Nitra – Nové Zámky 4:2 (kon.) | Trenčín – HC Slovan 3:2 (2:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 2:7 (kon.)
Zvolen – Michalovce 7:1 (kon.) | Košice – Poprad 5:2 (kon.) | Detva – Miskolc 3:1 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:7 (2:2, 0:3, 0:2)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 12.03.2021, 17:00 • TITAN Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení čitatelia! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! My sa dnes zameriame na 47. kolo našej najvyššej hokejovej súťaže, v ktorom Liptovský Mikuláš budú hostiť na svojom štadióne Banskú Bystricu. Poďme si v krátkosti predstaviť oba kluby.

    HK 32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ:

    Hokejisti Liptovského Mikuláša sú beznádejne na poslednej pozícií so ziskom 18 bodov. Na predposledný Miškovec strácajú až 23 bodov. Na svojom konte majú 6 víťazstiev, 3 prehry po predĺžení a 37 prehier v riadnom hracom čase. Svojím súperom nastrieľali len 98 gólov a až 230 inkasovali, čo z nich robí tím s najhorším útokom a zároveň aj obranou ligy. Zvíťaziť sa im naposledy podarilo na konci januára, kedy zdolali práve svojho dnešného súpera 3:2. Odvtedy nazbierali len 10 jednoznačných porážok. Naposledy sa predstavili na domácom lade v zápase so Slovanom, ktorému podľahli ešte prijateľným výsledkom 1:4. O jediný gól domácich sa postaral Duncko.

    HC 05 BANSKÁ BYSTRICA:

    Banskobystričania v aktuálnom ročníku Tipos ligy figurujú na 10. mieste so ziskom 51 bodov. Ich bilancia je 12 víťazstiev, 5 výhier po predĺžení, 5 prehier po predĺžení a 24 prehier v riadnej hracej dobe. Zvíťaziť nedokázali v posledných štyroch zápasoch, z ktorých vyťažili len slabé dva body po remízach s Miškovcom a Zvolenom. Práve zápas so Zvolenom bol tým posledným. Prehrali so Zvolenom 2:3 po predĺžení, keď góly za Banskú Bystricu strieľal Kabáč spoločne s Ihnačákom.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Bátory (Kozel) – Droppa, Kurali, Pavúk, Mezovský, Valtola, Rusina. Duran – Huna, Uhrík, Štrauch – Michalík, Oško, Dunčko – Vybiral, Haluška, Kiss – Židek, Parobek, Kalousek

    HC 05 Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Jago, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Bdžoch, Ganz, Kriška, Hudec – Faško-Rudáš, Ihnačák, Lamper – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D’aoust, Sojka, Sloboda – Výhonský, Tamáši, Kabáč

    Rozhodca: Štefik, Müllner – Hercog, Jurčiak – Martinko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:34
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Michal Uhrík – 2 min., hákovanie).
     
    01:12
    Hostia sa už usadili v útočnej tretine, kde roztočili svoj presilovkový kolotoč.
     
    02:34
    Michal Uhrík si odsedel svoj trest, a tak sa vracia späť na hraciu plochu.
     
    03:15
    Hostia si teraz nerozumeli pri rozohrávke, po ktorej puk smeruje cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia.
     
    04:47
    Do streleckej pozície sa dostal Haluška, ale jeho zakončenie smerovalo úplne mimo bránky.
     
    05:25
    Uhrík nahodil puk na zadný mantinel, pri ktorom bol ako prvý brániaci Ďatelinka.
     
    06:13
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Michal Uhrík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    06:26
    Ďatelinka sa rozhodol zakončiť od modrej čiary. Jeho zrazenú strelu dokázal Bátory bez problémov zachytiť.
     
    07:08
    Evidujeme ďalšiu strelu z hokejky Ďatelinku. Jeho tvrdý projektil smeroval len na zadný mantinel. Hostia sú aj naďalej pri puku.
     
    08:12
    Banská Bystrica dala gól!
    Martin Faško-Rudáš na pravej strane klziska posunul puk Brianovi Ihnačákovi, ktorý si v predbránkovom priestore všimol nikým nekrytého ALEXA BRETONA, ten sa do puku oprel z prvej a umiestnil puk za chrbát bezmocného gólmana. Presilová hra využitá a stav stretnutia je 0:1! Asistencie: Brian Ihnačák, Martin Faško-Rudáš.
     
    09:15
    Puk sa nachádza za bránkou Liptovského Mikuláša, odkiaľ sa domáci hokejisti pokúsia vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    10:04
    Martin Faško-Rudáš sa pokúsil založiť akciu pre svoj tím, ale ako prvý bol po jeho nahodenom puku jeden z bránicich hráčov súpera.
     
    10:38
    Hlavný rozhodca sa rozhodol vylúčiť Sebastiana Droppa po páde Briana Ihnačáka. Druhý menovaný sa športovo priznal, že spadol na ľad bez zavinenia súpera, a tak sa trest pre Sebastiana Droppu anuluje.
     
    11:17
    Sledovali sme zaujímavo vyzerajúcu akciu v podaní Banskej Bystrice. Lamper si niekoľkokrát vymenil puk s Ihnačákom. Dostali sa až pred bránku súpera, kde sa napokon Ihnačák k zakončeniu po včasnom zákroku obrancu nedostal.
     
    12:20
    D’aoust svojou prihrávkou hľadal Slobodu, ktorý bol však zastavený brániacim hráčom. Puk sa rozhodol schovať pod svoju lapačku Bátory.
     
    13:02
    Ganz si prevzal puk od spoluhráča a následne zakončil spoza brániaceho hráča. Bátory si na svoje konto pripíše ďalší úspešný zákrok.
     
    13:28
    Hlavný rozhodca odpískal postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Previnil sa jeden z hráčov Banskej Bystrice. Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    14:05
    Po dlhej dobe sa zapotil aj gólman hostí. K odrazenému puku sa dostal Rudolf Huna. Jeho backhandové zakončenie však smerovalo len do miest, kde stál pozorný Filip Belányi.
     
    14:19
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Martin Faško-Rudáš – 2 min., podrazenie).
     
    15:10
    Liptáci si vo svojej presilovej hre nevytvorili zatiaľ žiadnu príležitosť. Defenzíva Banskej Bystrice funguje v týchto chvíľach dobre a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru vo vlastnej tretine.
     
    15:29
    Hokejisti Liptovského Mikuláša sa už usadili v útočnej tretine, kde sa krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu Banskej Bystrice.
     
    16:19
    Presilová hra Liptovského Mikuláša ostane nevyužitá. Martin Faško-Rudáš sa vracia späť na ľad.
     
    16:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Martin Faško-Rudáš ihneď po tom, ako naskočil na ľad prešiel z pukom do útočného pásma, kde na seba strhol pozornosť dvojice brániacich hráčov. Z druhej strany si nakorčuľoval PATRIK LAMPER. Pred ním stála už len odkrytá bránka, ktorú nemal problém po presnej prihrávke trafiť. Stav stretnutia je 0:2! Asistencia: Martin Faško-Rudáš.
     
    17:28
    Puk majú pevne pod kontrolou Banskobystričania, ktorí si ho medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici klziska.
     
    18:03
    Hostia vyhrali vhadzovanie, vďaka čomu sa im takmer okamžite podarilo usadiť v útočnej tretine.
     
    18:30
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Markus Michalík si prevzal puk v strednom pásme, ktorý backhandom posunul na ľavú stranu. Tam sa nachádzal JURAJ DUNČKO, ktorý sa presunul do útočného pásma a presným švihom vymietol pavučinky v ľavom hornom rohu bránky. Nenápadná akcia znamená zníženie stavu na 1:2! Asistencia: Markus Michalík.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    19:21
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Michal Uhrík zakončil od modrej čiary. Na tento strelecký pokus dokázal gólman ešte reagovať, ale na následnú dorážku nikým nestráženého ANDREASA ŠTRAUCHA už nie. Expresné vyrovnanie v podaní Liptákov. Stav stretnutia je 2:2! Asistencie: Michal Uhrík, Rudolf Huna.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme tu koniec prvej tretiny, ktorú možno označiť ako pomerne atraktívnu. Banskobystričania po góloch Bretona a Lampera boli pred koncom prvej časti vo vedení 2:0, ale všetko sa behom minúty zmenilo, keď najprv znížil nepriaznivý stav Dunčko a o necelú minútu vyrovnával Štrauch. Priebežný stav je 2:2 a my sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Zakázané uvoľnenie v podaní Liptovského Mikuláša. Hra sa presunie pred bránku Bátoryho.
     
    21:07
    Banská Bystrica dala gól!
    Brain Ihnačák si na svoje konto pripíše druhú asistenciu v dnešnom zápase po tom, čo spoza bránky našiel hokejku ALEXA BRETONA. Ten sa do puku oprel z prvej a umiestnil ho k ľavej tyčke. Stav stretnutia je 2:3! Asistencie: Brian Ihnačák, Patrik Lamper.
     
    21:57
    Banská Bystrica dala gól!
    Filip Vašaš zakončil z pravej strany klziska. Puk gólman len vyrazil pred seba. V správnom čase na správnom mieste stál SAMUEL MLYNAROVIČ, ktorý zasunul puk do odkrytej časti bránky. Stav stretnutia je 2:4! Asistencia: Filip Vašaš.
     
    21:57
    Oddychový čas domácich.
     
    21:57
    Striedanie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Matej Bátory, prichádza Patrik Kozel.
     
    23:21
    Banská Bystrica dala gól!
    Alex Breton tentoraz z pozície nahrávača našiel pri ľavej žrdi voľného MACKEYA TANNERA JAGA, ktorého úlohou bolo už len doraziť puk do prázdnej bránky. Stav stretnutia je 2:5! Asistencie: Alex Breton, Alexis D’aoust.
     
    24:09
    Jeden z hráčov hostí bol v útočnom pásme skôr ako puk, a tak sa hra po ofsajdovom postavení presunie do stredného pásma.
     
    24:54
    Sledovali sme peknú individuálnu akciu v podaní Briana Ihnačáka. Ten sa predral medzi štvoricu brániacich hráčov a svojou strelou opečiatkoval konštrukciu bránky.
     
    25:25
    Ďatelinka zakončil od modrej čiary, ale strela mu vôbec nesadla a puk poľahky zachytil prvý brániaci hráč.
     
    26:24
    Banskobystričania okupujú útočné pásmo, kde sa dostávajú do zaujímavých príležitostí. Ďalší gól visí vo vzduchu.
     
    26:55
    Sloboda nahodil puk na Kozla. Ten hral na istotu a puk schoval pod svoju lapačku. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    27:13
    Máme možnosť po dlhej dobe sledovať domácich hokejistov v útočnom pásme, kde sa im však nedarí nájsť priestor k zakončeniu.
     
    27:49
    Liptáci spálili veľkú príležitosť po tom, čo do nahodeného puku vložil svoju hokejku Dunčko. Jeho teč smeroval len do pravej žrde Belányiho bránky.
     
    28:42
    Hostia sa už vrátili do útočného pásma, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    29:11
    Už to vyzeralo tak, že sa Uhrík dostane k nahodenému puku, ale zastavil ho postranný rozhodca, ktorý mu dal vedieť, že sa nachádza v ofsajdovom postavení.
     
    30:00
    Máme za sebou polovicu stretnutia, v ktorej jasne dominuje hosťujúca Banská Bystrica, ktorá vedie nad Liptovským Mikulášom 5:2.
     
    30:13
    Banskobystričania sa pokúsili založiť rýchly útok, ale prihrávka z hokejky Ďatelinku smerovala cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia.
     
    31:02
    Haluška vyslal prízemnú strelu na bránku Banskej Bystrice. Ľahký zákrok pre Beláyiniho. Nasleduje vhadzovanie v útočnom pásme Liptovského Mikuláša.
     
    31:38
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Alex Tamáši – 2 min., podrazenie).
     
    32:08
    Pol minúty z vylúčenia Alexa Tamášiho uplynulo a domáci hokejisti sa zatiaľ nedostali z vlastnej obrannej tretiny.
     
    32:47
    Domácim sa už podarilo usadiť v útočnom pásme, kde si budú hľadať lepšiu streleckú pozíciu.
     
    33:38
    Presilová hra pre Liptovský Mikuláš končí. Liptáci si počas nej nedokázali vypracovať vôbec nič.
     
    34:30
    Martin Faško-Rudáš sa uvoľnil od dotierajúceho brániaceho hráča a neskôr na druhej strane hľadal osamoteného Briana Ihnačáka. Ten si napokon puk nedokázal spracovať.
     
    35:16
    Sebastian Droppa včasným zákrokom zblokoval zakončenie súpera, po ktorom puk smeroval na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Banskej Bystrice.
     
    36:41
    Tempo hry sa nám v posledných minútach upokojilo a nesledujeme práve oku lahodiaci hokej. Pri puku sú aktuálne hostia, ktorí vyčkávajú za vlastnou bránkou.
     
    37:51
    Domáci nepríjemne napádajú každú rozohrávku súpera, čím sa Banskobystričanom ťažšie zakladá niečo smerom dopredu.
     
    38:42
    Hostia bojujú o puk pri mantineli v útočnom pásme, kde majú ale navrch domáci hráči, ktorí zakladajú rýchly protiútok.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    39:50
    V druhej tretine ešte budeme sledovať vhadzovanie v útočnom pásme Liptákov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Je tu koniec druhej časti, kde sa Banskobystričanom podarilo v úvode vsietiť hneď tri presné zásahy, po ktorých vedú nad Liptovským Mikulášom 5:2. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Banská Bystrica dala gól!
    Martin Faško-Rudáš vyslal prudkú prihrávku pred bránku, do ktorej svoju hokejku vložil BRIAN IHNAČÁK. Puk len jemne tečoval a ten si našiel cestu k pravej tyčke. Stav stretnutia je 2:6! Asistencie: Martin Faško-Rudáš, Alex Breton.
     
    41:20
    Samuel Mlynarovič zakončil spoza brániaceho hráča. Nasmeroval to však len do stredu bránky, kde stál pripravený Kozel.
     
    42:07
    Valtola nahodil puk na zadný mantinel, ale na tento úmysle nikto z jeho spoluhráčov nereagoval. Pri puku sú aktuálne Banskobystričania.
     
    42:57
    Banská Bystrica dala gól!
    Alex Tamáši krásne naservíroval puk na hokejku ALEXA VÝHONSKÉHO, zbytočne nešpekuloval a vypálil prudký projektil smerom k bránke a našiel voľný priestor medzi betónmi gólmana. Stav stretnutia je 2:7! Asistencia: Alex Tamáši.
     
    42:57
    Striedanie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Patrik Kozel, prichádza Matej Bátory.
     
    43:43
    Brian Ihnačák si to hodil príliš ďaleko od hokejky, vďaka čomu sa k zakončeniu nedostal.
     
    44:11
    Lamper svojou prihrávkou spoza bránky hľadal Ďatelinku. Druhý menovaný si však nedokázal tento úmysel spracovať a o puk tak Banskobystričania prišli.
     
    45:23
    Do samostatného úniku sa dostal Michal Uhrík. Ocitol sa zoči-voči gólmanovi, ktorého napokon neprekonal. Mieril do hornej časti bránky, ale puk napokon smeruje mimo.
     
    46:37
    Domáci hokejisti držia puk za vlastnou bránkou a čakajú, kým všetci hráči stihnú vystriedať.
     
    47:30
    Alex Breton si v strednom pásme nedokázal spracovať pomerne jednoduchú prihrávku. Puk len tak poslušne odovzdal súperovi.
     
    48:18
    Ganz pred bránkou našiel voľného Lampera. Ihneď k nemu pristúpil brániaci hráč, ktorý mu napokon zakončiť nedovolil.
     
    49:06
    Dlhšiu dobu sa hralo bez prerušenia, ale to už neplatí. Pokus Liptákov o rýchle založenie akcie končí zakázaným uvoľnením.
     
    49:17
    Michalík sa ako blesk rútil smerom dopredu. V útočnom pásme nemal komu prihrať, a tak sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z veľkého uhlu. Jeho tvrdý pokus smeruje len mimo bránky.
     
    50:00
    Úplne zabudnutý Samuel Mlynarovič medzi kruhmi zakončil, ale nasmeroval to taktiež úplne mimo bránky.
     
    50:30
    Alex Breton v dnešnom zápase chce zaknihovať hetrik. Svoju individuálnu akciu takmer doviedol do úspešného konca. Proti bola lapačka Bátoryho, ktorý predviedol výborný zákrok.
     
    51:24
    D’aoust vyslal prudkú prihrávku cez os klziska, kde našiel hokejku Kabáča. Do puku sa oprel z prvej, ale jeho strela k pravej tyčke úspešná nebola.
     
    52:33
    Bdžoch si spracoval prihrávku už v strednom pásme a čiarový rozhodca signalizuje ofsajdové postavenie. Hra sa tak presunie do stredného pásma.
     
    53:07
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Liptovského Mikuláša, ale sú to práve Liptáci, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    53:40
    Hostia obliehajú obranné pásmo súpera, kde si hľadajú lepšiu streleckú pozíciu. Je na nich vidieť, že sa chcú pokúsiť o ďalšie presné zásahy.
     
    54:15
    Dnes sledujeme veľmi disciplinovaný zápas, v ktorom sme boli svedkami len štyroch vylúčení.
     
    55:04
    Čiarový rozhodca signalizuje ofsajdové postavenie. Banskobystričania sa tak musia vrátiť do stredného pásma.
     
    55:42
    Do príležitosti sa dostal D’aoust, ale v poslednej chvíli mu do dráhy strely vložil hokejku jeden z brániacich hráčov. Hostia sa aj naďalej nachádzajú v útočnej tretine.
     
    56:17
    Zakončiť sa podarilo Slobodovi. Bátory mal však skvelý výhľad a jeho pokus s prehľadom zneškodnil. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v útočnom pásme Banskej Bystrice.
     
    57:05
    Duel sa už len viac-menej dohráva. Liptáci nejavia žiadny záujem smerom dopredu. Zápas sa pravdepodobne dohrá v útočnom pásme Banskej Bystrice, ktorá možno ešte stihne vsietiť presný zásah.
     
    57:35
    Alex Breton zakončil z pravej strany. Jeho pokus včasným zákrokom zblokoval Sebastian Droppa.
     
    58:00
    Do konca stretnutia ostávajú posledné dve minúty.
     
    58:16
    Domáci ešte vpredu zakombinovali, ale vyťažili z toho len slabé zakončenie, ktoré Belányi zachytil a ešte stihol aj založiť akciu pre svoj tím.
     
    59:28
    Sloboda niekoľkýkrát sa pokúsil rozvlniť sieť, ale ani v tomto prípade sa mu to nepodarilo. Jeho príklep skončil na ľavom betóne pozorného gólmana.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec stretnutia, v ktorom jasne dominovali hokejisti Banskej Bystrice. Tí si z dnešného duelu odnesú plný bodový zisk po víťazstve 7:2, čím si zabezpečia osemfinále play-off. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:21:53)

    Róbert Gašpárek

    Branky a nahrávky: 19. Dunčko (Michalík), 20. Štrauch (Uhrík, Huna) – 9. Breton (Ihnačák, Faško-Rudáš), 17. Lamper (Faško-Rudáš), 22. Breton (Ihnačák, Lamper), 22. Mlynarovič (Vašaš), 24. Jago (Breton, D’aoust), 41. Ihnačák (Faško-Rudáš, Breton), 43. Výhonský (Tamáši)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Bátory (Kozel) – Droppa, Kurali, Pavúk, Mezovský, Valtola, Rusina. Duran – Huna, Uhrík, Štrauch – Michalík, Oško, Dunčko – Vybiral, Haluška, Kiss – Židek, Parobek, Kalousek
    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Jago, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Bdžoch, Ganz, Kriška, Hudec – Faško-Rudáš, Ihnačák, Lamper – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D’aoust, Sojka, Sloboda – Výhonský, Tamáši, Kabáč

    Rozhodčí: Štefik, Müllner – Hercog, Jurčiak – Martinko
    bahis siteleri