Augsburg – Leverkusen 1:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 0:3 (kon.) | Hoffenheim – W. Brémy 4:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
0:3 (0:1)
RB Lipsko
Neděle 21.02.2021, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    84
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Jessic Ngankam.
     
    84
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí příležitosti ke snížení nevyužili a tak přichází trest! Lipsko mělo k dispozici rohový kop. Ten byl zahrán nakrátko, Marcel Sabitzer následně z levé strany odcentroval a našel hlavu naskakujícího WILLIHO ORBANA, který míč usměrnil mimo dosah Jarsteina – 0:3.
     
    83
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Ibrahima Konaté.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Alexander Sörloth.
     
    82
    Teď hostující obrana hořela! Nejprve mohl zcela sám na bránu utíkat Matheus Cunha, ovšem šanci mu ukradl Gulácsi, který vyběhl daleko ze své brány a protihráči balón ukopl! O chvíli později Cunha pálil ze střední vzdálenosti, Gulácsi vyrazil míč před sebe a dorážku Radonjiće do vpodstatě prázdné brány zablokoval bránící hráč! Brankář Lipska své spoluhráče hlasitě pucuje!
     
    79
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Justin Kluivert.
     
    71
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté navyšují svůj náskok! Matteo Guendouzi se dostal k míči ve své šestnáctce, jenže než ho stačil odehrát, obral ho o něj důrazný Tyler Adams. Ten ho následně posunul na střídajícího NORDIHO MUKIELEHO, který z pravé strany prostřelil Jarsteina ranou pod břevno – 0:2.
     
    68
    Moc nescházelo a Jarstein dnes podruhé inkasoval po střele z poměrně velké dálky! Těsně vedle jeho pravé tyče zamířil projektil Daniho Olma.
     
    68
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Matteo Guendouzi.
     
    60
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Mathew Leckie, přichází Luca Netz.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Nemanja Radonjić.
     
    60
    Další dobrá příležitost hostí! Po centru z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči volný Yussuf Poulsen. Dobrým zákrokem se prezentoval Jarstein.
     
    59
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Hwang Hi-čchan, přichází Christopher Nkunku.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Nordi Mukiele.
     
    57
    Šance hostí! Jeden z hráčů Lipska nahrál pod sebe na penaltu, kde se nacházel Hwang Hi-čchan. Ten míč špatně trefil a neohrozil bránu Herthy.
     
    52
    Hned dvakrát se teď vytáhl hostující gólman Péter Gulácsi! Nejprve nohou zneškodnil únik Matheuse Cunhy a o chvíli později vyrazil na roh nepříjemný skákavý pokus Maximiliana Mittelstädta.
     
    51
    Tentokrát bylo vše v pořádku a Dodi Lukebakio postupoval na pravém křídle dopředu. Obránce před ním zbytečně couval a fotbalista Herthy se tak dostal do dobré příležitosti. Jeho přízemní zakončení minulo vzdálenější tyč!
     
    45
    Hostující kapitán Marcel Sabitzer fauloval Dodiho Lukebakia. Dostal žlutou kartu a jeho tým navíc bude čelit nepříjemné standardní situaci.
     
    35
    Standardní situaci zahrával Marcel Sabitzer, který opět zkusil střelecké štěstí. Jeho rána nebyla vůbec špatná, prosvištěla tak půl metru vedle levé tyče z pohledu Jarsteina.
     
    34
    Matheus Cunha se prezentoval šlapákem, za který dostal od rozhodčího žlutou kartu.
     
    28
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení nádhernou trefou MARCELA SABITZERA! Rakouský fotbalista napřáhl z nějakých 25 metrů a míč nabral zvláštní trajektorii. Vznesl se vysoko do vzduchu, pak začal stejně rychle padat a zapadl pod břevno brány Runeho Jarsteina, který stačil jen bezmocně pokrčit rameny.
     
    26
    Krásný individuální průnik předvedl domácí Matheus Cunha! Ten se dostal k míči na půlce a přes několik hráčů si to namířil přímo k bráně. Těsně před brankářem Gulácsim neustál souboj s dvojicí Orban – Klostermann. Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu, ale marně.
     
    24
    Hosté se po ubráněném rohu dostali do brejku. Na jeho konci byl Yussuf Poulsen, který obdržel přihrávku do běhu, z pravé strany šestnáctky však zakončoval vedle vzdálenější tyče.
     
    23
    Málem tutovka Herthy! Mathew Leckie posílal z pravé strany míč před bránu, kde už číhal Dodi Lukebakio. Těsně před ním však stačil odehrát balón na roh Lukas Klostermann!
     
    5
    Hosté si připravili první tutovku! Dlouhý nákop soupeře špatně odhadl stoper Dáradai a balón propadl k Hwangovi Hi-čchanovi, který postupoval sám na bránu. Jeho nepříliš důrazné přízemní zakončení však pokryl brankář Jarstein!

    Martin Augustin

    Branky: 28. Sabitzer (Olmo), 71. Mukiele (Adams), 84. Orban (Sabitzer)

    Karty:   34. Cunha (HER) – 45. Sabitzer (RBL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 10:8.
    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Stark, Dárdai, Mittelstädt – Tousart, S. Khedira (68. Guendouzi) – Leckie (60. Netz), Cunha, Lukebakio (60. Radonjić) – K. Piątek (84. Ngankam).
    Náhradníci: Schwolow – Pekarík, Darida, Netz, Ngankam, Alderete, Radonjić, Ascacibar, Guendouzi.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Halstenberg (83. Konaté) – Sabitzer (C) – Adams, Haidara (59. Mukiele), Olmo (79. Kluivert), Angeliño – Hwang Hi-čchan (59. Nkunku), Y. Poulsen (83. Sörloth).
    Náhradníci: Martínez – Konaté, Samardžič, Sörloth, Kluivert, Henrichs, Nkunku, Mukiele.

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Thielert
    bahis siteleri