Plzeň – Trnava 4:1 (kon.) | Slovácko – Prostějov 5:0 (kon.) | Sparta – Dukla Praha 7:0 (kon.)
Kroměříž – Ostrava 1:1 (kon.) | Táborsko – Č. Budějovice B 2:0 (kon.) | FC Košice – Kalša 9:0 (kon.)
Zlín – Uničov 5:1 (kon.) | Pardubice – Brno 0:2 (kon.) | Teplice – Chomutov 4:2 (kon.)
Olomouc – Vyškov 3:0 (kon.) | Hr. Králové – Bohemians 1905 3:1 (kon.) | Liberec – Žižkov 5:0 (kon.)
Líšeň – Skalica 1:2 (kon.) | Púchov – Opava 1:3 (kon.) | Karviná – Trenčín 0:3 (kon.)
Cracovia – Třinec 2:0 (kon.) | Michalovce – FC Košice 0:0 (zruš.) | Admira – Slovan Bratislava 0:4 (kon.)
Senica – Orenburg 1:4 (kon.)
konec
FK Pardubice
0:2 (0:1)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 26.06.2021, 10:30 • Stadion Pod Vinicí, Pardubice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování přátelského utkání mezi Pardubicemi a Zbrojovkou Brno.
     
    FK Pardubice

    Fotbalisté Pardubic patřili v nedávno skončeném ročníku FORTUNA:LIGY mezi nejpříjemnější překvapení. S rolí nováčka se popasovali fantasticky, když do posledních kol bojovali o poháry a nakonec obsadili sedmu příčku, přičemž za šestým Libercem zaostali jen z důvodu horší vzájemná bilance. Cíl pro letošní sezónu? Tím bude určitě pokus minimálně vyrovnat výkon z loňska, ale ne nadarmo se říká, že druhá sezóna mezi elitou je často ještě těžší, než ta první.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Také brněnská Zbrojovka patřila loni v nejvyšší české soutěži do role nováčka. K výkonům Pardubic se ovšem nepřiblížila ani zdaleka a po roce mezi českou elitou letos znovu bude hrát až druhou nejvyšší soutěž. Brno za sebou sice nechalo Příbram a Opavu, jenže k jeho smůle sestupovali tři celky, na čtrnácté Teplice ztratilo v celkovém součtu čtyři body. Brněnský cíl je jasný, a sice vrátit se mezi ty nejlepší v co nejkratším možném čase, tedy letos.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Markovič – Halász, Vujcić, Toml, Prosek – Červ – Sychra, Beran, Solil, Sokol – Lee.
    Náhradníci: Šimek, Šejvl, Kubart, Kurka, Sekera, Huf, Cienciala, Vít, Ramos Junior, Dufek, Letáček.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Bariš, Kryštůfek, Endl, Kosek – Texl, Čermák – Přichystal, Ševčík, Fousek – Hladík.
    Náhradníci: Berkovec, Černý, Jambor, Moučka, Lacík, Štěpanovský, Sedlák, Zikl, Hlavica.

    Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Matoušek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Přípravné utkání mezi Pardubicemi a Brnem právě odstartovalo! Pro oba celky jde v rámci přípravy o první duel, takže prvních pár minut nejspíše bude oťukávacích.
     
    3
    Na polovině hřiště fauloval Pavel Sokol, posila Pardubic z nedaleké Chrudimi. Balón rychle rozehrál Fousek, a sice směrem dozadu.
     
    4
    Další nedovolený zákrok, znovu na domácí straně. Adrián Čermák si pustil balón za sebe, čímž zmátl soka, ten jej zatáhl za dres.
     
    5
    Zbrojovka zaútočila po levé lajně. Nahrávka za obranu mířila na útočníka Hladíka, který ovšem nedokázal natlačit tělo před obránce.
     
    6
    Velká příležitost hostujícího mužstva nekončí gólem. Z levé strany vyšla technická střela, která ovšem skrze beka neprošla až k brankáři, či do sítě.
     
    7
    V úvodních minutách mají navrch hosté. Ti hrají častěji na balónu, prvoligový účastník zatím spíše jen vyčkává na své příležitosti.
     
    8
    Jedna taková přišla právě teď. Za dlouhým nákopem vystartoval Lee, jenže do sprintu přešel příliš brzy, je mu pískán a odmáván ofsajd.
     
    9
    Ne, ani teď nemusel Markovič zasahovat. Fouskovi rána z halfvoleje nevyšla, pokus o další zakončení namířil jen do před sebou stojícího beka.
     
    10
    Pardubickou ztrátu ve středu hřiště hasil nedovoleným zákrokem Sokol. V ostrém zápase by to nejspíš bylo za žlutou kartu, v tomto případě si arbitr vystačil s fouknutím do píšťalky.
     
    11
    Lee už mohl centrovat, ale nakonec ještě přihrál k levé lajně. Až potom přišel centr, pro který si vyběhl bez problémů vyběhl gólman Floder.
     
    12
    První rohový kop střetnutí obstarají fotbalisté Zbrojovky. Ševčík se sám zamotal v kličkách, ve finále míč zamířil do zámezí od nohy Vujčiće.
     
    13
    Marin Vujčić tentokráte v roli rozehrávajícího hráče. Viděl rozběhnutého Leeho, jenže míči dal malou výšku, trefil pouze hlavu Čermáka.
     
    14
    Dobré zpracování Ševčíka a ještě lepší roztažení hry do levé strany. Zde číhal Jakub Přichystal, až do šestnáctky ovšem s míčem nedoběhl.
     
    15
    Adresátem Kosekovy nahrávky byl Michal Ševčík. Osmnáctiletý mladík však moc dobře věděl, že je v ofsajdu, proto balón pustil k brankáři.
     
    16
    Do pokutového území Pardubic přiletěl centr zprava. Nebezpečí zažehnal brankář Tomáš Markovič, jenž šel na zem a kulatý nesmysl ukryl v náruči.
     
    17
    Stoper Kryštůfek hrál pod tlakem presujícího Leeho malou domů brankáři Floderovi, ten bez váhání odpálil balón na útočnou polovinu.
     
    17
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Adam Fousek, přichází Peter Štepanovský.
     
    18
    Dlouho váhal s přihrávkou druhá z brněnských stoperů Lukáš Endl. Nakonec i on posunul míč gólmanovi, a to těsně před aktivním Beranem.
     
    19
    Přenesená hry vyšlo Prosekovi na jedničku, avšak Solilovi nevyšlo úplně ideálně zpracování. Ale poradil si, byť zbrzdil akci zpětným pasem.
     
    20
    Fotbalisté Pardubic postupně začínají přebírat iniciativu střetnutí do vlastních rukou. Kombinují na útočné polovině a hledají v ní různá okénka.
     
    21
    Smolný den pro Adama Fouska, jehož ze hry proti svému bývalému zaměstnavateli vyřadilo zranění. Do hry místo něj nastoupil Peter Štepanovský.
     
    22
    Slibnou akci domácích zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Toml se snažil dávat pozor, jenže nahrávku od Červa dostal příliš pozdě.
     
    23
    Odvážná klička Červovi vyšla tak z poloviny. Nedostal se za protihráče, ale vybojoval alespoň nedovolený zákrok na svou osobu.
     
    24
    Více volného prostoru využil k zakončení Jiří Texl. Střela mu ovšem vůbec nesedla, Markovič kontroloval balón letící daleko od jeho pravé tyče.
     
    25
    Útočný faul vrací balón do držení Pardubic. Jan Hladík zabojoval, ale místo balónu trefil nataženou pravou nohou na lýtko Halásze.
     
    26
    Nechybělo moc, aby Jakub Přichystal dosáhl na dobře myšlenou nahrávku Štepanovského. Chyběl mu metr, možná dva.
     
    27
    Brno právě vstřelilo branku!
    Zbrojovka se ujímá vedení! Štepanovský vyslal po pravé straně Ševčíka, který zasekávačkou vyřadil ze hry osobního strážce a parádní nahrávkou před bránu vybídl ke skórování JAKUBA PŘICHYSTALA, jenž velkou šancí nepohrdl, z bezprostřední blízkosti napálil míč do sítě.
    27. Jakub PŘICHYSTAL - 0:1
     
    29
    Bude zajímavé sledovat, jak Pardubice na nepříznivý stav zareagují. Do utkání vstupovali v roli mírného favorita, ale teď musí dohánět manko.
     
    30
    V útočení zatím pokračuje brněnská Zbrojovka. Dobrou práci odvedl Michal Ševčík, který proti početní převaze vybojoval rohový kop.
     
    31
    Gólman Tomáš Markovič si zakřičel, ale balón nechytil přímo do rukavic. Na jistotu kulatý nesmysl jen vyboxoval mimo pokutové území.
     
    32
    Peter Štepanovský se vrátil do defenzivy a byl to právě on, kdo na hranici šestnáctky přehlavičkoval adresáta centru Červa.
     
    33
    Brankář Jiří Floder měl nyní velké štěstí, že nemusel míč lovit ze sítě. Po dalším centru zprava hlavičkoval Sychra a zprvu vysoko letící míč málem zapadl pod břevno.
     
    34
    Zdravotní problémy, nejspíš křeč, postihla Petera Štepanovského. Bylo by určitě velkou komplikací, pokud by Zbrojovka musela střídat podruhé a opět kvůli zranění.
     
    35
    Ale naštěstí to vypadá, že Štepanovský bude v pořádku. Chvíli po něm si na zemi poseděl i stoper Endl, i on ovšem vypadá býti zdravotně fit.
     
    36
    Pardubice drží balón na svých kopačkách, ale spíše jen v blízkosti poloviny hřiště. Vlastní půli a především pak pokutové území má Zbrojovka pokryté velmi dobře.
     
    37
    Fotbalisté v černých dresech nikam nespěchají. Stopeři Kryštůfek s Endlem si teď několikrát vyměnili míč mezi sebou, druhý jmenovaný pak roztáhl hru k lajně na Bariše.
     
    38
    Nohama si dokonce zahrál i Jiří Floder. V blízkosti jeho osoby nebyl žádné z protihráčů, proto si mohl s míčem i pohrát, než se jej zase zbavil.
     
    39
    Nedorozumění mezi Leem a Beranem plynulo ke ztrátě balónu. Ten si pravačkou zpracoval gólman Floder, aby jej posléze vzal do rukavic.
     
    40
    Damian Bariš udržel na zádech dotírajícího Sychru. Mohl zkusit zariskovat a středem hledat Texla, avšak vsadil na jistotu a i on hrál přes gólmana.
     
    41
    Hru na malý okamžik přerušil nedovolený zákrok Koseka. Tomu skluz nevyšel úplně pole představ, protože nejprve trefil soka, až pak míč.
     
    42
    Faul i na druhé straně. Lee šel do hlavičkového souboje s Endlem, jehož neúmyslně trefil loktem do hrudi. I nechtěné zákroky se pochopitelně musí pískat.
     
    43
    Velký přehled ve hře ukázal Peter Štepanovský, když po přenesení hry Ševčíkem z jedničky sklepl balón pod sebe na Přichystala, po jehož zblokované ráně má Brno k dispozici roh.
     
    44
    Po centru Štepanovského hlavičkoval mezi tři tyče Kryštůfek. Markovič jako by ani nevěřil, že míč ještě může spadnout pod břevno, kulatý nesmysl zpacifikoval až nadvakrát.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Zbrojovka Brno po prvním poločase přípravného zápasu vede nad prvoligovým mužstvem z Pardubic 1:0. Skóre střetnutí udává situace ze začátku 27. minuty, kdy výbornou nahrávku Ševčíka přetavil v gól Jakub Přichystal. Sledujeme vyrovnanou bitvu, kvalita zápasu je na velmi dobré úrovni. Je vidět, že oba týmy v předsezónní přípravě na novou sezónu nezahálí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí trenér Jiří Krejčí vyslal do druhého poločasu úplně jinou sestavu. Jediným hráčem, který zůstal na svém místě, je gólman Tomáš Markovič.
     
    48
    David Huf se do zápasu uvedl faulem. Rychlostně nestačil na jednoho z protihráčů, kterého postrčil k zemi pravou rukou.
     
    49
    Také trenér Zbrojovky poslal do druhého poločasu novou krev. Sedlák si narazil balón se Štepanovským, následný centr zblokoval do zámezí Šejvl.
     
    50
    Brno rozehrávalo dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten první domácí s přehlede ubránili. Při tom druhém si Markovič zakřičel, jenže na míč nedosáhl a měl velké štěstí, že balón spadl k nohám spoluhráče.
     
    51
    Tomáš Markovič napravil své zaváhání z před malé chvíle, když vystartoval z brány, aby zabránil útočníkovi v samostatném úniku, kulatý nesmysl odkopl do zámezí.
     
    52
    Bylo zřejmé, že chce Jakub Přichystal vybojovat rohový kop. Šejvla nastřelil, avšak výsledkem je pouze autové vhazování.
     
    53
    Které přichystal bleskově rozehrál na stopera Kryštůfka, jenž navštívil útočnou polovinu. Dlouhým nákopem oslovil Zikla, jeho hlavu však nenašel.
     
    54
    Dufek vystihl rozehrávku soupeře a do brejku vyslal Davida Hufa. Tomu nevyšel první dotek s balónem, tělo před něj natlačil Kryštůfek.
     
    55
    Fotbalisté Brna kombinovali na obranné polovině. Zpětný pas Jambora ke stoperům málem vystihl Šimek, chyběl mu malý kousek.
     
    55
    Brno právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Dostálka navyšují náskok! A opět byla k vidění velmi pohledná akce. Po narážečce na pravé straně následoval střílený centr před bránu, na nějž Markovič nedosáhl, do prázdné brány pak kulatý nesmysl usměrnil střídající MARTIN SEDLÁK.
    55. Martin SEDLÁK - 0:2
     
    57
    Třetí gól brněnských fotbalistů visel na vlásku! A znovu sehrál hlavní roli Martin Sedlák, jenž se objevil sám před gólmanem, ve stoprocentní šanci ale trefil jeho pravou nohu.
    57. Sedlák svůj druhý gól nepřidal, Markovič jeho pokus vykopl pravou nohou
     
    58
    Zbrojovka pokračuje v aktivním pojetí hry. Kombinuje na útočné polovině a do zakončení se tolik nežene, vědoma si dvoubrankového vedení.
     
    59
    U rohového praporku si ublížil Jambor, který paradoxně sám fauloval. Ve skluzu špatně sklouzl na pravou nohu, za kterou se bolestivě drží.
     
    60
    Hodina zápasu je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Brno vede nad prvoligovými Pardubicemi 2:0 a zatím to vypadá, že do přípravy odstartuje vítězstvím.
     
    61
    Avšak času ještě zbývá dost a Pardubice určitě zabojují minimálně o remízu. Po rohovém kopu hlavičkoval Dufek pouze do rukavic Berkovce.
     
    62
    Pár metrů za pokutovým územím fauloval Peter Štepanovský. Domácí mají další příležitost, jak se vrátit k soupeři na dostřel jedné trefy.
     
    63
    Jenže centr nebyl vůbec povedený. Letěl hodně vysoko a i poměrně daleko, Martin Berkovec popoběhl z brankové čáry a sebral jej pro sebe.
     
    64
    Fotbalisté v černých dresech kontrolují hry. Sice nechávají protihráče kombinovat, ale to je v takové vzdálenosti, z níž to není pro vlastní svatyni nebezpečné.
     
    65
    Další faul, opět na straně Brna. David Jambor nezachytil rychlost Kůrky, jehož zastavil jenom za cenu faulu, konkrétně stažením za dres k zemi.
     
    66
    Jenže i tento centr Pardubic měl k ohrožení brány hodně daleko. Polovysoký balón namířil exekutor ideálně pro brankáře Berkovce.
     
    67
    Tomáš Markovič si pochvalu od spoluhráčů určitě nevyslouží. Odkop od brány chtěl poslat k pravé lajně, místo toho ho napálil mimo hrací plochu.
     
    68
    Hra probíhá ve středu hřiště. V posledních okamžicích bylo k vidění několik nepřesností na obou stranách, po špatné nahrávce Kubarta míč skončil v autu.
     
    69
    Více volného po levé lajně využil Martin Zikl. Doběhl až k rohovému praporku, odkud centroval a byl to Šejvl, kdo balón srazil do zámezí.
     
    70
    Útočný faul na brankáře. Martin Berkovec moc dobře věděl, že riskuje, ale balón vyboxoval před Hufem, ten do něj pak naletěl vší silou.
     
    71
    Hostující gólman je v pořádku, hned si vzal na starosti rozehrávku. Hrál nakrátko na Štepanovského, ten poslal nákop na útočnou polovinu.
     
    72
    Opět jsme byli svědky nákopu ze strany hráče Zbrojovky, jmenovitě Jambory. Tomáš Markovič si zařval a kulatý nesmysl uzmul do své moci.
     
    73
    David Moučka vzdal snahu o dostihnutí Černínova pasu. Věděl totiž, že Sekera má k míči výrazně blíže, proto zbytečně neplýtval silami.
     
    74
    Obranný odkop Lhoteckému určitě nevyšel podle přestav. Trefil před sebou stojícího Šimka a měl štěstí, že od jeho kolene zamířil balón do autu.
     
    75
    Martin Zikl obdržel těžký balón na tělo. Zkusil si ho posunout do běhu levým ramenem, což mu nevyšlo, Pardubice budou vhazovat.
     
    76
    Devatenáctiletý Barnabáš Lacík postupoval z levé strany sám na gólmana. V klíčový moment si balón posunul před sebe až příliš, pod nohy mu posléze skočil Markovič.
     
    77
    Střelecký pokus na bránu zapsal Martin Zikl. Kličkou do protipohybu vyřadil ze hry Šejvla, načež namířil technický pokus přímo do středu brány.
     
    78
    Jednoho obránce Claude Lhotecký obelstil, na druhého nevyzrál. Chtěl nahrávat po lajně, ale soupeř šel do skluzu a i s míčem dojel mimo hrací plochu.
     
    79
    Adresátem dlouhého autového vhazování se stal Martin Zikl. Na záda se mu přilepil obránce, jenž soka vytrvalým obtěžováním přiměl k chybě.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zbrojovka Brno vede nad Pardubicemi 2:0 a směřuje za cenným vítězstvím.
     
    81
    Pěknou individuální akci předvedl Samuel Šimek. Naběhl do pokutového území, kde si poradil s protihráčem a před bránou viděl Hufa. Přihrávka na jeho osobu neprošla, avšak míč se odrazil zpět k Šimkovi, jenž napodruhé střílel, leč Berkovce z bezprostřední blízkosti neprostřelil.
     
    82
    Definitivní pojistku na vítězství Zbrojovky mohl dát Martin Zikl. Zprava utíkal sám na brankáře, avšak velkou šancí pohrdl. Vyběhnuvšího Markoviče trefil do hrudi a následně sám zařídil, že míč opustil vymezený prostor.
    82.
     
    83
    Pardubičtí fotbalisté vybojovali standardku, k nedovolenému zákroku došlo u levé lajny. S bráněním centrů si zatím hosté věděli rady, jak to zvládnou teď?
     
    84
    Opět na jedničku. Nutno ovšem podotknout, že jim to soupeř pořádně ulehčuje. Třetí centr v řadě, jenž mířil do blízkosti Berkovce, který ani v tomto případě nezaváhal a míč sebral pro sebe.
     
    85
    Dalekonosná střela z pětadvaceti metrů měla k úspěchu hodně daleko, brněnský gólman mohl zůstat ledově klidným, bude odkopávat od brány.
     
    86
    Na trávníku zůstal klečet Samuel Šime, jehož zezadu podrazil Jambor. Arbitr Hocek střet viděl a odpískal volný přímý kop ve prospěch domácích.
     
    87
    Claude Lhotecký v souboji tělo na tělo přetlačil stopera a skákavý balón napálil směr brána. Markovič kontroloval balón letící nad horní tyčkou.
     
    88
    Nyní již musel domácí gólman zasahovat. proti střeleckému pokusu z levé strany malého vápna šel na zem včas, připsal si úspěšný zákrok levou nohou.
     
    89
    Zřejmě poslední akce zápasu patřila Zbrojovce. Ta rozehrávala volný přímý kop, který pro Markoviče nebyl žádným nebezpečím, protože centr letěl mimo dosah všech fotbalistů přítomných v pardubické šestnáctce.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Zbrojovka Brno v přípravném utkání porazila po velmi dobrém výkonu prvoligové Pardubice 2:0 a ukázala, že i navzdory pádu zpátky do druhé ligy se dokáže měřit s týmy o soutěž výše.

    Oba góly padly po akci z pravé strany a po velmi pěkných kombinacích. Do vedení poslal Zbrojovku ve 27. minutě Jakub Přichystal, který využil výborného pasu před bránu od Ševčíka. Vítězství Brna pojistil v 55. minutě střídající Martin Sedlák. I on dostal skvělou nahrávku do malého vápna, odkud ve skluzu poslal míč do sítě.

    Pardubice sehrají druhé přípravné utkání před blížícím se startem sezóny 30. června proti Mladé Boleslavi, nejbližší zápas Zbrojovky se uskuteční 3. července proti Sigmě Olomouc.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:21:52)

    Milan Huppert

    Branky: 27. Přichystal, 55. Sedlák


    FK Pardubice: I. Poločas: Markovič – Halász, Vujcić, Toml, Prosek – Červ – Sychra, Beran, Solil, Sokol – Lee.
    II. Poločas: Markovič – Sekera, Šejvl, Kubart, Kurka – Ramos Junior – Dufek, Šimek, Vít, Cienciala – Huf.

    FC Zbrojovka Brno: Floder (46. Berkovec) – Bariš, Kryštůfek (63. Černín), Endl (46. Hlavica), Kosek – Přichystal (63. Lhotecký), Texl (63. Moučka), Čermák (46. Jambor), Fousek (17. Štepanovský, 74. Lacík) – Ševčík (63. Zikl) – Hladík (46. M. Sedlák).
    Náhradníci: Berkovec, Hlavica, Černín, Štepanovský, Jambor, Moučka, Lacík, M. Sedlák, Lhotecký, Zikl.

    Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Matoušek

    Diváci: 350
    bahis siteleri