Boston – Washington 5:1 (kon.) | Chicago – Tampa 4:3 (1:0 po s.n.) | Los Angeles – St. Louis 2:3 (po pr.)
Arizona – Minnesota 1:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:2 (po pr.) | San Jose – Vegas 4:5 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 2:6 (kon.)
po s.n. (1:0)
Chicago Blackhawks
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Tampa Bay Lightning
Sobota 06.03.2021, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! NHL nespí ani tuto noc, takže nás čeká spoustu atraktivních duelů. Jedním z nich určitě bude zápas mezi Chicagem a Tampou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Chicago Blackhawks
    Chicago i přes svůj mladý kádr letos podává výborné výkony a naprosto po zásluze se nachází na pozicích zajišťující play off, ale ještě o ně bude muset tvrdě bojovat. Aktuálně je na čtvrtém místě v Centrální divizi a na pátý Columbus má čtyřbodový náskok, ale rozhodně nemůže usínat na vavřínech. To se zatím neděje, protože Blackhawks vyhráli tři z posledních pěti utkání, a to když dvakrát porazili Columbus a jednou Detroit. Na ten ale také jednou nestačili a včera padli také s Tampou, které to tak nyní mohou vrátit. Uvidíme, jestli se jim to povede.

    Poslední tři utkání
    Chicago vs. Tampa – 2:3pp
    Chicago vs. Detroit – 7:2
    Chicago vs. Detroit – 3:5

    Nejproduktivnější hráči
    Patrick Kane 35 bodů (11+24)
    Alex DeBrincat 26 bodů (12+14)
    Dominik Kubalík 18 bodů (8+10)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Tampa Bay Lightning
    Tampa měla na začátku ročníku trochu pomalý rozjezd, ale v poslední době už se do toho konečně dostala, protože aktuálně drží šest výher za sebou. Třikrát po sobě porazila Carolinu, dvakrát přehrála také Dallas a jednou vítězství už má také nad Chicagem. Lightning navíc v těchto duelech inkasoval pouhých pět gólů, zatímco jich vstřelil dvacet, což je luxusní bilance. I díky tomu se tak nachází na prvním místě Centrální divize, o kterou se však dělí s Carolinou, takže dnes se určitě pokusí o osamostatnění na tomto spotu.

    Poslední tři utkání
    Chicago vs. Tampa – 2:3pp
    Dallas vs. Tampa – 0:2
    Tampa vs. Dallas – 5:0

    Nejproduktivnější hráči
    Steven Stamkos 21 bodů (11+10)
    Victor Hedman 21 bodů (4+17)
    Brayden Point 19 bodů (7+12)
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI)
    Dominik Kubalík (CHI)
    Erik Černák (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: M. Subban (Lankinen) – Keith (A), Mitchell, de Haan, Boqvist, Zadorov, C. Murphy – DeBrincat (A), Suter, P. Kane (A) – Janmark, Söderberg, Kurashev – D. Kubalík, Kämpf, Hagel – Highmore, Wallmark, Carpenter.

    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Hedman, Černák, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov, C. Foote – Palát, B. Point, Coleman – Killorn (A), Cirelli, Stamkos (C) – Goodrow, Gourde, T. Johnson – Maroon, M. Joseph, Volkov.

    Rozhodčí: Pochmara, Chmielewski – Toomey, Tobias.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní vhazování sice vyhrálo Chicago, ale to se s pukem moc dlouho neudrželo, takže se jako první musí bránit.
     
    00:36
    Victor Hedman nakonec vypálil od modré čáry, přičemž Malcolm Subban toho moc neviděl, ale i přesto dokázal kotouč srazit mimo kluziště.
     
    01:15
    Ryan McDonagh podnikl výlet až přes modrou čáru, následně pak nahazoval, ale bránu ani netrefil.
     
    01:48
    Hosté se pořád zkouší prosadit zejména za pomoci nahození z dálky, ale ani jedno zatím nebylo vůbec nebezpečné.
     
    02:15
    Cal Foote obhodil bránícího protihráče, ale kotouč mu následně utekl mimo jeho dosah, takže se ho chopil jeden z domácích hráčů.
     
    02:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa se velmi brzy dostává do vedení! ANTHONY CIRELLI se z levé strany protlačil až před bránu, ale brankáře nepřekonal. Následně si našel odražený puk, který poslal na Braydena Pointa, jenž okamžitě pálil, ale Malcolm Subban byl i tentokrát úspěšnější, ale kus gumy zase srazil jen před sebe, takže se první jmenovaný dostal k dorážce, kterou už proměnil. Asistence: Brayden Point, Ondřej Palát.
    02:51 Anthony CIRELLI - 0:1
     
    04:20
    Lightning pořád zůstává při chuti a chce co nejrychleji navýšit své vedení, takže Chicago pořád hraje pod velkým tlakem.
     
    04:58
    Curtis McElhinney musel vytahovat první důležitější zákrok utkání, a to když úspěšně vyrazil tvrdou ránu od mantinelu.
     
    05:30
    Tyler Johnson rychle našel na druhé straně kluziště také prostor k zakončení, ale tentokrát si věděl rady i domácí brankář, před kterým se tedy bude vhazovat.
     
    06:04
    Blackhawks se marně dostávají do hry, po vyhraném vhazování rozehráli jen na icing, takže se pořád budou muset bránit.
     
    06:45
    Dominik Kubalík zkusil štěstí z levé strany tvrdou dělovkou, ale ta mu nesedla podle představ, protože byla dost nepřesná.
     
    07:04
    Domácí se přece jen pomalu dostávají do hry, protože nyní donutili soupeře k vyhození na zakázané uvolnění a získali tak buly v útočném pásmu.
     
    07:37
    Patrick Kane poslal před bránu dost nebezpečný kotouč, po kterém se o gólové zakončení pokoušel Pius Suter, ale ten ani na několik pokusů brankáře nepřekonal.
     
    08:27
    Tampa uklidňuje hru dost opatrnou rozehrávkou, přece jen nemá kam spěchat, protože už drží těsné vedení.
     
    09:04
    Hosté nakonec našli cestu do útoku, kde se po obtočení kolem brány dostal do bekhendového zakončení Yanni Gourde, ale ten také trefil pouze brankáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:58
    Erik Černák se toho také nebojí a s kotoučem se protlačil až za bránu, odkud poslal kus gumy do brankoviště, kde ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Ian Mitchell – 2 min., hákování).
     
    10:27
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesk se v přesilovce dostává do dvoubrankového vedení! ALEX KILLORN výborně bránil výhledu Malcolma Subbana, který toho tak moc neviděl, takže na ránu Victora Hedmana ani nemohl reagovat. I kdyby mohl, takže však první jmenovaný tečoval projektil přesně mimo jeho dosah. Asistence: Victor Hedman, Ondřej Palát.
    10:27 Alex KILLORN - 0:2
     
    12:03
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Blake Coleman – 2 min., hákování).
     
    12:38
    Curtis McElhinney už musel čelit několika nebezpečným pokusům, ale vše s přehledem zvládl, díky čemuž jeho spoluhráči mohli vyhodit kotouč z pásma.
     
    12:57
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Dnes to vypadá na přestřelku, protože Chicago také využívá svou první přesilovku a rychle snižuje! O gól se nejvíce zasloužil ALEX DEBRINCAT, který se po pěkné kombinace opřel do puku v levém kruhu, odkud se trefil přesně nad rameno brankáře Tampy. Asistence: Adam Boqvist, Patrick Kane.
    12:57 Alex DEBRINCAT - 1:2
     
    14:30
    Domácí jsou samozřejmě odhodlaní ke comebacku, o který se dychtivě snaží, ale nyní mají problémy s přechodem do útočného pásma.
     
    14:48
    Brayden Point vystihl přihrávku a okamžitě uháněl do protiútoku, který ale sám pokazil, protože mu dotírající protihráč vypíchl kotouč.
     
    15:19
    Erik Černák je směrem dopředu velmi aktivní, opět obkroužil celé pásmo a pak vypálil, tentokrát už Malcolm Subban musel zasahovat.
     
    15:39
    Aktivitu obránců v první třetině potvrzuje Nikita Zadorov, který se individuálně také dostal k zakončení, ale pro Curtise McElhinneye to byla snadná práce.
     
    16:15
    Tampa nehodlá v žádném případě přijít o kotouč při vlastní rozehrávce, takže raději neriskovala a puk poslala do středního pásma vzduchem.
     
    16:45
    Domácí jsou při forčekinku pořád hodně aktivní, díky čemuž tentokrát donutili soupeře k nepřesnému nahození a sami tak mohou zakládat útočnou akci.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Luke Schenn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:40
    Hosté začínají oslabení na výbornou, protože puk rychle posílají až za Malcolma Subbana, ale zdaleka nemají vyhráno.
     
    18:17
    Patrick Kane nakonec dostal kus gumy do pásma a po krátké kombinaci i sám pálil, ale brankáře nedonutil ani k zákroku.
     
    18:50
    Druhá početní výhoda už Chicagu příliš nevychází. Dopředu sice ještě cestu našlo, ale tam kotouč nemá vůbec pod kontrolou.
     
    19:20
    Dominik Kubalík na druhý pokus dostal kotouč dopředu, kde ale vlastní nahození nedobruslil první a tak se hosté zase rychle osvobodili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    První dějství nám slibuje, že ve zbytku zápasu by mohlo padnout ještě hodně gólů. Tampa se totiž prosadila hned v samotném počátku a následně pěkně dlouhou dobu kontrovala hru, díky čemuž získala přesilovku, kterou rovnou využila a vedla o dvě branky. Chicago to však nevzdalo, také vybojovalo početní převahu, kterou proměnilo ve svou první branku a stále se tak drží v dostřelu Blesku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Tampa se hned po buly usazuje v útočném pásmu, kde ale nemá žádný prostor ke kombinaci, takže nakonec musí o puk bojovat u hrazení.
     
    20:48
    Zničehonic se do samostatného úniku dostal Brayden Point, který už prakticky zakončoval do prázdné brány, ale Malcolm Subban na poslední chvíli vytasil beton a zabránil tak jasnému gólu!
     
    21:38
    Lightning má ve druhé třetině pořád jasně navrch, tentokrát ale domácí obranu zvládli, ale kotouče se následně pouze zbavili.
     
    22:08
    Calvin de Haan zbytečně přišel o puk při rozehrávce, díky čemuž mohl od modré čáry pálit Victor Hedman, ale ten mířil přímo do náruče brankáře Chicaga.
     
    22:49
    Blackhawks se zatím vůbec nedostávají do hry a jenom se brání, což jen tak tak zvládají a hlavně díky svému gólmanovi.
     
    23:08
    Calvin de Haan nakonec dostal kotouč z pásma, i když jen za cenu zakázaného uvolnění, takže si vlastně moc nepomohl.
     
    23:33
    Malcolm Subban je dnes opravdu ve formě, díky čemuž pořád drží svůj tým ve hře! Z bezprostřední blízkosti tentokrát zakončoval Anthony Cirelli, ale ten se trefil pouze do ramena brankáře!
     
    24:00
    Dominik Kubalík jako první připravil střeleckou pozici, díky které tedy mohl pálit Brandon Hagel, ale jeho slabý bekhend Curtis McElhinney v klidu vyrazil.
     
    24:28
    Anthony Cirelli je první u nahozeného puku, takže zabránil zakázanému uvolnění. Následně vybídl ke střele Victora Hedmana, ale ten trefil jen prvního protihráče před sebou.
     
    25:02
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Nikita Zadorov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:40
    Hosté to v útočném pásmu překombinovali, kvůli čemuž museli jít do souboje u mantinelu, který nezvládli, takže Chicago má téměř polovinu oslabení za sebou.
     
    26:27
    Tampa se bez problémů vrátila do útočného pásma, kde se o křižný pas pokoušel Alex Killorn, ale ten kotouč na Stevena Stamkose nedostal.
     
    27:18
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks oslabení přežili, následně se po dlouhé době dostali do pásma a hned skórují! Patrick Kane po přechodu modré čáry dlouho váhal, což se vyplatilo, protože následně u levé tyče uvolnil ALEXE DEBRINCATA, který ránou z první překonal Curtise McElhinneye mezi rukou a tělem. Asistence: Patrick Kane.
    27:18 Alex DEBRINCAT - 2:2
     
    28:27
    Lightning je samozřejmě lehce otřesený, takže se z tohoto stavu chvílí dostává, ale vzápětí se opět pokouší o třetí branku.
     
    28:47
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Carl Söderberg – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:17
    Ondřej Palát z pravé strany vybídl k zakončení Braydena Pointa, který do toho samozřejmě okamžitě šel, ale ani on Malcolma Subbana nepřekonal.
     
    29:49
    Brayden Point to opět zkusil po přihrávce českého útočníka, ale tentokrát mířil už jen do obránce, který pak neprodleně poslal puk přes všechny čáry.
     
    30:30
    Steven Stamkos se pokusil o překvapivou střelu nad rameno, ale i on tentokrát mířil jen do beka, kvůli čemuž Tampa tuto přesilovku nejspíš nevyužije.
     
    31:16
    Chicago má přece jen pořád problémy s rozehrávkou, která nejaktivnější řeší Calvin de Haan, jenž se tak snaží napravit svou chybu.
     
    31:39
    I přesto přišlo zakončení, které vůbec nebezpečné nebylo, protože Tyler Johnson z mezikruží mířil jen mimo.
     
    32:18
    Domácí přece jen konečně hledají cestu dopředu, ale moc dlouho jim to nevydrželo.
     
    32:49
    Mathieu Joseph mohl svůj tým poslat zpátky do vedení po pěkné kombinaci, ale v dobré pozici selhal při přesnosti.
     
    33:35
    Čas rychle běží, protože se skoro vůbec nepřerušuje. To domácím samozřejmě nevadí, protože ti rozhodně nemají kam spěchat.
     
    33:57
    Steven Stamkos už zase krouží v útočné třetině a hledá pozici pro přihrávku, což se mu nepovedlo a tak musel kotouč poslat do vřavy.
     
    34:24
    Domácí po delší době mohou v klidu rozehrávat, tentokrát se to už konečně povedlo, protože Matthew Highmore získal pásmo, ale bohužel ne na dlouho.
     
    35:23
    Dominik Kubalík opět dobře zapracoval při napadání, protože zase vystihl přihrávku a může tak pro svůj tým získávat další spoluhráče.
     
    35:39
    Curtis McElhinney se musí mít na pozoru, protože po opravdu dlouhé době se vhazuje před ním a musí být připraven na zákrok, protože jeho spoluhráči prohráli buly.
     
    36:13
    Tampa to zvládla a rychle se přesunula dopředu, kde od pravé tyče pálil několikrát Tyler Johnson, ale brankáře nepřechytračil.
     
    37:05
    Oba celky už se dostávají na podobnou notu, i když půlka to má samozřejmě o něco složitější.
     
    37:29
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Michail Sergačjov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:08
    Anthony Cirelli chytře sbírá vteřiny soubojem v útočném pásmu, mezitím se rychle blíží i druhá přestávka.
     
    38:59
    Pius Suter si šikovně zpracoval vysoký puk a následně zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale nemířil přesně kvůli hákování.
     
    39:01
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Blake Coleman – 2 min., hákování).
     
    39:35
    Patrick Kane samozřejmě vede první přesilovkou formaci, ale zatím to moc nejde, protože to domácí v pásmu překombinovali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:58.
     
    Ve druhé periodě jsme se dočkali vyrovnání, takže zápas může mít zajímavější koncovku. Tampa sice ještě dominovala v prostřední části, ale žádnou šanci trestuhodně nevyužila. Chicago potom bleskově snížilo a následně zvládlo obranu oslabení. Poté ještě samo sehrálo nějaké přesilovky, ale domácí nic dalšího využít nedokázali, každopádně jsou v dobré pozici, protože vyhrát může naprosto kdokoliv.
     
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:54
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dominik Kubalík – 2 min., podrážení).
     
    43:20
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning otevírá skóre třetí třetiny! Alex Killorn se šikovně prokličkoval mezi kruhy, ale odtud brankáře nepřekonal, avšak Malcolm Subban srazil kus gumy jen k dojíždějícímu RYANU MCDONAGHOVI, který to už měl naprosto jednoduché. Asistence: Alex Killorn, Tyler Johnson.
    43:20 Ryan MCDONAGH - 2:3
     
    46:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí okamžitě srovnávají krok! Nápor v útočném pásmu ukončil tvrdou ránou Duncan Keith, ale jeho pokus skončil jen v brankovišti. Tam prokázal dobrou orientaci DOMINIK KUBALÍK, jenž kus gumy okamžitě doklepl do sítě. Asistence: Duncan Keith, Adam Boqvist.
    46:00 Dominik KUBALÍK - 3:3
     
    47:33
    Tampa chce dnes dotáhnout vítězství v základní hrací době, ale zatím se to vůbec nedaří. Nyní dokonce marně hledá cestu dopředu.
     
    48:03
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:35
    Chicago má velkou příležitost k prvnímu vedení v utkání, ale to třeba hosté nechtějí připustit, kteří tak protivníka nepouštějí ani k sobě do pásma.
     
    49:14
    Blackhawks nakonec musí mířit dopředu pomocí nahození, které přece jen získali a konečně tak mohou kombinovat v pásmu.
     
    49:40
    Blesk dovolil jednu střelu, kterou ale Curtis McElhinney jistě pokryl, pak už kotouč zase letěl až k Malcolmu Subbanovi.
     
    50:08
    Victor Hedman už je zpátky na ledě a Tampa se tak opět může soustředit na skórování. Nejdřív ale musí vybojovat kotouč.
     
    50:38
    To se povedlo a po pravé straně tak ujížděl Anthony Cirelli, který nezvládl zpracování a tak přihrál před bránu až po chvíli, což už bylo k ničemu.
     
    51:11
    Luke Schenn se chtěl protlačit před bránu za každou cenu, ale přitom podklouzl, kvůli čemuž narazil do domácího brankáře a navíc posunul i celou bránu.
     
    51:38
    Curtis McElhinney sráží nepříjemný nahozený kotouč do rohu, který následně vybojovali domácí, kteří tak mají v posledních minutách navrch.
     
    52:08
    Hosté pořád těží zejména z protiútoků, při jednom z nich se do úniku dostal Tyler Johnson, který ho řešil střelou nad beton, ale zakončení těsně minulo bránu!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:49
    Na druhé straně kluziště nemířil přesně ani Nikita Zadorov, branku minul jen o pár centimetrů.
     
    53:18
    Kdo nyní inkasuje, tak už se bude do zápasu těžko vracet, čehož si oba celky uvědomují. Nikdo tak zbytečně neriskuje.
     
    54:08
    Tak to je neuvěřitelné, co teď Tampa neproměnila! Po vyhraném buly přišla velmi nadějná rána Anthonyho Cirelliho, který však orazítkoval pouze břevno a kotouč navíc následně chvíli poskakoval v brankovišti, ale za brankovou čáru nezapadl!
     
    54:14
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dominik Kubalík – 2 min., podrážení).
     
    55:00
    Ondřej Palát zkusil štěstí z pravé kruhu, což bylo i docela překvapivé, ale Malcolm Subban měl dobře pohlídán prostor u tyče a jistě zasáhl.
     
    55:35
    Chicago už má polovinu oslabení za sebou, stále ale nemá zdaleka vyhráno, protože se ke kotouči vůbec nedostává a tak se jen zoufale brání.
     
    56:09
    Steven Stamkos chtěl také pomoci k výhře, jenže i on byl neúspěšný, protože domácí brankář jeho ránu zneškodnil špičkou lapačky!
     
    56:35
    Ondřej Palát se pokoušel z pravé strany o křižnou přihrávku na Stevena Stamkose, která ale nevyšla, avšak Chicago se pořád nedokázalo osvobodit.
     
    57:06
    Nyní už se to domácím hokejistům přece jen daří, ale moc si neodpočinou, protože čárový rozhodčí hned signalizuje zakázané uvolnění.
     
    57:34
    Alex DeBrincat po delší době dostal puk do útočného pásma, kde ale pouze obkroužil branku. Následně byl natlačen na mantinel a pod tlakem ztratil kus gumy.
     
    58:08
    Vypadá to ještě na prodloužení, což se hlavně hosté ještě pokouší zvrátit, ale směrem dopředu už jim to moc nejde.
     
    58:38
    Blackhawks velmi bedlivě střeží svou modrou čáru, přes ní jim prošlo pouze nahození, které však hned poslali pryč z vlastního pásma.
     
    59:03
    Alex Killorn to zkusil ještě jednou, ale Malcolm Subban byl proti němu opět úspěšný a potvrzuje tak blízké prodloužení.
     
    59:40
    Na druhé straně díky dobrému napadání mohl pálit ještě Brandon Hagel, ale jeho pokus byl sražen vysoko nad bránu, takže na gól taky nemohl pomýšlet.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani podruhé za sebou souboj těchto dvou týmů nerozhodlo šedesát minut, půjdeme tedy do prodloužení, kde včera byla úspěšnější Tampa. Té se více dařilo i v dnešním duelu, protože si brzy vytvořila dvoubrankové vedení, které však poměrně rychle ztratila, což se dá tvrdit i o jednogólovém náskoku, který získala ve třetí třetině. Chicago tak ukázalo silnou vůli, ale teď je ještě potřeba to potvrdit v prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:13
    Carl Söderberg ovládl úvodní vhazování prodloužení a následně tak s kotoučem kroužil v útoku, kde ale nevymyslel přesný pas.
     
    60:38
    Na druhé šanci měl při úniku šanci Brayden Point, ale Malcolm Subban ho zkušeně vybruslil a nic mu nedovolil.
     
    61:07
    Patrick Kane byl první u nahozeného puku a také byl sám před brankářem, ale bekhendem mířil pouze do jeho výstroje.
     
    61:39
    Steven Stamkos při pokusu o zakončení najel do brankáře, což oba hráči musí rozdýchat, Michail Sergačjov tak sportovně stáhl kotouč do středního pásma.
     
    62:08
    Chicago je opět při buly úspěšnější, takže zase může zakládat útočnou akci, ale s tím je tentokrát velmi opatrné.
     
    62:48
    Patrick Kane dlouho držel kotouč v pásmu, pak zničehonic zrychlil a okamžitě vypálil, ale na Curtise McElhinneye si nepřišel.
     
    63:04
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Duncan Keith – 2 min., sekání).
     
    63:39
    Tampa má další velkou šanci k rozhodnutí, ale při přesilovce zatím jen kombinuje, střela je v nedohlednu.
     
    64:23
    Hosté se stále zoufale snaží o využití přesilovky, ale přes Malcolma Subbana to prostě nejde. Ten nyní skvěle vykryl tvrdou ránu Braydena Pointa.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Dnes tedy prodloužení o vítězi nerozhodlo, takže budou zapotřebí samostatné nájezdy, kde už to bude trochu i o štěstí, ale také samozřejmě o individuálních dovednostech. Uvidíme, kdo si nakonec odnese druhý bod.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Alex DeBrincat se zkoušel prosadit prudkou střelou ledě, ale Curtis McElhinney včas zareagoval.
     
    1. série
    0:0
    Victor Hedman dojel do těsné blízkosti gólmana a následně mířil nad vyrážečku, ale Malcolm Subban také ukázal rychlé reflexy.
     
    2. série
    0:0
    Patrick Kane toho moc nevymyslel, kus gumy prostě napálil do betonu brankáře.
     
    2. série
    0:0
    Brayden Point se pokusil o bekhendový blafák, ale Malcolm Subban ho luxusně zneškodnil.
     
    3. série
    1:0
    Philipp Kurashev to nádherně trefil přímo do pravé šibenice a přibližuje svůj tým k druhému bodu!
     
    3. série
    1:0
    Steven Stamkos si také nevěděl rady se skvěle chytajícím Malcolmem Subbanem a pálí jen do jeho vyrážečky.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Chicago Blackhawks.
    Autorem vítězné branky je PHILIPP KURASHEV.
    Philipp KURASHEV - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Chicago tak přece jen vrací Tampě včerejší porážku, i když Lightning měl po většinu času navrch, protože ani jednou neprohrával. Zápas však nedotáhl k vítězství po základní hrací době, nedařilo se mu ani v prodloužení, kde sice sehrál přesilovku, ale nic extra nebezpečného nevymyslel. Nájezdy pak už zvládli lépe Blackhawks, kterým druhý bod vystřelil přesnou ránou mladík Philipp Kurashev.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 27 – 40
    Zblokované střely: 24 – 14
    Tresné minuty: 12 – 10
    Využití: 1/5 – 1/6
    Úspěšnost vhazování: 56% – 44%
    Hity: 29 – 38
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Malcolm Subban (CHI) 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5%, odchytal 64:41
    Curtis McElhinney (TBL) 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 65 minut
     
    Tři hvězdy utkání

    Alex DeBrincat (CHI) 2+0
    Alex Killorn (TBL) 1+1
    Malcolm Subban (CHI) 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5%, odchytal 64:41
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:14
    Dominik Kubalík (CHI) 1+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 4, čas na ledě 15:53
    Erik Černák (TBL) 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:51
    Jan Rutta (TBL) do utkání nezasáhl
    Ondřej Palát (TBL) 0+2, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:48
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (05:01:43)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 13. DeBrincat (Boqvist, P. Kane), 28. DeBrincat (P. Kane), 46. D. Kubalík (Keith, Boqvist), rozh. náj. Kurashev – 3. Cirelli (B. Point, Palát), 11. Killorn (Hedman, Palát), 44. McDonagh (Killorn, T. Johnson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Alex DeBrincat (CHI)
    0:0   Victor Hedman (TBL)
    2. série:
    0:0   Patrick Kane (CHI)
    0:0   Brayden Point (TBL)
    3. série:
    1:0   Philipp Kurashev (CHI)
    1:0   Steven Stamkos (TBL)


    Chicago Blackhawks: M. Subban (Lankinen) – Keith (A), Mitchell, de Haan, Boqvist, Zadorov, C. Murphy – DeBrincat (A), Suter, P. Kane (A) – Janmark, Söderberg, Kurashev – D. Kubalík, Kämpf, Hagel – Highmore, Wallmark, Carpenter.
    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Hedman, Černák, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov, C. Foote – Palát, B. Point, Coleman – Killorn (A), Cirelli, Stamkos (C) – Goodrow, Gourde, T. Johnson – Maroon, M. Joseph, Volkov.

    Rozhodčí: Pochmara, Chmielewski – Toomey, Tobias
    bahis siteleri