Washington – NY Rangers 2:1 (kon.) | Toronto – Calgary 3:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:3 (po pr.)
San Jose – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Los Angeles – Vegas 2:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Florida – Nashville 2:0 (kon.) | Colorado – Minnesota 6:0 (kon.) | Tampa – Chicago 4:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
New York Rangers
Sobota 20.03.2021, 00:08 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Vítek Vaněček (WSH) 33 zákroků
    2. Alexandr Ovečkin (WSH) 2+0
    3. Artěmij Panarin (NYR) 1+0 (02:35:20)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Vítek Vaněček (WSH) – 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97%, odchytal 60:00
    Alexandr Georgijev (NYR) – 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 59:13
     
    Česká a slovenská stopa

    Vít Vaněček (WSH) 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97%, odchytal 60:00
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 14:15
    Zdeno Chára (WSH) 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:26
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, 2 TM, čas na ledě 9:55

    Libor Hájek (NYR) 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 11:06
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, 2 TM, čas na ledě 13:09
     
    Je konec! Washington Capitals nakonec dokázal zvrátit výsledek ve svůj prospěch a vítězí tak 2:1. Také poslední perioda nám nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, New York Rangers hrál dlouhou dobu velice zkušeně a také zodpovědně. Capitals se přesto dočkali vyrovnávací branky, navíc necelé čtyři minuty před koncem zápasu dokázal domácí Alexandr Ovečkin udeřit podruhé, což stačilo k výhře. New York Rangers se sice v závěru zápasu rozhodl pro hru bez brankáře, avšak ta mu vyrovnávací branku nakonec nezajistila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    New York Rangers to zkouší bez Georgijeva!
     
    59:15
    Chára tvrdě pálil od modré čáry, přičemž se o dorážku pokoušel Sprong, avšak trefil pouze beton brankáře.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:13
    Panarin dokzáal napříč pásmem najít Shearyho, který ovšem spadl na zem. Na opačné straně se do šance dostával Vrána, kterému se ovšem nepovedlo uspět.
     
    57:29
    New York Rangers to bude mít najednou hodně složité, poprvé v utkání totiž prohrává o jednu branku. Do konce nezbývá moc času, na tahu jsou ale hosté.
    56:27 Alexandr OVEČKIN - 2:1
     
    56:27
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí v krátkém časovém sledu dokázali zvrátit výsledek! Chárovi se totiž povedlo udržet puk v útočném pásmu, načež po jeho nabídce zakončoval od levého křídla Carlson. Georgijev znovu vyrážel kotouč pouze před sebe, kde z podobné pozice znovu přesně zamířil ALEXANDR OVEČKIN.
    Asistence: John Carlson, Zdeno Chára.
     
    56:09
    Domácí se znovu museli bránit, což vedlo k nahrávce na teč v podání Stromeho. Jeho nabídku dokázal lehce tečovat kolega Blackwell, avšak výrazně vedle.
     
    55:13
    Ovečkin je znovu na ledě a tentokráte zkoušel zakončit z levého kruhu. Georgijev si připsal poměrně snadný zákrok, posléze následuje poslední komerční přestávka.
     
    54:22
    Máme tedy opět vyrovnáno, domácí rovněž přidali poměrně šťastnou branku. Georgijev měl navíc po rozehrávce zakrytý výhled, přesto dokázal zasáhnout.
    53:18 Alexandr OVEČKIN - 1:1
     
    53:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku Capitals! Domácí se totiž usadili v pásmu soupeře, kde od levého kruhu zakončoval Schultz. Puk se ovšem odrazil do předbrankového prostoru, kde se nacházel důrazný ALEXANDR OVEČKIN, kterému se povedlo zamířit do prázdné hostující branky.
    Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Justin Schultz.
     
    53:09
    Početní převaha Rangers je u konce, hraje se v pěti na obou stranách. Domácí by ovšem potřebovali pořádně zabrat, do konce zápasu totiž nezbývá moc času.
     
    52:15
    Tato přesilová hra není moc povedená. Hostující celek sice operuje kolem Vaněčka, avšak ke střelám to nevede. New York Rangers však stále vede o jednu branku.
     
    51:33
    New York Rangers nedokázal vyhrát na vhazování a posléze soupeř vyhodil daleko na opačnou stranu. Dowd navíc nasbíral cenné vteřinky, u puku je ale soupeř.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:46
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Richard Pánik – 2 min., držení hole).
     
    50:33
    Na levé straně převzal nahrávku domácí Dowd, který poté nabízel kotouč zpět k modré čáře. Z tohoto prostoru nahazoval zadák Orlov, který trefil protihráče.
     
    50:00
    Deset minut do konce řádné hrací doby, na druhou branku marně čekáme. Washington je směrem dopředu naprosto bezradný, soupeř totiž brání na jedničku.
     
    49:05
    Málem se do úniku dostal hostující Strome, který to měl přeci jenom na dlouhou hokejku. New York Rangers se poté musel vracet, avšak rozehrál ukázkově.
     
    48:12
    Zibanejad si na levém křídle přehodil puk na forhend a poté se Vaněčka pokoušel překvapit zakončením z velkého úhlu. Český brankář byl ale pozorný.
     
    47:40
    Panarin se následné pokoušel ohrozit Vaněčka ránou z mezikruží, mířil však pouze do připravené vyrážečky.
     
    47:23
    Ve vlastním pásmu poté operoval s toušem domácí Pánik, který ho odehrál směrem kupředu. New York Rangers se dokázal ubránit a puk dostal za modrou.
     
    46:11
    Hagelin se dokázal obtočit kolem branky, načež to zkoušel bekhendovým zakončením pod břevno. Puk ovšem poslal vysoko nad, Georgijev tak nemusel zasahovat.
     
    45:27
    Domácí Dillon poté pouze nahazoval směrem do útočného pásma, kde to nahrávkou před branku zkoušel Oshie, který ale nikoho nenašel a hra se tak obrací.
     
    44:02
    Nahrávka o mantinel putovala na rozjetého Kreidera, který se do pásma dostal přes pravé křídlo, avšak zakončení na přední tyč poslal přímo do lapačky brankáře.
     
    43:17
    Z velkého úhlu to zkoušel hostující Miller, který ovšem trefil pouze protihráče, od kterého šel puk nad branku. Washington dokázal přečkat další oslabení.
     
    42:07
    Capitals se přeci jenom povedlo poslat puk až za branku soupeře, kde s rozehrávkou vypomohl brankář Georgijev. Jeho celek se jednoduše dostal do pásma.
     
    41:13
    Obrovská smůla pro hosty! Domácím se nepovedlo vyhodit a do vyložené šance se tak dostal Strome, který trefil Vaněčka, načež hosté nedopravili kotouč do prázdné branky!
     
    40:31
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Brenden Dillon – 2 min., hákování).
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal směrem do vlastního obranného pásma, kde se soupeř vystavil do ofsajdu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 11 – 19.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která se hodně podobala té první. Znovu jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, avšak tentokráte jsme se žádné branky nedočkali. I nadále bylo směrem dopředu nebezpečnější Rangers, které dnes naráží na velmi dobře chytajícího Vaněčka. Washington Capitals se ani ve druhé třetině moc nezlepšil, zatím nejen, že čeká na první branku, dokonce měl pouze jednu vyloženou šanci, což je opravdu málo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Capitals se přeci jenom usadili v pásmu soupeře, jenomže ke střele to nevedlo. Naopak po zisku kotouče vyrazil do protiútoku, který měl krátké trvání.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:10
    Washington Capitals se nadechl k náporu, při kterém měl dobrou palebnou pozici Ovečkin, který trefil pouze brankáře. Soupeř poté neuspěl z rychlého protiútoku.
     
    37:06
    Poté to na sebe zkoušel vzít domácí Hagelin, který ovšem kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. U puku je tak Lindgren, který čeká na příchod formace.
     
    36:07
    Středem hrací plochy se vydal domácí Pánik, který ovšem narazil do dobře postaveného protihráče. Následně na jistotu přikryl kotouč Vaněček, bude se vhazovat.
     
    35:15
    Domácí celek se hodně trápí při přesnosti kombinací. Nyní to přeci jenom vyšlo, Jensen místo zakončení ještě nahrával za branku, kde jeho spoluhráči neuspěli.
     
    34:20
    Vaněček nyní dokázal zakročit ramenem, nicméně Washington Capitals se daleko s pukem nedostal. Naopak to ještě zkoušel Kakko, který bekhendem netrefil.
     
    33:19
    Do protiútoku se nyní dostával Zibanejad, který ovšem zadovkou nedokázal najít Kreidera. Na druhou stranu se poté dostával Backstrom, který trefil soupeře.
     
    32:25
    Je za námi také druhá komerční přestávka prostřední periody. Stále platí, že jsme zatím viděli jedinou branku, o kterou se už v první periodě postaral Panarin.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brendan Lemieux – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Brenden Dillon – 2 min., nesportovní chování).
     
    31:24
    Také hostující celek se nadechl k náporu, při kterém to nahozením směrem na branku zkoušel obránce Lindgren. Vaněček zasahoval až při druhém pokusu.
     
    30:31
    Strome se zjevil sám na zadní tyči, přičemž se pokoušel mířit mezi betony, s čímž Vaněček počítal a výrazně tak podržel svůj celek!
     
    30:00
    Georgijev začíná mít čím dál více práce, nyní pro jistotu přerušil hru ve své lapačce. Jeho celek znovu uspěl na vhazování, dostal se ale sotva k červené čáře.
     
    29:11
    Blackwell poté pouze nahazoval za soupeřovu branku, načež jeho celek odjel na střídačku. Poté jsme sledovali únik v podání Cháry, který se vrhl mezi obránce, avšak na Georgijeva si nepřišel.
     
    28:15
    Do zajímavé pozice pro zakončení si sjel domácí Kuzněcov, který ovšem mířil vedle branky. Na opačné straně měl práci Vaněček, který ale znovu odolal.
     
    27:22
    Po úspěšném vhazování se k zakončení dostal hostující Panarin, který ovšem našel výstroj českého brankáře. Capitals se směrem dopředu stále hledají.
     
    26:37
    Kakko poté dokázal najít kolegu Lafreniera, který to ještě zkoušel nabídkou před branku, kde ovšem nebyl nikdo z kolegů.
     
    26:11
    New York Rangers se nyní dostal pod tlak, jenomže k ničemu nebezpečnému to přesto nevedlo. Domácí dvakrát nahazovali, v obou případech vedle.
     
    25:07
    V krátkém časovém sledu další nepřesnost Capitals. Po zakázaném uvolnění si ještě cosi říkali Zibanejad s Dillonem, nakonec se to obešelo bez konfliktu.
     
    24:15
    Panarin dokázal na modré čáře najít Troubu, který ovšem nahazoval vedle branky. Na opačné straně jsme sledovali ránu Schultze, avšak pouze do soupeře.
     
    23:01
    Vhazovalo se před brankářem Vaněčkem, úspěšnější byl nakonec hostující celek. Po nahození za branku sváděl osobní souboj Dillon, který nakonec nefauloval.
     
    22:07
    Sprong sice vystihl rozehrávku soupeře, jenomže na dlouhou hokejku nahrával dost nepřesně. Poté rozehrával Chára, který v tandemu našel kolegu Jensena.
     
    21:16
    Ve středu hrací plochy se puku dostal domácí Oshie, který na jistotu rozehrál směrem vzad. Domácí útočník se poté sám dostával ke střele, avšak nevypálil.
     
    20:37
    Puk na střídačce nakonec nepříjemně zasáhl hostujícího obránce Lindgrena, který tak musí do útrob stadionu a jeho celek bude chvíli hrát na pět obránců.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, konkrétněji se dokázal prosadit Dowd. Po následném souboji se puk dostal na střídačku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 4 – 8.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaralo Rangers Sledovali jsme ovšem velice ofenzivní podívanou, ve které měl navrch New York Rangers, kterému se povedlo skórovat při přesilové hře Domácí celek dnes nepředvádí dobrý výkon, naopak se většinu času pouze bránil a hodně práce tak měl český brankář Vít Vaněček, který dlouhou dobu držel čisté konto, na ránu od Panarina byl ovšem krátký.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    K tvrdé ráně se před malým momentem dostal domácí zadák Carlson, který trefil pouze protihráče před sebou.
     
    18:11
    Washington se dokázal prosadit na vhazování a po rychlé souhře dokonce zakončoval od modré čáry. Georigijev nemusel zasahovat, střela totiž putovala vedle.
     
    17:32
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Filip Chytil – 2 min., hákování).
    16:42 Artěmij PANARIN - 0:1
     
    16:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom hostující celek využívá přesilovou hru! Sledovali jsme kombinaci, po které jeden z hráčů trefil pouze tyč. Poté u levého kruhu tvrdě zakončoval ARTĚMIJ PANARIN, kterému se s velkým štěstím povedlo propálit českého brankáře, kterému puk proskákal za brankovou čáru.
    Asistence: Ryan Strome, Adam Fox.
     
    16:13
    Do protiútoku se v oslabení vydal domácí Hagelin, který se u levého kruhu málem dostal do zakončení. Rychle se dokázal vrátit Fox, který mu puk vypíchl.
     
    15:21
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nicklas Bäckström – 2 min., podrážení).
     
    14:58
    Washington Capitals se znovu dlouho bránil a Vaněček si připsal snad tři zákroky. Nejednalo se o nic nebezpečného, o vedení útočné akce se stará Lindgren.
     
    14:09
    Před brankou se pokoušel clonit Oshie, který ovšem sám inkasoval tvrdou ránu od spoluhráče. Hostující celek v krátkém časovém sledu třikrát zahrál na icing.
     
    13:09
    Washington Capitals se poté pouštěl do protiútoku, při kterém to Ovečkin zkoušel odrazem puku o zadní mantinel, jenomže v souboji byl jako první Lindgren.
     
    12:25
    Domácí jsou zatím hodně pasivní. Před malým momentem to zkoušel vzít na sebe hostující Lafreniere, který ovšem neprošel přes soupeře a Vaněček nezasahoval.
     
    11:47
    Hezká kombinace, po které si hodně důrazně počínal domácí Orlov. Ten totiž u pravého kruhu čistým hitem poslal k zemi Blackwella, který tak musí rychle vstát.
     
    11:21
    V krátkém časovém sledu další dva zákroky pro českého brankáře. Ten nejprve zneškodnil vyloženou šanci Trouby, posléze na něj nevyzrál ani Fin Kakko.
     
    10:11
    Obrovská šance Rangers! Do předbrankového prostoru si totiž sjel Smith, který trefil rameno českého brankáře Vaněčka!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:00
    Je za námi desetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Oba celky se střídají v držení puku, nyní ho má na hokejce Panarin.
     
    09:13
    Dillon pouze nastřeloval kotouč do třetiny, načež jeho formace odjela na střídačku. Po pravém křídle to na sebe vzal Backstrom, který se ale neprotáhl.
     
    08:04
    Blackwell se nakonec přes protihráče dostal do zakončení, avšak Vaněček nemusel zasahovat. Hosté pokračovali v kombinaci, včas se ale dokázal vrátit Dillon.
     
    07:27
    Orlov poté zkoušel nahazovat na branku, trefil pouze protihráče. Soupeř se následně dostal k přečíslení, Kakko ale nezpracoval touš.
     
    07:04
    Panarinova formace poměrně dlouho obléhala útočné pásmo, jenomže k ničemu nebezpečnému to nakonec nevedlo. Na druhé straně nezpracoval puk Blackwell.
     
    06:20
    Oshie odehrál kotouč před protihráčem a jeho celek se nastěhoval před brankáře. Georgijev měl nakonec plné ruce práce, nakonec kotouč schoval do lapačky.
     
    05:11
    Georgijev si připsal první složitější zákrok, bylo tomu tak po stele Kuzněcova. New York Rangers poté operoval v pásmu soupeře, kde pálil Bučněvič.
     
    04:24
    Vrána nahrál do tandemu na Spronga, který se ovšem v souboji nedostal přes protihráče. To mělo následky v podobě protiútoku, Ronney ovšem rychle narazil.
     
    03:07
    Za brankou poté musel rychle jednat domácí Chára, kterému se povedlo rozehrát o mantinel. Na nahrávku ovšem nedosáhl Dowd, domácí zůstávají u touše.
     
    02:05
    Washington Capitals poté uklidnil hru ve vlastním pásmu, načež jsme sledovali nepřesnou nahrávku směrem na kapitána Ovečkina – zakázané uvolnění.
     
    01:24
    Panarin nabízel kotouč před Vaněčka, kam si sjížděl Kakko, který ale na nahrávku nedosáhl.
     
    01:11
    Washington Capitals se rovněž poprvé na delší časový úsek dostal do pásma soupeře, kde rovněž nepředvedl nic závratného. První lajny tak míří na střídačku.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal směrem kupředu, kde se ovšem do zakončení nedostal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára, T. van Riemsdyk – Oshie (A), Bäckström (C), Ovečkin – Sprong, Kuzněcov, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin – Pánik, Sheary.

    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Blackwell, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – B. Howden, Rooney, Lemieux..
     
    Washington Capitals

    Na opačné straně se představí Washington Capitals, který se naopak nachází na první pozici východní divize. Washington Capitals má ovšem stejný počet bodů jako druhý New York Islanders, avšak Caps mají hned o dva zápasy méně. Washington Capitals má navíc vůbec nejlepší formu ze všech týmů NHL, na svém kontě má totiž hned šest výher v řadě. Domácí celek tohoto zápasu si naposledy na svém ledě dokázal poradit právě s New Yorkem Islanders. Tento duel nakonec nabídl čtyři branky, přičemž tři z nich vsítil Washington Capitals, který si tak do tabulky připsal další dva body.
     
    New York Rangers

    New York Rangers se po osmadvaceti odehraných zápasech nachází na průběžné šesté pozici východní divize, což by v konečném důsledku nestačilo na postup do vyřazovacích bojů. New York Rangers ovšem z posledních tří duelů dokázal hned dvakrát zvítězit, v tom posledním navíc předvedl debakl poměrem 9:0 proti páté Philadelphii. New York Rangers je rovněž na šestém místě v tabulce venkovních týmů. Na ledě soupeřů zatím odehrál třináct zápasů, během kterých se mu povedlo nasbírat pouze třináct bodů. Z hlediska získaných bodů je na tom hůř už jen dvojice Pittsburgh – Buffalo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Washington Capitals a New York Rangers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 54. Ovečkin (Kuzněcov, J. Schultz), 57. Ovečkin (Carlson, Chára) – 17. Panarin (R. Strome, Fox)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára, T. van Riemsdyk – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Sprong, Kuzněcov, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin – Pánik, Sheary.
    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Blackwell, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – B. Howden, Rooney, Lemieux.

    Rozhodčí: MacDougall, O'Rourke – Sericolo, MacPherson
    bahis siteleri