Ósakaová – Williamsová 2:0 (kon.) | Muchová – Bradyová 1:2 (kon.)
konec
Karolína Muchová
Karolína Muchová (25)
1
4 6 4  
Jennifer Bradyová
Jennifer Bradyová (22)
2
6 3 6  
Čtvrtek 18.02.2021, 05:53 • Rod Laver Arena, Melbourne (AUS) • Australian Open - ženy - Australian Open (tvrdý povrch) • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 05:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné čtvrteční ráno! Vítám vás při sledování semifinálového zápasu Australian Open, v němž Karolína Muchová vyzve Jennifer Bradyovou.
     
    Karolína Muchová je členkou třetí světové desítky účastí v Austrálii hraje svůj životní turnaj. Tím překonala výkon v roce 2019 ve Wimbledonu, kde se probojovala mezi nejlepších osm hráček, načež prohrála s Jelenou Svitolinovou. Australské kurty Muchové sedí. Na raketě české hráčky postupně skončily Ostapenková, Barthelová, Karolína Plíšková a Mertensová. Set ztratila až proti světové jedničce Bartyové, s níž prohrávala 1:6 a 0:2, ale po medical time outu se vrátila na kurt jako vyměněná, skóre převrátila ve svůj prospěch. Rodačka z Olomouce se před prvním sezónním grandslamem zúčastnila generálky, na turnaji Gippsland Trophy zvládla první dvě utkání, do třetího proti Kanepiové už ale nenastoupila, rozhodla se pošetřit síly.
     
    Jennifer Bradyová útočí na vylepšení kariérního maxima v rámci grandslamových turnajů. Pětadvacetiletá Američanka si zahrála semifinále loni na domácím US Open, ale do finále se neprobojovala, v semifinále skončila na raketě pozdější vítězky Ósakaové. Pětadvacetiletá rodačka z Harrisburgu ztratila, stejně jako Muchová, první set až v semifinále. Ze hry poslala Bolsovou Zadoinovou, Brengeovou, Juvanovou, Vekićovou a v semifinále krajanku Pegulaovou, s níž sice prohrála první set, ale následně sokyni povolila už jen tři gemy. Rovněž 24. nasazená tenistka Bradyová hrála přípravný turnaj v Austrálii, v rámci Grampians Trophy vypadla v semifinále s krajankou Li.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenistky proti sobě sehrály jediné vzájemné střetnutí před dvěma lety na antuce v Praze, ve třech setech se radovala z vítězství Karolína Muchová. Mírnou favoritkou semifinále je ale Jennifer Bradyová, jíž by tvrdý povrch měl svědčit o poznání více než pomalá antuka.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Jennifer Bradyová.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0-15
    Jennifer Bradyová začíná na podání esem po dělovce ven z dvorce.
     
    0-30
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    0-40
    Američanka se i do třetice trefila do prvního servisu, je z toho druhý přímý bod v řadě.
     
    0:1
    Dva přímé body, dvě esa, není co řešit. Jennifer Bradyová vstoupila do semifinále bez nervů, Muchová byla na příjmu bez šance.
    0:0; 0:1 - Jennifer Bradyová
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    0-15
    Jennifer Bradyová získává také pátý fiftýn, první na returnu. Byla aktivnější tenistkou, delší rozehru završila bekhendem do protipohybu sokyně.
     
    15-15
    Forhendový return se od pásky odrazil zpět na stranu Američanky.
     
    15-30
    Karolína Muchová se vydala k síti, jenže Bradyová tento moment zaznamenala a soupeřce zahrála bekhendem pod nohy. Volej skončil v síti.
     
    15-40
    Po vyšším bekhendu Češky si rodačka z Harringtonu oběhla úder na forhend a nechytatelnou křižnou dělovkou se probojovala ke dvěma brejkbolům.
     
    0:2
    Bekhendový úder Karolíny Muchové doplachtil za základní čáru. Jennifer Bradyová vstoupila do semifinále s velkou chutí.
    0:0; 0:2 - Jennifer Bradyová
     
    15-0
    Rovněž Američanka umí chybovat, není robot. Po dobrém returnu si dobře připravila pozici pro bekhend, ale kurtu přestřelila.
     
    15-15
    Dlouhá bekhendová přestřelka vítězně pro Bradyovou. Češka chtěla završit rozehru vítězným bekhendem po lajně, míček poslala o kousek za ni.
     
    15-30
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    15-40
    Bekhendový return doletěl za základní čáru. Dva gemboly na potvrzení brejku.
     
    30-40
    Jennifer Bradyová chtěla zpomalit hru bekhendovým slajzem, ten ale vyletěl o značný kus za základní lajnu.
     
    40-40
    Ani druhý gembol nasazená dvaadvacítka nevyužila. Chtěla až moc, forhend hrála vysoko po odskoku a trefila deblový koridor.
     
    A-40
    První brejkbol pro Muchovou! Američanka znovu uspěchala úder a bekhendem o několik decimetrů přestřelila vymezené území.
     
    1:2
    Dvojchyba proti brejkbolu, výhoda brejku je pryč.
    0:0; 1:2 - Karolína Muchová
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    15-0
    Karolína Muchová zaútočila do bekhendu sokyně, což byla velmi dobrá volba, neboť Američanka z této strany chybovala.
     
    30-0
    Skvěle. Olomoucká rodačka po kvalitním podání rozběhala protihráčku, po forhendu na základní čáru hrála Bradyová bekhendem do zámezí.
     
    40-0
    Jedním úderem z forhendu chtěla Američanka přejít z defenzivy do ofenzivy. Úmysl dobrý, jenže výsledkem je pouze nevynucená chyba.
     
    2:2
    Karolína Muchová čistou hrou potvrzuje brejk a vyrovnává na 2:2. Znovu nechala hrát Bradyovou, jež napálila forhend za základní čáru.
    0:0; 2:2 - Karolína Muchová
     
    0-15
    Forhendem po lajně vystartovala rodačka z Harringtonu k síti. Zde ovšem nemusela hrát jediný úder, jelikož soupeřka hrála pod pásku.
     
    15-15
    Výborná defenzivy české hráčky. Rozehru zpomalila bekhendovým slajzem, po němž Bradyová v záklonu trefila forhendem síť.
     
    30-15
    Tenistka ze zámoří tlačí na pilu až příliš. Servisem ven z dvorce si otevřela pravou polovinu dvorce, ale následně znovu chybovala z forhendu.
     
    30-30
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    30-40
    Brejkboly nepřichází. Muchová se dostala do výměny, ale tentokráte byla ona tou, která si neodpustila zaváhání z forhendové strany.
     
    2:3
    Jennifer Bradyová drží podání a vede 3:2. Zvolila podání ven z dvorce, bekhendový return skončila skončil v území pro čtyřhru.
    0:0; 2:3 - Jennifer Bradyová
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    0-15
    Rodačka z Olomouce naběhla na síť slajzovaným bekhendem. Američanka zahrála chytře na tělo soupeřky a úspěšně vytloukla její bloky.
     
    15-15
    Bekhendová přestřelka pro Muchovou. Jennifer Bradyová musela hrát závěrečný úder pod velkým úhlem, míček doplachtil za základní čáru.
     
    30-15
    Po servisu ven z dvorce následoval forhend do stejného prostoru. Sokyně musela rychle reagovat, forhend napálila do sítě.
     
    40-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    3:3
    Stav je opět vyrovnaný. Po výborně provedením forhendu do pravého rohu se Karolína Muchová vydala na síť, kde při smeči nezaváhala.
    0:0; 3:3 - Karolína Muchová
     
    15-0
    Tenistky si opět pálily do bekhendu. Pevnější nervy měla Muchová. Američanka zkusila těžký úder po lajně, ale hrála do zámezí.
     
    15-15
    Forhendový return se do kurtu nevešel.
     
    30-15
    Bekhendový return k základní čáře měl dostatečnou délku. Rodačka z Harringtonu musela hrát v záklonu a v podřepu zasáhla jen pásku.
     
    30-30
    Jennifer Bradyová trefila první servis a to byl klíč k úspěchu. Po kratším returnu zabila rozehru nekompromisním bekhendem kros.
     
    30-40
    Karolína Muchová se dostala do výměny, ale pak z její strany přišla chyba z forhendu. Velká škoda, místo brejkbolu budeme sledovat, jak si Američanka poradí s gembolem.
     
    3:4
    Nasazená dvaadvacítka udržela podání a opět odskočila do vedení. V delší rozehře od začátku tahala za delší konec provazu, Češka v jejím finále chybovala z forhendu.
    0:0; 3:4 - Jennifer Bradyová
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    15-0
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    30-0
    Eso na kříž.
     
    40-0
    Češka disponuje třemi gemboly. V těžké pozici vykouzlila parádní forhend po lajně, za nímž se Bradyová jenom ohlédla.
     
    4:4
    Rodačka z Olomouce čistou hrou srovnává na 4:4. Ve vyrovnané výměně chybovala jako první Američanka bekhendem za základní lajnu.
    0:0; 4:4 - Karolína Muchová
     
    15-0
    Takhle by to šlo! Karolína Muchová si kraťasem přitáhla protihráčku k síti, aby ji následně prohodila křižným forhendem.
     
    30-0
    Brejkboly jsou blízko. Američanka musela jít přes druhý servis a ve výměně se jí nezadařilo, bekhend poslala do sítě.
     
    30-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    30-30
    Ani teď se česká tenistka nedočkala. Byla pod velkým tlakem a nedokázala s z něj vymanit, obranný forhend doplachtil za základní čáru.
     
    30-40
    Třetí fiftýn v řadě posouvá Američanka ke gembolu. Muchová byla aktivnější hráčkou, avšak forhendem napálila jenom pásku.
     
    4:5
    Forhendový return zastavila síť. Jennifer Bradyová vede 5:4 a po krátké přestávce může zkusit na příjmu první set ukončit.
    0:0; 4:5 - Jennifer Bradyová
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    0-15
    Kraťas z forhendové strany v podání české hráčky nebyl povedený. Američanka v plném běhu vypálila dělový forhend kros, na nějž Muchová nenašla odpověď.
     
    15-15
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    15-30
    Karolína Muchová hrála forhend moc brzy, navíc v předklonu. Balónek umístila do deblového koridoru a sama sebe dostala pod tlak.
     
    30-30
    Výborně. Olomoucká rodačka si nepřipustila tíhu okamžiku a po servisu ven z dvorce vypálila nechytatelný forhend do stejného prostoru.
     
    30-40
    Rodačka z Harringtonu má setbol! Navzdory prvním podání sokyně poslala Češce pod nohy nepříjemný return, po němž hrála Muchová v záklonu za základní lajnu,
     
    30-40
    Muchová musí jít přes druhé podání.
     
    4:6
    První set končí! Karolína Muchová trefila premiérovou dvojchybu v tu nejméně vhodnou chvíli. Blíže životnímu postupu do finále tak má Bradyová.
    0:1; 4:6 - Jennifer Bradyová
     
    0:0
    Začíná druhý set.
     
    15-0
    Úvodní fiftýn druhé sady jde za Muchovou, jež hraje na příjmu. Američanka přepálila forhend za základní čáru.
     
    30-0
    A další nevynucená chyba v podání Jennifer Bradyovové. Znovu z forhendu, tentokráte hrála hlavní roli páska.
     
    40-0
    Parádní forhendový return po lajně, na takovou ránu servírující hráčka nemoha najít odpověď. Tři brejkboly!
     
    40-15
    Eso na téčko.
     
    1:0
    Další fantastický servis přináší olomoucké rodačce brejk! Bradyová ještě zabojovala, ale v záklonu dala balónku přílišnou délku.
    0:1; 1:0 - Karolína Muchová
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    15-0
    Cestu za potvrzením brejku zahajuje Muchová přímým bodem po servisu ven z dvorce.
     
    30-0
    Bekhendový return spadl těsně za pásku. Češka k míčku doběhla včas a forhendem zapsala do statistik vítězný úder.
     
    40-0
    S bekhendovým slajzem si Jennifer Bradyová neporadila. Bekhend hrála příliš brzy po odskoku, trefila deblový koridor.
     
    2:0
    Brejk potvrzen čistou hrou, Karolína Muchová vede 2:0. Američance nabíhající k síti zahrála na tělo, turnajová dvaadvacítka zasáhla síť.
    0:1; 2:0 - Karolína Muchová
     
    0-15
    Eso z druhého servisu. Muchová se za technickým podáním ven z kurtu natahovala marně.
     
    0-30
    Olomoucká rodačka nedala sokyni nic zadarmo. Bradová měla u sítě velké starosti, ale nakonec výměnu dovedla do zdárného konce.
     
    15-30
    Bekhendový return k základní lajně neměl chybu. Američanka musela hrát znovu ve velkém záklonu, kurtu minula.
     
    15-40
    Rodača z Harringtonu si esem pomohla ke dvěma gembolům.
     
    30-40
    Třetí gem druhého setu ještě nekončí. Muchová útočila ihned po returnu, protihráčku ve finále rozehry donutila k chybě.
     
    2:1
    Do shody ale česká hráčka hru nedostala. Jennifer Bradyová byla tou, jež udržela pevnější nervy, Češka umístila forhend za základní čáru.
    0:1; 2:1 - Jennifer Bradyová
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    15-0
    Forhendový return doplachtil za základní lajnu.
     
    30-0
    Ani bekhendový return Američanky neskončil v kurtu.
     
    40-0
    Třetí přímý bod v řadě, nasazená pětadvacítka má nakročeno k zisku gemu čistou hrou.
     
    3:1
    A to se děje. Servisem ven z dvorce si Karolína Muchová otevřela levou polovinu kurtu, kam následně umístila balónek forhendem.
    0:1; 3:1 - Karolína Muchová
     
    0-15
    Páska hrála proti Muchové. Její bekhend hodně přizvedla, Jennifer Bradyová posléze vypálila nechytatelný křižný forhend.
     
    0-30
    Rodačka z Harringtonu si také pomohla podáním ven z kurtu. Následným forhendem už ani nemusela balónek tolik tlačit k lajně.
     
    0-40
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    3:2
    Čistá hra rovněž na druhé straně. Forhendový return Muchové měl k přesnosti daleko.
    0:1; 3:2 - Jennifer Bradyová
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    15-0
    Po kratším bekhendovém returnu musela Muchová přispěchat na síť. Po nepřesvědčivém forhendu zvládla vítězně složitou smeč ze záklonu.
     
    30-0
    Páska hrála s Muchovou. Její dělový forhend zpomalila, ale ne na tolik, aby dokázala Američanka reagovat. Zůstala přikovaná na středu.
     
    30-15
    České tenistce se nyní risk nevyplatil. Po podání hrála forhendem brzy po odskoku, jenže míček napálila jen do koridoru pro debl.
     
    40-15
    Skvěle. V delší výměně Karolína Muchová získala výhodu povedeným forhendem do levého rohu, po němž Bradyová přestřelila dvorec.
     
    4:2
    Bekhendový return doletěl za základní čáru. Olomoucká rodačka si drží výhodu brejku.
    0:1; 4:2 - Karolína Muchová
     
    0-15
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    0-30
    Forhendový return doletěl těsně za základní lajnu.
     
    0-40
    A do třetice přímý bod. Muchová se teď nedokáže trefovat do returnu.
     
    15-40
    Čistá hra se nekoná. Jennifer Bradyová si mohla dovolit zariskovat, forhendem zaútočila mimo vymezené území.
     
    4:3
    Následný útok provedla dvaadvacetiletá hráčka o poznání lépe než před chvilkou. Forhend poslala do levého rohu, sokyně reagovala příliš dlouhým obranným úderem.
    0:1; 4:3 - Jennifer Bradyová
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.
     
    15-0
    Přímý bod po chytrém servisu na tělo.
     
    30-0
    Rodačka z Olomouce si rozběhala soupeřku a přiměla jí k chybě. Poslední bekhend hrála Bradyová ve velkém předklonu do zámezí.
     
    40-0
    Skvělá práce české hráčky u sítě. Nenechala se prohodit, proti prudkému bekhendu protihráčky navíc vymyslela nechytatelný stopvolej.
     
    5:3
    Jennifer Bradyová neudržela nervy na uzdě a pomalejší výměnu rozjela rychlým forhendem, ten však doletěl za základní lajnu.
    0:1; 5:3 - Karolína Muchová
     
    0-15
    V minisouboji u sítě byla úspěšnější Američanka. Ta v klíčovou chvíli zahrála soupeřce za tělo, Muchová trefila pásku.
     
    0-30
    Bekhend po lajně doplnila turnajová dvaadvacítka o forhend na opačnou stranu. Češka ještě zabojovala, ale u balónku byla pozdě.
     
    15-30
    Karolína Muchová si počkala na pomalý druhý servis protihráčky a bekhendový return po lajně proměnila ve vítězný balón.
     
    15-40
    Bekhendový return skončil v deblovém koridoru. Dva gemboly.
     
    30-40
    Jennifer Bradyová bušila do Češky jednou forhendovou ránou za druhou. najednou ale Muchová vypálila z obrany fantastický bekhend po lajně, na nějž sokyně nezareagovala.
     
    40-40
    Jdeme do shody! Olomoucká rodačka opět na jedničku oběhala výměny a dočkala se soupeřčina zaváhání z forhendové strany.
     
    A-40
    Třetí vybojovaný fiftýn v řadě přináší české tenistce setbol! Return po lajně neměl chybu, Bradyová jen bezmocně rozhodila rukama!
     
    6:3
    Dvojchybu proti setbolu trefila i Jennifer Bradyová, hráčky jsou si kvit. O druhé finalistce Australian Open rozhodne třetí set!
    1:1; 6:3 - Karolína Muchová
     
    0:0
    Začíná třetí set.
     
    15-0
    Do rozhodujícího dějství vstupuje Karolína Muchová přímým bodem.
     
    30-0
    Češka trpělivě vracela údery a čekala na chybu z rakety soupeřky. A ta přišla, forhend vyletěl do koridoru pro debl.
     
    40-0
    Fantasticky provedená kombinace servis – volej. Olomoucká rodačka umístila bekhend s boční rotací nechytatelně na základní lajnu.
     
    1:0
    Karolína Muchová začíná třetí set na podání čistou hrou. Američanka znovu nezvládla trpělivé vyčkávání soupeřky a kurt přestřelila.
    1:1; 1:0 - Karolína Muchová
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Jennifer Bradyová.
     
    15-0
    Američanka se na síti dopustila velkého selhání, to by ji ještě mohlo mrzet. Mohla si vybrat, kam pošle volej, ale balónek napálila jen pod pásku.
     
    15-15
    Rodačka z Harringtonu rychle zaváhání napravila. Rozběhala Češku ta při obranném bekhendu hraném v plném sprintu chybovala.
     
    15-30
    To je škoda. Muchová vyrovnala průběh výměny, jenže bekhendem trefila pásku, od níž se míček vrátil na její polovinu.
     
    15-40
    Po forhendu do pravého rohu kurtu se nasazená dvaadvacítka vydala na síť. Zde si vedla zkušeně, na třetí pokus prolomila defenzivu protihráčky.
     
    1:1
    Jennifer Bradyová vyrovnává pátým esem, vypálila nechytatelnou ránu na kříž.
     
    0-15
    Bradyové se po delší době povedl return a hned je z toho vítězný fiftýn, neboť Muchová následným forhendem minula boční lajnu.
     
    0-30
    Muchová zapisuje druhou dvojchybu.
     
    15-30
    Výborně připravený útok. Po křižném forhendu se česká hráčka vydala na síť, kde při smeči nezaváhala.
     
    15-40
    Turnajová pětadvacítka bude čelit dvěma brejkbolům! Servisem si připravila dobrou pozici na útok, jenže forhendem se vyhodila do deblového koridoru.
     
    1:2
    Jennifer Bradyová získává v rozhodujícím setu výhodu brejku. Vyšší a delší forhendový return nadělal Muchové velké problémy, její forhend se do kurtu nevešel.
    1:1; 1:2 - Jennifer Bradyová
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Jennifer Bradyová.
     
    0-15
    Cestu za potvrzením brejku začala Bradyová bezchybně. Tlaku využila k náběhu na síť, kde bekhendovým volejem hrála do protipohybu soupeřky.
     
    0-30
    Bekhendový return doletěl za základní čáru.
     
    0-40
    Eso po dělovce ven z dvorce.
     
    1:3
    Brejk potvrzen čistou hrou. Po kratším bekhendovém returnu si Američanka zkušeně počkala na pohyb sokyně a forhend napálila do jejího protipohybu.
    1:1; 1:3 - Jennifer Bradyová
     
    15-0
    Karolína Muchová se trefila do prvního servisu a po něm zvládla na jedničku i forhend. Pálila do levého rohu, zatímco soupeřka běžela opačným směrem.
     
    15-15
    Češka v posledních minutách začala více chybovat, naopak Bradyová více zpřesnila hru a hraje více na jistotu. Bekhend Muchové skončil mimo vymezené území.
     
    30-15
    Rodačka z Olomouce se po servisu vydala na síť. Konkurentka ve velkém záklonu hrála chytře pod nohy, ale míček se odrazil od pásku zpět na její polovinu.
     
    40-15
    Pětadvacátá nasazená hráčka se probojovala ke dvěma gembolům. Bekhendovým slajzem zpomalila výměnu, čímž Američanku rozhodila, ta bekhendem napálila síť.
     
    2:3
    Karolína Muchová snižuje na 2:3. Bradyová se držela ve výměně statečně, ale poslední bekhend poslala o pár čísel do autu.
    1:1; 2:3 - Karolína Muchová
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Jennifer Bradyová.
     
    0-15
    Bradyové stačí držet servis a moc dobře si to uvědomuje. Útok si připravila na jedničku, po forhendu do pravého rohu Muchová poslala bekhend za základní čáru.
     
    15-15
    Return k základní čáře neměl chybu. Češka donutila americkou sokyni hrát ve velkém záklonu, trefila síť.
     
    15-30
    Jennifer Bradyová si hodně věřila. Forhend hrála pod velkým úhlem po lajně a trefila přesně čáru. Muchová bez šance.
     
    15-40
    Olomoucká rodačka zkusil zkrátit hru, ale to nebylo dobré řešené. Míček nabral malou výšku a spadl pod pásku.
     
    2:4
    Forhendový return doplachtil za základní čáru. Jennifer Bradyová je dva gemy od postupu do finále.
    1:1; 2:4 - Jennifer Bradyová
     
    15-0
    Forhendová přestřelka pro Muchovou. Tenistka ze zámoří se statečně držela, jenže posledním úderem napálila pásku.
     
    30-0
    A další nevynucená chyba rodačka z Harringtonu. Ta dala přílišnou délku pro změnu úderu z bekhendové strany.
     
    40-0
    Forhendový return skončil v deblovém koridoru.
     
    40-15
    Čistá hra to nebude. Muchová si mohla dovolit zariskovat na forhendu, který nevměstnala do kurtu, ale těsně za základní čáru.
     
    40-30
    Zbývá poslední gembol. Česká hráčka zapisuje druhou nevynucenu chybu v řadě, znovu z forhendu. Nyní trefila pásku.
     
    3:4
    Do třetice už to vyšlo. Karolína Muchová si pomohla prvním servisem, krátký return dopadl těsně za pásku. Forhendem následně hrála do protipohybu Američanky.
    1:1; 3:4 - Karolína Muchová
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Jennifer Bradyová.
     
    15-0
    Skvělá práce Karolíny Muchové. Na konci dlouhé výměny sáhl k odvážnému kraťasu, který provedla brilantně, soupeřka hrála míček až po druhém dopadu.
     
    15-15
    Jennifer Bradyová odpovídá esem.
     
    15-30
    Muchová forhendovým returnem zaútočila na švédskou umpirovou rozhodčí, kterou jen těsně minula. Obě aktérky se momentu zasmály.
     
    15-40
    Teď ale české tenistce do smíchu určitě není, protože bude čelit dvěma gembolům poté, co umístila bekhend do území pro čtyřhru.
     
    30-40
    Gem ještě nekončí. Forhendový křižný return neměl jedinou chybičku, rodačka z Harringtonu i přes veškeré úsilí nezvládla balónek poslat přes síť.
     
    3:5
    Druhý gembol ale Jennifer Bradyová proměnila a je jedinou hru od postupu do finále. Češka se vyhodila příliš dlouhým forhendem.
    1:1; 3:5 - Jennifer Bradyová
     
    15-0
    Američanka se skvěle bránila, ale Muchová jí nedovolila zabojovat zisk fiftýnu. Proti lobu pro jistotu ještě zasprintovala zpět k základní čáře, ale balónek spadl až za ni.
     
    15-15
    Skóre v osmé hře druhého setu je srovnané. Češka vytrvale útočila do bekhendu protihráčky, jenže poslední úder byl nepřesný.
     
    30-15
    Důležitý bod jde na stranu olomoucké rodačky. Chytře rozběhala konkurentku ze strany na stranu a přiměla ji k chybě.
     
    30-30
    Jennifer Bradyová bude hrát o mečbol! Zvládla return a pak jen s potěšením sledovala, jak protihráčka umístila forhend za základní lajnu.
     
    40-30
    Do stejného prostoru ale Američanka vzápětí poslals svůj bekhend. Místo mečbolu tedy budeme sledovat, jak si česká hráčka poradí s gembolem.
     
    4:5
    Na jedničku. Karolína Muchová servírovala na téčko, obranný return Bradyové doplachtil do zámezí. Po krátké přestávce ale bude muset česká tenistka získat gem na servisu, jinak pro ni životní turnaj končí.
    1:1; 4:5 - Karolína Muchová
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Jennifer Bradyová.
     
    0-15
    Bekhendový return zastavila páska.
     
    0-30
    Jennifer Bradyová přidává nechytatelnou dělovku ven z kurtu. K postupu jí chybí poslední dva body.
     
    15-30
    Na mečboly si ale ještě bude muset počkat. Po servisu zaútočila z forhendu jenom pod pásku.
     
    15-40
    Česká tenistka se skvěle ubránila, ale době, kdy už byly obě hráčky na stejné úrovni, zahrála fantastický kratší forhend ven z kurtu. Dva mečboly!
     
    30-40
    Muchová bojuje, první mečbol je minulostí! Udržela přesnou ruku a útočnou pozici v rozehře, na závěrečný forhend po lajně Američanka nenašla odpověď.
     
    40-40
    Skvěle! Obě hráčky nyní čekaly na chybu té druhé a dočkala se česká hráčka. Bekhend Američanky dopadl o centimetry za základní lajnu.
     
    A-40
    Třetí fiftýn v řadě a Muchová má rázem výhodu brejkbolu! Bradyová znovu neudržela nervy na uzdě a přestřelila forhendem.
     
    40-40
    To je velká škoda. Rodačka z Harringtonu šla přes druhý servis, jenže nečistě trefený bekhendový return skončil v deblovém koridoru.
     
    A-40
    Ale následuje fantastický křižný forhendový return pod nohy soupeřky, s nímž si Američanka neporadila. Další brejkbol!
     
    40-40
    I v tomto případě jej Bradyová odvrací přímým bodem po servisu ven z dvorce.
     
    40-A
    Po sérii dvou brejkbolů přichází mečbol s pořadovým číslem tři. Bekhend Muchové letěl dlouho vzduchem, spadl do území pro čtyřhru.
     
    40-40
    Karolína bojuje jako lvice! Bez nervů vypálila bekhendový return po lajně a Bradyová neměla nárok odpovědět!
     
    A-40
    Ano! Češka přešla z obrany do útoku a ve finále rozehry se vydala na síť, kde smeč umístila do protipohybu konkurentky. Třetí brejkbol v gemu!
     
    40-40
    Muchová se dostala do výměny, ale ani na třetí pokus nesrovnala. Poslednímu bekhendu dala přílišnou délku.
     
    40-A
    Čtvrtý mečbol. Podruhé v řadě olomoucká rodačka přestřelila úder z bekhendu, turnajová dvaadvacítka je opět blízko postupu.
     
    40-40
    No, ještě si bude muset počkat. Skvěle připravený útok završený na síti, kde si Češka hravě poradila s forhendovým volejem.
     
    40-A
    Po krátkém returnu šla rodačka z Harringtonu na síť, kde nezahrála příliš přesvědčivý forhend. Muchová zatlačila sokyni zpátky k základní čáře, ale pak přepálila úder až za ni. Pátý mečbol.
     
    4:6
    Je konec! Jennifer Bradyová pátou možnost k ukončení střetnutí využila a postoupila do finále! Její soupeřka završila druhé semifinále dlouhým forhendem.
    1:2; 4:6 - Jennifer Bradyová
     
    Konec zápasu
     
    Druhou finalistkou prvního sezónní grandslamu je Jennifer Bradyová. Americká tenistka v dramatické bitvě vyřadila Karolínu Muchovou po setech 6:4, 3:6 a 6:4.

    Úvod střetnutí zvládla lépe Američanka, která hned získala brejk, ale nedokázala ho vzápětí potvrdit. To jí ovšem v koncovce vadit nemuselo, protože za stavu 5:4 se dostala k setbolu, proti kterému Muchová zahrála dvojchybu.

    Klíčovým faktorem druhého dějství byl brejk hned v prvním gemu, kdy Muchová prolomila servis Bradyové. Tuto výhodu si držela po celou dobu setu a při skóre 5:3 proměnila jediný setbol také bez boje, i Bradyová trefila dvojchybu.

    Rozhodující dějství nabídlo obrovskou bitvu. Brejk vybojovala ve třetím gemu Jennifer Bradyová, jež šla za stavu 5:4 podávat na vítězství. Bojovná závěrečná hra, která trvala přes deset minut, nabídla čtyři neproměněné mečboly Američanky a tři nevyužité brejkboly Muchové. Nakonec se radovala Bradyová, která proměnila pátou možnost na ukončení zápasu.

    Jennifer Bradyová se ve finále utká s Naomi Ósakaovou. Japonská tenistka a světová trojka si v semifinále poradila ve dvou setech se Serenou Williamsovou.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (08:03:25)

    Milan Huppert

    Čas utkání: 1:53

    3. set: 0:47

    Muchová Bradyová
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    29 83 80 35
    Nejdelší série získaných bodů
    5 9 6 6
    Setboly
    0 1 6 5
    Mečboly
    0 0 5 5
    Vítězné údery *
    21 20
    Nevynucené chyby *
    29 38
    Úspěšnost na síti *
    15 / 17
    88 %
    5 / 8
    63 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:14 0:35 0:49 0:22
    Esa **
    0 1 8 3
    Dvojchyby **
    1 2 2 0
    Udržená podání
    4 / 5
    80 %
    11 / 14
    79 %
    12 / 15
    80 %
    5 / 5
    100 %
    Odvrácené brejkboly
    0 / 1
    0 %
    0 / 3
    0 %
    4 / 7
    57 %
    3 / 3
    100 %
    Body při vlastním podání
    17 / 26
    65 %
    48 / 67
    72 %
    61 / 96
    64 %
    26 / 38
    68 %
    Body po 1. podání *
    33 / 45
    73 %
    33 / 48
    69 %
    Body po 2. podání *
    15 / 22
    68 %
    28 / 48
    58 %
    Úspěšnost 1. podání *
    67 %
    50 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    0 / 3
    0 %
    3 / 7
    43 %
    3 / 3
    100 %
    1 / 1
    100 %
    Body při soupeřově podání
    12 / 38
    32 %
    35 / 96
    36 %
    19 / 67
    28 %
    9 / 26
    35 %
    Body po příjmu 1. podání *
    15 / 48
    31 %
    12 / 45
    27 %
    Body po příjmu 2. podání *
    18 / 48
    38 %
    5 / 22
    23 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Karolína Muchová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.08.1996
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Nasazení: 25

    Jennifer Bradyová
    Stát: USA
    Datum narození: 12.04.1995
    Věk: 29 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 68 kg
    Nasazení: 22
    Louise Azemarová Engzellová (Švédsko)
    bahis siteleri