Černá Hora – Gibraltar 4:1 (kon.) | Rusko – Slovinsko 2:1 (kon.) | Bělorusko – Estonsko 4:2 (kon.)
Norsko – Turecko 0:3 (kon.) | Chorvatsko – Kypr 1:0 (kon.) | Nizozemsko – Lotyšsko 2:0 (kon.)
Irsko – Lucembursko 0:1 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 2:2 (kon.) | Česko – Belgie 1:1 (kon.)
Slovensko – Malta 2:2 (kon.)
konec
Srbsko
2:2 (0:2)
Portugalsko
Sobota 27.03.2021, 20:45Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Srbskem a Portugalskem.
     
    Portugalsko

    Úřadující evropští šampioni vstoupili do kvalifikace o postup na světový šampionát v Kataru poněkud rozpačitě. Portugalsko totiž i s Ronaldem v sestavě dokázalo doma porazit Ázerbájdžán jen 1:0. Jedinou branku si navíc hosté vstřelili sami. V posledním vydání Ligy národů pak Portugalci dlouho bojovali o vítězství v silné skupině s Francií, Chorvatskem a Švédskem. Nakonec skončili druzí tři body za Francií.
     
    Srbsko

    Také domácí Srbsko prožilo povedený vstup do kvalifikace o postup na katarský šampionát. Srbové v úvodním duelu hostili Irsko a po přestřelce dokázali zvítězit 3:2. Srbský národní tým už navíc neprohrál pět utkání v řadě. Poslední domácí porážku si připsal v baráži o postup na EURO, kdy na penalty podlehl Skotsku. V Lize národů pak Srbové udrželi příslušnost v lize B, kde obsadili třetí pozici ve skupině za Maďarskem a Ruskem.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, S. Milinković-Savić, Gudelj, Kostić – Vlahović – Tadić, A. Mitrović.
    Náhradníci: Nikolić, P. Rajković – Djuričić, Grujić, Jović, Krstičić, Nemanja Maksimović, Radonjić, Petković, Ristić, A. Živković, Spajić.

    Portugalsko: A. Lopes – Cancelo, Rúben Dias, J. Fonte, Soares – B. Fernandes, S. Oliveira, Danilo Pereira – Diogo Jota, Ronaldo, B. Silva.
    Náhradníci: Rui Silva – Félix, D. Duarte, Neto, N. Mendes, Neto, Neves, Palhinha, André Silva, Sanches, R. Silva..
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Portugalsko přijelo v bílém, zatímco domácí Srbové obléknou červenou sadu dresů.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Srbsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale zadáci Portugalska si bez problémů poradili.
     
    2
    Aleksandar Mitrović si naběhl na centr z pravé strany, jenže Rúben Dias mu nedal prostor a domácí útočník zády k brance Lopese neohrozil.
     
    3
    Také Portugalsko se poprvé v utkání vydalo do útoku. Přihrávku na polovinu Srbska dostal Bernardo Silva, ale nedokázal přesně roztáhnout hru do křídla.
     
    4
    Cristiano Ronaldo si pohybem řekl o přihrávku do pokutového území Srbska. Domácí brankář Marko Dmitrović však vyrazil ven z branky a před hvězdou Portugalska balón vyboxoval.
     
    5
    José Fonte si počkal na nepovedené zpracování Aleksandara Mitroviće a bez váhání zakopl míč do zámezí. Srbsko bude vhazovat na polovině soupeře.
     
    6
    Skvělý individuální průnik předvedl Diogo Jota, který se prosmýkl do pokutového území, jenže poslední klička už byla navíc. Portugalci mají v útoku obrovskou kvalitu.
     
    7
    Nemanja Gudelj se na opačné straně opřel z hranice velkého vápna do odraženého míče, jenže trefil obětavého Diase. Zatím hrají oba týmy aktivně.
     
    8
    První obrovská šance Portugalska! Po zajímavé přihrávce se do vápna dostal Fernandes, který míč poslal pod sebe, ale Ronaldo ze stoje přestřelil!
     
    9
    Nikola Milenković sice získal míč pro Srbsko, ale nákopem na pravou stranu neoslovil nikoho ze spoluhráčů. Portugalsko tak pokračuje v kombinaci.
     
    10
    Cristiano Ronaldo se pustil do hlavičkového souboje s domácím stoperem Pavlovičem. Fotbalista Srbska byl v souboji důraznější a míč odhlavičkoval.
     
    11
    José Fonte neměl moc možností, kam rozehrát. Zkušený portugalský stoper se tak otočil a pomohl si malou domů.
     
    12
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalsko se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Přihrávku na pravou stranu dostal Ronaldo, který míč přiklepl na Bernarda Silvu, jehož přetažený centr si našel DIOGO JOTA a hlavou otevřel skóre!
    12. Diogo JOTA - 0:1
     
    14
    Srbsko se ihned vydalo do útoku se snahou o bleskovou odpověď. Kombinace hráčů v červeném však skončila přihrávkou k Diasovi.
     
    15
    João Cancelo dlouho otálel s vhazováním na pravé straně hrací plochy. Na jeho pobídku si poté naběhl Bernardo Silva, který si míč špatně zpracoval a následně fauloval.
     
    16
    Nemanja Gudelj musel pomoci spoluhráčům skluzem na pravé straně hrací plochy. Gudelj vybojoval pro svůj tým míč, ale centrem našel jen obránce.
     
    17
    Bernardo Silva poslal přihrávku na střed hrací plochy, kam si pro míč došel Sérgio Oliveira. Kombinace Portugalska je nyní hodně pomalá.
     
    18
    Nemanja Gudelj si pod tlakem pomohl malou domů. Marko Dmitrović poté nakopl míč na polovinu Portugalska, ale tam neměl spoluhráče.
     
    19
    Před domácí svatyni přiletěl další nebezpečný centr z pravé strany. Za míčem se hnal Ronaldo i Diogo Jota, ale domácí brankář jej stáhl do rukavic.
     
    20
    João Cancelo nakopl míč z pravé strany na polovinu Srbska, jenže jeho pobídku nedohnal nikdo v bílém dresu. Tempo hry v posledních minutách opadlo.
     
    21
    Dušan Tadić táhl akci Srbska po levé straně. Domácí fotbalista se dostal do blízkosti velkého vápna, ale přízemním centrem trefil Cancela.
     
    22
    Bernardo Silva si chtěl pustit míč do prostoru na pravém křídle, jenže obránce v červeném dresu prostor zavřel a nepustil hráče Manchesteru City do šance.
     
    23
    Cédric Soares vhazoval na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Portugalska hledal Ronalda, ale ten byl těsně střežen.
     
    24
    Portugalsko zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, ale Dias se do zakončení nedostal. Hosté přesto zůstanou u míče.
     
    25
    Cristiano Ronaldo potáhl míč na polovinu soupeře, roztáhl hru na pravou stranu, jenže João Cancelo si nepovedeným zpracováním ukopl míč do autu.
     
    26
    Diogo Jota si pohybem řekl o přihrávku mezi stopery, ale Bernardo Silva mu poslal vysoký oblouček, pro který si došel domácí brankář.
     
    27
    Nemanja Gudelj si opět nechtěl přidělávat práci na vlastní polovině a raději zapojil do rozehrávky i brankáře Dmitroviće.
     
    28
    Bernardo Silva výborně napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Strahinja Pavlović si malého Portugalce včas všiml a nakopl míč vpřed.
     
    Dušan Vlahović si skvěle pokryl míč hrudí na polovině hřiště a Rúben Dias jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Srbsko bude rozehrávat.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi zajímavé utkání. Portugalsko se sice rychle dostalo do vedení, ale Srbové se snaží hrát aktivně.
     
    31
    Dušan Tadić kouzlil na levé straně pokutového území, ale Cédric Soares jej skvěle stínoval a nepustil domácího kapitána k odcentrování.
     
    32
    José Fonte uspěl v dalším souboji na značce pokutového kopu. Do odraženého míče se následně opřel Nemanja Gudelj, ale jeho pokus skončil vysoko nad břevnem.
     
    33
    Danilo Pereira diriguje rozehrávku Portugalska na polovině soupeře. Domácí Srbsko však brání v pevném bloku a nenechává soupeři moc prostoru.
     
    34
    Cédric Soares podpořil ofenzivu Portugalska náběhem po pravém křídle. Jeho přízemní centr si však pohlídal Nemanja Gudelj, který zatím hraje skvělé utkání.
     
    35
    Danilo Pereira trefil soupeře na polovině hrací plochy šlapákem. Sudí mu odpískal nedovolený zákrok, ale zatím vše vyřešil pouze domluvou bez karty.
     
    36
    Dušan Tadić dostal přihrávku na levou stranu, odkud krásným centrem našel Lazoviče, jehož rána z voleje minul branku soupeře o vrata stodoly.
     
    37
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalsko ještě před přestávkou přidává druhou branku! Po dalším rychlém přechodu do útoku si na nádherný centr z pravé strany naskočil DIOGO JOTA a hlavou jej uklidil k zadní tyči!
    37. Diogo JOTA - 0:2
     
    39
    Srbové jsou druhou obdrženou brankou pořádně zaskočení. Aleksandar Mitrović se sice hlásil o přihrávku, ale Tadić míč jeho směrem neposlal.
     
    40
    Filip Kostić to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s důrazem a podle rozhodčího si pomohl nedovoleným způsobem. Portugalsko bude rozehrávat.
     
    41
    Cancelo vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na Bernarda Silvu, jenže toho uhlídal Sergej Milinković-Savić.
     
    42
    Bruno Fernandes si sice naběhl na přihrávku za obranu Srbska, jenže si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    43
    Diego Jota bojoval o míč na pravé straně hrací plochy, ale napadající obránce v červeném dresu jej dokázal s vypětím všech sil odstavit. Jota zatím hraje skvěle.
     
    44
    Portugalsko zahrávalo přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce se podle očekávání chopil Cristiano Ronaldo, ale zakončil nad břevno.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se Srsbko ještě vydalo do útoku. Dušan Tadić se pokusil poslat centr na malé vápno, ale tam zasáhl Dias.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Portugalska. Hosté totiž vstoupili do zápasu mnohem lépe a už ve 12. minutě se prosadil Diogo Jota. Poté Srbsko sice hrálo aktivněji, ale ve 37. minutě vyšel Portugalcům další centr do vápna, kde míč k tyči uklidil Diogo Jota. Do kabin se proto odchází za stavu 0:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Nemanja Maksimović.
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Dušan Vlahović, přichází Nemanja Radonjić.
     
    46
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Je sníženo! Srbsko hned v úvodu druhého poločasu dramatizuje průběh dnešního souboje! ALEKSANDAR MITROVIĆ si naběhl na centr z pravé strany a hlavičkou z malého vápna dopravil míč do sítě!
    46. Aleksandar MITROVIĆ - 1:2
     
    48
    Portugalsko se ihned po obdržení branky vydalo na polovinu soupeře, jenže centr z pravé strany skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    49
    Dušan Tadič byl pozdě v souboji na polovině hrací plochy a nedovoleným zákrokem zastavil rozběhnutého Bruna Fernandese.
     
    50
    Sérgio Oliveira se hnal za přihrávkou na pravou stranu hrací plochy, jenže centrem trefil hrudník prvního obránce, který míč srazil do bezpečí.
     
    51
    Marko Dmitrović se musel zapojit do rozehrávky domácího mužstva. Jeho nákop přiletěl na pravé křídlo, jenže tam míč získali jen Portugalci.
     
    52
    Bernardo Silva dostal trestuhodně mnoho prostoru na pravé straně, odkud chtěl překvapit brankáře zakončením na přední tyč. Jeho pokus ale Marko Dmitrović vyrazil na roh.
     
    53
    Sérgio Oliveira táhl akci Portugalska středem hrací plochy, jenže Nikola Milenković se mu položil pod nohy a výborně načasovaným skluzem odehrál míč do bezpečí.
     
    54
    Filip Kostić se pustil do hlavičkového souboje na polovině soupeře. Hlavou míč prodloužil za obránce, ale tam se nedostal nikdo v červeném.
     
    55
    Žlutou kartu dostává José Fonte (Portugalsko).
    Žlutou kartu dostává Bruno Fernandes (Portugalsko).
     
    57
    Aleksandar Mitrović je po vstřelení branky pořádně nabuzený. Domácí útočník se hnal za dalším centrem z pravé strany, ale Dias tentokrát zakročil.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Nemanja Maksimović (Srbsko).
     
    59
    Portugalsko zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže tam se Ronaldo do zakončení hlavou nedostal.
     
    60
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Srbsko dokázalo během čtvrthodiny smazat náskok Portugalska! Nemanja Radonjić procedil krásnou přihrávku mezi obránce, kam si naběhl FILIP KOSTIČ a podél brankáře vyrovnal!
    60. Filip KOSTIĆ - 2:2
     
    62
    Portugalsko se ihned po obdržení druhé branky opět tlačí do útoku. Nutno říci, že domácímu trenérovi vyšlo střídání, jelikož Radonjić už přihrál na dvě branky.
     
    63
    Rúben Dias si dal pozor na další prudkou přihrávku na Mitroviče, vystoupil před domácího hráče a zakopl míč do zámezí. Vhazovat bude Srbsko.
     
    64
    Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale hostující brankář vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    65
    Rúben Dias potáhl míč až na polovinu hřiště, jenže Portugalcům se nyní vůbec nedaří založení útoku. Naopak Srbové jsou plní života.
     
    66
    Cristiano Ronaldo si navedl míč do blízkosti velkého vápna, kde si už chystal střeleckou pozici, ale Nemanja Maksimović mu míč čistým skluzem vypíchl.
     
    67
    Nemanja Maksimović zvládl sprinterský souboj se skvěle hrajícím Jotou a před autorem dvou branek jednoduše nakopl míč na tribunu. Portugalsko bude vhazovat.
     
    68
    Diogo Jota operoval na levé straně, jenže nikdo v bílém dresu jeho akci nepodpořil. Defenziva Srbska se tak stačila bleskově srovnat v bloku.
     
    70
    Nemanja Radonjić se na pravé straně zbavil soupeře, ale jeho centr srazil obránce v bílém dresu na rohový kop. Srbové se ženou za vítěznou brankou.
     
    71
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Filip Kostić, přichází Mihailo Ristić.
     
    72
    Marko Dmitrović se musel zapojit do srbské rozehrávky. Jeho nákop Aleksandar Mitrović přizvedl hlavou, ale následně asistent rozhodčího odmával ofsajd.
     
    73
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází João Cancelo, přichází Nuno Mendes.
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Sérgio Oliveira, přichází Renato Sanches.
     
    74
    Portugalsko se nastěhovalo na polovinu soupeře a hosté si hledají cestičku do pokutového území. Zadáci Srbska však stojí v pevném bloku.
     
    75
    Nikola Milenković si před napadajícím Cristianem Ronaldem pomohl malou domů. Marko Dmitrović pak nechtěl riskovat a jednoduše nakopl míč vpřed.
     
    76
    Cristiano Ronaldo se z levého křídla snažil prosmýknout do pokutového území. Jednomu z obránců sice nasadil jesličky, ale zakončit už nedokázal.
     
    77
    Danilo Pereira sice předskočil Mitroviče, ale odkopl míč pouze do zámezí. Portugalci se v posledních minutách nemohou dostat do nějakého tlaku.
     
    78
    Rúben Dias rozehrál na levou stranu, kde byl střídající Mendes. Akce Portugalska nakonec vyústila ve faul na Jotu. Hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    79
    Bruno Fernandes se z levé strany pokusil o přízemní centr na malé vápno, ale skvěle hrající Nemanja Maksimović jeho pobídku srazil do autu.
     
    80
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut a Portugalsko už znovu kombinuje na polovině Srbska. Závěr duelu slibuje velké drama.
     
    81
    Aleksandar Mitrović sprintoval za nákopem na polovinu soupeře, ale zadáci Portugalska si nákop pohlídali a uklidnili hru malou domů.
     
    82
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Dušan Tadić, přichází Filip Djuričić.
     
    83
    Domácí skvěle napadali rozehrávku Portugalska na jeho polovině. Zadáci v bílém nemají moc možností, kam rozehrát.
     
    84
    Nuno Mendes se hnal za nákopem na levou stranu. Po portugalském hráči sáhl Strahinja Pavlović, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    85
    Nemanja Gudelj diriguje rozehrávku Srbska na polovině hřiště. Nikdo v bílém dresu rozehrávku domácího celku neatakuje. V závěru se ze hry vytratily šance.
     
    86
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Diogo Jota, přichází João Félix.
     
    87
    Nemanja Radonjić si na pravé straně skvěle zasekl míč kolem obránce a pomohl si zpětnou přihrávkou. Také Srbové nyní hrají spíše na remízu.
     
    88
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Aleksandar Mitrović, přichází Luka Jović.
     
    89
    João Félix se vrátil na vlastní polovinu, kde před napadajícím soupeřem přizvedl míč hlavou jen do autu. Srbové v posledních minutách nepouští Portugalsko do blízkosti velkého vápna.
     
    90
    Renato Sanches se při průniku na polovinu soupeře dopustil útočného falu. Srbové tak dostávají k dispozici další rozehrávku.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Nikola Milenković ostrým skluzem dojel Pereiru na polovině hřiště a je vyloučen.
     
    90+3
    Srbové vybojovali vhazování na polovině Portugalska a s uvedením míče do hry rozhodně nespěchají. Vše nasvědčuje tomu, že dnes uvidíme remízu.
     
    90+3
    Tak to je neskutečné! Cristiano Ronaldo po poslední akci dnešního souboje zcela evidentně dopravil míč do sítě! Obránce Srbska míč vykopl za brankovou čárou, ale sudí branku neuznává!
    90+3. Ronaldova šance
     
    90+4
    Cristiano Ronaldo ještě vidí žlutou kartu za protesty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Srbsko nakonec uhrálo s Portugalskem remízu 2:2. Závěr byl však velmi emotivní! Hosté totiž vstoupili do zápasu mnohem lépe a už ve 12. minutě se prosadil Diogo Jota. Poté Srbsko sice hrálo aktivněji, ale ve 37. minutě vyšel Portugalcům další centr do vápna, kde míč k tyči uklidil Diogo Jota. Hned na začátku druhého poločasu snížil Mitrović. Srbsko bylo nadále aktivnější a vyrovnání zařídil po hodině hry Filip Kostič. V samotném závěru měl obrovskou šanci Cristiano Ronaldo, který střílel do odkryté branky. Obránce míč podle rozhodčích vykopl ještě na čáře. To se Portugalcům vůbec nelíbilo. Hosté ihned po závěrečném hvizdu zamířili do kabiny a Ronaldo vzteky zahodil kapitánskou pásku.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 16:10.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:38)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 46. A. Mitrović (Radonjić), 60. Kostić (Radonjić) – 12. Diogo Jota (B. Silva), 37. Diogo Jota (Soares)

    Karty:   58. Nemanja Maksimović (SRB) – 55. J. Fonte (POR), 55. B. Fernandes (POR), 90+4. Ronaldo (POR)   90+2. Milenković (SRB)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 16:10.
    Srbsko: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović (46. Nemanja Maksimović), S. Milinković-Savić, Gudelj, Kostić (71. Ristić) – Vlahović (46. Radonjić) – Tadić (82. Djuričić), A. Mitrović (88. Jović).
    Náhradníci: Nikolić, P. Rajković – Djuričić, Grujić, Jović, Krstičić, Nemanja Maksimović, Radonjić, Petković, Ristić, A. Živković, Spajić.

    Portugalsko: A. Lopes – Cancelo (73. N. Mendes), Rúben Dias, J. Fonte, Soares – B. Fernandes, S. Oliveira (73. Sanches), Danilo Pereira – Diogo Jota (86. Félix), Ronaldo, B. Silva.
    Náhradníci: Rui Silva – Félix, D. Duarte, Neto, N. Mendes, Neto, Neves, Palhinha, André Silva, Sanches, R. Silva.

    Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, Diks
    bahis siteleri