Trnava – Senica 1:0 (kon.) | Žilina – Zlaté Moravce 4:1 (kon.) | Ružomberok – Slovan Bratislava 0:0 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
1:0 (0:0)
FK Senica
Sobota 13.02.2021, 14:00 • Štadión Antona Malatinského, Trnava • Niké liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Trávník na Štadiónu Antona Malatinského je perfektně připravený a v sobotu odpoledne se dozvíme, jak jsou připravení fotbalisté domácí Trnavy, kteří budou plnit roli obrovského papírového favorita proti poslední Senici. Trnavě se ovšem na domácí půdě příliš nedaří, což dává hostům alespoň drobnou naději na pozitivní výsledek. Obzvlášť, když má Senice čtvrtou nejlepší venkovní bilanci v lize. Výkop je stanoven na 14:00.
     
    FC Spartak Trnava

    Fotbalisté domácí FC Trnavy budou vstupovat do jarní části soutěže s třemi domácími prohrami v řadě a jejich hlavním úkolem tedy je vylepšit nelichotivou bilanci na vlastním stadionu. Tým posílil s pověstí gólového hráče Milan Ristovski, který už se zotavil ze zranění, nad jeho debutem v sobotním zápase proti Senici ovšem visí stále otazník. Do sestavy se vrací po karetním trestu záložníci Kyriakos Savvidis a i zkušený Martin Mikovič.
     
    FK Senica

    FK Senica se sice nachází na posledním místě tabulky, papírově ovšem patří výše. Hosté mají velmi dobře organizovaný tým, což se ostatně také potvrdilo v předposledních dvou vzájemných zápasech, během nichž proti Trnavě neinkasovali žádný gól a připsali si dvakrát vítězství. Dokáže Senica eliminovat favorita potřetí? Klub opustil devatenáctiletý Filip Černák, který odešel na hostování do slovinského týmu NK Krško.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Spartak Trnava: Rusov (C) – Koštrna, Twardzik, Grič, Miković – Benovič, Bukata, Saymon, Kolesár – Bamidele Isa, Olejník.
    Náhradníci: Takáč – Vlasko, Tumma, Savvidis, Nsumoh, Iglesias, Turňa.

    FK Senica: Fryšták – Šimčák, Carrillo, Asanović, Kopečný – Addo, Gallovič, Košťál – Turčák, Piroska (C), Malec.
    Náhradníci: Vliegen – Nemec, Guba, Duda, Berisha, Majdan, Gamboš.

    Rozhodčí: Michal Očenáš. Asistenti: Peter Kováč, Július Straka. Čtvrtý rozhodčí: Pavel Ochotnický. VAR: Eduard Chalmoviansky. AVAR: Ľubomír Udvardy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Martin Bukata našel zpětnou přihrávkou z pravého křídla Petera Kolesára, který už se chystal na přední tyči zakončovat bez přípravy, hosté mu ale míč ukopli.
     
    3
    Peter Kolesár je v úvodu duelu hodně vidět, tentokrát posílal do šestnáctky z pravé strany dva centry, z nichž první byl odvrácen do hřiště a druhý na rohový kop.
     
    5
    Trnava rozehrávala v rozmezí několika sekund dva rohové kopy, ani jeden centr z levé strany se ovšem neujal. Druhý byl nebezpečnější a nepříjemně propadl.
     
    6
    Juraj Piroska operoval s míčem v blízkosti hranice šestnáctky a před pádem na hřiště posunul míč na Borise Turčáka, jemuž byl odmáván a odpískán ofsajd.
     
    7
    Fotbalisté Senici vybojovali míč na pravém křídle a Juraj Piroska ho chtěl poslat do šestnáctky, jeho centr ale odvrátil na autové vhazování domácí Martin Bukata.
     
    9
    Senica má na hřištích soupeřů čtvrtou nejlepší bilanci v lize, když venku třikrát vyhrála, dvakrát se body dělily a ve čtyřech případech potom odjela domů s prázdnou.
     
    10
    Miloš Kopečný odvedl v obraně skvělou práci, když vyhrál osobní souboj s jedním z domácích fotbalistů a hosté si pomohli zpětnou přihrávkou na brankáře.
     
    12
    Samuel Benovič zůstal v předklonu poté, co ho jeden z protihráčů udeřil loktem do obličeje. Senica chvilku pokračovala v útoku, vzápětí se poté ale pískal faul.
     
    13
    Martin Košťál hledal některého ze svých spoluhráčů, ani jeden z jeho dvou centrů z levé strany hřiště se ale neujal, a tak se fotbalisté domácí Trnavy ubránili.
     
    15
    Martin Bukata byl zřejmě hráčem, který se ocitl v blízkosti středového kruhu v obležení hned tří protihráčů a byl faulován. Domácí mohli rozehrávat.
     
    16
    Ze zápasu uplynulo úvodních patnáct minut a zatím čekáme na slibnou brankovou příležitost, po které by se mohlo měnit bezbrankové skóre. Hrajeme 0:0.
     
    18
    Martin Košťál si vyměnil míč na levé straně hřiště s Jurajem Piroskou a nádhernou střelou ze střední vzdálenosti mířil do bližšího levého horního rohu brány, Dobrivoj Rusov tam byl ale včas a míč nadvakrát chytil! První příležitost.
     
    21
    Před zápasem jsme uváděli, že Senica má dobře organizovaný tým, a zatím se to naplňuje. Hosté velice dobře brání a nepouští Trnavu do žádné příležitosti.
     
    22
    Trnava směrem dopředu nevymyslela nic kloudného a hostující brankář Tomáš Fryšták mohl po zpětné přihrávce jednoho z obránců v klidu rozehrávat.
     
    23
    Martin Košťál na levém křídle pronikl do šestnáctky a přihrávkou pod sebe hledal dobře nabíhajícího Tomáše Malce, poslední jmenovaný hráč byl ale těsně pokryt.
     
    26
    Tomáš Malec nedokázal zpracovat prudkou kolmou přihrávku a k míči měl daleko, jenže Dobrivoj Rusov si dovolil hodně riskantní kličku a málem inkasoval! Pro Trnavu krušný moment.
     
    27
    Na opačně straně hřiště mohl skórovat Stanislav Olejník, když si na levé straně šestnáctky zpracoval míč a krásnou přízemní střelou těsně minul vzdálenější pravou tyč! Pěkné chvíle.
     
    30
    Milan Šimčák předvedl na levé straně hřiště pěkný individuální průnik od půlící čáry, jenže poté neměl dostatečnou podporu a z protiútoku hostů nebylo nic.
     
    31
    Juraj Piroska to teď myslel dobře, když chtěl kolmou přihrávkou do šestnáctky vysunout Miloše Kopečného, jenže obránce Senice měl k míči příliš daleko. Škoda.
     
    32
    Senica měla výhodu rohového kopu, který na pravé straně hřiště rozehrál Juraj Piroska, jeho centr byl ale uprostřed šestnáctky odhlavičkován do bezpečí.
     
    33
    Juraj Piroska posílá do šestnáctky soupeře jednu kolmou přihrávku za druhou, tentokrát si na ni nabíhal Martin Košťál, k míči ovšem měli blíže domácí hráči.
     
    34
    Boris Turčák dobře podržel míč na pravé straně hřiště a do šestnáctky poslal z ostrého úhlu nepříjemný střílený centr, který lapil pozorný Dobrivoj Rusov.
     
    35
    Miloš Kopečný nebyl na pravé straně šestnáctky v ofsajdu a ihned posílal míč do ohně, jeho následný centr byl ovšem příliš dlouhý a přelétl hlavy všech.
     
    37
    Senica je neustále aktivnějším týmem a je s podivem, že se nachází až na posledním místě tabulky. Pravdou ovšem je, že letošní sezóna je hodně vyrovnaná.
     
    38
    Trnava se velice snadno a zbytečně připravuje o míč. Před pár okamžiky domácí předvedli nepřesnou kolmou přihrávku a těsně předtím útočný faul. Skóre je 0:0.
     
    39
    Dávid Gallovič předvedl na levé straně pěkný průnik až do šestnáctky a poté napřáhl k přízemní střele, která byla na přední tyči sražena na rohový kop. Šance.
     
    41
    Yusuf Bamidele Isa předvedl pěkný průnik a v těsné blízkosti šestnáctky ho fauloval Miloš Kopečný. Karta.
     
    42
    Peter Kolesár rozehrál volný přímý kop a technickou střelou chtěl zamířit do bližšího levého horního rohu brány, jeho pokus ale nakonec skončil nad břevnem.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Senica je sice na posledním místě tabulky, během prvního poločasu v Trnavě ale byla lepším týmem. Bohužel pro nezaujatého diváka jsme ale sledovali pouze náznaky šancí a žádný gól zatím na Štadiónu Antona Malatinského nepadl. Skóre po úvodním poločase zápasu. FC Spartak Trnava 0 FK Senica 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Peter Kolesár, přichází Ján Vlasko.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Samuel Benovič, přichází Kyriakos Savvidis.
     
    47
    Trnava vstoupila do druhého poločasu zostra a po stříleném centru teď měla výhodu rohového kopu, následný centr ale stáhl ze vzduchu Tomáš Fryšták.
     
    49
    Domácí sáhli během přestávky k dvojitému střídání a na hřiště přišel záložník Kyriakos Savvidis, který si v závěru podzimní části sezóny odpykal karetní trest.
     
    50
    Martin Košťál dostal krásnou kolmou přihrávku na levou stranu šestnáctky a chtěl si míč zaseknout směrem do středu, s úmyslem ovšem neuspěl. Trnava se ubránila.
     
    52
    Trnava právě vstřelila branku!
    Tomáš Fryšták udělal velkou chybu a Trnava proměnila následný útok v gól, když zpoza šestnáctky vypálil MARTIN MIKOVIĆ a jeho táhlá přízemní střela zapadla ke vzdálenější pravé tyči!
    52. Martin MIKOVIĆ - 1:0
     
    55
    Senica měla výhodu standardní situace a Juraj Piroska posílal do šestnáctky nádherný centr, po kterém se natahoval Tomáš Malec, na míč ale vzápětí nedosáhl.
     
    56
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Boris Turčák, přichází Dávid Guba.
     
    57
    Senica sáhla k první změně v sestavě a krátce na to se dostala ke střele, táhlá přízemní střela ze střední vzdálenosti ale zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    59
    Trnava dostala svého soupeře pod tlak a na pravé straně šestnáctky došlo na nepříjemný centr, který byl na přední tyči odvrácen. Další snaha nic nepřinesla.
     
    60
    Yusuf Bamidele Isa využil volného prostoru na levém křídle a na přední tyč poslal prudký přízemní centr, který lapil Tomáš Fryšták, a ukryl míč pod tělem.
     
    61
    Filip Twardzik odvrátil v akrobatické pozici centr Martina Košťála z pravé strany a poté se do hry zapojil střídající Ján Vlasko, který ostře fauloval protihráče.
     
    62
    De Barros Cabral Saymon se málem řítil sám na bránu, jenže Tomáš Fryšták fantasticky přečetl hru, když vyběhl daleko ze své brány a těsně předním míč odkopl! Trnava mohla vést 2:0.
     
    62
    Jakub Grič se provinil proti pravidlům a za ostrý zákrok na protihráče nedaleko šestnáctky viděl žlutou kartu.
     
    65
    Juraj Piroska našel nádherným přetaženým centrem Martina Košťála, který poté mohl na vzdálenější levé tyči vyrovnat, Dobrivoj Rusov ale jeho střelu z blízkosti vyrazil do jednoho z protihráčů, od kterého se míč odrazil nad bránu!
     
    67
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Stanislav Olejník, přichází Matúš Turňa.
     
    68
    Yusuf Bamidele Isa a Ján Vlasko číhali v pokutovém území, míč se k nim ale po pěkném centru z levé strany hřiště nedostal a hosté ho odvrátili do bezpečí.
     
    69
    Martin Košťál zkusil na pravé straně hřiště vypálit v blízkosti hranice šestnáctky a jeho přízemní diagonální střela byla uprostřed pokutového území zablokována.
     
    70
    Dávid Guba hlavičkoval po přetaženém centru Martina Košťála z pravé strany hřiště nad z ostrého úhlu, už předtím ale míč opustil hrací plochu. Odkop od brány.
     
    71
    Yusuf Bamidele Isa mohl skórovat po zpětné přihrávce Jána Vlaska z levé strany šestnáctky, i kdyby tak ale učinil, jeho spoluhráči byl odmáván a odpískán ofsajd.
     
    74
    Dávid Guba fauloval na levé straně útočné poloviny Senice a poté ještě dlouho diskutoval s hlavním rozhodčím a mohl být rád, že neviděl za řeči žlutou.
     
    74
    Dávid Guba se teď postaral o fotbalovější moment, když se na levé straně šestnáctky dostal k přízemní střele, přestože byl nepříjemně tísněn, Dobrivoj Rusov byl ale na přední tyči připraven! Další slibná šance fotbalistů Senice.
     
    75
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Martin Bukata, přichází Daniel Iglesias.
     
    75
    Trnava sáhla ke střídání a krátce na to fauloval hostující Dávid Gallovič, který viděl žlutou kartu.
     
    77
    Miloš Kopečný podstoupil v blízkosti šestnáctky ostrý hlavičkový souboj s Martinem Mikovićem a zůstal ležet na hrací ploše. Hráči si poté sportovně podali ruce.
     
    78
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Dávid Gallovič, přichází Martin Gamboš.
     
    79
    Střídající Martin Gamboš přišel na hrací plochu a krátce na to mohl skórovat, jeho slabá přízemní střela zevnitř šestnáctky ale nyní byla domácími hráči zablokována.
     
    82
    Hra je během posledních okamžiků zápasu hodně kouskována a Trnava zatím drží těsné jednobrankové vedení, o které se postaral útočník Martin Miković.
     
    83
    Juraj Piroska zkusil pohotově vypálit po přetaženém centru z levé strany hřiště na hranici šestnáctky, jeho volej ale zamířil vysoko nad bránu Dobrivoje Rusova.
     
    84
    Fotbalisté Trnavy hodně často faulují a dostávají sami sebe pod velký tlak. Juraj Piroska rozehrál standardní situaci a jeho centr pak obětavě lapil Dobrivoj Rusov.
     
    85
    Martin Miković bohužel pro domácí zpomalil rychlý protiútok a poté v blízkosti levého rohového praporku alespoň vybojoval rohový kop. Trnava vede 1:0.
     
    86
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Martin Košťál, přichází Ardian Berisha.
     
    88
    Trnava se snaží dohrát zápas na polovině soupeře a zatím jí to vychází. Na pravém křídle nyní vybojovala v rychlém sledu dva rohové kopy a autové vhazování.
     
    89
    Ján Vlasko nyní rozehrál volný přímý kop v blízkosti šestnáctky, jeho technická střela ale byla příliš slabá a navíc trefila jednoho z hráčů stojících v hostující zdi.
     
    90
    Yusuf Bamidele Isa se ocitl na levém křídle v ofsajdu a za zakopnutí míče viděl od rozhodčího žlutou kartu.
     
    90
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází De Barros Cabral Saymon, přichází Gergely Tumma.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+3
    Ján Vlasko využil volného prostoru na levé straně šestnáctky a prudkou střelou z ostrého úhlu orazítkoval bližší levou tyč! Pěkný závěr.
    90+3. Domácí Ján Vlasko orazítkoval v závěru zápasu tyč!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Trnava dnes vstoupila do jarní části slovenské nejvyšší soutěže vítězně, přestože byla Senica během prvního poločasu lepším týmem, když se po přestávce postaral o jediný gól zápasu Martin Miković. Konečné skóre střetnutí v Trnavě. FC Spartak Trnava 1 FK Senica 0. (15:53:06)

    Tomáš Reiner

    Branky: 52. Miković

    Karty:   62. Grič (TRN), 90. Bamidele Isa (TRN) – 41. Kopečný (SEN), 75. Gallovič (SEN)


    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:16.
    FC Spartak Trnava: Rusov (C) – Koštrna, Twardzik, Grič, Miković – Benovič (46. Savvidis), Bukata (75. Iglesias), Saymon (90. Tumma), Kolesár (46. Vlasko) – Bamidele Isa, Olejník (67. Turňa).
    Náhradníci: Takáč – Vlasko, Tumma, Savvidis, Nsumoh, Iglesias, Turňa.

    FK Senica: Fryšták – Šimčák, Carrillo, Asanović, Kopečný – Addo, Gallovič (78. Gamboš), Košťál (86. Berisha) – Turčák (56. Guba), Piroska (C), Malec.
    Náhradníci: Vliegen – Nemec, Guba, Duda, Berisha, Majdan, Gamboš.

    Rozhodčí: Michal Očenáš. Asistenti: Peter Kováč, Július Straka. Čtvrtý rozhodčí: Pavel Ochotnický. VAR: Eduard Chalmoviansky. AVAR: Ľubomír Udvardy
    bahis siteleri