Zlaté Moravce – Trenčín 1:0 (kon.) | Nitra – Pohronie 2:3 (kon.) | Senica – Sereď 1:0 (kon.)
Ružomberok – Michalovce 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 2:2 (kon.)
konec
MFK Ružomberok
2:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 20.03.2021, 17:00 • Štadión Pod Čebraťom, Ružomberok • Niké liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne! Vítám vás při sledování slovenské ligy, skupiny o udržení, v němž Ružomberok vyzve na domácím hřišti Michalovce.
     
    MFK Ružomberok

    Skupina o udržení ve Fortuna lize slibuje velmi dramatickou bitvu, neboť hned čtyři týmy (!) mají na kontě shodně 23 bodů. Mezi tuto skupinu patří i Ružomberok, který je díky skóre na deváté příčce, takže v současné chvíli mimo sestupové pásmo. Svěřenci trenéra Haspry ještě tři kola před koncem drželi šestou příčku, která by znamenala účast ve skupině o titul, jenže poslední tři utkání prohráli, na rozdíl od Trenčína, jenž všechna tři zbývající klání základní části zvládl vítězně a rozdílem pěti bodů se posunul na kýžené šesté místo. Trápení Ružomberoku neskončilo ani v prvním kole skupiny o udržení, v Seredi prohrál těsně 0:1. Nejlepším střelcem týmu je s osmi trefami Martin Regáli.
     
    MFK Zemplín Michalovce

    Stejně jako Ružomberok, tak i Michalovce patří mezi týmy, které mají na kontě 23 bodů. Z kvarteta ale drží nejhorší skóre, které je tak řadí na jedenáctou pozici, jež by znamenala baráž a daleko není ani poslední Senica, ta zaostává o dva body. Formu Majorošovy družiny lze hodnotit jako průměrnou. V posledních pěti zápasech jednou zvítězila, dvakrát remizovala a dvakrát prohrála. Naposledy se doma utkala s Nitrou, po závěrečném hvizdu svítilo na světelné tabuli skóre 1:1. Gólovou produktivitu celku vede s pěti góly Igor Žofčák.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Ružomberok: Červeň – Čurma, Maslo (C), Kojnok – Gerec, Múdry, Zsigmund, Mojžiš – Brenkus – Regáli, Kružliak.
    Náhradníci: Novák – Luterán, Kochan, Macejko, Boďa, Filinský, Ďungel, Kubík.

    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Siopis, Soler (C), Vaško, Vojtko – Bednár, Adekuoroye – Phillips, Oshima, Popovits – Tandir.
    Náhradníci: Dráb – Sharani, Spoljaric, Žofčák, Begala, Mendez, Magda, Neofytidis, Trusa.

    Rozhodčí: Prešinský – Košecký, Galo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Po faulu domácího hráče mají balón na kopačkách ve středu hřiště hráči hostujících Michalovcí.
     
    3
    Nyní dlouho drželi balón na kopačkách fotbalisté Ružomberoku, avšak nepodařilo se jim dostat do šance. Na opačné straně vzápětí Takuto Oshima nahrával do vnitra šestnáctky, ale dobře zafungovala defenziva.
     
    4
    Michalovce vybojovali volný přímý kop na útočné polovině hřiště.
     
    6
    Exekuce standardní situace se chopil Filip Vaško. Výborně vystartoval z brankové čáry Jakub Červeň, míč vyboxoval do bezpečí.
     
    7
    Hosté vybojovali rohový kop. Centroval Ricardo Phillips, ale ani rozehrávka na přední tyč se nesetkala s úspěchem, neboť Timotej Múdry udržel na uzdě Tandira.
     
    9
    Ofenzivní snaha hostujícího celku skončila útočným faulem, nedovolený zákrok na svou osobu vybojoval Štefan Gerec.
     
    11
    Středopolař Dimitrios Popovits zkoušel dlouhým pasem vysunout za obranu Ismara Tandira, ale proti byl Červeň, jenž byl u míče jako první.
     
    13
    V blízkosti středového kruhu došlo k faulu, po němž zůstanou na balónu Michalovce. Ti jsou v dosavadním průběhu aktivnějším týmem.
     
    14
    Fotbalisté ve žluto-modrých dresech opět zkusili překvapit soka pasem za obranu, ale ani v tomto případě neuspěli, dobře zareagoval Ján Maslo-
     
    15
    Žlutou kartu dostává Ían Pino Soler (MFK Zemplín Michalovce).
     
    19
    Obranný odkop Marka Zsigmunda doskákal až k brankáři Mateji Markovićovi. Hostující gólman na nic nečekal a dlouhým výhozem se míče zbavil.
     
    22
    Z levé strany přišel nebezpečný centr před domácí svatyni, kde číhal útočník Ismar Tandir. Ve výskoku ale minul balón.
     
    23
    Na druhou stranu rozjeli rychlý brejk domácí. Rozběhnutý Martin Regáli obdržel míč ideálně do pohybu, vzápětí se ozval hvizd rozhodčího, jenž reagoval na zdvižený praporek pomezního. Ofsajd.
     
    24
    Dlouhá kolmice v podání Dimitriose Popovitse měla k úspěchu daleko. Adresát Filip Vaško sice míč dostihl, ale až za postranní čárou.
     
    27
    na levé lajně se pokusil něco zajímavého vymyslet Matúš Vojtko. Nepovedlo se, v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější Gerec.
     
    28
    Ružomberok vybojoval slibně vypadající volný přímý kop na útočné polovině hřiště.
     
    29
    Centr Adama Brenkuse hostující obranná řada bez větších potíží odvrátila do bezpečné vzdálenosti od branky. U míče ale zůstávají domácí.
     
    30
    Vysoký balón přiletěl pro změnu z pravé strany. Na úrovni penalty nejvýše vyskočil Takuto Oshima, Kružliaka zakončení nepustil.
     
    31
    Zpoza šestnáctky nebezpečně vypálil Dimitrios Popovits. Jakub Červeň si ale rychle zorientoval a kulatý nesmysl ukryl v rukavicích.
     
    32
    Ismar Tandir vyskočil na centr z levé strany, avšak potřeboval by ještě pár centimetrů navíc, neboť míč jen mírně přizvedl za sebe.
     
    34
    Nedovoleně si počínal v souboji s Timotejem Múdrym Ricardo Phillips. Hlavní rozhodí odpískal volný přímý kop ve prospěch Ružomberoku.
     
    35
    Po sérii trpělivých přihrávek následoval centr do pokutového území domácího mužstva. Proti míči vystartoval Ján Maslo a odkopl jej mimo hrací plochu.
     
    38
    Volný přímý kop pro Michalovce.
     
    39
    Oba celky v prvním poločase často zkouší štěstí vzduchem. Jako právě teď Dimitrios Siopis, ten poslal balón ideálně pro gólmana.
     
    40
    V úvodním dějství je k vidění poměrně dost faulů. O další takový se postaral Rastislav Kružliak, standardka pro Michalovce.
     
    41
    Dimitrios Siopis hledal svým centrem některého ze spoluhráčů na zadní tyči. Nenašel, defenzivu podpořil Regáli, hlavou poslal míč mimo šestnáctku.
     
    42
    První žlutou kartu v domácím dresu obdržel Timotej Múdry. Stalo se tak poté, co zatažením za dres zastavil zajímavě vypadající brejk soka.
     
    43
    Nedovolený zákrok hostujícího celku na polovině hřiště vrací balón do držení Ružomberoku.
     
    44
    Michalovce vzápětí vybojovali další přímý kop, tentokráte však podstatně blíže pokutového území domácího celku.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Po přímém kopu odvrátila domácí defenziva balón na rohový kop. Fotbalisté v modro-žlutém ještě dostali příležitost ho zahrát, ale výsledkem byl pouze útočný faul.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas moc zajímavých šancí nepřinesl, aktuální stav ostatně hovoří za vše. Střetnutí by určitě prospěl první gól, zda se jej dočkáme zatím zůstává otázkou.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Krátce po startu druhého dějství zahrozili hosté. Jmenovitě Ismar Tandir, který si však při střetu s gólmanem počínal nedovoleným způsobem.
     
    49
    Teď to jsou pro změnu hosté, kteří obléhají obrannou polovinu soupeře a hledají mezírku, jež by mohla vést k vedoucímu gólu.
     
    50
    Velká komplikace pro Michalovce! Za faul na pronikajícího Benka si vysloužil druhou žlutou, a tedy i následně kartu červenou barvy Ían Pino Soler, hosté budou dohrávat o deseti.
     
    51
    Ružomberok mohl početní převahu využít okamžitě! Ján Maslo ale svou střelu namířil pouze do dobře postavené zdi. o dorážku se posléze přihlásil Adam Brenkus, ten těsně přestřelil.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Lukáš Kojnok (MFK Ružomberok).
     
    53
    S centrem z volného přímého kopu si domácí defenziva poradila bez větších problémů.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Rastislav Kružliak (MFK Ružomberok).
     
    54
    Žlutou kartu dostává Adam Brenkus (MFK Ružomberok).
     
    55
    Úvodní desetiminutovka druhé půle se rozhodně nehrála v rukavičkách. Jedna červená karta do řad hostů, tři žluté do řad domácích.
     
    56
    Slibnou příležitost si vytvořil Martin Regáli. Z mírného úhlu volil zakončení na vzdálenější tyč, tu o pár centimetrů minul.
     
    57
    Ružomberok vybojoval rohový kop.
     
    58
    V roli centrujícího fotbalisty Adam Brenkus. Míč kroutil na přední tyč, kam sbíhal Štefan Gerec, ale ještě před ním zakročil jeden z obránců.
     
    60
    Hostující strážce svatyně si na nedostatek práce v posledních minutách rozhodně stěžovat nemůže. Nyní výborně vyběhl pro centr Mojžiše.
     
    62
    Hráči Ružomberoku se dožadovali odpískání pokutového kopu, leč marně. Píšťalka hlavního rozhodčího Prešinského zůstala němá.
     
    62
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Přesilovka o jednoho hráče využita, domácí vedou! Martin Regáli se prezentoval pěkným průnikem, aby posléze nahrál ŠTEFANU GERECOVI, který svou střelou rozvlnil síť!
     
    65
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Dimitrios Popovits, přichází Daniel Magda.
     
    68
    Po faulu ve středu hřiště se kulatý nesmysl stěhuje na kopačky Ružomberoku.
     
    69
    Hosté vysunuli presink, ale balón nezískali, naopak znovu faulovali.
     
    69
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Rastislav Kružliak, přichází Tomáš Kubík.
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Timotej Múdry, přichází Matej Kochan.
     
    71
    Hosté začali faulovat, předvedli třetí nedovolený zákrok v průběhu několika málo minut.
     
    71
    Ružomberok vybojoval volný přímý kop.
     
    72
    Od rohového praporu centroval Adam Brenkus a byl to Martin Regáli, kdo se dostal k hlavičce, tu namířil těsně nad bránu!
     
    72
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Lukáš Kojnok, přichází Dávid Filinský.
     
    73
    Další rohový kop pro Ružomberok. Bude k vidění opětovné nebezpečné zakončení?
     
    73
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Dimitrios Siopis, přichází Zuberu Sharani.
     
    74
    Ne, tentokráte se Michalovce rohovému kopu úspěšně ubránili. Nejvýše vyskočil jeden z bránících hráčů.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Marek Zsigmund (MFK Ružomberok).
     
    76
    Přímý kop pro Michalovce.
     
    77
    Do pokutového území soupeře poslal vysoký balón Filip Vaško. V šestnáctce Ružomberoku došlo k závaru, ale domácí defenziva nakonec přestála situaci bez úhony.
     
    78
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! I u druhého zásahu favorita hrál důležitou roli Regáli, který pro změnu vybídl ke skórování střídajícího TOMÁŠE KUBÍKA, jenž prostřelil Markoviće a zaznamenal svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži!
     
    82
    Rohový kop pro Ružomberok.
     
    83
    Balónu se chopil tradiční exekutor Adam Brenkus. Po nepovedeném centru se k němu míč vrátil, následně z úhlu mířil nad bránu.
     
    85
    Adam Brenkus potřetí! Tentokráte již mířil mezi tři tyče, avšak narazil na pozorného Mateje Markoviće, který projektil soka vyrazil.
     
    86
    Domácí nikam nespěchají, což je vzhledem ke stavu pochopitelné. Přihrávají si míč na vlastní polovině, presink soupeře jim nedělá žádné problémy.
     
    87
    Ružomberok vybojoval rohový kop.
     
    88
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Bankole Adekuoroye, přichází Georgios Neofytidis.
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Ismar Tandir, přichází Matej Trusa.
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Ricardo Phillips, přichází Igor Žofčák.
     
    88
    Standardku v podobě rohového kopu přestáli hosté bez úhony.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Adam Brenkus, přichází Oliver Luterán.
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Martin Regáli, přichází Martin Boďa.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90+1
    Fotbalisté Ružomberoku drží kulatý nesmysl ve své moci a konkurenta již nejspíše k ničemu nepustí. Čeká se na závěrečný hvizd arbitra.
     
    90+2
    Hráči v oranžovo-černých dresech ještě získali jednu výhodu volného přímého kopu, ten rozehráli na krátko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 20:23.
     
    Ružomberok si v rámci druhého kola skupiny o udržení na domácím hřišti poradil s Michalovcemi, které porazil výsledkem 2:0. Důležitým faktorem bylo vyloučení hostujícího Solera v 50. minutě po druhé žluté kartě. Domácí hráči využili početní převahu dvakrát, mezi střelce utkání se zapsali Štefan Gerec a Tomáš Kubík. Svěřenci kouče Sapary díky vítězství poskočili na osmou příčku před Sereď, zatímco Michalovce spadly na poslední místo, jelikož Senica porazila Sereď.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:06:16)

    Milan Huppert

    Branky: 62. Gerec, 78. Kubík

    Karty:   42. Múdry (RUZ), 52. Kojnok (RUZ), 54. Kružliak (RUZ), 54. Brenkus (RUZ), 74. Zsigmund (RUZ) – 15. Soler (MIC)   50. Soler (MIC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 20:23.
    MFK Ružomberok: Červeň – Čurma, Maslo (C), Kojnok (72. Filinský) – Gerec, Múdry (69. Kochan), Zsigmund, Mojžiš – Brenkus (89. Luterán) – Regáli (89. Boďa), Kružliak (69. Kubík).
    Náhradníci: Novák – Luterán, Kochan, Macejko, Boďa, Filinský, Ďungel, Kubík.

    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Siopis (73. Sharani), Soler (C), Vaško, Vojtko – Bednár, Adekuoroye (88. Neofytidis) – Phillips (88. Žofčák), Oshima, Popovits (65. Magda) – Tandir (88. Trusa).
    Náhradníci: Dráb – Sharani, Spoljaric, Žofčák, Begala, Mendez, Magda, Neofytidis, Trusa.

    Rozhodčí: Prešinský – Košecký, Galo
    bahis siteleri