Granada – Villarreal 0:3 (kon.) | Real Madrid – Eibar 2:0 (kon.) | Osasuna – Getafe 0:0 (kon.)
konec
CA Osasuna
0:0 (0:0)
Getafe CF
Sobota 03.04.2021, 18:30 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:31:36)
     
    Skončilo bezesporu jedno z nejméně atraktivních střetnutí letošního ročníku španělské La Ligy. Zápas mezi Osasunou a Getafe nenabídl jedinou branku, ba co víc, ani jedinou gólovou šanci. V první půli slabě zahrozil Arambarri, jehož pokus Herrera vyrazil na břevno, ve druhém poločase nebylo k vidění byť jen ohrožení některé z bran. Hra se neustále kouskovala z důvodu velkého množství faulů, které se nakonec zastavilo jen na těžko uvěřitelném čísle čtyřicet jedna. Jinak než bezbrankovou remízou zkrátka dnešní duel dopadnout nemohl.

    V tabulce se toho pro ani jeden tým moc nemění. Osasuna zůstává třináctá, Getafe čtrnácté s odstupem jednoho bodu. Náskok na sestupové pásmo čítá sedm, respektive šest bodů.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 23:18.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Marc Cucurella, přichází Chema.
     
    90+3
    V samotném závěru přichází ještě jedna žlutá karta. Jaime Mata pár metrů za polovinu hřiště přišlápl pravou nohu ležícího Vidala.
     
    90+2
    Za dlouhým nákopem Darka Brašanace spěchal Ezequiel Ávila. Dobře zapracoval Xabier Etxeita, jenž přes hlavu zvládl balón odpálit na obrannou polovinu Osasuny.
     
    90+1
    Střelecký pokus mezi tři tyče vyprodukoval Ante Budimir. Chorvatský forvard z pravé strany kroutil míč na zadní tyč. Soria na pokus dobře viděl a bez problémů balón vyrazil mimo nebezpečí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Při vytváření prostoru si Jaime Mata počínal nedovoleným způsobem. Španělský útočník při snaze udržet Cruze za zády trefil protihráče loktem do žeber.
     
    88
    Dlouhé vhazování si Osasuna, jmenovitě Roberto Torres, pohlídal bez problémů. Moc dobře věděl o Etxeitovi za záda, míč odvrátil k půlicí čáře.
     
    87
    Allan Nyom dal tělo před Davida Garcíu, který nedokázal zastavit pohyb a soka tvrdým způsobem srazil na trávník. O faulu nemohlo být pochyb.
     
    86
    Centr od rohového praporku Kubovi nevyšel ani zdaleka podle představ. Hrací předmět poslal ideálně do rukavic Herrery, ten nezaváhal.
     
    86
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Sofian Chakla, přichází Xabier Etxeita.
     
    85
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Sabit Abdulai.
     
    84
    Nadějně vypadající příležitost Getafe zastavil Nacho Vidal. Ve skluzu zblokoval polovysoký centr Nyoma, hosté mají k dispozici rohový kop.
     
    83
    Pod tlakem hrající Aridane poslal malou domů brankáři. Na Sergia Herreru dotíral Carles Aleñá, gólman míč odpálil mimo hrací plochu.
     
    82
    Za centrem Olivery sprintoval Jaime Mata, místo míče však trefil pouze vyběhnuvšího gólmana. Jasný faul, jenž zaváněl žlutou kartou.
     
    81
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází David Timor, přichází Takefusa Kubo.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Závěrečný hvizd bude vysvobozením, především pro fanoušky obou týmů, kteří museli strávit hodinu a půl času sledováním nezáživného klání.
     
    79
    Hlavičkový souboj na polovině hřiště opanoval Roberto Torres, který Nyoma přeskočil o hlavu. Navíc prokázal dobrý přehled ve vzduchu, když našel Cruze.
     
    78
    Ezequiel Ávila byl krátce po příchodu na trávník nedovoleným způsobem poslán k zemi. Proti pravidlům zahrál Carles Aleñá, který soka zatáhl za dres.
     
    77
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Adrián López.
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Kike Barja, přichází Ezequiel Ávila.
     
    76
    Marc Cucurella by si měl dávat na podobné zákroky pozor, protože jednu žlutou kartu už na kontě má. Nyní ve skluzu zajel do nohou Brašanace.
     
    75
    Chorvatský útočník Ante Budimir naběhl s míčem do pokutového území a vypálil přímým nártem. Trefil pouze pozičně dobře postaveného Chaklu.
     
    74
    Bek Nyom rozběhl akce po pravé lajně společně s Arrambarim. Po narážečce centroval první jmenovaný přímo do náruče brankáře.
     
    73
    Nacho Vidal naznačil centr, avšak míč si ještě stáhl pod sebe. Vzápětí zpomalil celou akci zpětným pasem na stoperskou dvojici.
     
    72
    Světlou chvilku měli domácí, kteří kombinovali s balónem na útočné polovině. Ale k první střele mezi tři tyče se nedostali, rozehrávku vystihl Dakonam.
     
    71
    Velkou rychlost nabral po levé straně Marc Cucurella. V plném sprintu ale zapomněl odcentrovat, to udělal až po doběhnutí mimo hrací plochu.
     
    70
    David García zakřižoval Jaimeho Matu, který se posléze dopustil na soupeři nedovoleného zákroku. Při snaze jej přeskočit mu šlápl na pravou nohu.
     
    69
    Hosté rozehráli přímý kop na krátko. Po pravé lajně se rozběhl Carles Aleñá a odcentroval na Chaklu, který v záklonu nemířil přesně.
     
    68
    Žlutou kartu vyfasoval David García. Obránce nestíhal rozběhnutému Arrambarimu, jemuž postavil do cesty pravou nohu, přes níž konkurent přepadl.
     
    67
    Lucas Torró hledal nově příchozího Torrese. Ten unikal levou stranu, jenže míč obdržel za paty, výsledkem je autové vhazování pro Getafe.
     
    66
    Po pravé straně utekl až k čáře označující velké vápno Nacho Vidal. Z úhlu zkusil centrovat, což se mu vůbec nepodařilo, míč poslal do rukou gólmana.
     
    65
    Exekuce standardky se chopil David Timor. Placírkou kroutil míč do pravého horního rohu, avšak kulatý nesmysl začal padat pozdě, proletěl nad břevnem.
     
    64
    Volný přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře vybojoval Jaime Mata. Míč si pustil kolem Barji a nechal se soupeřem podrazit.
     
    63
    Odražený míč si těsně za hranicí šestnáctky zpracoval Carles Aleñá. Místo zakončení ještě hledal průnikovým pasem Brašanace. Neúspěšně.
     
    62
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Enric Gallego, přichází Ante Budimir.
     
    61
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Roberto Torres.
     
    61
    Hodina střetnutí je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Skóre nadále zůstává bezbrankové, ani na atraktivitě utkání nenabralo. Převažuje velké množství faulů.
     
    60
    Levou stranou nabral velkou rychlost Mathias Olivera. V plném sprintu centroval Cucurellu, jehož na jedničku pokryl Vidal, následoval dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    59
    Kombinace Osasuny na jeden dotek nebyla úspěšná. Lucas Torró zbytečně nahrával pod sebe, mohl běžet po levé lajně. Ale zvolil jiné řešení.
     
    58
    Dlouhý nákop Timora zpracoval Rubén García na jedničku. Následně udržel hlavu nahoře a přenesl hru doprava na Juana Cruze.
     
    57
    Po pravém křídle utekl svému osobnímu strážci Marc Cucurella. Stříleným centrem hledal Matu, ale nenašel ho, do bezpečí totiž odkopl kulatý nesmysl Barja.
     
    56
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Oier, přichází Darko Brašanac.
     
    55
    Standardku Getafe rozehrál Carles Aleñá. Na zadní tyči hledal Djené Dakonam, ale kapitán na míč čekal marně, ještě před ním zasáhl Juan Cruz.
     
    54
    Neuvěřitelné, kolik faulů jsou oba celky schopny vyprodukovat. Další přerušení hry zařídil Oier, domácí kapitán zatáhl za dres Matu.
     
    53
    Stejně jako v prvním poločase, i v tom druhém je k vidění velké množství faulů. Nyní se provinil Juan Cruz, ten skluzem trefil Nyoma, nikoliv míč.
     
    52
    Zprava zkusil centr Mauro Arambarri. Balónu dal ale malou výšku, do bezpečí jej bez problémů odhlavičkoval Nacho Vidal.
     
    51
    Útočný prohřešek odpískán Jonathanovi Callerimu, který přišlápl stehno upadnuvšímu Chaklovi. Marocký stoper je v úvodu druhé půle pod palbou tvrdých zákroků.
     
    50
    Přetažený centr Davida Garcíi sklepával pod sebe Rubén García. Při tomto momentu ale fauloval Chaklu, do nějž neúmyslně vrazil.
     
    49
    Další žlutá karta, tentokráte do hostujících řad. Jejím držitelem se stal Marc Cucurella, který těsně za polovinou hřiště podrazil Barju.
     
    48
    První zajímavou příležitost druhé pětačtyřicetiminutovky měl Carles Aleñá jehož v šestnáctce našel přízemním pasem Cucurella. Balón však poslal ideálně brankáři do koše.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Brzkou žlutou kartu obdržel ve druhém poločasu domácí kapitán Oier. Středopolař přiběhl pozdě do souboje s Arambarrim, soka pak trefil loktem do hlavy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    Co říct k prvnímu poločasu zápasu mezi Osasunou a Getafe? Oba celky po celou dobu úvodního dějství provázelo velké množství nepřesností, které pochopitelně měly vliv na kvalitu střetnutí. Balón se pohyboval převážně kolem středového kruhu, pořádná akce nebyla k vidění jediná. Alespoň o menší vzrušení se postaral dalekonosnou střelou Mauro Arambarri, s jehož pokusem si ale Herrera hravě poradil. Nezbývá než doufat, že druhá pětačtyřicetiminutovka bude výrazně atraktivnější a snad i gólovější.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Polovysoký centr z levé strany odvrátil těsně ha hranici velkého pokutového území Djené Dakonam. Vzápětí Carles Aleñá v osobním souboji přetlačil Torra.
     
    45+1
    Rubén García poslal dlouhý aut až na hranici penalty. Kike Barja dokázal hlavičkovat, ale jen ve velkém záklonu. Vysoko letící míč sebral Soria bez větších problémů.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    44
    Aridaneho zradilo zpracování. Balón získal Marc Cucurella, který po pravé straně hledal ve slibné pozici Matu, ale čitelnou nahrávku vystihl špičkou kopačky Vidal. Následná střela Aleni z dálky trefila pouze Oiera.
     
    43
    Útočnou akci Osasuny vedl levou lajnou David García. Ve finále akce odcentroval do pokutového území, jenže našel pouze kopačky bránícího Timora.
     
    42
    U levé lajny došlo k menší potyčce mezi Djeném Dakonamem a Juanem Cruzem poté, co měl první jmenovaný pocit, že jej soupeř fauloval. Oba si nakonec situaci vyříkali a přátelsky si plácli.
     
    41
    Přímý kop z poloviny hřiště rozehrával gólman David Soria. Tato volba nebyla ideálním řešením, Španěl totiž poslal balón do zámezí.
     
    40
    Takticky zahrál Aridane na jedničku. Před adresáta nahrávky Cucurellu dal tělo a soka udržel na zádech až do doby, než míč přešel postranní čáru.
     
    39
    Zdravotní problémy má Sofian Chakla. Marocký stoper podle všeho inkasoval bolestivou ránu do břicha a má problémy s dechem.
     
    38
    Zabojoval, avšak hrací předmět na hrací ploše už nestihl. Mauro Arambarri šel do skluzu, ale následně dojel za autovou čáru spolu s balónem.
     
    37
    Přenesení hry Cucurelly na Jaimeho Matu nemělo chybu. Tu udělal až španělský útočník, který špatně míč zpracoval, což okamžitě potrestal pozorný Nacho Vidal.
     
    36
    Střílený centr z levé lajny poslal Carles Aleñá neúmyslně mezi tři tyče. Slabě letící míč bezpečně pokryl Sergio Herrera, kulatý nesmysl udržel v rukavicích.
     
    35
    Juan Iglesias hodil aut po lajně na Allana Nyoma. K tomu brzy přiběhli dva soupeři, kteří protihráče společnými silami připravili o míč.
     
    34
    Na trávníku Sofian Chakla, odpískán prohřešek proti domácímu celku. Jonathan Calleri bojoval až příliš, ve finále soupeři přišlápl pravou nohu.
     
    33
    V těžké pozici si Mathias Olivera počínal velmi zkušeně. Obtěžován dvěma protihráči pokryl balón, načež ho nedovoleně atakoval Enric Gallego.
     
    32
    Prohřešek evidujeme rovněž na druhé straně. Pravou stranou nabral velkou rychlost Marc Cucurella, toho zezadu cíleně podrazil Juan Cruz.
     
    31
    Osasuna brzo získala balón zpátky do své moci. Pro změnu přišel centr zprava, při snaze o akrobatický obranný odkop Nyoma nedovoleně atakoval Oier.
     
    30
    Více volného prostoru dostal na levé straně Kike Barja. Následoval centr do vnitra pokutového území, Djené Dakonam přehlavičkoval Calleriho.
     
    29
    Zklidnění hry zařídil Sofian Chakla malou domů brankáři Soriovi. Španěl si pohrál s míčem, načež rozehrál po lajně na volného beka Nyoma.
     
    28
    Už to vypadalo, že rozhodčí González odpískal penaltu ve prospěch Getafe. Vše ale bylo jinak, za obranu nabíhající Mata byl přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    27
    Opakované záběry ukázaly, že Lucas Torró skutečně rukou zahrál, ale měl ji u těla, což bylo klíčové. Proto nebyla třeba konzultace s videorozhodčím.
     
    26
    Akce Getafe pokračovala rohovým kopem. Po centru na přední tyč hosté chtěli penaltu po údajné hře rukou v podání Torra. Píšťalka sudího zůstala němá.
     
    25
    Zajímavý technický projektil z dvaceti metrů vymyslel Mauro Arambarri. Technické zakončení nadělalo Herrerovi velké problémy, s vypětím všech sil balón vytěsnil nad břevno.
     
    24
    Proti dlouhému nákopu brankáře Herrery zaváhal Djené Dakonam, jenž pouze prodloužil míč za sebe. Dobře vystartoval z brány David Soria, míč chytil těsně před sprintujícím Barjou.
     
    23
    Osmý faul Getafe v utkání zařídil Mathias Olivera. V souboji tělo na tělo s Oierem zahrál loktem do obličeje soka, což pozornosti Gonzáleze neuniklo.
     
    22
    Moc dobře si byl Jonathan Calleri vědom, že nahrávku Davida Garcíi nemá šanci dostihnout. Zkusil proto alespoň nafilmovat penaltu, ale arbitr teatrální pád forvarda přečetl.
     
    21
    Bek Allan Nyom nejprve na jedničku zachytil nahrávku Oiera, aby následně sám zkazil rozehrávku. Našel pouze kopačky protihráče Nacha Vidala.
     
    20
    David Timor viděl Arambarriho, na nějž málem prošla nahrávka. V poslední chvíli před ním zasáhl a míč poslal mimo jeho dosah Jonathan Calleri.
     
    19
    Výborně si počínal kapitán a stoper v jedné osobě Djené Dakonam, jenž místo dlouhé hlavičky na útočnou polovinu poslal balón za sebe na brankáře, ten mohl hrát rukama.
     
    18
    Hráči Getafe zvolili rozehrávku volného přímého kopu na krátkou vzdálenost. Centroval až Kike Barja, přímo do rukou brankáře.
     
    17
    I nadále platí, že nevytěžovanějším mužem dosavadního průběhu je rozhodčí González, který teď odpískal zbytečný faul domácímu Cruzovi.
     
    16
    Postavení mimo hru i na druhé straně. Marc Cucurella zabral do plného sprintu příliš brzy, v době pasu Aleni se nacházel za posledním obráncem.
     
    15
    Za dlouhým vhazováním Nyoma spěchal Jaime Mata. Na Oiera ale ztrácel velkou vzdálenost a i přes vyšší vyvinutou rychlost ho již nedohnal.
     
    14
    A další faul. Průnik Davida Garcíi po levé lajně zastavil skluzem do kotníků soka Allan Nyom. Může být rád, že neinkasoval kartu žluté barvy.
     
    13
    Dlouhý nákop Juana Iglesiase měl hodně daleko k úspěchu. Míči dal velkou výšku, čehož využil k vyběhnutí Sergio Herrera, balón ze vzduchu lapil pro sebe.
     
    12
    Zápas se v úvodu střetnutí hodně kouskuje. Faul zapisuje do statistik Kike Barja, který nezachytil pohyb Timora, toho vzápětí zatáhl za dres.
     
    11
    Marc Cucurella přiběhl do souboje s Davidem Garcíou příliš pozdě. Balón vybojoval do své moci, ale soka přitom kopl přes levé lýtko. Rozhodčí odpískal nedovolený zákrok.
     
    10
    Pod tlakem volil Djené Dakonam sázku na jistotu. Stoper a kapitán Getafe se otočil čelem k vlastní bráně a poslal malou domů gólmanovi.
     
    9
    Už to vypadalo, že Enric Gallego bude postupovat sám na gólmana. Útočníka zastavil zdvižený praporek pomezného rozhodčího. Ofsajd.
     
    8
    Juan Cruz vyslal nákop po levé straně, jehož adresátem měl být Rubén García. Ten zabral příliš pozdě, na míč těsně nedosáhl.
     
    7
    S agresivitou při presinku to nyní přehnal Kike Barja. Před balón si dal tělo Marc Cucurella, jehož hráč Osasuny nedovoleně sestřelil k zemi.
     
    6
    Fotbalisté Osasuny zkusili štěstí pro změnu z levé strany. Timorovi ještě Rubén García utekl, ale podél Nyoma si balón posunul příliš, zachytil jej mimo hrací plochu.
     
    5
    Útočný výpad po pravé straně předvedl Kike Barja. Odcentroval na hranici penalty, kde naskakoval Rubén García, jenž vystřelil těsně nad bránu.
     
    4
    Exekuce volného přímého kopu se chopil David García. Centr zakroutil do šestnáctky, ale dopředu vystartoval gólman Soria, jenž vyboxoval míč do bezpečí.
     
    2
    Už ve druhé minutě přichází první žlutá karta střetnutí. Inkasoval ji hostující stoper Sofian Chakla za skluz proti Cruzovi. Jedná se navíc o jeho pátou žlutou kartu v sezóně, tudíž v příštím utkání bude chybět.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Hosté pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílé. Výkop patřil Osasuně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, Aridane, D. García, Cruz – Barja, Oier (C), Torró, R. García – Calleri, Gallego.
    Náhradníci: Álvarez, J. Pérez – Adrián López, Brašanac, Budimir, U. García, J. Martínez, Ávila, Ramalho, Roncaglia, M. Sánchez, R. Torres.

    Getafe CF: Soria – Iglesias, Dakonam (C), Chakla, Olivera – Arambarri, Timor – Nyom, Aleñá, Cucurella – Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Abdulai, Koffi, Ángel Rodríguez, Etxeita, Chema, Kubo, Niang, Portillo, Poveda Romera, Damián Suárez.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena.
     
    Getafe CF

    Getafe patřilo v minulé sezóně k nejpříjemnějším překvapením sezóny, když do poslední chvíle bojovalo o evropské poháry, avšak v letošním ročníku má tento tým k zopakování parádního počinu hodně daleko. Je dokonce o jednu příčku za dnešním soupeřem a náskok na sestupové pásmo pouze pětibodový. Ani formu nemá Bordalásova družina vůbec dobrou, z předešlých deseti střetnutí zvítězila jen s Valencií, jinak třikrát remizovala a hned šestkrát prohrála. Střeleckou produktivitu celku vede Ángel Rodríguez s šesti trefami.
     
    CA Osasuna

    Osasuna šla do sezóny s jasným cílem, zachránit se. Tento cíl se zatím daří plnit, ale ještě není ani zdaleka vyhráno. Po 28 kolech okupuje pěknou třináctou příčku, avšak náskok na osmnáctou Huescu čítá pouhých šest bodů. Před reprezentační přestávkou se Arrasteho družině příliš nedařilo. Po domácí porážce s Barcelonou následovaly dvě bezbrankové remízy s Valladolidem a Huescou. V průběhu pauzy si domluvili přátelský zápas s Eibarem, i ten skončil bez branek. Nejlepším střelcem týmu je se sedmi góly Ante Budimir.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní večer! Vítám vás při sledování 29. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Osasunou a Getafe.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   46. Oier (OSS), 68. D. García (OSS) – 2. Chakla (GET), 49. Cucurella (GET), 90+3. Jaime Mata (GET)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 23:18.
    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, Aridane, D. García, Cruz – Barja (77. Ávila), Oier (C) (56. Brašanac), Torró, R. García (77. Adrián López) – Calleri (61. R. Torres), Gallego (62. Budimir).
    Náhradníci: Álvarez, J. Pérez – Adrián López, Brašanac, Budimir, U. García, J. Martínez, Ávila, Ramalho, Roncaglia, M. Sánchez, R. Torres.

    Getafe CF: Soria – Iglesias, Dakonam (C), Chakla (86. Etxeita), Olivera – Arambarri, Timor (81. Kubo) – Nyom, Aleñá (85. Abdulai), Cucurella (90+3. Chema) – Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Abdulai, Koffi, Ángel Rodríguez, Etxeita, Chema, Kubo, Niang, Portillo, Poveda Romera, Damián Suárez.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena
    bahis siteleri