Boston – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 3:8 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
Columbus – Carolina 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 4:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 2:0 (kon.) | Chicago – Florida 3:0 (kon.) | Nashville – Detroit 7:1 (kon.)
Dallas – Tampa 4:3 (kon.) | Colorado – Vegas 5:1 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
Pátek 26.03.2021, 00:05 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (02:54:33)
     
    Tři hvězdy utkání

    Justin Holl (TOR) 1+0
    Jason Spezza (TOR) 1+0
    Anton Forsberg (OTT) 38 zákroků
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Forsberg (OTT) 38 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,7%, odchytal 64:42
    Jack Campbell (TOR) 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 64:42
     
    Statistiky
    Střely na branku: 31 – 41
    Zblokované střely: 17 – 9
    Tresné minuty: 6 – 6
    Využití: 0/3 – 0/3
    Úspěšnost vhazování: 63% – 37%
    Hity: 29 – 15
     
    Dnešní velké drama nakonec ve svůj prospěch urvali Maple Leafs, které dnes trápila střelecké úspěšnost. Anton Forsberg totiž při své premiéře za Ottawu předvedl parádní výkon a doslova vybojoval jeden bod. I v prodloužení to však bylo vyrovnané, štěstíčko se však nakonec přiklonilo na stranu Toronta, protože krátce před koncem rozhodl Justin Holl.
     
    Konec zápasu.
    64:42 Justin HOLL - 2:3
     
    64:42
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto nakonec potvrzuje roli favorita a dnes bere plný bodový zisk! Auston Matthews zastavil přečíslení soupeře a následně se sám dostal před brankáře, kterého si položil, ale pálil jen do tyče. Anton Forsberg se však dostal do nevýhodné pozice, čehož o chvíli později využil JUSTIN HOLL po přihrávce Mitchella Marnera, který už brankáře soupeře jednoduše přehodil. Asistence: Mitchell Marner, Auston Matthews.
     
    64:09
    Nick Paul získal kus gumy v pásmu a ještě se odvážil ke střele od mantinelu, kterou ale brankář hostů nepustil za svá záda.
     
    63:24
    Brady Tkachuk doslova přeletěl TJ Brodieho, díky čemuž hosté mířili do přečíslení, ale Anton Forsberg ho zázračně zastavil.
     
    62:49
    Ottawa zase obranu zvládla a následné přečíslení zakončoval Josh Norris, který ale dobře postaveného Jacka Campbella nepřekonal.
     
    62:25
    Oba týmy jsou pořád hodně opatrné. Směrem dopředu je ale určitě aktivnější Toronto, které už zase kombinuje v pásmu.
     
    61:43
    Ryan Dzingel se protlačil až před branku, ale tam mu sjel kotouč z hole, takže byl rád jen za to, že dokázal přihrát zpátky.
     
    61:04
    William Nylander zcela zmátl beka soupeře, ale ve velké rychlosti si navedl kotouč jen do jeho brusle, takže nedokázal zakončit.
     
    60:34
    Auston Matthews se nakonec pokusil o dorážku z otočky, která ale nebyla přesná, takže s pukem se už ohřejí také domácí hokejisté.
     
    60:10
    Jako první se kotouče v prodloužení chopili hosté, kteří okamžitě krouží v útočném pásmu, ale k zakončení se vůbec neženou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodla, na řadu tak bude muset přijít prodloužení a pak případně nájezdy. Toronto třetí třetinu začínalo lépe a díky tomu dokonala vytoužený obrany díky Jasonu Spezzovi, ale z vedení se dlouho radovat nemohlo, protože vzápětí další chybu Jacka Campbella potrestal Alex Formenton. Oba celky tak už berou bod, nyní se bude bojovat o druhý.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 19. Co. Brown (Tierney), 54. Formenton (C. Bishop, Dzingel) – 35. I. Michejev (Brodie, Hyman), 51. Spezza (Kerfoot), 65. Holl (Marner, Matthews)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Gustavsson) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Coburn, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Dadonov – Stützle, Tierney, Batherson – Dzingel, White, N. Paul (A) – Formenton, C. Bishop, Co. Brown.
    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Andersen) – Rielly (A), Brodie, Muzzin, Holl, Dermott, Bogosian – Simmonds, Matthews (A), Marner – Galchenyuk, Tavares (C), W. Nylander – J. Thornton, Kerfoot, Spezza – I. Michejev, Engvall, Hyman.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Cherrey, Cormier
    bahis siteleri