Southampton – Brighton 1:2 (kon.) | Leicester – Sheffield Utd. 5:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 2:1 (kon.)
Manchester Utd. – West Ham 1:0 (kon.)
konec
Southampton FC
1:2 (1:1)
Brighton & Hove Albion
Neděle 14.03.2021, 13:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost, hezký zbytek neděle. (15:05:14)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 1:0. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
     
    South Coast derby je u konce a z vítězství fotbalisté Brightonu, který se tak odpoutávají od sestupových vod na rozdíl tří bodů. Byli to právě hosté, kdo se ujali vedení. V šestnácté minutě se po rohu prosadil Lewis Dunk, ovšem nedlouho poté se na druhé straně ujala parádní rána Che Adamse. Zatímco první půle byla z obou stran aktivní, po přestávce se tempo uklidnilo. Rozhodující moment se odehrál v šestapadesáté minutě, kdy povedenou akci Seagulls zakončil Leandro Trossard. Mírně favorizovaní domácí se v závěru nedostali k výraznější možnosti a zaznamenávají už desátou porážku v roce 2021.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V pokutovém území se k zemi skácel Walker-Peters, ale Stuart Attwell situaci přešel bez povšimnutí. Penalta se nepíská, pokračujeme ve hře.
     
    90+1
    Djenepo nedokázal přes Veltmana odcentrovat. Sice pro domácí fotbalisty vybojoval rohový kop, ale s jeho exekucí si obrana Brightonu v klidu poradila.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Ward-Prowse vyslal zajímavý balon před branku Brightonu, ale Lewis Dunk v hlavičkovém souboji přeskočil Adamse a nedovolil žádné komplikace.
     
    88
    Utkání se pomalu blíží ke konci a Brighton stále drží těsný náskok. Southampton se stále pohybuje okolo šestnáctky soupeře, ale Sánchez čeká na zákrok.
     
    87
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází Daniel N'Lundulu.
     
    87
    Seagulls z rohového kopu neudeřili, ale u balonu se dokázali udržet. Bissouma to udělal zkušeně a poslal jej až k brankáři Sánchezovi.
     
    86
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Jakub Moder.
     
    84
    Zeqiri vyslal na zteč Trossarda, který se z levé strany přiřítil do pokutového území, ale jeho přízemní nabídku těsně před Maupayem odvrátil na roh Bednarek.
     
    83
    Nathan Redmond si okolo Veltmana přehodil balon na pravačku a odcentroval na zadní tyč, jenže Walker-Peters neměl šanci na jeho nabídku dosáhnout.
     
    82
    Trossard i proti přesile udržel balon a získal pro Seagulls několik vteřinek k dobru. Domácí se poté vrhli směrem vpřed, Armstronga přibrzdil faulující White.
     
    81
    Zmar Saints pouze potvrdil Che Adams, který na polovině hřiště tak dlouho přidržoval balon, až si jej vinou vlastní nešikovnosti odkopl až za postranní čáru.
     
    80
    Stále jsou to hosté, kdo se častěji drží u balonu, závěrečný nápor Hasenhüttlovy družiny se zatím nekoná. Do konce základní hrací doby přitom zbývá už jen deset minut.
     
    79
    Z následného rohu ale nevytěžili hosté nic. Ben White si v pokutovém území počínal nedovoleně, jeho faul v souboji s Bednarekem neunikl ani sudímu Attwellovi.
     
    78
    Střídající Zeqiri je po příchodu na trávník hodně vidět. Tentokráte se protáhl mezi statickými obránci soupeře a střelou na bližší tyč donutil Forstera k zákroku.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 27. Adams – 16. Dunk (Groß), 56. Trossard (Welbeck)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 1:0. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
    Southampton FC: Forster – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Armstrong (87. N'Lundulu), Diallo, Ward-Prowse (C), Minamino (65. Redmond) – Tella (68. Djenepo), Adams.
    Náhradníci: A. McCarthy – J. Stephens, Salisu, Ramsay, Ferry, Watts, Djenepo, Redmond, N'Lundulu.

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Veltman, Dunk (C), White, Burn (46. Zeqiri) – Groß, Bissouma – Trossard (86. Moder), Lallana, Welbeck (77. D. Pröpper) – Maupay.
    Náhradníci: Steele – Moder, Mac Alister, Alzate, D. Pröpper, Džahánbachš, Izquierdo, Tau, Zeqiri.

    Rozhodčí: Stuart Attwell – Constantine Hatzidakis, Richard West
    bahis siteleri