Pardubice – Žižkov 3:1 (kon.) | Arsenal Tula – Sparta 1:4 (kon.)
konec
FK Pardubice
3:1 (2:0)
FK Viktoria Žižkov
Úterý 06.07.2021, 10:15 • Stadion Pod Vinicí, Pardubice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné úterní dopoledne. Příprava na novou sezónu je v plném proudu a já vás vítám u zápasu mezi Pardubicemi a Viktorií Žižkov.
     
    FK Pardubice

    Pardubice zvládly nováčkovskou sezónu mezi českou elitou nad očekávání. Od prvních kol udržovaly pozice v lepší desítce, které nakonec udržely až do samotného konce, skončily sedmé jen kvůli horší vzájemné bilanci oproti šestému Liberci. Před novou sezónou odehráli svěřenci kouče Krejčího už tři zápasy s vyrovnanou bilancí jedné výhry, remízy i porážky. Porazili Duklu, remizovali s Mladou Boleslaví a prohráli se Zbrojovkou Brno.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Viktoria Žižkov byla dlouho v očekávání, zda bude i v příštím ročníku hrát ve druhé nejvyšší soutěži. Tradiční pražský klub po změnách ve vlastnické struktuře a dohodě s radnicí obdržel licenci, jež je pro účast ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE potřebná. Čtvrtý tým uplynulé sezóny má za sebou taktéž tři odehraná přípravná utkání. Porazil 2:0 Táborsko, naopak prohrál 0:5 s Libercem a 1:3 s Chrudimí.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Letáček – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kostka, Beran, Solil, Tischler – Černý.
    Náhradníci: Halász, Jakab, Kurka, Červ, Sokol, Huf, Ramos Junior, Dufek, Markovič.

    FK Viktoria Žižkov: Soukup – Řezáč, Březina, Žežulka, Muleme – Sixta, Súkenník – Bazal, Richter, Nabijev – Batioja.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Hostující Žižkov pro přípravného zápasu oblékl dresy černé barvy.
     
    3
    Stoper Šejvl váhal s rozehrávkou a presující útočník jej málem připravil o balón. Nakonec si pomohl nahrávkou s gólmanem.
     
    4
    Na pravé straně si vytvořil prostor pro centr Emil Tischler. Hledal v pokutovém území Černého, jenž rybičkou zakončoval vysoko nad bránu.
     
    5
    Nedorozumění v pardubické rozehrávce vedlo ke ztrátě balónu. Jeden z obránců ještě míč hlídal, ale nemusel, nikdo jej totiž nenapadal.
     
    6
    Dlouho netrvalo a prvoligový účastník má míč znovu ve své moci. Prosek pohlídal dlouhý nákop, načež hlavou sklepl balón pro Tomla.
     
    7
    Brankář Jiří Letáček zakřičel na Tomla, jehož nebezpečně napadal Augusto Batioja. Po malé domů následoval odkop na útočnou polovinu Pardubic.
     
    8
    Narážečka mezi Černým a Kostkou nevyšla. Dobrou práci odvedl Březina, který se postavil míči do cesty a poslal jej do zámezí.
     
    9
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak to byla paráda! DOMINIK KOSTKA si na hranici šestnáctky převzal balón, úspěšnými kličkami přes dva hráče si posunul míč více na střed a technickým zakončením na zadní, levou tyč prostřelil Soukupa, ten neměl sebemenší šanci na míč dosáhnout.
    9. Dominik KOSTKA - 1:0
     
    11
    Vedení Pardubic je zasloužení. Domácí vstoupili do utkání aktivněji a první gól je logickým vyústěním jejich tlaku. Žižkov zatím nestačí nastolenému tempu.
     
    12
    Přenesení hry v podání Čelůstky nemělo chybu. Prosek si věděl rady s těžkým zpracováním, neuspěl však kličkou po lajně.
     
    13
    Nová pardubická akvizice Michal Beran se probil až do vnitra pokutového území, avšak přes těsně bránícího Řezáče nedokázal odcentrovat.
     
    14
    Útočným faulem se provinil David Sixta. Žižkovský záložník nebezpečně dohrál gólmana, který měl v tu dobu míč pevně v držení.
     
    15
    Vyrovnat chtěl Farid Nabijev. Odražený balón napálil z pětadvaceti metrů, avšak trefil hned prvního blokujícího obránce. Hrají domácí.
     
    16
    Emil Tischler viděl na malém vápně volného Pavla Černého. Zkusil na zkušeného forvarda propasírovat balón, jenže narazil na pozičně dobře postaveného Březinu.
     
    17
    Svěřenci kouče Krejčího pokračují v aktivním pojetí hry. Kombinují na útočné polovině a hledají cestu ke vstřelení druhého gólu.
     
    18
    Augusto Batioja si sběhl hlouběji do pole a dostal nahrávku od Březiny. Z jedničky zkusil u lajny najít Bazala, jeho úmysl skvěle přečetl Prosek.
     
    19
    Nechybělo moc, aby pardubičtí fotbalisté vedli o dvě branky. Z podobné pozice jako Kostka napřáhl jeden z jeho spoluhráčů, míč proletěl o decimetry vedle levé tyče.
     
    20
    Výměna balónu mezi Bazalem a Richterem neměla chybu. První jmenovaný pak zkusil přelobovat obranu a najít Batioju, ten na balón nedosáhl.
     
    21
    Fotbalisté v červeno-bílých dresech trpělivě kombinují. Stopeři Šejvl s Tomlem si několikrát vyměnili míč mezi sebou, presující Batioja jim nenadělal žádné problémy.
     
    22
    Daniel Richter naznačil centr, aby nakonec přízemním pasem oslovil kousek za šestnáctkou Bazala. Rána pravačkou letěla těsně nad zemí a minula pravou tyč zhruba o metr.
     
    23
    V těžké pozici vybojoval Emil Tischler alespoň rohový kop. Šikovně nastřelil Mulemeho, ugandský fotbalista již nedokázal udržet míč na hrací ploše.
     
    24
    Pavel Černý si zleva navedl balón na střed a vypálil nepříjemnou skákavou ránu z osmnácti metrů. Pavel Soukup byl na zemi včas, míč zpacifikoval nadvakrát.
     
    25
    Pardubická defenziva zatím spolupracuje velmi dobře. Nyní si stoperská dvojice poradila s rozběhnutým Richterem, balón následně převzal gólman Letáček.
     
    26
    Útočný faul Tischlera znamená balón pro Žižkov. Domácí záložník si posunul míč před sebe až příliš, ve skluzu pak trefil jenom nohy protihráče.
     
    27
    Augusto Batioja dostal příliš vysoký pas od Nabijeva. Hlavou si jej ještě zkusil zpracovat, ale pouze jej posunul k nohám Šejvla.
     
    28
    Poprvé v utkání musel zasahovat i Jiří Letáček. Nemusel ovšem řešit nic složitého, střelu na střed pod břevno vyrazil nad bránu.
     
    29
    Hosté kopali dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ani v jednom případě nedošlo k zakončení, domácí defenziva si poradila na jedničku.
     
    30
    V Pardubicích panuje velké teplo, proto hlavní rozhodčí nařídil přestávku na občerstvení. Ona trenéři brejku využívají k udílení dalších taktických pokynů.
     
    31
    David Březina v rychlostním souboji udržel na zádech nebezpečně dotírajícího Tischlera, pod tlakem volil sázku na jistotu, a sice malou domů.
     
    32
    Michal Beran v plné rychlosti vlétl do vápna a málem vybojoval pokutový kop. Řezáč měl velké štěstí, že špičkou kopačky dosáhl na balón.
     
    33
    Rohový kop Pardubice v gól nepřetavily, ale teď mají k dispozici i standardku z nebezpečné pozice. U levé lajny Súkenník nedovoleně atakoval Jeřábka.
     
    34
    Vysoký centr Tischlera mířil s největší pravděpodobností na Tomla. Stoper vyletěl vysoko, avšak Ondřej Žežulka ještě o něco málo výše.
     
    35
    Fantastický Jiří Letáček udržel těsné pardubické vedení! Pravou stranou utekl obráncům Farid Nabijev, aby následně vyprodukoval ideální přízemní centr do nohy Batioji, jenž ve stoprocentní šanci selhal, jeho prudkou střelu totiž exkluzivním zákrokem pravou rukou vyrazil Letáček před sebe. Dorážka téhož hráče pak proletěla výrazně vedle brány.
    35. Letáček výborným zákrokem udržel Pardubice ve vedení
     
    36
    Do ofenzivy vyrazil i Toml, který si ovšem netroufl na kličku, proto poslal přihrávku do lajny. Prosek na dlouhou nohu pouze prodloužil míč do zámezí.
     
    37
    Velké varování pro domácí, kteří sice jsou v dosavadním průběhu aktivnějším týmem, ale hosté ukazují, že umí hrát na protiútoky.
     
    38
    Další šanci ke srovnání stavu měli hosté po rohovém kopu. Centr na přední tyč nevyšel podle představ, Čelůstka v osobním souboji přetlačil soka.
     
    39
    Hra se přesunula na útočnou polovinu domácích. Ale na na dlouho, protože Isaac Muleme tělem odstavil Jeřábka a balón získal pro sebe.
     
    40
    Martin Toml nepovedeným obranným zákrokem posunul míč jenom za sebe. Měl velké štěstí, že kolega Šejvl rychle zareagoval a situaci vyřešil malou domů.
     
    41
    K pravé lajně si sběhl Nabijev, kam také dostal pas od Sixty. Posléze vyzval k souboji jeden na jednoho Čelůstky, vyšel z něj jako poražený.
     
    42
    Poslední minuty úvodního dějství patří Žižkovu. Průnikovou přihrávku převzal Augusto Batioja, jehož tvrdou ránu zblokoval skluzující Šejvl.
     
    43
    Centr z pravé strany Súkenníkovi nevyšel. Do bezpečí odvrátil balón Jan Jeřábek, utkání pokračuje autovým vhazováním hostujícího mužstva.
     
    43
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Prvoligový účastník v závěru úvodního dějství odskakuje do dvoubrankového vedení. Akci z pravé strany završil Prosek přihrávkou do vápna na DOMINIKA KOSTKU, který udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři a střelou do odkryté brány přidal svou druhou úspěšnou trefu.
    43. Dominik KOSTKA - 2:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Pardubičtí fotbalisté mají nakročeno k druhému vítězství v řadě, neboť po prvním poločase vedou nad Viktorií Žižkov 2:0. O oba góly se postaral Dominik Kostka, který se nejprve v 9. minutě prosadil povedenou technickou střelou na zadní tyč. Druhou branku přidal krátce před koncem úvodního dějství, když udělal kličku brankáři a pak bezpečně poslal míč do odkryté brány. Také Žižkov měl své příležitosti, ale výborně chytající Jiří Letáček zatím drží čisté konto.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:08.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas je v plném proudu. Fotbalisté Viktorie Žižkov na konci první půle ukázali, že také umí útočit, na rozdíl od soupeře však své příležitosti nedokázali přetavit v gól.
     
    48
    Domácí vybojoval standardku pětadvacet metů od bránu. Její exekuce se chopil nově příchozí David Huf, jehož střela levačkou proletěla výrazně nad horní tyčkou.
     
    49
    Ve vzduchu vládl Martin Toml. Bez problémů přehlavičkoval pozdě vyskočivšího útočníka, míč navíc přiťukl spoluhráči.
     
    50
    Po tvrdém střetu zůstal na trávníku ležet jeden ze žižkovských fotbalistů. Rozhodčí zkontroloval celou situaci a usoudil, že není nutné přivolávat zdravotníky.
     
    51
    Jan Halász si u pravé lajny pohrál se soupeřem a už to vypadalo, že se dostane k centru, když jej soupeř zezadu tvrdě sestřelil. Jasný faul.
     
    52
    Pavel Soukup vystartoval z brány a u míč byl dříve než David Huf. Pardubický útočník dostal příliš dlouhou nahrávku, pravačku za ní natahoval marně.
     
    53
    Úvod druhého poločase zatím hodně kouskuje. Další nedovolený zákrok a znovu v podání hostujícího mužstva, na míči zůstávají Pardubice.
     
    54
    Střela z velké dálky neměla moc šancí na úspěch. Soukup na balón viděl od prvního momentu a bez větších problémů ho schoval do koše.
     
    55
    A další faul. Tentokráte schytal tvrdý šlapák na levou nohu Ladislav Dufek, osmnáctiletému mladíkovi se moc nechce ze země.
     
    56
    Jiří Letáček vystartoval z brány proti centru, který mířil na Augusta Batioju. Míč vyboxoval do bezpečí těsně před útočníkem.
     
    57
    Útok Žižkova pokračoval rohovým kopem. Centr se ovšem vůbec nepovedl, balón přeletěl všechny aktéry přítomné v pardubické šestnáctce.
     
    58
    Třetí gól domácích měl na kopačce David Huf. Po chybě obránce dostal nahrávku do úniku, který ovšem nezakončil gólově, střelu k pravé tyči vykopl gólman levou nohou.
    58. Huf třetí gól Pardubic nepřidal
     
    59
    Útočný prohřešek Pavla Sokola vrací balón do držení hostů. Místo očekávané hry dopředu přišla pouze malá domů brankáři.
     
    60
    Martin Toml si s rozehrávkou poradil na jedničku. Zvedl hlavu a všiml si na polovině hřiště volného Červa, jemuž adresoval milimetrově přesný pas.
     
    61
    Hodina střetnutí je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Pardubice drží dvoubrankový náskok a nevypadá to, že by o něj měly přijít.
     
    62
    Za snížením se hnal David Sixta. Sám proti třem měl minimální šance na úspěch, přesto to zkusil. Klička proti Halászovi se však nesetkala s úspěchem.
     
    63
    David Huf natlačil tělo před obránce a vypadalo to, že znovu vyrazí do úniku. V poslední chvíli však bek vložil pravačku před nohy forvarda a míč mu vypíchl.
     
    64
    Žižkovský gólman si jako cíl odkopu vybral Mulemeho. Uganďan zvládl těžké zpracování, načež hrál před Červem dozadu na Žežulku.
     
    65
    Standardka pro hosty. Pavel Sokol si v osobním souboji počínal nedovoleným způsobem, za což jej nepochválil ani trenér.
     
    66
    Pardubice zvládly ubránit přímý kop bez problémů. Do vzduchu vyskočil nejvýše stoper Martin Toml, kulatý nesmysl poslal pryč z velkého vápna.
     
    67
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Hosté se dočkali kýženého snížení a zadělali na drama! Na centr od rohového praporku si naskočil AUGUSTO BATIOJA, za hlavičkou k pravé tyči se brankář pouze ohlédl.
    67. Augusto BATIOJA - 2:1
     
    69
    Svěřenci kouče Krejčího rázem disponují už jen jednobrankovým náskokem. Do konce zápasu zbývá ještě dvacet minut, o jejich vítězství tak ještě není rozhodnuto ani zdaleka.
     
    70
    S chutí hrající Augusto Batioja fauloval na polovině hřiště. Nešetrně zajel do Tomla, jenž si pokryl hrací předmět na jedničku.
     
    71
    Pardubičtí fotbalisté viditelně překvapili soupeře rychlou rozehrávkou. Po pravé lajně nabral velkou rychlost Červ, po jeho sraženém centru bude k vidění rohový kop.
     
    72
    Poslat balón na penaltu nebylo to nejlepší řešení. Ve vzduchu kraloval Michal Řezáč, balón opustil žižkovskou šestnáctku.
     
    73
    Stejně jako v prvním poločase, tak i v tom druhém nařídil hlavní rozhodčí oběma celkům přestávku na občerstvení z důvodu velkého tepla, jež v Pardubicích panuje.
     
    74
    Hra pokračuje. Josef Jakab hledal dlouhým nákopem Davida Hufa, těsně před ním odvrátil kulatý nesmysl do zámezí Isaac Muleme.
     
    75
    Sám proti třem měl Petr Kůrka minimální šanci na úspěch. Přesto pokusil štěstí, ale akce dopadla podle očekávání, devatenáctiletý mladík skončil na prvním protihráči.
     
    76
    Pardubice od obdrženého gólu kontrolují balón na svých kopačkách. Balón ovšem zbytečně nedrží jen vzadu, hrají útočným stylem.
     
    77
    Pardubice právě vstřelily branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Huf posunul balón do vápna ke spoluhráči, jenž se neunáhlil a místo zakončení poslal střílený balón na zadní tyč, kde LADISLAV DUFEK v pádu usměrnil míč do sítě.
    77. Ladislav DUFEK - 3:1
     
    79
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Augusto Batioja. Aktivní jednatřicetiletý útočník z Ekvádoru natáhl ke střele pravačkou z osmnácti metrů, kterou namířil těsně nad břevno.
     
    80
    Rozběhla se závěreční desetiminutovka základní hrací doby. Favorizované Pardubice před chvílí přidaly třetí branku a bylo by velkým překvapením, pokud by dobře rozehrané utkání nedotáhla do vítězného konce.
     
    81
    Žižkov bojuje, a to je sympatické. Solidně rozjeté útočné akci po levé lajně moc nechybělo, Danielovi Richterovi chyběly k dosáhnutí na míč centimetry.
     
    82
    Čtvrtý kousek do žižkovské brány chtěl přidat David Huf. Z těžké pozice trefil balón velmi dobře levačkou, hrací předmět se vykroutil o kousek nad horní tyč.
     
    83
    Králem vzdušného prostoru se stal Jiří Letáček. Proti centru zprava vystartoval z brankové čáry a kulatý nesmysl s přehledem ukryl v rukavicích.
     
    84
    Fotbalisté v červeno-bílých dresech vrátili dění hry na útočnou polovinu. Dopředu už tolik neženou, míč si teď několikrát vyměnila stoperská dvojice.
     
    85
    Michal Řezáč vybojoval faul na svou osobu. Výborně pokryl balón a počkal na Červa, který protihráče atakoval nedovoleným způsobem.
     
    86
    Místo těžkého zpracování hrál Isaac Muleme z jedničky pod sebe. Našel Richtera, který také hrál z první, střelu poslal výrazně vedle pravé tyče.
     
    87
    S problémy, ale přece dokázal Jan Halász udržet míč ve hře. Sklepl ho pro Ladislava Dufka, ten může pokračovat v rozvíjení útočné akce.
     
    88
    Na jejímž konci visel ve vzduchu čtvrtý gól. Domácí postupně přesunuli hru na levou stranu a výsledkem byl střílený centr na hranici penalty, nebezpečnou střelu z první udržel Soukup pod tělem.
     
    89
    Odkop Jiřímu Letáčkovi vůbec nevyšel. Balón poslal na polovinu hřiště, kde ovšem stáli pouze hráči v černých dresech. Za současného stavu však brankáře chyba mrzet nemusí.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Pardubice zvítězily v přípravě podruhé v řadě. Po Dukle Praha si poradily s dalším druholigovým účastníkem, Viktorii Žižkov porazily stejným výsledkem 3:1.

    Základ k vítězství položili domácí fotbalisté už v prvním poločase, kdy dva góly vsítil Dominik Kostka. V 67. minutě sice hlavou po centru z rohového kopu snížil Augusto Batioja, avšak o deset minut později dal definitivní razítko na pardubické vítězství osmnáctiletý mladík Ladislav Dufek.

    Páté přípravné utkání odehrají Pardubice v sobotu 10. července proti slovenskému Trenčínu, Viktoria Žižkov má na programu 17. července zápas s Mladou Boleslaví.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:05:05)

    Milan Huppert

    Branky: 9. Kostka, 43. Kostka, 77. Dufek – 67. Batioja


    FK Pardubice: 1. poločas: Letáček – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kostka, Beran, Solil, Tischler – Černý.
    2. poločas: Letáček – Halász, Toml (70. Šejvl), Jakab, Cadu – Ramos Junior – Dufek, Červ, Solil (70. Beran), Sokol – Huf.

    FK Viktoria Žižkov: Soukup – Řezáč, Březina, Žežulka, Muleme – Sixta, Súkenník – Bazal, Richter, Nabijev – Batioja.
    bahis siteleri