Česko – Dánsko cz 2:1 (4:3 po s.n.) | USA – Německo 2:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:2 (3:2 po s.n.)
Norsko – Kazachstán 3:1 (kon.)
po s.n. (3:2)
Rusko
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Švédsko
Pondělí 31.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.
    Autorem vítězné branky je VLADIMIR TARASENKO.
     
    64:16
    Vladimir Tarasenko našel z pravého křídla Burdasova, ten zblízka nepřehodil kotouč přes natažený Reidebornův beton!
     
    63:35
    Michail Grigorenko mohl jet sám na branku a přestože mu puk poskakoval na holi, dostal se z levé strany k zakončení. Zblízka nicméně přestřelil!
     
    59:58
    Ještě jedna velká šance švédského celku. Mezi kruhy se k puku dostal Marcus Sörensen, v obří šanci však puk poslal pouze vedle branky.
    55:17 Victor OLOFSSON - 2:2
     
    55:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Gólové hody v poslední třetině hry pokračují! VICTOR OLOFSSON si vyzvedl kotouč ve středním pásmu, rychlou kličkou se dostal do toho útočného a mezi kruhy vypálil. Kotouč přesně pod lapačku Samonova a ještě zamotal postupové počty ve skupině. Asistence: Jesper Sellgren.
    52:46 Alexandr BARABANOV - 2:1
     
    52:46
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychlá otočka ruského celku a Švédové jsou na kolenou! Vladimir Tarasenko dostal parádní nahrávku mezi švédské beky, ale jeho zakončení skončilo pouze na betonu Reideborna. Výrazně úspěšnější byl o chvilku později ALEXANDR BARABANOV, který si vzal puk do bekhendu a poslal ho mezi betony švédské jedničky. Asistence: Vladimir Tarasenko, Nikita Nestěrov.
    52:34 Anton SLEPYŠEV - 1:1
     
    52:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V 53. minutě máme vyrovnáno! Obránce Dmitrij Orlov se z levého křídla nádherně uvolnil ke středu a poslal kotouč před bránu, kde ho za čáru i s trochou štěstí dopravil kapitán sborné ANTON SLEPYŠEV. Asistence: Dmitrij Orlov.
    49:59 Pokus Kameněva
     
    49:59
    Vladislav Kameněv chtěl z úrovně brankové čáry nejdříve přihrávat, nakonec se sám natlačil až mezi kruhy, zblízka ovšem pořádně zakončit nedokázal! Slušná šance Rusů prakticky z ničeho.
     
    47:20
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Nestěrov – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:13
    Rickard Rakell dobře vypálil z pravého kruhu, Jesper Frödén a Oscar Lindberg se po zásahu betonů Samonova pokoušeli o dorážku. Rusko nepříjemnou situaci ustálo!
     
    40:34
    Vyloučení v týmu Rusko (Anton Slepyšev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:00
    Jesper Frödén ze středu posunul kotouč doprava, Max Friberg pak v jasné šanci zápěstím Alexandra Samonova nepokořil!
    35:25 Pudasovu ránu zastavil Filip Hållander na brankovišti
     
    35:25
    Obrovská šance švédského týmu. Do mezikruží dostal nahrávku Jonathan Pudas a golfem hned pálil. Jeho střelu zastavil až v brankovišti stojící Filip Hållander.
     
    32:47
    Kočkování mezi Jevgenijem Timkinem a Lawrencem Pilutem ocenili rozhodčí dvěma minutami na každé straně za hrubost.
    31:31 Další šance Švédů
     
    31:31
    Max Friberg a Andreas Wingerli ujížděli ve dvou na jednoho. Friberg vzal akci na sebe, prosmýkl se před Samonova, jemuž puk přece jenom prostrčil mezi betony. Ty ale kotouč vychýlily dostatečně na to, aby nezamířil do sítě! Max Friberg puk ještě zpoza brány rychle vracel zpátky, po nárazu Wingerliho do gólmana je hra přerušena.
    30:11 Lindholm nepřekonal Samonova v jeho blízkosti
     
    30:11
    Velkou šanci měli pro změnu i Tre Kronor. Pär Lindholm se na ruském brankovišti neúspěšně snažil překonat Samonova po Dahlbeckově nahození.
    27:44 Voronkov po otočce těsně přestřelil
     
    27:44
    Dmitrij Voronkov měl na hokejce vyrovnání, když si mezi kruhy zpracoval volný puk. Po rychlé otočce těsně přestřelil!
     
    19:22
    Adam Reideborn málem hodně špatnou rozehrávkou nachystal šanci pro Timkina. Švédského brankáře ale zachránil kus zlomené hole, která ležela na středu pásma a puk tečovala úplně jiným směrem.
    18:36 Gavrikov orazítkoval tyč švédské klece
     
    18:36
    A ani teď není srovnáno! Parádní pokus Vladislava Gavrikova od modré rozezvučel tyč.
    17:38 Tarasenko se snažil dorážet před Reidebornem pokus Orlova
     
    17:38
    Dmitrij Orlov vypustil pořádnou dělovku od modré čáry. Beton Adama Reideborna ji vyrazil do nebezpečného prostoru v brankovišti, Vladimir Tarasenko se puk snažil protlačit za čáru, švédský gólman ale ze souboje vychází jako vítěz!
    14:56 Další Slepyševův pokus před Reidebornem
     
    14:56
    A znovu zajímavá akce Slepyševa. Ruský kapitán si teď sjel přímo před Reideborna, odkud tečoval kotouč jen do jeho betonů!
     
    14:45
    Švédové ukázali hodně nepřesnou rozehrávku, ze které mohl těžit Anton Slepyšev. Jeho střelu z levého kruhu vytáhl Adam Reideborn ramenem z prostoru své branky.
     
    13:47
    Vladislav Kameněv rychlým švihem zkusil štěstí zpoza obránce, kotouč prosvištěl jen těsně okolo bližší tyče!
    08:46 Slepyševův únik na Reideborna
     
    08:46
    Po špatné rozehrávce Švédů na útočné modré se do úniku vydal Anton Slepyšev. Ač dotírán soupeřem, tak šel na Reideborna, který jeho forhendové zakončení dokázal vyrazit nad branku.
    08:06 Jesper FRÖDÉN - 0:1
     
    08:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédská přesilovka dlouho nevypadala dobře, jenže nakonec je využitá! Adrian Kempe krásnou přihrávkou z vrcholu levého kruhu nabil ke střele Oscaru Lindbergovi. Jeho prudký pokus Alexandr Samonov vyrazil před sebe a JESPER FRÖDÉN už měl snadnou úlohu. Asistence: Oscar Lindberg, Adrian Kempe.
     
    06:19
    Švédsko si zahraje první přesilovku zápasu po faulu Arťoma Zuba. Ruský bek si jde sednout na trestnou lavici za hrubost.
     
    02:46
    Po strkanici na brankovišti se bude hrát čtyři na čtyři. Za hrubost jsou shodně vyloučeni Magnus Nygren a Arťom Švec-Rogovoj, kteří si ještě asi vyříkávali nedávný vzájemný souboj.
     
    00:50
    Rychlá akce ruského týmu a první velká šance zápasu. Anton Burdasov dostal nahrávku přímo před branku Reideborna, ale jeho pohotová teč vyletěla jen nad branku švédského výběru.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Ondřej Belák

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 53. Slepyšev (Orlov), 53. Barabanov (Tarasenko, N. Nestěrov), rozh. náj. Tarasenko – 9. Frödén (O. Lindberg, A. Kempe), 56. Olofsson (Sellgren)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Rickard Rakell (SWE)
    0:0   Anton Slepyšev (RUS)
    2. série:
    0:0   Victor Olofsson (SWE)
    1:0   Ivan Morozov (RUS)
    3. série:
    1:1   Adrian Kempe (SWE)
    2:1   Anton Burdasov (RUS)
    4. série:
    2:2   Jonathan Pudas (SWE)
    2:2   Sergej Tolčinskij (RUS)
    5. série:
    2:2   Marcus Sörensen (SWE)
    3:2   Vladimir Tarasenko (RUS)


    Rusko: Samonov (Bočarov) – Zadorov, N. Nestěrov, Gavrikov (A), Provorov, Zub, Orlov, Ožiganov – Voronkov, Grigorenko, Slepyšev (C) – Tolčinskij, P. Karnauchov, Barabanov – Ivan Morozov, Burdasov (A), Tarasenko – Timkin, Švec-Rogovoj, E. Galimov – Kameněv.
    Švédsko: Reideborn (Fasth) – Tömmernes (C), Nygren, Dahlbeck (A), Sellgren, Pilut, Pudas, Lööv – Friberg, Frödén, Wingerli – A. Kempe, Sörensen, Rakell (A) – Lundeström, Hållander, Olofsson – P. Lindholm, O. Lindberg, M. Kempe – Rasmussen.

    Rozhodčí: Bruggeman, Gouin – Constantineau, Oliver
    bahis siteleri