Velká Británie – Slovensko 1:2 (kon.) | Norsko – Itálie 4:1 (kon.) | Švédsko – Bělorusko 0:1 (kon.)
Kazachstán – Finsko 2:1 (3:1 po s.n.) | Dánsko – Švýcarsko 0:1 (kon.) | Kanada – USA 1:5 (kon.)
konec
Norsko
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Itálie
Neděle 23.05.2021, 11:15 • Riga Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je prozatím z Riga Areny vše, ale zveme vás ke sledování dalších onlajnů ze světového šampionátu v Lotyšsku. Odpoledne nás čeká duel Finska s Kazachstánem a večer šlágr mezi Kanadou a USA. Na počtenou! (13:34:07)
     
    Mám za sebou dnešní první duel tady v Riga Areně, který skončil vítězstvím Norska 4:1. Dominantní výkon severského mužstva podtrhl svým hattrickem Mathias Trettenes, další branku k dílu přidal Mats Rosseli Olsen. Italští dokázali snížit pouze na rozdíl tří branek, to když se prosadil kapitán Daniel Frank. Norové si tak po zásluze vyslechli svou státní hymnu.
     
    Hráči zápasu:
    Norsko: Mathias Trettenes
    Itálie: Daniel Frank.
     
    Střely na branku – 39:18.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě to rychle po buly chtěl zkusit Rosseli Olsen, ale nebyl čas.
     
    59:57
    Norsko už se spíše chtělo zbavit puku, jenže nepodařilo se ho protečovat. Píská se tedy zakázané uvolnění a čeká nás ještě jedno buly po pravé ruce Haukelanda.
     
    59:27
    Haukeland přerušuje hru. Na bočním oblouku branky totiž ležel puk po nájezdu italského útočníka.
     
    58:41
    Z levého křídla zamířil kotouč přímo do italského brankoviště. Tam se snažil prosadit Magnus Henriksen, nebylo mu však přáno.
     
    58:21
    Norům se nepovedla rozehrávka, a tak se píská icing poté, co puk přešel přes celé kluziště.
     
    58:00
    Norsko se dál drží v útočné třetině, už se ale nikam netlačí. Zápas se pouze dohrává, o vítězi je jasno.
     
    57:18
    Ou! To muselo Fazia pořádně štípnout. Norský kapitán Holos dostal dobrou nahrávku a z voleje vypálil na pravé rameno rameno brankáře. Fazio však zasáhl velice kvalitně.
     
    56:50
    Italové zkouší přidat další branku, ale moc se jim to nedaří. Nyní se alespoň na nějakou chvíli usadili v útočném pásmu. Ale nic vážného z toho nebylo.
     
    55:40
    Norové i nadále usazeni v útočném pásmu, dobrou nahrávku na volej dostal Martin Röymark, jeho golfák však končí v ochranné síti.
     
    55:23
    Christian Kasastul nahazoval od modré lajny, puk tečoval jeden z Norů mimo prostor brány.
     
    55:16
    Tommy Kristiansen zkoušel z levého křídla dvakrát své štěstí, ale napoprvé mu střelu zblokovali Italové a napodruhé už si poradil sám Fazio.
     
    55:02
    Rána od modré čáry se od zadního hrazení odrazila do italského brankoviště. Justin Fazio ale dával pozor a nenechal soupeře dorážet.
     
    54:47
    Trettenes je dnes naprosto neskutečný! Nyní se objevil v další velké příležitosti severského celku, to když se dostal k puku ve střeleckém slotu a vypálil jen těsně mimo.
     
    54:24
    Po komerční pauza se vhazuje po pravici Haukelanda.

    Ondřej Belák

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 11. Trettenes (Olden, Lesund), 26. Rosseli Olsen (M. Olimb, Espeland), 37. Trettenes (Olden, Lindström), 41. Trettenes (Lesund, Lindström) – 52. Frank (Andergassen, Marchetti)


    Norsko: Haukeland (Arntzen) – Holos (C), Bjorgvik Holm, Lesund, Espeland, Krogdahl, Kaasastul, Östby – Pettersen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Trettenes (A), Olden, Lindström – M. Olimb (A), Haga, Valkvae Olsen – Kristiansen, Henriksen, Röymark – Solem.
    Itálie: Fazio (Fadani) – Pietroniro, Casetti, Glira, Spornberger, Miglioranzi, Marchetti, Gios, Soracreppa – Petan (A), Frigo (A), Frank (C) – Giliati, Pitschieler, Hochkofler – Miceli, Bardaro, Magnabosco – Deluca, Andergassen, Galimberti.

    Rozhodčí: Bjork (SWE), Frandsen (DEN) – Lundgren (SWE), Yletyinen (SWE)
    bahis siteleri