Kosovo – Guinea 1:2 (kon.) | Kamerun – Nigérie 0:0 (kon.) | Polsko – Island 2:2 (kon.)
Maďarsko – Irsko 0:0 (kon.) | Česko – Albánie 3:1 (kon.) | Španělsko – Litva 4:0 (kon.)
Francie – Bulharsko 3:0 (kon.)
konec
Španělsko
4:0 (2:0)
Litva
Úterý 08.06.2021, 20:45 • Estadio Municipal de Butarque (Leganes) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Fernández – Gil, Mingueza, Guilamón, Cucurella (C) – Villar, Zubimendi, García – Díaz, Ruiz, Gil
    Náhradníci: Martínez, Peňa – Beltrán, Blanco, Cuenca, Miranda, Pino, Pozo, Puado

    Litva: Švedkauskas – Mikoliunas (C), Beneta, Girdvainis, Vaitkunas – Megelaitis, Šimkus – Novikovas, Golubickas, Verbickas – Černych
    Náhradníci: Krapikas, Mikelionis – Dapkus, Dubickas, Eliosius, Gaspuitis, Lasickas, Laukzemis, Olberskis, Petravicius, Silkaitis.
     
    Španělský celek nakonec nastoupí s výběrem hráčů do jednadvaceti let.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se do zakončení dostal domácí Ruiz. Ten se dokázal obtočit kolem protihráče, avšak poté mířil vedle branky.
     
    3
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Španělsko zahrávalo rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Míč se přeci jenom dostal do pokutového území, kde z dálky pálil přesně HUGO GUILAMÓN.
    3. GUILAMÓN - 1:0
     
    5
    Litva tak nevstoupila do tohoto zápasu vůbec ideálně, prohrává totiž o jednu branku, přesto do konce utkání zbývá ještě hodně času.
     
    6
    Kousek od středového kruhu se dostal k míči Cucurella, kterému se povedlo přenést hru na pravou stranu na volného Villara.
     
    7
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl hostující Megelaitis, z místa přestupku tak mohl rozehrát García.
     
    8
    Villar to následně zkoušel prudkým pasem do běhu na Cucurellu, který se sice dostal k míči, jenomže ten mu uskočil mimo hrací plochu.
     
    9
    Do otevřené obrany posléze postupoval domácí García, který nezkoušel zakončit, nýbrž našel vedle sebe postaveného Gila.
     
    10
    Po delší době se k míči dostal také hostující brankář Švedkauskas, kterému se povedlo roztáhnout hru na osamoceného Vaitkunase.
     
    11
    S míčem se u středového kruhu dokázal otočit García, kterému se povedlo přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel Cucurella.
     
    12
    Španělé si vybojovali rohový kop, který rozehraje García.
     
    13
    Po rozehrávce to nakonec na sebe vzal kapitán Cucurella, který zkoušel vypálit z hranice pokutového území, avšak míč poslal vysoko nad.
     
    14
    Gil skončil po souboji u středového kruhu na zemi a jeho celek tak mohl rozehrávat standardní situace. Přenesení hry se ale moc nepovedlo.
     
    15
    Španělé rozjeli další kombinaci, na jejíž konci byl střet mezi dvojicí protihráčů. Nakonec na zemi skončili oba, proto se chvíli hrát nebude.
     
    16
    Mingueza se s míčem dostal vysoko na druhou stranu, kde do kombinace zapojil také vedle stojícího Díaze, jenž neustál souboj s protihráčem.
     
    17
    Ani další kombinace španělského celku nepřinesla nic nebezpečného, míč totiž putoval daleko mimo dosah útočníka Ruize.
     
    19
    S míčem si posléze pohrával hostující Beneta, který to zkoušel pasem za soupeřovu obranu, kde ovšem nenašel žádného spoluhráče.
     
    20
    Snad podruhé v tomto duelu se k míči dostal domácí brankář Fernández, kterému se povedlo rozehrát po zemi na Cucurellu.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám nabídla jedinou branku. O tu se hned v úvodu zápasu postaral domácí Guilamón.
     
    22
    Litevská obrana si musela dát pozor na napadající protihráče, zpětná nahrávka proto putovala na kopačku Švedkauskase.
     
    23
    Rychlá akce skončila pouze na vracejícím se Cucurellovi, kterému se následně povedlo přenést hru na pravou stranu na Gila.
     
    24
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení! Poměrně nezáživná kombinace nakonec nabídla nahrávku za soupeřovu obranu, kde se zjevil BRAHIM DÍAZ. Ten si potáhl míč na pravou nohu a poté pravačkou posla balón nechytatelně ke vzdálenější konstrukci.
    24. DÍAZ - 2:0
     
    26
    Obě branky tak dělilo necelých dvacet minut, každopádně se domácí dostali do dvoubrankového vedení a dýchá se jim o poznání lépe.
     
    27
    Cucurella na levém křídle nedokázal nic moc vymyslet, proto jsme sledovali další zpětnou nahrávku přímo na kopačku Zubimendiho.
     
    28
    Následoval další rohový kop, který putoval za hostující pokutové území, jenomže posléze se přesto povedlo zakročit soupeři.
     
    29
    S míčem se k vyvezení nadechl hostující Novikovas, který se ovšem nedostal přes protihráče a naopak musí pelášit směrem dozadu.
     
    29
    Je tu penalta pro Španělsko!
    29. Penaltový zákrok.
     
    30
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Abel Ruiz, který ale míč poslal přímo do rukavic litevského brankáře.
    30. Neproměněná penalta Ruize.
     
    31
    Je za námi třetina utkání, která nám zatím nabídla dva přesné zásahy, před malým momentem navíc penaltu neproměnil domácí Ruiz.
     
    33
    Beneta měl velké problémy s rozehrávkou, přesto vyprodukoval přesnou nahrávku do tandemu na Verrbickase, který operuje s míčem.
     
    34
    Litva musela znovu směrovat kombinaci směrem dozadu. Nakonec to na sebe vzal Šimkus, který se dostal přes bránícího soupeře.
     
    35
    Na riskantní přenesení hry si posléze troufl hostující Vaitkunas, kterému se na opačném křídle povedlo najít osamoceného Novikovase.
     
    37
    Mingueza nyní dokázal zapracovat směrem dozadu, a nakonec v souboji za sebe nepustil protihráče, před kterým odkopával do zámezí.
     
    39
    Do vzdušného prostoru se posléze dostával domácí Díaz, jenomže tečovaná střela se nakonec snesla přímo do rukavic brankáře Litvy.
     
    40
    Zubimendi si seběhl na pravé křídlo a poté nahrávkou do malého vápna dokázal najít Minguezu, který z velké blízkosti napálil brankáře.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    44
    Španělé znovu obsadili prostor kousek od pokutového území, jenomže zatím se před brankáře nedokázali natlačit.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Gil aktivně napadal rozehrávku soupeře a Litva se tak dostala do velkých problémů. Faulem si nakonec pomáhal Cucurella.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Fedor Černych (Litva).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl dva přesné zásahy, přičemž se o oba postaralo Španělsko. To se poměrně rychle dostalo do vedení, načež po nezáživné pasáži podruhé udeřilo. V krátkém časovém sledu mohla být i třetí trefa, jenomže pokutový kop nedokázal zužitkovat Abel Ruiz.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Černych, přichází Petravičius.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Cucurella, přichází Miranda.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Gil, přichází Pozo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal domácí brankář Fernández, kterému se povedlo po zemi rozehrát na Villara.
     
    49
    Španělsko se díky rychlé kombinaci dostalo na druhou stranu hrací plochy, kde ovšem hodně nepřesně nahrával křídelník Díaz.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Verbickas (Litva).
     
    51
    Kousek od pokutového území jsme sledovali hodně důrazný zákrok hostujícího Verbickase, který po odehrání míče poslal na zem Garcíu.
     
    52
    Do akce tedy musel španělské lékařský personál, který si vzal zraněného Garcíu okamžitě do péče.
     
    53
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází García, přichází Blanco.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Zubimendi, přichází Puado.
     
    54
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do tříbrankového vedení! Španělsko totiž zahrávalo standardní situaci, ke které se nakonec postavil JUAN MIRANDA, jenž to zkoušel přímo na branku. Švedkauskas sice zakročil, od míče šel ale míč do branky.
    54. MIRANDA - 3:0
     
    56
    Litevci to budou mít nyní nesmírně složité, prohrávají totiž o tři branky, přesto do konce druhého poločasu zbývá dost času.
     
    57
    Na pravém křídle se dostal k míči hostující Novikovas, který to zkoušel nahrávkou za pokutové území, kde se nacházel pouze Villar.
     
    58
    Švedkauskas nyní musel ven z branky, nakonec se k míči dostal rychleji, než Puado a míč se mu povedlo odkopnout do zámezí.
     
    59
    To znamenalo zisk autového vhazování, po kterém pokračovala kombinace u středového kruhu, do které se zapojil také Mingueza.
     
    60
    Hodně místa měl na levém křídle Gil, který si ovšem nevěřil na souboj jeden na jednoho a místo toho vracel balón pod sebe.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsem se dočkali tří branek a Španělsko tak má nakročeno k dalšímu vítězství.
     
    62
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Verbickas, přichází Dapkus.
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Mikoliunas, přichází Gašpuitis.
     
    63
    Gil se přes oblíbenou levou stranu přeci jenom dostal s míčem do pokutového území, kde narazil do protihráče a bude z toho odkop.
     
    64
    Od své branky nyní mohl odkopávat brankář Švedkauskas, kterému se povedlo míč posla daleko na opačnou polovinu.
     
    65
    V obraně se nyní povedlo včas zakročit hostujícímu Benetovi, který před dotírajícím protihráčem dokázal odehrát míč až do zámezí.
     
    66
    Nahrávka k hranici pokutového území měla najít Mirandu, jenomže před něj se včas dostal Šimkus, který se přesto s míčem daleko neprodral.
     
    67
    Španělsko tak pokračovalo v aktivitě a kousek od šestnáctky si ustlal na zemi Ruiz, jenomže dle sudího se nejednalo o faul.
     
    68
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Fernández, přichází Martínez.
     
    69
    Hlavní sudí nyní poslal hráče k postranní lajně, je tu pauza na doplnění tekutin.
     
    71
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Golubickas, přichází Eliošius.
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Šimkus, přichází Lacickas.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Poslední minuty nejsou tolik záživné, přesto jsou aktivnější domácí hráči.
     
    73
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka domácích! JAVI PUADO se dostal uvnitř pokutového území k míči, poté si ho navedl na pravou nohu do volné pozice, odkud bez větších problémů prostřelil brankáře Litvy.
    73. PUADO - 4:0
     
    74
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Villar, přichází Beltrán.
     
    75
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Novikovas, přichází Dubickas.
     
    77
    Začíná to zavánět debaklem, španělská reprezentace se totiž dokázala prosadit již počtvrté a do konce zápasu zbývá ještě dost minutek.
     
    78
    Puado se v krátkém časovém sledu znovu poměrně jednoduše prodral až do zakončení, jenomže to z jeho pravé nohy putovalo nad.
     
    79
    Po delší době se na polovinu soupeře dokázala nastěhovat také Litva. Eliošius ovšem musel rychle cpát míč ke svým spoluhráčům.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Španělsko má nakročeno k vítězství, hosté by rádi kontaktní branku.
     
    82
    Hodně místa měl kolem sebe hostující Dubickas, který ale nesměl nahrát na Vaitkunase, který se totiž nacházel v jasném ofsajdu.
     
    83
    Litva pokračovala v sympatickém držení míče, až jsme sledovali další přenesení hry, přičemž Beneta udržel balón na hrací ploše.
     
    84
    Španělsko nikam nepospíchá, naopak poměrně zdlouhavou rozehrávkou kombinuje u středového kruhu a ani soupeř nenapadá.
     
    85
    Do pokutového území se posléze pokoušel protlačit domácí Ruiz, který sice po souboji skončil na zemi, ale o faul se nejednalo.
     
    87
    Pokračující kombinace nakonec vedla na polovinu soupeře, jenomže Gil nakonec získal míč zpět a dostává se s ním do bezpečí.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda hlavní sudí vůbec sáhne k nastavenému času.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+1
    Domácí brankář Martínez si ještě užil práci s míčem, který se mu povedlo přesně přenést na hruď volného Blanca.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:13.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Španělska, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:0. I druhý poločas byl jasně v režii domácích, kteří měli více ze hry a navíc se jim povedlo přidat další dvě branky. Litva se většinu času pouze bránila, směrem dopředu nebyla vůbec nebezpečná a za celé utkání nedokázala domácí brankáře ani jednou vážněji prověřit. (22:35:05)

    David Suchý

    Branky: 3. Guilamón, 24. Díaz, 54. Miranda, 73. Puado

    Karty:   45+2. Černych (LIT), 50. Verbickas (LIT)

    Neproměněná penalta: 30. Ruiz (ESP), brankář Švedkauskas zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:13.
    Španělsko: Fernández (68. Martínez) – Gil, Mingueza, Guilamón, Cucurella (C) (46. Miranda) – Villar (74. Beltrán), Zubimendi (53. Puado), García (53. Blanco) – Díaz, Ruiz, Gil (46. Pozo)
    Náhradníci: Martínez, Peňa – Beltrán, Blanco, Cuenca, Miranda, Pino, Pozo, Puado

    Litva: Švedkauskas – Mikoliunas (C) (46. Gašpuitis), Beneta, Girdvainis, Vaitkunas – Megelaitis, Šimkus (71. Lacickas) – Novikovas (75. Dubickas), Golubickas (71. Eliošius), Verbickas (62. Dapkus) – Černych (46. Petravičius)
    Náhradníci: Krapikas, Mikelionis – Dapkus, Dubickas, Eliošius, Gašpuitis, Lasickas, Laukzemis, Olberskis, Petravičius, Silkaitis
    bahis siteleri