Arsenal – Brighton 2:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 0:2 (kon.)
Leeds – West Brom 3:1 (kon.) | Leicester – Tottenham 2:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester City – Everton 5:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.)
Wolverhampton – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Aston Villa FC
2:1 (1:0)
Chelsea FC
Neděle 23.05.2021, 17:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Žlutou kartu za zdržování dostal i Kepa Arrizabalaga. Je vidět, že ani hosté již nikam nespěchají, evidentně dostali zprávu o výsledku zápasu v Leicesteru.
     
    90+3
    Thomas Tuchel své svěřence uklidňuje. Určitě má informace, že Tottenham navýšil v Leicesteru vedení na 4:2, čímž zařídil městskému rivalovi účast v příštím ročníku Ligy mistrů.
     
    89
    Hosté budou dohrávat o deseti. Kapitán César Azpilicueta u lajny tvrdě zajel do jednoho ze soupeřů, načež si zblízka prohlédl kartu červené barvy.
     
    87
    Skvělý Emiliano Martínez drží naděje The Villans na tři body! Fantasticky se přemístil proti nahrávce na Chilwella, jeho ránu zastavil v pádu levou nohou.
     
    84
    Kvalifikace do Ligy mistrů Chelsea s největší pravděpodobností nemine! Tottenham otočil utkání s Leicesterem a i zde probíhá závěrečná desetiminutovka.
     
    81
    Za zdržování hry vyfasoval kartu žluté barvy Emiliano Martínez. Arbitrovi Attwelovi přetekl pohár trpělivosti, argentinský brankář zdržoval na jeho poměry příliš dlouho.
     
    79
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Anwar El Ghazi, přichází Jacob Ramsey.
     
    74
    Standardní situaci vybojoval Kai Havertz. Skvěle si podržel balón a zezadu jej atakoval Marvelous Nakamba. Zbytečný faul a příležitost pro hosty vyrovnat. Domácí hráč navíc inkasoval kartu žluté barvy.
     
    73
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Carney Chukwuemeka.
     
    72
    A další skvělá zpráva pro Chelsea! Tottenham vyrovnal v Leicesteru na 2:2, takže momentálně odsunul Lišky na pátou příčku za The Blues.
    70. Ben CHILWELL - 2:1
     
    70
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali! Z pravé strany odcentroval Pulisic na nikým neatakovaného BENA CHILWELLA a levý halfbek z voleje překonal Martíneze. Argentinec málem předvedl další brilantní zákrok, jenže balón vytahoval až za brankovou čárou.
     
    69
    Gól naděje mohl vstřelit Kai Havertz. Naběhl si před bránu na centr Chilwella, ve skluzu ovšem poslal kulatý nesmysl těsně nad.
     
    66
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Kai Havertz.
     
    65
    Prvním domácím hráčem potrestaným žlutou kartou je John McGinn. Středopolař přiběhl do souboje s Wernerem pozdě, podkopl jej pravým kolenem.
     
    60
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Jorginho, přichází Hakím Zíjáš.
    52. Anwar EL GHAZI - 2:0
     
    52
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Exekuce pokutového kopu se chopil ANWAR EL GHAZI. Zachoval chladnou hlavu a Kepu poslal na opačnou stranu, s Chelsea to nevypadá vůbec dobře.
     
    52
    A další obrovská komplikace pro Chelsea, Kepa Arrizabalaga bude čelit pokutovému kopu! Fauloval Jorginho, provinil se proti Traorému.
     
    50
    Leicester vstřelil gól a vede nad Tottenhamem 2:1! Pokud by takto utkání skončilo, Chelsea by si v lize kvalifikaci do Ligy mistrů nezajistila.
     
    49
    Třetí žlutá karta zápasu a i ta míří do řad londýnského celku. Jejím držitelem se nově stal Mateo Kovačić, jenž za dres stáhl k zemi Grealishe.
     
    48
    Vyrovnání viselo na vlásku! Werner se rozhlédl a na penaltě našel Christiana Pulisice, jemuž sice zakončení vůbec nevyšlo, avšak blokující Targett tečoval balón do protipohybu gólmana, hrací předmět nakonec projel těsně vedle brány.
     
    46
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Edouard Mendy, přichází Kepa Arrizabalaga.
     
    45+2
    Kdo žluté kartě neunikl, to byl Timo Werner. Krátce po rozehrávce přímého kopu soupeře nastavil nohu do běhu Traorému, ten skončil na trávníku podruhé v krátkém časovém sledu.
     
    45
    První žlutou kartu zápasu obdržel Jorginho. Italský středopolař nezachytil pohyb Anwara El Ghaziho, jehož zezadu podrazil.
    43. Bertrand TRAORÉ - 1:0
     
    43
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Obrovská komplikace pro Chelsea, domácí totiž střílí gól do šatny! The Villans skvěle sehráli signál z rohového kopu. Targett přízemním pasem našel BETRANDA TRAORÉHO, jenž technickou střelou k levé tyči nechal Mendyho letět vzduchem marně.
    28. McGinn vystřelil těsně vedle
     
    28
    Jorginho chyboval a The Villans byli blízko vedoucímu gólu! John McGinn nevymýšlel žádné složitosti, technickým pokusem poslal míč těsně vedle levé tyče.

    Milan Huppert

    Branky: 43. B. Traoré (Targett), 52. El Ghazi (pen.) – 70. Chilwell (Pulisic)

    Karty:   65. J. McGinn (ASV), 74. Nakamba (ASV), 81. E. Martínez (ASV) – 45. Jorginho (CHE), 45+2. Werner (CHE), 49. Kovačić (CHE), 90+5. Arrizabalaga (CHE)   89. Azpilicueta (CHE)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:11. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12.
    Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Hause, Mings, Targett – J. McGinn, Nakamba – B. Traoré (73. Chukwuemeka), Grealish (C), El Ghazi (79. J. Ramsey) – Watkins.
    Náhradníci: Heaton – Davis, A. Almuhammadí, Chukwuemeka, Douglas Luiz, Philogene-Bidace, J. Ramsey, N. Taylor, Wesley.

    Chelsea FC: E. Mendy (46. Arrizabalaga) – R. James, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kovačić (66. Havertz), Jorginho (60. Zíjáš), Chilwell – Pulisic, Mount – Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – M. Alonso, Gilmour, Giroud, Havertz, Hudson-Odoi, Christensen, Zíjáš, K. Zouma.

    Rozhodčí: Attwell – Long, Davies

    Diváci: 10 000
    bahis siteleri