v podobě vstřelené branky! McNeil se totiž chopil rozehrávky, kterou stočil přímo do malého vápna. Tam si dokázal naskočit JAY RODRÍGUEZ, který bez větších problémů zamířil hlavou naprosto mimo dosah domácího brankáře Guaity.
     
    10
    Na opačné straně jsme sledovali rozehrávku rohového kopu, který ovšem nepřinesla nic nebezpečného a vůbec poprvé se k míči dostal také brankář Pope.
     
    9
    K rozehrávce se nakonec postavil McNeil, který míč zkoušel zakroutit přímo do domácí branky. Tam se ovšem nacházel brankář Guaita, který dokázal vyboxovat.
     
    8
    Nedovoleným zákrokem byl kousek od pokutového území zastaven hostující Barnes, čehož si všiml také hlavní sudí. Následovat tak bude standardní situace.
     
    7
    Na první branku tohoto zápasu jsme tedy nemuseli dlouho čekat, Burnley se povedlo využít hned první vyloženou šanci Crystal Palace to bude mít hodně složité.
    5. Johann GUDMUNDSSON - 0:1
     
    5
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Burnley totiž poměrně dlouho pobývalo na opačné straně hrací plochy, kde jsme sledovali centrovanou nabídku z kopačky Pieterse. Domácí obrana nedokázala ideálně odvrátit, k volnému míči se tak dostal JOHANN GUDMUNDSSON, který velice přesně vypálil přesně k levé tyči.
     
    5
    V útočném manévrování nyní pokračoval domácí van Aanholt, který se pokoušel o prudký centr do malého vápna, kde se ovšem povedlo zakročit Lowtonovi.
     
    4
    Posléze rozehrával hostující Mee, kterému se sice velice přesně povedlo najít Corka, avšak ten přišel o míč. Crystal Palace poté zakončil pouze do Gudmundssona.
     
    3
    Prudká nahrávka nakonec směřovala na kopačku hostujícího Barnese, který se ještě pokoušel přeposlat na Rodrígueze, před kterým zakročil Kouyaté.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Guaita – Clyne, Dann, Kouyaté, van Aanholt – J. Ayew, Milivojević (C), Riedewald, Eze – Ch. Benteke, Batshuayi.
    Náhradníci: Butland – Cahill, Kelly, Mateta, T. Mitchell, A. Townsend, J. Ward.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Pieters – McNeil, A. Westwood, Cork, Gudmundsson – A. Barnes, Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Brady, Bardsley, Brownhill, Driscoll-Glennon, Dunne, K. Long, Mumbongo, D. Stephens.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett.
     
    Burnley FC
    Burnley prožívalo na začátku sezony neskutečné trápení, které se teď trochu vrací. Dnešní hosté totiž nevyhráli tři ligové zápasy po sobě, v rámci FA Cupu ještě navíc nestačili na druholigový Bournemouth. Zpátky ale k Premier League, kde však Burnley vyfasovalo těžké protivníky v podobě Chelsea a Manchesteru City, proti kterým tedy nebodovalo. Bod získalo alespoň naposledy proti Brightonu po remíze 1:1, dnes se už ale chce určitě vrátit zpátky na vítěznou vlnu.

    Poslední tři utkání
    Burnley vs. Bournemouth – 0:2
    Burnley vs. Brighton – 1:1
    Burnley vs. Manchester City – 0:2
     
    Crystal Palace FC
    Crystal Palace má na kontě poměrně dost bodů, ale stále ještě bude muset zabojovat k udržení. Aktuálně se totiž nachází na třináctém místě, což nezní úplně nejlépe, ale na sestupové pásmo má čtrnáctibodový náskok, což je docela dost slušné. Eagles se navíc rozhodně nedostávají do nějakého trápení, naopak v poslední době si připsali dvě vítězství nad Wolves a Newcastlem, což jsou dva týmy z podobné části tabulky, takže jsou tyto body o dost cennější. Naposledy už ale dnešní domácí nezvládli souboj s Leeds a dnes tak mají co napravovat.

    Poslední tři utkání
    Leeds vs. Crystal Palace – 2:0
    Newcastle vs. Crystal Palace – 1:2
    Crystal Palace vs. Wolves – 1:0
     
    Dobré odpoledne u anglické Premier League! Dnes nás čeká dalších několik důležitých soubojů o body, jeden z nich obstarají Crystal Palace a Burnley. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky: 5. Gudmundsson, 10. Jay Rodriguez (McNeil), 47. Lowton (Jay Rodriguez)

    Karty:   79. J. Ayew (CRP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:14.
    Crystal Palace FC: Guaita – Clyne, Dann, Kouyaté, van Aanholt – J. Ayew, Milivojević (C), Riedewald, Eze – Ch. Benteke (76. Mateta), Batshuayi (62. A. Townsend).
    Náhradníci: Butland – Cahill, Kelly, Mateta, T. Mitchell, A. Townsend, J. Ward.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C) (84. K. Long), Pieters (87. Bardsley) – McNeil, A. Westwood, Cork, Gudmundsson (72. Brady) – A. Barnes, Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Brady, Bardsley, Brownhill, Driscoll-Glennon, Dunne, K. Long, Mumbongo, D. Stephens.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    bahis siteleri