Nice – Montpellier 3:1 (kon.) | Lens – Nîmes 2:1 (kon.) | Lorient – Bordeaux 4:1 (kon.)
Rennes – Dijon 5:1 (kon.) | Štrasburk – Nantes 1:2 (kon.) | Angers – Monaco 0:1 (kon.)
Lyon – Lille 2:3 (kon.)
konec
FC Lorient
4:1 (3:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 25.04.2021, 15:00Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:52:13)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:14.
     
    Lorient zvládl tenhle důležitý souboj o záchranu, předvedl především výtečný výkon během první půle, během níž skóroval celkem třikrát. Trápící se Bordeaux dostalo naloženo. A dá se říci, že už je vážně napřímo namočeno do sestupových starostí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ben Arfa cílil z přímého kopu neúspěšně. Jeho střela skončila pouze mimo bránu.
     
    90
    Tři minuty se budou hrát navíc ve druhém dějství.
     
    89
    Grbic mohl po svém střídání zařídit Lorientu pátou branku Lorientu! Jenže v závěru utkání nevyzrál na Costila, dokonce navíc zvonila branková konstrukce!
     
    87
    Sissokho (BOR) fauloval Adliho a inkasoval žlutou kartu. Jako by se závěr zápasu trochu zvrtával, přece jsou na hrací ploše více vidět emoce.
     
    85
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Pierre-Yves Hamel.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Fabien Lemoine, přichází Adrian Grbic.
    84. Issouf SISSOKHO - 4:1
     
    84
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Sotva se ISSOUF SISSOKO dostal na hřiště, už se radoval ze vstřelené branky. Vyzrál na Nardiho po přímém volnému kopu Adliho, který předtím cílil právě přímo na bránu, a to díky tvrdé dorážce. Bez asistence.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Toma Bašić, přichází Amadou Traoré.
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Youssouf Sabaly, přichází Issouf Sissokho.
     
    81
    Možná přemotivovaný Moffi (LOR) inkasoval nyní žlutou kartu za nesportovní chování poté, co před malou chvíli dovršil hattrickovou estrádu.
    80. Terem Igobor Moffi - 4:0
     
    80
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tahle střela byla ukázková. TEREM IGOBOR MOFFI navíc zkompletovat hattrick poté, co zpoza šestnáctky umístil míč přesně do vzdálenějšího rohu brány. Bordeaux sice bylo po přestávce o něco aktivnější, stejně však inkasovalo. Asistence: Armand Lauriente.
     
    78
    Bordeaux vynakládá veškeré své zbytky fyzických i psychických sil k urvání ještě nějakého pozitivního výsledku. Je vážně hodně vidět, že je pod pořádnou dekou, musíme toto tvrzení poněkolikáté zopakovat.
     
    76
    Adli vyzkoušel svou střeleckou mušku! Právě on dnes snese možná jakési lepší hodnocení na straně Bordeaux. Avšak jeho pokus nakonec nebyl přesný.
     
    75
    Sabaly (BOR) je třetím potrestaným hráčem tohoto utkání. Pignard sahal do své kapsičky ve druhé půli každopádně vůbec poprvé.
     
    74
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Enzo Le Fée, přichází Thomas Monconduit.
     
    73
    Střídající Mara mohl snížit! Ukázal, že umí být velmi rychlý, zařadil na vyšší rychlostní stupeň v pravý čas, nicméně Nardi dobře předvídal a zasáhl včas. Lorient tak i díky němu stále drží čisté konto.
     
    71
    Přece se hra Bordeaux po trojitém střídání trochu zlepšila. Právě tuhle skutečnost třeba teď potvrdil Kalu, který ohrožoval dosud nepříliš zaměstnaného Nardiho. Leč bezúspěšně.
     
    69
    Hergaulta si nyní pozval na kobereček hlavní arbitr Pignard, který, nutno podotknout, po přestávce nemá příliš problémů s krocením vášní. Oba celky hrají poměrně čistě.
     
    67
    Ben Arfa se zbavil dvou svých protihráčů, Bašič se díky jeho dobré práci propracoval ke střeleckému pokusu, nicméně ten jednoduše nebyl přesný. Nardi mohl zůstat mezi třemi tyčemi relativně v klidu.
     
    65
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Yoane Wissa, přichází Armand Lauriente.
     
    64
    Ben Arfa hledal svým centrem z rohového čtvrtkruhu Mexera. Jenže bez zdárného konce. Zase si obrana domácích Les Merlus poradila.
     
    63
    Le Fée vybídl ke skórování Lemoineho! Ten měl nabito, ne že ne, jenže nasměroval nakonec svůj pokus vedle brány. Costil tak zasahovat nemusel.
     
    61
    Trochu benevolentnější byl nyní sudí Pignard k Adlimu. Neudělali mu žlutou kartu po zákroku na Wissu, byť si to situace možná žádala.
     
    59
    Je zkrátka vidět, že Bordeaux je pořád paralyzováno po nevábném výkonu v prvním poločase. Lorient hraje vzadu bez problémů, tenhle zápas chce hlavně dohrávat v poklidu a bezpečí až do konce.
     
    58
    Benito svým centrem našel hlavičku Hwanga. Jenže tomu se v koncovce dnes prostě nedaří. Jeho zakončení brankáře Nardiho nezaměstnalo.
     
    57
    Velmi pochmurná je atmosféra na lavičce Bordeaux. Na ní létat vtípky nemůžou. Lorient se soustředí na pozorné bránění více než pohodlného náskoku a náramně se mu tento počin daří.
     
    56
    Adli chtěl hned zapojit nového muže na trávníku Kalua, jeho přihrávka ale nakonec nebyla úspěšná. Marná je zatím snaha Bordeaux aspoň o korigaci průběžného skóre.
     
    55
    Kouč Gasset se snaží mužstvo restartovat dvěma střídáními. Kalu, Ben Arfa i Mara přijdou podpořit hlavně útočné snažení Bordeaux.
     
    54
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Hatem Ben Arfa.
     
    53
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Samuel Kalu.
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Mehdi Zerkane, přichází Sekou Mara.
     
    51
    Hwang se nyní pokoušel snížit, ale bez úspěchu. Snaha se upřít Les Girondins nedá. Všechno je ale v jejich podání spíše těžkopádné.
     
    50
    ...Chabolah totiž hlavičkoval jen mimo bránu.
     
    49
    Viděli jsme další rohový kop Les Merlus, který vybojoval Le Goff. Nicméně změnu skóre tahle standardka nepřinesla. Připomeňme, jak celá akce dopadla v dalším příspěvku...
     
    47
    Uvidíme, s jakým přístupem vyrukují fotbalisté Bordeaux, kterým se tohle utkání bude jen stěží otáčet ve svůj prospěch. Každopádně aktivní Zerkane nyní ukázal, že je nabuzený. Lorient každopádně ukázal, že vzadu působí silně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Lorient proti Bordeaux zaslouženě vede. Bordeaux ukázalo, že je aktuálně ve velmi bídném rozpoložení, chybí zřejmě i důležitá posatava Koscielny, jinak by zřejmě tři branky během první půle neinkasovalo. Nezbývá mu než se po pauze opravdu hodně zlepšit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas se nastaví pouze o jednu minutu.
    43. Terem Igobor Moffi - 3:0
     
    43
    Lorient právě vstřelil branku!
    TEREM IGOBOR MOFFI se prosazuje na střeleckou listinu podruhé v tomto utkání! Sám před Costilem ani v tomto případě nezaváhal v koncovce poté, co ho dlouhým pasem do brejku vyslal Chabolah. Asistence: Trevoh Chalobah.
     
    40
    Že by se Bordeaux opravdu dostávalo do nějaké útočné pohody? Po pasu Sabalyho se snažil z voleje zacílit Oudin, nicméně jeho pokus skončil nad bránou.
     
    39
    Tak jsme se přece dočkali první větší příležitosti i na straně Bordeaux. Nardi musel být poprvé v pohotovosti, po Adliho pobídce ho ale nakonec Zerkane nepřekonal.
    38. hlavička Moffiho
     
    38
    Opravdu teď nebylo daleko od třetí branky tohoto utkání, o kterou by se postaral Lorient. Le Goffův centr vybídl stále aktivního Moffiho, který hlavou směroval míč na bránu. A nebýt brankáře Costila, asi by bylo o vítězi tohoto souboje definitivně rozhodnuto.
     
    37
    Benito fauloval Laporteho. A unikl žluté kartě. Nedaří se, nedaří. Bordeaux prostě stále na hrací ploše tápe.
     
    35
    Přece můžeme zaznamenat náznak šance na straně Bordeaux. Jenže střela Hwanga byla tak slabá, že jí brankář Nardi hravě zkrotil.
     
    32
    Wissa je prostě u lajny těžko hlídatelným hráčem. S obranou Bordeaux velmi často hravě zamává. Ovšem ani po jeho slušné práci se do šance Moffi nepropracoval.
     
    32
    Seri svým centrem hledal Hwanga. Marně. Defenzíva Lorientu je i nadále velmi pozorná. A i kdyby Jihokorejec něco podnikl, byl by stejně v ofsajdu.
     
    30
    Uběhlo třicet minut a Bordeaux si stále nevytvořilo jedinou příležitost. Nardi v brance ani jednou zasahovat nemusel. Opravdu velká mizérie v jeho podání.
     
    28
    Les Girondins i nadále tápu. Jsou ještě evidentně hodně nalomeni dvěma rychlými brankami. Nutno podotknout, že tenhle výsledek je zřejmě definitivně dostane do nepříjemností ohledně záchrany po sportovní stránce napřímo, pokud tedy zápas neotočí.
     
    26
    Jedna z mála akcí Bordeaux na pořadu dne. Zerkane se snažil kombinovat s Hwangem, oba útočníci ovšem nepochodili. Dobře si totiž vůči nim počínal stoper Laporte.
     
    26
    Nabídnout můžeme jednu statistiku. Moffi se stal nejmladším hráčem ve svých 21 letech, který kdy v dresu Lorientu stihl zaznamenat v Ligue 1 více než deset branek. Zatím má na svém kontě jedenáct přesných zásahů.
     
    24
    Rozjetý Wissa pokračuje ve svém koncertování, už má na svém kontě gól i asistenci. Nyní se pokoušel znovu zapsat do zápasových statistik, avšak obránce Benito jeho počínání zastavil.
     
    22
    Lorient nepřestává útočit, teď se snažil o nějakou Hergault, ocitl se ovšem v ofsajdu. Musel tak zaznít hvizd sudího Pignarda.
     
    21
    Tyhle dvě rány jsou pro hosty opravdu hodně citelné. Ale koledovali si o inkasování už velmi dlouho. Průběžný výsledek je vlastně logickým vyústěním dění na hřišti.
    20. Terem Igobor Moffi - 2:0
     
    20
    Lorient právě vstřelil branku!
    A v rychlém sledu přichází na řadu gól s pořadovým číslem dva. Znovu se o tento počin postarali domácí, perfektní práci odvedl nesobecký Wissa, který pak adresoval svou přihrávkou ještě lépe postavenému TEREMOVI IGOBOROVI MOFFIMU, a ten snadno zacílil za Costila. Asistence: Yoane Wissa.
    18. Yoane WISSA - 1:0
     
    18
    Lorient právě vstřelil branku!
    Opravdu zasloužené vedení Les Merlus v tomto utkání. Centr Le Féeho z rohového čtvrtkruhu převzal YOANE WISSA a před bránícím Hwangem ho dokázal zasunout za záda Costila. Asistence: Enzo Le Fée.
    17. střela Abergela
     
    17
    Abergel vyzkoušel své střelecké štěstí. A Costila bezpochyby hodně vystrašil. Ten musel míč vyrážet do zámezí. Lorient bude mít k dispozici rohový kop...
     
    14
    První větší příležitost utkání přichází na řadu nyní! Le Fée se ujal přímého volného kopu ze zhruba pětadvaceti metrů a jeho střela těsně minula hostující bránu! Costil se mezi třemi tyčemi ani nehnul.
     
    12
    Velká nepříjemnost pro hosty. Baysse (BOR), hlavní postava obrany, uviděl žlutou kartu po faulu na Wissu.
     
    11
    Lorient udržuje soupeře v pohotovosti, především pak brankáře Costila, který si radši seběhl pro tenhle pas a schoval ho do svých rukavic, než aby dovolil podnikat Moffimu.
     
    10
    Aktivní Moffi vybojoval další rohový kop pro svůj tým. Les Merlus pokračují ve své aktivitě nadále. Byť gólového úspěchu se zatím stále nedočkali.
     
    9
    Lemoine založil povedenou akci, následně Le Goff hledal svým centrem číhajícího Moffiho, před ním ale stačil, naštěstí pro Bordeaux, zakročit hlavní pilíř defenzivních řad Baysse.
     
    8
    Kreativnější Lorient stále pokračuje ve svém snažení o dosáhnutí branky, Bordeaux se jen brání a nemá jakékoli páky na to tvořit vlastní hru. Hosté jsou evidentně pod hodně těžkou a chlupatou dekou.
     
    7
    Lemoine (LOR) nešetrně atakoval Adliho a inkasoval první žlutou kartu tohoto střetnutí. Pignard se s osobními tresty nemaže už od začátku.
     
    6
    Morel byl prvním, kdo vyslal střelecký pokus na bránu. Jeho hlavička ovšem nebyla přesná. Brankář Costil si tak na své konto žádný zákrok připisovat nemusel.
     
    5
    Zdá se, že trápící se Bordeaux začíná být pod tlakem už od úvodních chvil tohoto utkání. Lorient drží více míč na svých kopačkách, je hladovější. Les Girondins, kterým hrozí i bankrot celého klubu, už v posledních několika působí stejně mdle jako nyní.
     
    4
    ...Le Goffův centr doletěl do šestnáctky, ve vápně ho ovšem odvrátil Baysse. Oba týmy mimochodem dnes zvolily rozestavení s pěti obránci. Uvidíme, komu nakonec bude vyhovovat lépe.
     
    3
    Lorient bude zahrávat první rohový kop. Moffi ho po svém počínání vybojoval. Uvidíme, jestli první standardní situace nabídne nějakou změnu skóre...
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Nardi – Hergault, Abergel, Laporte, Morel, Le Goff – Wissa, Lemoine, T. Chalobah, Le Fée – Moffi.
    Náhradníci: Dreyer – Grbic, H. Mendes, Hamel, Lauriente, Boisgard, Gravillon, Monconduit, Diarra.

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Sabaly, Baysse, Mexer, Benito, Oudin – Adli, Seri, Bašić – Zerkane, Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Poussin – Kwateng, Mara, Kalu, A. Traoré, Sissokho, Ben Arfa, Briand, Bessile.

    Rozhodčí: Pignard – Haquette, Lang.
     
    Pignard bude hlavním rozhodčím tohoto utkání, asistovat mu budou Haquette a Lang, čtvrtým sudím byl delegovaný pan Lepaysant.
     
    Thomas Fontaine, Tiago Ilori a Matthieu Saunier a Jonathan Delaplace, to by měla být čtveřice zraněných na straně Lorientu. Bordeaux bude nově postrádat důležitého obránce Laurenta Koscielnyho, vykartovaný je Tom Lacoux a na marodce se nacházejí také Otávio, Vukašin Jovanovič a Dilane Bakwa.
     
    Domácí naposledy padli na půdě Lens a Marseille, předtím každopádně vykazovali slušné výsledky, vždyť v pěti ligových případech v řadě ani jednou neprohráli. Naopak hosté nejsou opravdu ve vůbec dobrém rozpoložení, v uplynulých osmi případech hned sedmkrát prohráli.
     
    Tenhle souboj představuje důležitý souboj o záchranu v Ligue 1. Zatímco Bordeaux se pořád jaksi drží dostatečně daleko od sestupového pásma, případná porážka s Lorientem, jeho sousedem v tabulce, by ho mohla dostat do velkých potíží. Hosté nejenže nemají formu, ale zároveň se všichni v klubu musejí vypořádat se zprávami ohledně možného bankrotu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Patrik Sandev

    Branky: 18. Wissa (Le Fée), 20. Moffi (Wissa), 43. Moffi (T. Chalobah), 80. Moffi (Lauriente) – 84. Sissokho

    Karty:   7. Lemoine (LOR), 81. Moffi (LOR) – 12. Baysse (BOR), 75. Sabaly (BOR), 87. Sissokho (BOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:14.
    FC Lorient: Nardi – Hergault, Abergel, Laporte, Morel, Le Goff – Wissa (65. Lauriente), Lemoine (85. Grbic), T. Chalobah, Le Fée (74. Monconduit) – Moffi (85. Hamel).
    Náhradníci: Dreyer – Grbic, H. Mendes, Hamel, Lauriente, Boisgard, Gravillon, Monconduit, Diarra.

    Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly (83. Sissokho), Baysse, Mexer, Benito, Oudin (54. Ben Arfa) – Adli, Seri (53. Kalu), Bašić (83. A. Traoré) – Zerkane (53. Mara), Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Poussin – Kwateng, Mara, Kalu, A. Traoré, Sissokho, Ben Arfa, Briand, Bessile.

    Rozhodčí: Pignard – Haquette, Lang
    bahis siteleri