Žižkov – Ústí n. L. 1:0 (kon.) | Vyšehrad – Prostějov 0:1 (kon.) | Hr. Králové – Třinec 1:0 (kon.)
Táborsko – Blansko 1:0 (kon.) | Vlašim – Varnsdorf 0:0 (kon.) | Jihlava – Dukla Praha 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (1:0)
FK Třinec
Neděle 18.04.2021, 17:00 • Všesportovní stadion Malšovice, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Další šance Hradce! David Doležal se na ose hřiště dostal k míči a z hranice velkého vápna mohl pálit! Příliš ale otálel, balón nakonec posunul alespoň do strany, Vašulínova rána byla sražena na roh.
     
    90+2
    Daniel Vašulín vzal míč a hodil ho za reklamní banner, o nějž se opíral vystřídaný Vlkanova. Za to vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází David Doležal.
     
    89
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Otto Urma, přichází Filip Novotný.
     
    88
    Obrovská šance Hradce na rozhodnutí utkání! Vašulín překonal Bedecse a šel sám na bránu. Ze strany neměl ideální palebnou pozici, nabíhal mu však Vlkanova. Útočník Hradce zvolil střelu, mířil ale nepřesně na zadní tyč!
     
    88
    Fotbalisté Třince znovu střídají. Ze hřiště jde Matěj Hýbl. Na ploše je teď David Gáč.
     
    82
    ...a nabídli míč Vašulínovi, jenž zpoza vápna vyslal neskutečně tvrdý projektil, který jen velice těsně minul bližší tyč! Adamuška by nejspíš nestihl zasáhnout!
     
    79
    Malá strkanice před standardkou! Jakub Rada si vzal míč a levačkou kroutil balón na osu hřiště. Na malé vápno si naběhl ideálně Jan Král a jeho hlavička byla dokonalá! Bohužel až příliš, míč z jeho čela trefil tyč!
     
    75
    Rychlý kontr Slezanů zastavuje raději již v zárodku Michal Leibl, který ale za svůj nedovolený zákrok na půlící čáře vidí žlutou kartu.
     
    71
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Jan Král.
     
    70
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Jan Javůrek, přichází Christian Attah.
     
    69
    Jiří Janoščín se dostal ke dvěma střelám zpoza vápna. Ta první byla zastavena prvním bránícím hráčem. Druhá prolétla z levé strany na zadní tyč. Reichl musel rychle k zemi a míč posunul rukou mimo svou brankovou konstrukci! Roh pro Slezany!
     
    62
    Votroci dobře zahrozili na pravé straně hřiště. Vlkanova posunul na hraně velkého vápna míč Prekopovi, jenž ihned pálil. Jeho rána byla prudká, šla však do středu brány, kde byl Adamuška, který merunu chytil.
     
    57
    Weber v dnešním utkání dohrál, Třinec provádí vůbec první střídání v celém utkání. Novou tváři na hrací ploše je Tijani.
     
    56
    Balón nakonec proskákal na velké vápno k Pavlu Dvořákovi, jenž neposedný míč trefil a nasměroval na bránu Třince. Kulatý nesmysl prolétl těsně vedle levé tyče.
     
    54
    Habusta fauloval ve středu hřiště Prekopa, následně se v hlavičovém souboji provinil Vlkanova, jenž trefil loktem Omastu. Kapitán Hradce vidí žlutou kartu.
     
    52
    Jiří Janoščin se protáhl po levé straně a nakonec se dostal k tvrdé střele, která byla sražena tak nešťastně, že Reichl musel zasáhnout až na poslední chvíli! Skvělý zákrok brankáře Hradce, jenž drží svůj tým ve vedení!
     
    50
    Dlouhý centr na levou stranu vracel do vápna Dvořák. Míč se nakonec dostal k Prekopovi, jenž z hranice šestnáctky vyslal tvrdou ránu. Ta byla sražena na rohový kop.
     
    49
    Prekop dobře udržel vysoký míč a přihrál dozadu na Čecha. Jenž je již potřetí faulován za žlutou kartu. Kartónek si ke svému jménu připíše Samiec.
     
    45
    Do skvělé šance se nyní dostal Pavel Dvořák, který dostal balón na vrchol vápna a ačkoliv nebyl ideálně postaven, pálil ze zajímavé pozice tvrdě k tyči! Adamuška skvěle vykopl míč nohou!
     
    44
    Se žlutými kartami se nám v závěru poločasu roztrhl pytel. Erik Prekop chtěl ukázat, že ani Votroci nemusí hrát v rukavičkách a také vidí zblízka zářivě žlutý kartónek.
     
    44
    Druhou žlutou kartu v krátkém sledu si za faul u půlící čáry vykoledovali Třinečtí. Jan Javůrek tvrdě zastavil Čecha, jenž tak podruhé během krátké chvíle leží na trávníku.
     
    42
    Janoščín po odraženém balónu tvrdě fauloval u půlící čáry Čecha, takže je prvním mužem dnešního utkání, který si ke svému jménu připíše žlutý kartónek.
     
    34
    Slezané se snažili okamžitě reagovat na obdrženou branku a po levé straně se protlačili kupředu, centr na přední tyč našel hlavu Samiece, který ale z bezprostřední blízkosti těsně minul!
     
    33
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec se dostal do vedení proti Táborsku proměněnou penaltou a dnes se ujímá vedení stejným způsobem! JAKUB RADA se stejně jako ve středu postavil k pokutovému kopu. A předvedl nám třetí způsob jeho zakončení. Míč kopl těsně nad zemí k levé tyči, Adamuška šel na pravou stranu, takže neměl šanci zasáhnout – gól! 1:0 pro Hradec!
     
    32
    Penalta pro Hradec! Byl to Erik Prekop, kdo byl zezadu tvrdě postrčen Janoščínem na trávník a pak upadl tak, že si nejspíš poranil ruku. Ze země se mu vůbec nechce.
     
    27
    Interesantní akce také na straně Hradce. Vysoký balón do vápna Třince mířil na Vašulína, jenž ho lehce tečoval hlavou. Nakonec se ale míč mezi tři tyče nevešel.
     
    24
    Zajímavá situace na straně Třince. Slezané se po levé straně dostali kupředu a Samiec nakonec zakončoval ve vápně, jeho sražená rána ale mezi tři tyče nemířila.
     
    9
    Rohový kop Slezského Bílého Baletu nebyl vůbec špatný. Po odrazu se míč dostal k Janoščínovi, jenž prvním dotykem zpracoval a druhým střílel. Hradbu těl před sebou ale propálit nedokázal.

    Petr Šatalík

    Branky: 33. J. Rada (pen.)

    Karty:   44. Prekop (HKR), 54. Vlkanova (HKR), 75. Leibl (HKR), 90+2. Vašulín (HKR) – 42. Janoščín (TRI), 44. Javůrek (TRI), 49. Samiec (TRI)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:4.
    FC Hradec Králové: Reichl – F. Čech, Donát, Leibl, Urma (89. F. Novotný) – Kodeš, J. Rada – Prekop (71. J. Král), P. Dvořák, Vlkanova (C) (90+1. D. Doležal) – Vašulín.
    Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, D. Doležal.

    FK Třinec: Adamuška – Celba, Bedecs, Janoščín (C), Hýbl (88. Gáč) – R. Vaněk I., Habusta – Omasta, Weber (57. Mu. Tijani), Javůrek (70. Attah) – Samiec.
    Náhradníci: Pastornický – Buneš, Puchel, Bolf, Mu. Tijani, Attah, Gáč.

    Rozhodčí: Milan Matějček – Jakub Šimáček, Milan Flimmel. Delegát utkání: Petr Mikel. Delegát svazu: Martin Schröter.

    Diváci: Bez diváků
    bahis siteleri