Česko – Dánsko cz 2:1 (4:3 po s.n.) | USA – Německo 2:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:2 (3:2 po s.n.)
Norsko – Kazachstán 3:1 (kon.)
konec
USA
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Německo
Pondělí 31.05.2021, 15:15 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:34 Colin BLACKWELL - 2:0
     
    59:34
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je hotovo, Němce čeká zápas o všechno. Do prázdné branky dovezl puk COLIN BLACKWELL, kterému přiťukl puk Robinson. Asistence: Eric Robinson.
    58:38 Petersenovi pomohla tyčka po Kahunově bombě
     
    58:38
    Kahun nastřelil z pravé strany tyč svým volejem!
     
    58:09
    A Felix Brückmann míří na lavičku! Němci to zkouší v šesti.
     
    56:42
    No ale americká přesilovka končí, Robertson dostává trest za nedovolené branění. Ale nyní to sudí vyhodnotili hodně zvláštně. Němci mohli jít krátce před tím do tří. Avšak nešli...
     
    53:48
    Boyla trefil u střídačky hodně nepříjemně holí Jonas Müller, který bude vyloučen na čtyři minuty. Boyle totiž utrpěl krvavé zranění.
    52:53 Thompson svůj samostatný únik v gól nepřetavil
     
    52:53
    A velká šance také na druhé straně. Thompson se hnal sám na branku po chybě Němců, ale kotouč se mu postavil na hranu, a tak nedokázal svůj blafák do forhendu zvládnout ideálně. I tak dobrá práce brankáře Felixe Brückmanna.
    52:10 Němci byli jen pár centimetrů od vyrovnání
     
    52:10
    Velká německá šance! Reichel vyrazil krátce po buly hned dopředu a získal kotouč, který následně chtěl předat před brankou volnému Leonhardu Pföderlovi, ten však těsně minul. Možná to bylo i s americkým faulem, německá střídačka se zlobí. Ale vylučovat se nicméně nebude.
    41:50 Petersen si připsal několik dobrých zákroků proti německým dorážkám
     
    41:50
    Velká šance Němců, od modré nahazoval Jonas Müller a Fabio Wagner byl v obrovské šanci, když třikrát dorážel před brankou Petersena!
     
    41:11
    Třetí lajna Němců nyní docela zahrozila! Ale Petersen si celkem poradil.
    38:56 Jason ROBERTSON - 1:0
     
    38:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané využívají hned svou dnešní první přesilovou hru a jdou do vedení! Autorem branky je JASON ROBERTSON, který se perfektně zorientoval na brankovišti poté, co střelu Garlanda zblokoval nebo tečoval před brankou Donato. Asistence: Ryan Donato a Conor Garland.
     
    37:08
    První přesilovku si nyní zahrají také Američané, Holzer dostává dvě minuty za podrážení.
    31:20 Reichlovu dobrou příležitost likviduje golman Petersen
     
    31:20
    O chvilku později se ve velké šanci před brankářem Petersenem objevil Reichel, ale americký brankář zasáhl kvalitně a poradil si. Zatím největší šance Německa v průběhu zápasu.
     
    23:10
    Na buly se nezadařilo Američanům a poprvé v dosavadním průběhu šampionátu tady v Areně Riga se vylučuje za dvakrát nevydařené buly. Trest dostává Garland.
     
    19:47
    Stefan Loibl chtěl rozjet jednu z poslední akcí ve třetině, ale ve středním pásmu ho fauloval Robertson.
     
    19:00
    Nyní se to celkem vydařilo! Holzer udělal kličku na modré a vypálil. Před brankou se málem k dorážce dostal Leonhard Pföderl, avšak Petersen si poradil!
    17:23 Rychlá akce Američanů, na jejíž konci byl Thompson
     
    17:23
    Na levém křídle se dostal k puku obránce Wolanin, který hledal střílenou přihrávkou před brankou Thompsona, ten však těsně minul. Zajímavá akce hokejistů USA!
     
    09:54
    Správně posouzeno, nejaktivnější bylo duo Nicolas Krämmer a Kevin Rooney. Ti tako dostávají oba trest na dvě minuty za hrubost.
    06:49 Blackwellova dorážka jen těsně minula německou branku
     
    06:49
    Ou! Krátce po vhazování si do dobré pozice vyjel Jones, jenž prověřil brankáře střelou z levé strany. Následně chtěl za záda brankáře z bezprostřední blízkosti zasunout ještě Blackwell, ale to se mu nepovedlo. První velká šance severoamerického týmu.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jiří Michal

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 39. Robertson (Donato, Garland), 60. Blackwell (Robinson)


    USA: Petersen (Oettinger) – Roy (A), Wolanin, Tennyson, Z. Jones, Mackey, Ch. Wideman, Hellickson – Blackwell (A), Labanc, Abdelkader (C) – T. Moore, Robertson, Garland – Donato, Drury, Tage Thompson – Rooney, Chmelevski, Robinson – B. Boyle.
    Německo: Brückmann (Treutle) – Seider, M. Müller (C), Holzer (A), J. Müller, Nowak, Wagner, Bittner, Gawanke – Rieder, Krämmer, Kühnhackl – Reichel, Pföderl, Noebels (A) – Plachta, Eisenschmid, Kahun – Kastner, Loibl, Peterka.

    Rozhodčí: Bjork (SWE), Frandsen – Kroyer (oba DEN), Yletyinen (SWE)
    bahis siteleri