Turecko – Nizozemsko 4:2 (kon.) | Portugalsko – Ázerbájdžán 1:0 (kon.) | Srbsko – Irsko 3:2 (kon.)
Finsko – Bosna 2:2 (kon.) | Francie – Ukrajina 1:1 (kon.) | Belgie – Wales 3:1 (kon.)
Estonsko – Česko 2:6 (kon.) | Gibraltar – Norsko 0:3 (kon.) | Lotyšsko – Černá Hora 1:2 (kon.)
Kypr – Slovensko 0:0 (kon.) | Malta – Rusko 1:3 (kon.) | Slovinsko – Chorvatsko 1:0 (kon.)
konec
Estonsko
2:6 (1:4)
Česko
Středa 24.03.2021, 20:45 • Arena Lublin, Polsko • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že národní tým přehrál Estonsko a hattrickem se předvedl Tomáš Souček, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:40:35)
     
    Český národní tým vstoupil do kvalifikace o mistrovství světa vysokým vítězstvím! Ovšem asi málokdo čekal, že Jiří Pavlenka bude tahat dvakrát balon ze své branky. Jenomže favorit duelu nasázel soupeři šest gólu, a tak si může říct, že úvod kvalifikace zvládl na výbornou. Po poločasové přestávce přidali svěřenci Jaroslava Šilhavého dva zásahy, o které se postarali Jakub Jankto a hattrick dokonal Tomáš Souček.

    Už v sobotu čeká Českou republiku favorit skupiny, tedy Belgie. Do duelu nebudou moci nastoupit hráči Bundesligy, a tak se sestava hodně pozmění. Doufejme, že naše reprezentace ambiciózního soupeře potrápí, případě si připíše nějaký ten bod.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední minutě nastavení přišel Zimův faul, Estonsko tak bude mít ještě jednu příležitost ke změně stavu zápasu. Jiří Pavlenka musel být na pozoru! Jenže centr mířil jen na první tyč, kde výborně zapracoval Tomáš Pekhart.
     
    90+2
    Elegantně si Matěj Vydra obhodil soupeře vzduchem a snažil se před něj dostat, podle řeckého rozhodčího s faulem. A tak v akci nemohl pokračovat Tomáš Souček, jenž přispěchal spoluhráči na pomoc.
     
    90+1
    Znovu přistupuje k postranní lajně čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Ondřej Kúdela vystoupil ze stoperské dvojice a snažil se přihrát na krajního obránce, jenomže přihrávka byla nepřesná. Do nastaveného času půjde Estonsko s balonem na kopačkách.
     
    89
    Kráčíme k závěrečnému hvizdu a je tu další faul Estonska! Pavla Kadeřábka totiž v hlavičkovém souboji trefil Michael Lilander.
     
    88
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Rauno Sappinen, přichází Mark Oliver Roosnupp.
    86. Henri ANIER - 2:6
     
    86
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Také Estonsko nám předvedlo pěknou akci a zaslouženě za ní dává druhou branku! Na pravé straně se rozeběhl Sander Puri, který poslal výbornou přihrávku před branku, kde se rychle otočil HENRI ANIER, jenž o pravou tyč poslal balon za brankovou čáru. Bohužel autor gólu nebyl dostoupen, takže se stav zápasu znovu změnil! Asistence: Sander Puri.
     
    85
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Ondřej Čelůstka, přichází David Zima.
     
    85
    Jan Bořil sice nezvládl zpracování, ale tělem se k míči vrátil a dal jej pod sebe, kde se nacházel Tomáš Souček. Jeho pokus zpoza šestnáctky zamířil kousek nad břevno, pěkný pokus záložníka West Hamu.
     
    84
    Nákop za českou obranu si pohlídal Ondřej Kúdela, následně reprezentace přišla o balon, a tak se vydal napadat rychlonohý Matěj Vydra. Ovšem Mikhel Aksalu nezaváhal a z jedné přihrál do strany.
     
    82
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Bogdan Vaštšuk, přichází Andre Frolov.
     
    81
    Vladimír Darida přihrával do pokutového území, kde si pro penaltu chtěl dojít Matěj Vydra, jenž pádu velmi přidal. Mikhel Aksalu rychle stáhl ruce, i proto může kopat od brány.
     
    80
    Za rozhodnutého stavu jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby! Národní mužstvo se znovu nachází na útočné polovině, kde trpělivě kombinuje.
     
    79
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Tomáš Holeš.
     
    79
    Na pravé straně se tentokrát pohyboval Lukáš Masopust, jenž mířil za obranu, ale nacházel se v ofsajdovém postavení. Jaroslav Šilhavý připravuje další střídání.

    Michal Luxa

    Branky: 12. Sappinen (Vassiljev), 86. Anier (Puri) – 18. Schick (Darida), 27. Barák (Schick), 32. Souček (Darida), 43. Souček (Schick), 48. Souček (Kadeřábek), 56. Jankto (Darida)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:12.
    Estonsko: Aksalu – Lilander, Paskotši, Pürg, Antonov (74. Puri) – Õigus, Vaštšuk (82. Frolov) – Poom, Vassiljev (C) (73. Anier), Alliku (74. Kirss) – Sappinen (88. Roosnupp).
    Náhradníci: Pechter, Vallner – Subka, Villota, Kaljumäe, Puri, Anier, Kirss, Frolov, Roosnupp, Kase, Dõmov.

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, O. Čelůstka (85. Zima), Kúdela, Bořil – Provod (65. Vydra), Darida (C), Souček, Jankto (65. Masopust) – Barák (65. Pekhart) – Schick (79. Holeš).
    Náhradníci: Vaclík, Mandous – Zima, Coufal, Matějů, Pavelka, Krmenčík, Masopust, Pešek, Vydra, Holeš, Pekhart.

    Rozhodčí: Anastasios Papapetrou – Tryfon Petropoulos, Iordanis Aptosoglou (všichni Řecko)
    bahis siteleri