Washington – NY Rangers 2:1 (kon.) | Toronto – Calgary 3:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:3 (po pr.)
San Jose – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Los Angeles – Vegas 2:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Florida – Nashville 2:0 (kon.) | Colorado – Minnesota 6:0 (kon.) | Tampa – Chicago 4:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
San Jose Sharks
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
St. Louis Blues
Sobota 20.03.2021, 02:07 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnu pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi San Jose a St. Louis.
     
    San Jose Sharks

    Hokejisté San Jose mají po loňském ročníku co napravovat. Byli totiž vůbec nejhorším týmem Západní konference těsně za Los Angeles, avšak na Anaheim už ztráceli výrazně. Letos byli žraloci posláni do Západní divize a oproti minulému ročníku si zatím moc nepolepšili. Pod sebou mají rozdílem jediného bodu Anaheim, před sebou o čtyři body Arizonu. Ztráta na čtvrté St. Louis, jež momentálně drží poslední postupovou příčku, čítá bodů osm. Formu San Jose lze hodnotit jako průměrnou, z předešlých pěti střetnutí zvítězili třikrát. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 26 body Evander Kane.
     
    St. Louis Blues

    St. Louis Blues by určitě rádo navázalo na senzační úspěch z před dvou let, kdy si došlo až pro zisk Stanley Cupu, v sedmi zápasech bylo tím šťastnějším týmem na úkor Bostonu. Loni Blues moc daleko nedošli. V osmifinále schytali Vancouver a kosatky favorita vyřídily v šesti zápasech. Pojďme do přítomnosti. Svěřenci kouče Berubeho okupují čtvrtou, tedy poslední postupovou pozici v Západní divizi, náskok na Los Angeles má hodnotu tří bodů. Forma z posledních utkání však hraje v neprospěch St. Louis, to totiž prohrálo již pět utkání v řadě. Produktivitu týmu vede s 29 body David Perron.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radim Šimek (SJS)
    Tomáš Hertl (SJS)
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dubnyk) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Vlasic, R. Šimek – Labanc, Couture (C), E. Kane – Nieto, Hertl, Meier – Leonard, Gambrell, Donato – Gabriel, Marleau, Sörensen.

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Krug, Scandella, Dunn, Bortuzzo, Walman – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – Tarasenko (A), B. Schenn (A), Schwartz – Kyrou, Bozak, Hoffman – Blais, Sundqvist, Clifford.

    Rozhodčí: McCauley, Brenk – Knorr, Nagy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi San Jose a St. Louis právě odstartoval! Úvodní buly obstaraly čtvrté formace z obou stran, úspěšnější byl domácí centr Patrick Marleau.
     
    00:47
    Krátce po zahájení střetnutí skončili na ledě Gabriel a Sundqvist. Oba hokejisté se poprali v minulém vzájemném střetnutí, nyní se zatím uhlídali.
     
    01:12
    O pvní střelecký pokus na bránu se postaral Evander Kane. Nejproduktivnější hráč žraloků v sezóně prověřil připravenost lapačky Binningtona.
     
    01:55
    Po vyhraném buly Tomáše Hertla zkoušel štěstí Erik Karlsson. Tvrdá rána měla dobré parametry, ale mimo tři tyče ji obětavě zblokoval Marco Scandella.
     
    02:24
    Přechod Blues přes útočnou modrou byl v pořádku, avšak puku na holi se dlouho netěšili. Nahrávku Tylera Bozaka totiž zpomalil Ferraro ke spoluhráči.
     
    02:36
    Velezkušený Brent Burns zaváhal a vyhození po mantinelu zastavil Brayden Schenn. Kanadský útočník okamžitě vypálil, Jones udržel touš ve výstroji.
     
    03:25
    Ryan Donato ukázal rychlé nohy. Po pravém křídle ujel Bortuzzovi, jenže v plné rychlosti zapomněl vystřelit, skončil sám proti třem za branou soupeře.
     
    03:58
    Po dlouhém zranění si pobyt na ledové ploše užívá plnými doušky Vladimir Tarasenko. Ruský forvard pálil příklepem jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    04:36
    V úvodu utkání jsou aktivnějším týmem domácí. Timo Meier se od levého mantinelu chtěl natlačit před bránu, ale tělem nepřetlačil zapřeného Scandellu.
     
    04:55
    Marco Scandella hrál tentokráte důležitou roli i v útočné fázi, když nahazoval na teč před bránu. Tečoval Tyler Bozak, ale akorát příhodně pro brankáře.
     
    05:20
    O střelecký pokus a další zákrok pro Binningtona se postaral český útoční Tomáš Hertl. Projektil z velkého úhlu schoval fantom pod pravým betonem.
     
    05:44
    Tlak San Jose neutichá, spíše naopak! Torey Krug neuhlídal Marcuse Sörensena a může opět poděkovat brankáři, jenž předvedl zdařilý zákrok.
     
    06:23
    Sedmadvacetiletý kanadský gólman ve službách Blues zapisuje zákrok po nahození Burnse od modré čáry. Před sebou měl vymeteno, střela navíc mířila ideálně do středu brány.
     
    06:31
    Svěřenci kouče Boughnera v útočném pásmu nevydrželi. Důvod byl jednoduchý. Tomáš Hertl prohrál buly a Dunn posléze obloučkem poslal hru do střední třetiny.
     
    07:00
    Netvalo dlouho a hokejisté v šedých dresech znovu operovali v útočném pásmu. Po sérii nahrávek střílel zápěstím Logan Couture, Binnington zůstává stoprocentní.
     
    07:45
    Zaměstnán byl konečně i Martin Jones. Rána Vinceho Dunna od modré čáry nebyla vůbec špatná, brankář vyrážečkou vytěsnil touš těsně nad břevno.
     
    08:10
    Ryan O'Reilly potvrdil, že na vhazování patří k nejlepším hráčům v celé soutěži. Coutura přetlačil s velkým klidem, následně pálil Schenn těsně nad.
     
    08:34
    Střetnutí zatím probíhá v rychlém tempu, musí bavit! Tentokráte se dopředu vydala domácí čtvrtá lajna, Patrick Marleau z velkého úhlu cílový prostor netrefil.
     
    09:25
    Ubrat plyn se rozhodl Logan Couture, jenž netradičně z pozice útočníka odjel za vlastní bránu aby umožnil spoluhráčům vystřídat. Následně přenechal puk Burnsovi a sám odjel na střídačku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:57
    Sám proti dvěma měl Jordan Kyrou málo šancí na úspěch. Přesto zkusil štěstí. Ferraro soka výborně vystál a čistým způsobem ho odzbrojil.
     
    10:28
    Po delší době přichází přerušení hry, o nějž se postaral Jordan Binnington. Smlsnul si na nahození Karlssona, černou gumu pohltila lapačka.
     
    10:49
    Více jak měsíc byl bez hokeje z důvodu zranění Jaden Schwartz. Plně se však vyléčil a dnes je připraven bojovat za St. Louis o body. První střelecký pokus mezi tři tyče po dlouhé přestávce skončil na pravém betonu brankáře.
     
    11:01
    Hostům nevyšel přechod přes útočnou modrou čáru. Ryan O'Reilly před vytáhnuvším se Burnsem udělal kličku navíc, s čímž nepočítal Perron.
     
    11:59
    První přesilovou hru zápasu si zahrají Blues. Žraloci doplatili na chybu při komunikaci, v jednu chvíli se totiž na ledě prohánělo šest hokejistů v šedých dresech.
     
    12:33
    Jordan Kyrou mohl střílet, ale ještě se rozhodl vylepšit palebnou pozici pro Marca Scandellu. Dělovka beka z vrcholku pravého kruhu rozezvučela plexisklo za bránou.
     
    12:50
    Volnějším středem zkusil projet Torey Krug, ale dostal se do kleští. Ještě ovšem stihl rychle zareagovat a zadovkou předal touš Perronovi. Hosté se drží v útočné třetině.
     
    13:12
    Bezprostřední nebezpečí zažehnal Martin Jones. Důležitým momentem byl fakt, že pokus Schwartze udržel, na dorážku netrpělivě číhali hned dva protihráči.
     
    13:59
    Kurtis Gabriel, jenž odpykával týmový prohřešek, je zpátky na ledě. St. Louis sice strávilo většinu z dvou minut v útočném pásmu, ale kromě zakončení Perrona nevymyslelo nic zajímavého.
     
    14:21
    Střelu forhendem po ledě Kyroua gólman vyrazil levým betonem pouze ke Scandellovi. Rychle se přemístil, aby vytěsnil zakončení beka levým ramenem.
     
    14:55
    Rychle na druhou stranu. Timo Meier se vydal na zteč společně s Tomášem Hertlem, nahrávku Švýcara na Čecha ale zachytil pozorný Dunn.
     
    15:17
    Zakázané uvolnění vrátí hru před brankáře Jonese. Matt Nieto se ze všech sil snažil jako první dojet vyhození Vlasica, ale ztrátu na Faulka nesmazal.
     
    15:37
    Hosté buly zvládli, avšak Jones mohl zůstat ledově klidným, neboť slabý projektil Tylera Bozaka srazil do ochranné sítě Marc-Édouard Vlasic.
     
    16:02
    Nahození Radima Šimka protečoval do útočného pásma jeho krajan Tomáš Hertl, o icingu tak nyní nemohla být řeč. Krug musel hrát, forčekujícího Kanea se zbavil nahrávkou po mantinelu.
     
    16:35
    Zápas v posledních minutách ubral na tempu, oba celky jako by v závěru první třetiny chtěli udržet hlavně nulu pro gólmany. Burns obloučkem poslal po mantinelu touš do středního pásma.
     
    17:20
    Skryté nahození od pravého mantinelu vyprodukoval Erik Karlsson. Jordan Binnington toho moc neviděl, ale měl štěstí, puk jej trefil do břicha.
     
    17:48
    Na druhé straně Vladimir Tarasenko hledal za obranu najíždějícího Schwartze, ten však na dlouhý pas spoluhráče nedosáhl.
     
    18:19
    Rozhodčí se chystali odpískat zakázané uvolnění, avšak nemohli tak učinit, neboť Binnington se rozhodl hrát. Vyrážečkou našel volného Kyroua.
     
    18:48
    Martin Jones zaváhal ve snaze poslat si vyrážečkou kotouč pod lapačku. Kotouč mu vypíchl Zachary Sanford, z velkého úhlu následně zamířil nepřesně.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:08
    Mimo dění hry zůstal na ledě ležet Oskar Sundqvist. O nepříjemnosti švédského forvarda se zasloužil spoluhráč Clifford, jenž kolegu v plné rychlosti podrazil.
     
    19:39
    Zřejmě poslední akci úvodní dvacetiminutovky obstaral Jordan Kyrou. Z pravého křídla se stáhl před bránu, aby ve finále forhendem poslat hrací předmět do výstroje Jonese.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 9 – 12
     
    První třetina zápasu mezi San Jose a St. Louis branku nepřinesla. Úvod střetnutí nabídl několik zajímavých příležitostí z obou stran, ani jedna však neskončila gólem. Postupem času se hra zklidnila a začalo se hrát více do defenzivy. V závěru úvodní dvacetiminutovky došlo k nepříjemnému střetu mezi dvěma hráči Blues, Oskar Sundqvist následně zamířil do útrob stadiónu jen s pomocí podpory dvou spoluhráčů. Švédský forvard do dnešního střetnutí s největší pravděpodobností už nezasáhne.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ryan O'Reilly na buly nadále navyšuje svou úspěšnost. Tomáš Hertl bojoval ze všech sil, ale proti kanadskému útočníkovi neuspěl, hrají hosté.
     
    20:42
    Labanc místo střely nahrál z levého kruhy mezi kruhy Loganu Coutureovi, jenž neváhal a vypálil z voleje. Binnington zakročil pravým betonem.
     
    21:14
    Za Blues zahrozil Vladimir Tarasenko. Zkušený ruský forvard se zbavil Burnse, načež mu zkřížil cestu Šimek, ten již byl nad jeho síly.
     
    21:55
    S obrovskou dávkou štěstí se Jordan Kyrou proháčkoval před Jonese, jemuž zkusil procpat touš mezi betony. Neuspěl, avšak dostal možnost dorážku, trefil boční oblouk svatyně.
     
    22:23
    Marcus Sörensen ze čtvrté formace pořádně zatopil brankáři. Sice mu nejprve sjel puk z hole, ale zorientoval se a napodruhé pálil zápěstím těsně vedle pravé tyčky.
     
    22:58
    Zakázané uvolnění se nepíská, protože Marco Scandella zpomalil podle úsudku rozhodčího až příliš. V plné rychlosti naopak byl Tomáš Hertl, jenž se dostal před obránce a získal pro San Jose útočnou třetinu.
     
    23:21
    Český útočník rozvinul akci na modrou čáru, kde čekal v nápřahu Marc-Édouard Vlasic. Špatně umístěná dělovka skončila na plexisklu za brankou.
     
    23:48
    Jaden Schwartz skvěle clonil Jonesovi, který si ovšem poradil na jedničku. Zakončení Kruga spatřil v posledním okamžiku, přesto stihl natáhnout lapačku.
     
    24:09
    Zvoní tyč! Logan Couture se otočil zády k bráně a nahrál Kevinu Labancovi, jenž švihem prostřelil Binningtona, toho zachránila pravá část brankové konstrukce.
    24:09 Labanc svižným projektilem orazítkoval pravou tyčku Binningtonovy svatyně
     
    24:22
    Útok Sharks nebyl tak dobře propracovaný. John Leonard si dlouho zpracovával puk, což jej stálo rychlost, ofsajd posléze způsobil netrpělivý Gambrell.
     
    25:00
    Druhé postavení v krátkém časovém sledu, opět se proti pravidlům provinili domácí. Jmenovitě Matt Nieto, jenž nezpomalil včas a nahrávku Karlssona převzal až za modrou.
     
    25:40
    Tyler Bozak si vyměnil touš s Blaisem a nahodil za bránu, kam dojel nejrychleji Schwartz. V souboji jeden na jednoho byl úspěšnější obránce Karlsson.
     
    26:19
    Slabou střelu Patricka Marleaua přikryl Jordan Binnington bezpečně lapačkou. Zvažoval rozehrávku, tu si ovšem nakonec rozmyslel.
     
    26:53
    Hosté ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Sanford nahrál po pravé straně najetému Blaisovi, jehož zakončení švihem minulo cílové zařízení.
     
    27:15
    Dva hokejisté v bílých dresech se srazili, což pramenilo v přečíslení na druhé straně, a to dokonce tří proti jednomu. Dylan Gambrell vybídl ke skórování Donata, ten zamířil o pár čísel nad břevno.
     
    27:36
    Vladimir Tarasenko si sjel na pozici pravého obránce a dočkal se nahrávky od Schenna. Vypálil zápěstím v ideální výšce pro gólmana, Jones se postaral o další přerušení.
     
    28:12
    Napadat rozehrávku domácího mužstva se vydal Tyler Bozak. Za brankou operující gólman se nenechal rozhodit, po mantinelu posunul touš na Burnse.
     
    28:44
    Ke stejné situaci došlo i na druhé straně, forčekoval Timo Meier. Jordan Binnington nebyl tak odvážný jako jeho protějšek, kotouč přikryl lapačkou.
     
    29:20
    Radim Šimek podpořil ofenzivní složku mužstva a nechybělo moc, aby zapsal gólovou asistenci. Nahrávku na Kanea rybičkou vypíchl Scandella.
     
    29:49
    Poslední minuty patří domácím. Na první gól však stále čekáme, výborným vypíchnutím puku se tentokráte prezentoval Faulk proti Labancovi.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. V utkání mezi San Jose a St. Louis nadále panuje bezbrankové skóre, v největší šanci Labanc nastřelil brankovou konstrukci.
     
    30:56
    Torey Krug mohl střílet, avšak nahrál svému kolegovi z obranu Justinu Faulkovi. Ten už vypálil, Jones mezeru mezi betony skryl včas.
     
    31:14
    Velmi pěknou individuální akci předvedl Erik Karlsson, když se jako obránce proháčkoval skrze dvěma protihráči. Posléze nepřesně rozehrál na Coutureho.
     
    31:36
    Nahrávku Tima Meiera ne Tomáše Hertla zblokoval Perron. Kotouč se vrátil ke švýcarskému útočníkovi, bekhendové zakončení minulo bránu.
     
    32:03
    Žraloci mají v zakončení obrovskou smůlu. Hertl se krásnou forhendovou stahovačkou zbavil Faulka, načež nahrál před poloprázdnou bránu Meierovi, ten ovšem vypálil slabou ránu po ledě, navíc o kus vedle pravé tyče.
     
    32:35
    Za vlastní svatyní uklidňuje situaci Vince Dunn. Obránce čeká na dostřídání formace, kterou vyměnilo i San Jose. Další akce začíná právě u čtyřiadvacetiletého beka.
     
    33:00
    St. Louis zadarmo získalo druhou početní převahu. Domácí stejně jako v první třetině doplatili na mizerné střídání, na led naskočilo šest hokejistů.
     
    33:44
    První nebezpečnou situaci v oslabení žraloci přestáli bez úhony. Erik Karlsson našel ve změti hokejek volný puk, který poslal po mantinelu do bezpečí.
     
    34:22
    S rozehrávkou váhající Justin Faulk připravil spoluhráče o cenné vteřinky v přesilovce, když jej na mantinel přitlačil Evander Kane. Ten nakonec i puk získal, ale zase o něj rychle přišel na úkor Kruga.
     
    34:45
    Hokejisté Blues se dostali do útočného pásma. Pohlednou kombinaci zakončil Vladimir Tarasenko střelou od pravého mantinelu, Jones vyrážečkou poslal černou gumu za bránu.
     
    35:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Trenér Boughner poslal na trestnou lavici odpykat týmový prohřešek RYANA DONATA, a ten po návratu na ledovou plochu otevírá gólový účet střetnutí! Po přihrávce Sörensena zamířil střelou zápěstím k levé tyči, Binnington reagoval příliš pozdě. Asistence: Marcus Sörensen a Tomáš Hertl.
    35:08 Ryan DONATO - 1:0
     
    36:30
    Takhle si hosté vteřiny po uplynutí přesilové hry nepředstavovali. Střelcky mají v dnešním střetnutí výrazně navrch, ale momentálně musejí stahovat manko.
     
    37:18
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Brayden Schenn, jemuž se střelecky proti San Jose daří. To zatím nepotvrzuje, příklepem minul prostor u pravé tyčky.
     
    37:58
    Hosté se ještě udrželi v útočné třetině, avšak Martin Jones nemusel řešit nic složitějšího. Střelu Schwartze po ledě ještě zpomalil Ferraro, gólman měl hodně snadnou práci.
     
    38:26
    Ani slabé nahození od modré čáry rozhodně není něco, čím by se hosté měli dostat k vyrovnání. Jones byl opět pozorný, touš ukryl v rukavici.
     
    38:53
    Jordan Kyrou si vyměnil kotouč se Sanfordem a pokračoval v jízdě p pravém mantinelu. Ve finále akce vypálil ze zápěstí do boční sítě.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:07
    Člen čtvrté útočné formace Marcus Sörensen nastřelil kotouč do útočné třetiny a odjel střídat. Ke stejnému kroku sáhli i hosté, akci za brankou pozdržel Krug.
     
    39:35
    Evanderu Kaneovi se nedostalo podpory od spoluhráčů, přesto se zkusil probít do útočné třetině. Kanaďan proti dvojici obránců neuspěl, Walman s Bortuzzem si poradili na jedničku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 16 – 24
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla první a zatím i jedinou změnu skóre, do kabin odcházeli spokojenější hokejisté domácího San Jose. Ve 36. minutě se prosadil Riley Donato krátce poté, co opustil trestnou lavici, kde odpykával týmový trest. Po zadovce Sörensena měl dost času na zamíření, střelu zápěstím uklidil k levé tyči. Blues jsou střelecky aktivnějším týmem, ale defenziva Sharks soka nepouští k žádným větším gólovým příležitostem. Gól kvalitu zápasu určitě pozvedne, St. Louis bude muset více otevřít hru.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina ukrajuje první vteřinky. Buly pět ovládli hosté, jmenovitě Brayden Schenn. Blues se okamžitě vrhli do útočného pásma, touha vyrovnat je velká.
     
    40:34
    Domácí první nebezpečí ve třetí části zažehnali. Patricku Marleauovi paradoxně pomohl pád a ztráta rovnováhy, aby posléze v pokleku zastavil nahrávku Tarasenka.
     
    41:15
    Výrazně o sobě dal vědět Tomáš Hertl. Český útočník ve službách San Jose projel kolem Clifforda a před branou hledal Meiera, tomu ovšem zablokoval hokejku Faulk.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:47
    Premiérový zákrok v poslední dvacetiminutovce zapsal Martin Jones. Střela po ledě v podání Kruga nebyla příliš dobře umístěná, brankář vyrážečkou poslal touš do ochranné sítě.
     
    42:23
    V permanenci musel být rovněž Jordan Binnington. Z velkého úhlu jej zaskočil svým pokusem Gabriel, pravý beton přilepil k tyči na poslední chvíli.
     
    42:56
    Od úvodního buly se přerušovalo jen jednou, což vyhovuje domácím žralokům. Hráčům Blues naopak ubíhá čas rychlým tempem.
     
    43:24
    Ryan O'Reilly si nahodil touš do útočného pásma a sám se pokusil kotouč dojet. To se mu nepodařilo, neboť dobře azreagoval Radim Šimek, český bek posléze předal puk Burnsovi.
     
    43:58
    Vladimir Tarasenko svedl předem ztracený souboj s dvojici protihráčů. Pokusil se mezi Karlssonem a Nietem prokličkovat až před bránu, avšak neuspěl.
     
    44:23
    Za vlastní brankou poněkud bezradně kvedlal s kotoučem Justin Faulk, zatímco jeho spoluhráči odjeli vystřídat. Na led naskočila elitní formace hostů.
     
    44:57
    Až ve třetí třetině si San Jose zahraje první přesilovou hru. Na lavici hanby beze slova odjel Zachary Sanford, jenž neubrzdil pohyb a najel do brankoviště, kde nedovoleně atakoval gólmana.
     
    45:09
    Hokejisté v šedých dresech se v útočné třetině nestihli ani ohřát. Rozhodčí totiž vykázali hru do středního pásma poté, co Donato zahrál vysokou holí.
     
    45:27
    Svěřenci trenéra Berubeho útočí i při vlastním oslabení. Názorný příklad ukázal David Perron, švihem poslal kotouč do výstroje Jonese.
     
    46:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí si dlouho koledovali a nakonec jsou po zásluze potrestáni, hráči Blues vyrovnávají při vlastním oslabení! Clifford za brankou obral o kotouč Coutureho, načež si vybruslil do lepší pozice a nahodil touš na hranu brankoviště, kde trefil levé koleno TYLERA BOZAKA, od něj se černá guma odrazila za Jonesova záda. Asistence: Kyle Clifford.
    46:22 Tyler BOZAK - 1:1
     
    46:22
    Osobní desetiminutový trest vyfasoval Kurtis Gabriel. Útočníkovi Sharks se zřejmě nelíbila situace předcházející gólu, což dal rozhodčímu hlasitě najevo.
     
    47:20
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Timo Meier. Po přiťuknutí od Hertla se do kotouče opřel vší silou, ale vysoko přestřelil, Binnington mohl zůstat klidný.
     
    47:36
    Do úniku se dostal Patrick Marleau, ale vzrušení bylo zbytečné. Velezkušený jednačtyřicetiletý kanadský útočník totiž převzal pas až za útočnou modrou.
     
    48:12
    V pozoru musel být Martin Jones. Domácí strážce svatyně si věděl rady s povedenou ránou Faulka, tu zpacifikoval levým ramenem.
     
    48:19
    Po buly nebezpečně střílel Jordan Kyrou. Hledal, leč nenašel místečko u bližší tyčky, Jones zapsal druhý úspěšný zákrok v rozmezí pár vteřin.
     
    49:02
    Kličkovaná Mikea Hoffmana skončila těsně za útočnou modrou čárou. Forvard si chtěl hodit kotouč mezi bruslemi Karlssona, Švéd se nenechal nachytat.
     
    49:35
    Kevin Labanc přihrávkou napříč pásmem vybídl e skórování Evandera Kanea, tomu ovšem v pravý čas zablokoval hokejku Krug. Slabé zakončení po ledě Binnington bezpečně pokryl.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V SAP Center panuje nerozhodné skóre 1:1, čím dál tím více jsme blíže prodloužení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:24
    Zakázané uvolnění vrátí hru před svatyni Martina Jonese. Marc-Édouard Vlasic hledal Donata, ten se za dlouhým pasem natahoval marně.
     
    51:03
    Střelecké pokusy na straně St. Louis přibývají rychlým tempem. Jones však s většinou z nich nemá moc starostí, i na nahození Faulka dobře viděl.
     
    51:47
    Ofenzivu se rozhodl podpořit Erik Karlsson, jenže útočníci jeho inciativu nepodpořili a odjeli střídat. Švéd proto akci zabalil a jen nahodil za bránu.
     
    52:20
    Radim Šimek si počkal, až Evander Kane najede před Binningtona, potom vystřelil zápěstím od modré čáry. Kanadský gólman ale přes krajana v dresu soupeře našel místo, odkud puk viděl a zasáhl lapačkou.
     
    52:59
    Oba celky hrají s blížícím se závěrem opatrněji. Justin Faulk měl dostatek času, ale před blížícím se Labancem přesto ujel za vlastní svatyni.
     
    53:11
    Loganu Coutureovi byl odpískán ofsajd, což se domácímu kapitánovi ale vůbec nelíbilo. Každopádně rozhodnutí čárového již nezmění.
     
    53:32
    Odvážný průnik Jordana Kyroua skončil už v zárodku. proti čtyřem protihráčům ztroskotal hned na tom prvním, jímž byl Tomáš Hertl.
     
    54:33
    Nechybělo moc, aby Timo Meier vystihl laxní nahrávku Faulka po modré čáře a ujel do brejku. Jenže černá guma švýcarskému útočníkovi smolně podjela pod hokejkou.
     
    54:48
    Justin Faulk chyboval podruhé v krátkém časovém sledu. John Leonard si na rozdíl od spoluhráče se zpracováním věděl rady, ale přes clonícího beka mířil nepřesně.
     
    55:16
    S těžkým zpracováním Kaneovy nahrávky si neporadil Logan Couture. Touš jenom sklepl pro Vinceho Dunna, ten bleskově přenesl hru na Schenna.
     
    55:55
    Marcus Sörensen odvedl výbornou práci. Nejenže zastavil slibnou příležitost soupeře, ale ještě rozjel nebezpečný kontr na opačnou stranu. Na jeho konci si Binnington poradil se střelou Marleaua.
     
    56:20
    Ryan Donato je při chuti, avšak na druhého úspěšného zásahu v utkání se zatím nedočkal. Střelu zápěstím srazil Walman do ochranné sítě.
     
    56:47
    U pravého mantinelu si pohrál s pukem Mario Ferraro, načež rozehrál napříč pásmem na Dylana Gambrella, jehož rychlá střela z voleje proletěla jen těsně vedle levé tyčky!
     
    57:17
    Zakončení Kevina Labanca již směřovalo mezi tři tyče. Ale přišlo z velkého úhlu, hostující strážce svatyně s ním tudíž neměl moc starostí.
     
    57:40
    Štěstí pokusil od levého mantinelu David Perron. Vyslal ale příliš pomalou ránu, na kterou Jones od počátku viděl a udržel ji v lapačce.
     
    58:22
    Erik Karlsson šikovnou brzdou vyřadil ze hry Sanforda a hledal, komu by nahrál. Bšichni spoluhráči byli obsazení, proto tedy volil střelu, Binnington včas vykopl pravý beton.
     
    58:56
    Centr čtvrté lajny Patrick Marleau obtočil bránu a chtěl zasunout kotouč k bližší tyči. Binnington byl s betonem u brankové konstrukce včas, následně Mike Hoffman vyhodil pod tlakem přes všechny čáry.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:07
    O přerušení hry se postaral Martin Jones. Chytře zmenšil střelecký úhel Kyrouovi, jenž nenašel mezeru v postoji gólmana. Touš poslal na výstroj.
     
    59:52
    Je to jasné, půjdeme do prodloužení! Tomáš Hertl jen protečoval nahození Vlasica do útočného pásma, hosté již nemají dostatek času na založení útoku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 27 – 34
     
    Ve třetím dějství padl jediný gól, o který se postaralo St. Louis, o vítězi střetnutí tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy. Hosté vyrovnali při vlastním oslabení, po nahození Clifforda skóroval levým kolenem Tyler Bozak.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Utkání pokračuje ve třech na obou stranách. Ryan O'Reilly vyhrál buly na Tarasenka, ten zapojil do hry i třetího spoluhráče Dunna.
     
    60:46
    Hosté zvolili konstruktivní rozehrávku, ale o kotouč přišli krátce po přejetí přes útočnou modrou čáru. Kličku Tarasenka vystihl Karlsson.
     
    61:18
    Erik Karlsson opět potvrdil, že útočí velmi rád. Po pravé straně ujel Faulkovi a před brankou hledal Meiera, ten přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    61:47
    Rozhodnout chtěl další obránce žraloků, a sice Brent Burns. Nahození od levého mantinelu postrádalo na razanci, Binnington si připsal jeden z těch snazších zákroků.
     
    62:21
    David Perron nahrávkou napříč pásmem našel Mikea Hofmanna, ten ale dostal puk na brusle a zpracování mu nějakou chvíli zabralo. Posléze musel střílet rychle před dotírajícím Šimkem, trefil Jonese do masky.
     
    62:36
    Potřetí se dnes vylučuje za příliš mnoho hráčů na ledě, poprvé na hostující straně. Velká komplikace pro Blues, San Jose bude mít k dobru slibnou přesilovku čtyř proti třem.
     
    63:04
    Ryan O'Reilly zatlačil na Brenta Burnse, jehož donutil k zacouvání do středního pásma. První vteřiny v oslabení zvládli hráči v bílých dresech velmi dobře.
     
    63:44
    Logan Couture zadovkou našel Burnse, jenž zrušil velký nápřah, místo toho nahodil na teč. Hertl změnil směr letu kotouče, poslal jej těsně vedle pravé tyčky.
     
    64:05
    Americký obránce Justin Faulk vystihl nahrávku Karlssona a spolu s Ryanem O'Reillym vyrazili do přečíslení. Nahrávka měla oči, centr elitní lajny ale skákavou žabičku minul.
     
    64:36
    Přesilovka Sharks je u konce, hra pokračuje ve čtyřech na obou stranách. S koncem trestu střílel Tomáš Hertl bekhendem, Binnington byl v pozoru a zakročil lapačkou.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani nastaven čas nerozhodl o vítězi, uvidíme tak samostatné nájezdy. San Jose mělo velkou šanci v podobě přesilové hry, ale této výhody nevyužilo i přes několik zajímavých střeleckých pokusů. Párkrát zahrozili i hosté, ale jak Jones, tak Binnington změnu skóre nepřipustili.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel útočník St. Louis David Perron. Bez kličky střílel forhendem vedle levé tyče, Jones zůstal na úvod bez práce.
    David PERRON
     
    1. série
    0:0
    Za domácí byl prvním exekutorem Ryan Donato, ani on neuspěl. Forhendovou kličkou Binningtona nepřekvapil, nakonec také zamířil nepřesně.
    Ryan DONATO
     
    2. série
    0:1
    Brayden Schenn volil podobné provedení nájezdu jako spoluhráč Perron, ale vedl si výrazně lépe, forhendovou střelou se trefil nechytatelně do pravé šibenice.
    Brayden SCHENN
     
    2. série
    1:1
    Vyrovnáno! Kapitán Sharks Logan Couture rovněž nevymýšlel žádné složitosti, prostě forhendem poslal puk do sítě, Binnington byl bez šance.
    Logan COUTURE
     
    3. série
    1:2
    Vladimir Tarasenko vyvinul velký tlak na třetího exekutora domácích. Kličku do forhendu pořádně protáhl, ale ze složitého úhlu zvládl uklidit puk do sítě, Jones se snažil vyrážečkou zabránit gólu bez úspěchu.
    Vladimir TARASENKO
     
    3. série
    1:2
    Je konec! Kevin Labanc provedl nájezd skvěle, až do zakončení. Forhendovým blafákem si Binningtona položil, ale ve finále nezvládl přehodit jeho levý beton.
    Kevin LABANC
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je VLADIMIR TARASENKO.
    65:00 Vladimir TARASENKO - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Bonusový bod vybojovalo v samostatných nájezdech St. Louis. Jako první v dovednostní soutěži uspěl forhendovou střelou Brayden Schenn, avšak Logan Couture vzápětí předvedl stejný způsob zakončení, rovněž s gólovou tečkou. To nerozhodilo Vladimira Tarasenka, který se úspěšným forhendovým blafákem postaral o vítězný gól, neboť Kevin Labanc v situaci, kdy musel dát, neuspěl.

    Svěřenci kouče Berubeho si v tabulce Západní divize pojistili čtvrté místo a třetí Minnesotě se přiblížili na rozdíl dvou bodů. San Jose se o další bod vzdálila vidina play-off, na Blues aktuálně ztrácejí devět bodů.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 34 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 14 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Martin Jones (SJS) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 65:00
    Jordan Binnington (STL) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radim Šimek (SJS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 15:34
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, +1 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:13

    Tři hvězdy utkání

    1. Vladimir Tarasenko (STL) – 0+0, vítězný nájezd
    2. Martin Jones (SJS) – 33 zákroků
    3. Ryan Donato (SJS) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:11:50)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 36. Donato (Sörensen, Hertl) – 47. Bozak (Clifford), rozh. náj. Tarasenko

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Perron (STL)
    0:0   Ryan Donato (SJS)
    2. série:
    0:1   Brayden Schenn (STL)
    1:1   Logan Couture (SJS)
    3. série:
    1:2   Vladimir Tarasenko (STL)
    1:2   Kevin Labanc (SJS)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dubnyk) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Vlasic, R. Šimek – Labanc, Couture (C), E. Kane – Nieto, Hertl, Meier – Leonard, Gambrell, Donato – Gabriel, Marleau, Sörensen.
    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Krug, Scandella, Dunn, Bortuzzo, Walman – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – Tarasenko (A), B. Schenn (A), Schwartz – Kyrou, Bozak, Hoffman – Blais, Sundqvist, Clifford.

    Rozhodčí: McCauley, Brenk – Knorr, Nagy
    bahis siteleri