Lazio – Crotone 3:2 (kon.) | Atalanta BC – Spezia 3:1 (kon.)
konec
S. S. Lazio
3:2 (2:1)
FC Crotone
Pátek 12.03.2021, 15:00Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Startuje víkendové sedmadvacáté kolo italské Serie A a my v jeho rámci prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy S. S. Lazio a FC Crotone.
     
    S. S. Lazio

    Fotbalisté římského Lazia jsou v tabulce italské nejvyšší soutěže na sedmém místě se ziskem třiačtyřiceti bodů. Jsou sice na pozici, která nezaručuje pohárovou Evropu, ale na kvalifikaci o Evropskou ligu či její skupinovou fázi mají ztrátu čtyř resp. šesti bodů. Na základní skupinu v Lize mistrů pak ztrácejí bodů sedm. Takže mají rozhodně stále o co hrát. Lazio čeká v příštím týdnu další zápas v osmifinále Ligy mistrů, kde pojedou do Mnichova, aby s místním Bayernem sehráli odvetu. V prvním duelu prohráli 1:4. Dá se ale spíše očekávat, že Bayern si postup pohlídá. V posledním ligovém kole sehráli hráči Lazia zápas na půdě Juventusu, jenž zvítězil 3:1.
     
    FC Crotone

    Co se týče hostů z Crotone, ti jsou na tom mnohem hůře, než jejich dnešní soupeř. V tabulce Serie A je najdeme úplně dole. Jsou totiž na poslední dvacáté pozici a dosud zapsali patnáct bodů. Mají tedy záchranářské starosti. Na sedmnácté místo, které zaručuje záchranu, ztrácejí sedm bodů, což není mnoho a ještě se tedy pokusí zabojovat, aby se sestupu vyhnuli. Naposledy se fotbalistům Crotone dařilo na domácí půdě, kde 4:2 porazili turínský FC. Dnes by na tento úspěch rádi navázali a na půdě Lazia by chtěli zapsat nějaké body, ale rozhodně je nečeká žádná snadná práce, domácí budou plnit roli favorita a to chtějí potvrdit.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemné utkání v probíhající sezóně vyznělo lépe pro římské Lazio, které v Crotone vyhrálo 2:0. Hosté tak mají dnes svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Reina – Patric, Acerbi, S. Radu – Marušić, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Fáris – Immobile, Correa.
    Náhradníci: Alia, Strakoša – F. Caicedo, Escalante, Cataldi, Hoedt, Lulić, Muriqi, Musacchio, Parolo, Pereira.

    FC Crotone: Cordaz – Magallán, Golemić, Luperto – P. Pereira, Messias, Petriccione, S. Molina, Reca – Únás, Simy.
    Náhradníci: Crespi, Festa – Benali, Cuomo, Di Carmine, Henrique, Rivière, Rojas, Rispoli, Vulić, Zanellato..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Lazio bude hrát v modrém, zatímco Crotone oblékne tmavě šedé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Lazio obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned dostal do pokutového území, ale Immobile na prudký centr nedosáhl.
     
    2
    Hostující brankář se musel zapojit do rozehrávky. Jeho nákop skončil na pravém křídle, kde už znovu kralovali fotbalisté Lazia.
     
    3
    Luis Alberto dostal přihrávku na levou stranu, jenže jeho přihrávka skončila u prvního obránce v dres Crotone. Lazio však vstoupilo do zápasu aktivně.
     
    4
    Sergej Milinković-Savić dostal přihrávku na levou stranu, posunul míč na hranici velkého vápna, ale důrazný Joaquín Correa se k odcentrování nedostal.
     
    5
    Sergej Milinković-Savić opět operoval s míčem na levé straně hrací plochy, jenže jeho centr levačkou skončil v moci hostujícího brankáře.
     
    6
    Na další přihrávku do velkého vápna si brousil zuby Ciro Immobile, nicméně hostující brankář Cordaz prokázal skvělé čtení hry a schoval míč do rukavic.
     
    7
    Lisandro Magallán táhl akci hostujícího celku středem hrací plochy, jenže na polovině hřiště zapomněl míč za sebou a už se pro něj nestačil vrátit.
     
    8
    Joaquín Correa si v pokutovém území skvělou kličkou přehodil míč na levačku a dostal se do zakončení. Jeho projektil však skončil vysoko nad břevnem.
     
    9
    Jacopo Petriccione prošel na polovinu Lazia, kde si míč zasekl kolem jednoho z domácích hráčů, ale nepřesnou přihrávkou odevzdal míč soupeři.
     
    10
    Lazio zahodilo první velkou šanci! Ciro Immobile sprintoval s míčem na kopačce prakticky od poloviny hřiště, ale svůj únik zakončil jen střelou do boční sítě!
     
    11
    Adam Únás si navedl míč do blízkosti velkého vápna, jenže příliš dlouho váhal s přihrávkou a defenziva Lazia se stačila bleskově srovnat.
     
    12
    Junior Messias prošel po pravém křídle až do pokutového území a zakončením vnějším nártem zkusil překvapit Reinu. Zkušený brankář jen kontroloval let míče mimo tři tyče.
     
    13
    Luis Alberto odcentroval z levé strany do pokutového území. Do zakončení se tlačil důrazný Ciro Immobile, ale k hlavičce se nedostal.
     
    14
    Vladimir Golemić prošel po pravé straně do pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku a odcentroval. I s jeho pobídkou si obrana věděla rady.
     
    15
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Domácí celek přetavil svůj dobrý vstup do utkání v úvodní branku! SERGEJ MILINKOVIČ-SAVIČ si v pokutovém území naběhl na přetažený centr a z voleje placírkou uklidil míč do protipohybu brankáře!
    15. Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ - 1:0
     
    17
    Crotone se ihned vydalo do útoku se snahou o bleskovou odpoveď, jenže nákop za obranu Lazia byl moc dlouhý a brankář si bez problémů došel pro míč.
     
    18
    Luis Alberto dostal přihrávku na hranici velkého vápna a z voleje se snažil míč sklepnout na levou stranu, kam si naběhl Joaquín Correa. Před druhým jmenovaným zasáhl zadák Crotone.
     
    19
    Sergej Milinković-Savić uspěl v dalším souboji na polovině hrací plochy, kde odtlačil od míče jednoho ze soupeřů a dokázal rozehrát na pravé křídlo.
     
    20
    Lisandro Magallán zastavil rodící se akci Lazia nedovoleným zákrokem na Immobile. Hostující hráč může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    21
    Sergej Milinković-Savić si tentokrát troufl na zakončení z úctyhodné vzdálenosti. Přízemní projektil domácího záložníka skončil na noze obránce.
     
    22
    Stefan Radu znovu dostal přihrávku na levou stranu, odkud chtěl odcentrovat do pokutového území, jenže nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    23
    Alex Cordaz pořádně zariskoval při rozehrávce! Hostující brankář si všiml napadajícího Immobileho, rozhodl se před ním o zasekávačku a tu zvládl s noblesou.
     
    24
    Ciro Immobile nyní vypomohl Laziu také v defenzivě. Domácí kanonýr se pustil do skluzu na polovině hřiště a dokázal míč odehrát do autu.
     
    25
    Pepe Reina se musel zapojit do rozehrávky Lazia. Domácí brankář poslal dlouhý nákop na pravou stranu hřiště, kde však neměl spoluhráče.
     
    26
    Adam Marušić poslal prudkou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, kde si míč přehodil na levačku a odcentroval. Jeho pobídku si defenziva Crotone pohlídala a odehrála míč na roh.
     
    27
    Lazio se po následném rohovém kopu do zakončení nedostalo. Sergej Milinković-Savić si navíc podle hlavního rozhodčího pomohl útočným faulem.
     
    28
    Muhammad Fáris si naběhl na přihrávku na levou stranu, odkud chtěl přenést těžiště hry na opačnou stranu, ale raději zvolil přihrávku na stopery.
     
    29
    Pedro Pereira na pravé straně kouzlil s míčem. Hostující fotbalista se prodral k odcentrování do vápna, ale zkušený Pepe Reina jeho pobídku vyboxoval.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi zajímavý duel. Domácí Lazio se rychle ujalo vedení, ale Crotone hraje sympaticky.
     
    30
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Crotone udeřilo ze své první šance v dnešním souboji! SIMY nejprve ustál souboj před pokutovým územím, zbavil se obránců a přízemní střelou vnějším nártem nedal Reinovi šanci!
    30. SIMY - 1:1
     
    32
    Hostující Crotone se dostalo do pokutového území po dalším dobrém centru z levé strany. Domácí brankář Reina raději míč vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    33
    Jacopo Petriccione se hnal za nákopem na levé křídlo, ale dlouhou pobídku už na hrací ploše nedostihl. Lazio bude vhazovat.
     
    34
    Luis Alberto dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže se nedokázal otočit kolem obránce. Lazio sice hraje aktivně, ale nedostává se do zakončení.
     
    35
    Adam Únás upadl po souboji v pokutovém území! Hostující fotbalisté se okamžitě dožadovali penalty, ale sudí ukazuje, že pískat nebude.
     
    36
    Celou akci ještě řešil VAR, ale hosté se pokutového kopu přesto nedočkali. Lazio bude rozehrávat od vlastní branky.
     
    37
    Autor vyrovnávací branky Simy spěchal za pobídkou na levou stranu, jenže přihrávka byla příliš prudká a míč skončil v autu. Domácí budou vhazovat.
     
    38
    Radu si troufl na zakončení zpoza velkého vápna, jenže jeho projektil byl hodně pomalý a hostující brankář si připsal snadný zákrok.
     
    39
    Francesco Acerbi zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    40
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio si pět minut před přestávkou bere zpět své ztracené vedení! Po rychlé akci sklepl míč Immobile na hranici velkého vápna a LUIS ALBERTO prudkou střelou uklidil míč do dolního rohu!
    40. Luis ALBERTO - 2:1
     
    42
    Ciro Immobile napadal rozehrávku Crotone na jeho polovině. Domácí útočník dostal soupeře pod tlak a získal pro Lazio vhazování.
     
    43
    Lisandro Magallán nakopl míč na levou stranu, nicméně tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Lazio v závěru první půli ovládá dění na trávníku.
     
    44
    Sergej Milinković-Savić dostal přihrávku na levou stranu, přízemní pobídkou hledal Immobileho, ale domácí útočník byl těsně střežen.
     
    45
    Lucas Leiva poslal přihrávku na levou stranu, kam si naběhl Immobile, ale proti přesile obránců Crotone neměl v rohu hřiště šanci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější domácí Lazio. Celek z italské metropole totiž poslal po patnácti minutách do vedení Sergej Milinković-Savić. Na jeho zásah odpověděl ve třicáté minutě Simy, ale deset minut před přestávkou vrátil Laziu vedení Luis Alberto. Do kabin se odchází za stavu 2:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Crotone obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop skončil v rukavicích brankáře.
     
    46
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Lisandro Magallán, přichází Giuseppe Cuomo.
     
    47
    Adam Marušić dostal přihrávku na pravou stranu, odkud bez přípravy odcentroval do šestnáctky, ale jeho pobídka byla hodně nepřesná.
     
    48
    Lucas Leiva byl pozdě v souboji na polovině hrací plochy a přišlápl kopačku jednomu ze soupeřů. Rozhodčí mu ihned odpískal faul.
     
    49
    Pokutový kop pro Crotone! Pedro Pereira spěchal za přihrávkou do vápna a Muhammad Fáris jej fauloval!
    49. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    50
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil SIMY, který zvolil hodně pomalý rozběh, ale poslal míč do protipohybu brankáře!
    50. SIMY - 2:2
     
    52
    Sergej Milinković-Savić potáhl míč na polovinu soupeře a poslal prudkou přihrávku na levou stranu. Osamocený Patric si však nepotykal se zpracováním.
     
    53
    Sergej Milinković-Savić byl pozdě v souboji na levé straně hrací plochy a nedokázal míč udržet na trávníku. Crotone bude vhazovat.
     
    54
    Patric dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč do blízkosti velkého vápna, jenže jeho prudký centr skončil na hlavě obránce.
     
    55
    Sergej Milinković-Savić dostal prostor na polovině Crotone, jenže prudkou přihrávkou mezi obráne neoslovil nikoho v modrém dresu.
     
    56
    Lazio se po obdržení druhé branky usadilo na polovině Crotone a postupnou kombinací si hledá cestičku do zakončení. Hosté zatím brání skvěle.
     
    57
    A hned z toho byla šance! Z hranice velkého vápna zakončoval Luis Alberto, jehož ránu ještě tečoval obránce. Hostující brankář míč na poslední chvíli vyškrábl na roh!
     
    58
    Adam Únás si efektně přehodil míč přes hlavu a pokračoval ve sprintu po pravém křídle. Jeho centr však obránce v modrém odklidil do bezpečí.
     
    59
    Vladimir Golemić si po standardní situaci naběhl na přetažený centr na zadní tyč, jenže z ostrého úhlu z voleje vůbec netrefil svatyni Lazia.
     
    60
    Je za námi hodina hry a poslední Crotone zatím drží na půdě Lazia Řím slibný výsledek 2:2. Domácí však v posledních minutách hodně tlačí.
     
    61
    Zpoza hranice velkého vápna se do odraženého míče opřel Lucas Leiva, nicméně zkušený Brazilec neusměrnil svůj projektil mezi tři tyče.
     
    62
    Joaquín Correa sice dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale podle asistenta rozhodčího si nedal pozor na své postavení. Ofsajd!
     
    63
    Arkadiusz Reca se tlačil za vysokou přihrávkou na pravou stranu, jenže už neudržel míč na trávníku. Lazio tak může rozjet další akci.
     
    64
    Luis Alberto se krásně otočil na levé straně pokutového území a dostal se do zakončení. Jeho projektil z otočky schoval brankář do rukavic.
     
    65
    Joaquín Correa se v pokutovém území také dostal do zakončení, jenže i jeho pokus mířil jen do prostoru, kde stál připravený brankář Alex Cordaz.
     
    66
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Arkadiusz Reca, přichází Andrea Rispoli.
     
    67
    Correa vnějším nártem prostčil míč do pokutového území, kam spěchali další hráči Lazia, ale důrazný stoper Golemič balón odkopl.
     
    68
    Joaquín Correa prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, odkud se pokusil odcentrovat do šestnáctky, jenže trefil prvního obránce.
     
    69
    Ciro Immobile se s míčem prosmýkl do pokutového území, kde si jej ještě přehodil na levačku, ale jeho projektil zablokoval obránce.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a domácí Lazio stále nemůže najít recept na pozornou defenzivu Crotone.
     
    71
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Pedro Pereira, přichází Ahmad Benali.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lucas Leiva, přichází Gonzalo Escalante.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Muhammad Fáris, přichází Senad Lulić.
     
    72
    Luis Alberto si v pokutovém území naskočil na povedený centr z levé strany, jenže míč jen lehce líznul a poslal jej daleko od zadní tyčky.
     
    73
    Rispoli si výborně pokryl míč tělem v blízkosti velkého vápna a dotírající Ciro Immobile jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    74
    Ciro Immobile si naběhl na další přihrávku na hranici velkého vápna, ale podle rozhodčího si při zpracování pomohl rukou.
     
    75
    Ciro Immobile dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval, ale neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů. Crotone se brání zuby, nehty.
     
    76
    Nyní už se Lazio do šance dostalo! Na parádní centr z levé strany si naběhl Sergej Milinković-Savić, jenže jeho hlavička těsně minula levou tyč!
     
    77
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Felipe Caicedo.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Vedat Muriqi.
     
    78
    Andrea Rispoli dostal parádní přihrávku do brejku a hnal se sám na Pepeho Reinu. Zkušený brankář Lazia výborně vyběhl a míč vyrazil!
     
    79
    Adam Únás dohrál soupeře na polovině Lazia a vidí žlutou kartu.
     
    80
    Sergej Milinković-Savić si znovu naběhl na povedený centr do šestnáctky, jenže pravačkou trefil jen dobře postaveného brankáře Cordaze.
     
    81
    Ahmad Benali si dal pozor na centr z levé strany a odhlavičkoval míč před Immobilem ven ze šestnáctky. Crotone je velmi blízko k zisku cenného bodu.
     
    82
    Giuseppe Cuomo přečetl přihrávku na pravou stranu a před rozběhnutým Patricem odehrál míč do bezpečí.
     
    83
    Adam Únás na levé straně získal odražený míč, chtěl obejít Patrica, nicméně domácí zadák mu nedal prostor a odkopl míč do bezpečí.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jacopo Petriccione (FC Crotone).
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Stefan Radu, přichází Andreas Pereira.
     
    85
    Lazio zahrávalo přímý kop v blízkosti velkého vápna. Do šestnáctky přiletěl nadýchaný centr z levé strany, ale obrana si dala dobrý pozor.
     
    85
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio se pět minut před koncem potřetí v dnešním souboji dostává do vedení! Zpoza velkého vápna střílel Gonzalo Escalante, jehož pokus si ještě zpracoval FELIPE CAICEDO a dělovkou rozvlnil síť!
    85. Felipe CAICEDO - 3:2
     
    87
    Felipe Caicedo se hnal za dalším nákopem na polovinu soupeře, jenže si míč předkopl příliš daleko před sebe a obránce mu míč ukopl do autu.
     
    88
    Sergej Milinković-Savić zastavil výborným skluzem rodící se akci soupeře a odehrál míč do bezpečí. Lazio má závěrečné minuty pod kontrolou.
     
    89
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Jacopo Petriccione, přichází Samuel Di Carmine.
     
    90
    Giuseppe Cuomo sprintoval s míčem do pokutového území, jenže jeho centr přiletěl jen do míst, kam si pro něj dokráčel gólman Pepe Reina.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Lazio mohlo v nastavení definitivně rozhodnout o svém triumfu! Na přihrávku do vápna si naběhl Correa, jehož projektil skončil nad břevnem!
     
    90+3
    Pepe Reina si dal pozor na centr z pravé strany a schoval míč do rukavic. Domácí brankář balón odkopl na polovinu soupeře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí! Lazio nakonec proti poslednímu Crotone ubojovalo vítězství 3:2. Celek z italské metropole totiž poslal po patnácti minutách do vedení Sergej Milinković-Savić. Na jeho zásah odpověděl ve třicáté minutě Simy, ale deset minut před přestávkou vrátil Laziu vedení Luis Alberto. Krátce po změně stran získali hosté možnost zahrávat pokutový kop, který proměnil Simy. Lazio poté rozjelo ofenzivní tlak, ale dlouho se nemohlo prosadit. Až pět minut před koncem propálil míč do sítě Caicedo.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:11.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:54:35)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 15. S. Milinković-Savić (S. Radu), 40. Alberto (Immobile), 85. F. Caicedo (Escalante) – 30. Simy (Magallán), 50. Simy (pen.)

    Karty:   79. Únás (COE), 84. Petriccione (COE)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:11.
    S. S. Lazio: Reina – Patric, Acerbi, S. Radu (84. Pereira) – Marušić, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva (71. Escalante), Alberto, Fáris (71. Lulić) – Immobile (77. F. Caicedo), Correa (77. Muriqi).
    Náhradníci: Alia, Strakoša – F. Caicedo, Escalante, Cataldi, Hoedt, Lulić, Muriqi, Musacchio, Parolo, Pereira.

    FC Crotone: Cordaz – Magallán (46. Cuomo), Golemić, Luperto – P. Pereira (71. Benali), Messias, Petriccione (89. Di Carmine), S. Molina, Reca (66. Rispoli) – Únás, Simy.
    Náhradníci: Crespi, Festa – Benali, Cuomo, Di Carmine, Henrique, Rivière, Rojas, Rispoli, Vulić, Zanellato.
    bahis siteleri