Egypt – Španělsko 0:0 (kon.) | Mexiko – Francie 4:1 (kon.) | Nový Zéland – Jižní Korea 1:0 (kon.)
Pobř. slonoviny – Saúdská Arábie 2:1 (kon.) | Argentina – Austrálie 0:2 (kon.) | Japonsko – Jihoafr. republika 1:0 (kon.)
Honduras – Rumunsko 0:1 (kon.) | Brazílie – Německo 4:2 (kon.)
konec
Nový Zéland
1:0 (0:0)
Jižní Korea
Čtvrtek 22.07.2021, 10:00 • Kašima Stadium, Kašima • Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (11:58:09)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:7.
     
    Je konec! Nový Zéland zvládl své úvodní vystoupení na turnaji a poráží Jižní Koreu 1:0. Jižní Korea vstoupila do zápasu o něco aktivněji, ale náznaky šanci si obrana Nového Zélandu pohlídala. Poté se hra na dlouhou dobu vyrovnala a na šance jsme čekali až na závěr poločasu. Ve 42. minutě hlavičkoval Hwang Ui-jo, ale Woud skvěle zasáhl. O dvě minuty později střílel z voleje Kwon Čang-hoon, ale svatyni Nového Zélandu netrefil. Po změně stran se šance prakticky vytratily. Rozhodující moment přišel dvacet minut před koncem. Chris Wood napálil odražený míč do branky a rozhodl o triumfu svého výběru.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Clayton Lewis, přichází Callan Elliot.
     
    90+3
    Nový Zéland se po delší době podíval na polovinu soupeře, kde hráči v bílém získali cenné sekundy k dobru. Jižní Korea už moc času na vyrovnání nemá.
     
    90+2
    Další centr před branku Nového Zélandu byl opět příliš dlouhý. Woud byl znovu připraven na špičkách a schoval míč do rukavic.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Woud si dal pozor na další průnikovou přihrávku za obranu, vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Nový Zéland s rozehrávkou spěchat nebude.
     
    89
    Lee You-hyeon na pravé straně získal odražený míč, ale předkopl si jej daleko před sebe a už jej neudržel na trávníku. Vhazovat bude Nový Zéland.
     
    88
    Jižní Korea se stále nemůže dostat do zakončení. Hráči Nového Zélandu skvěle napadají už od hranice velkého vápna a nepouští soupeře do šestnáctky.
     
    86
    Lee Dong-gyeong poslal do pokutového území nadýchaný centr na malé vápno, ale tam byl faulován Winston Reid, který se nyní drží za obličej.
     
    85
    Marko Stamenic hned po svém příchodu na trávník pomohl defenzivě Nového Zélandu a odkopl prudký centr na rohový kop. Do vápna míří všichni hlavičkáři.
     
    84
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Callum McCowatt, přichází Marko Stamenic.
     
    83
    Song Min-kyu si naběhl na zpětnou přihrávku z levé strany, jenže netrefil míč ideálně a slabou střelou daroval Woudovi snadný zákrok.
     
    81
    Jeong Tae-wook se v pokutovém území dostal k centru z pravé strany, jenže hlavičkou ze značky pokutového kopu poslal míč nad břevno.
     
    80
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut a Korejci stále nemohou najít recept na skvěle hrající defenzivu Nového Zélandu.
     
    79
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kim Dong-hyun, přichází Jeong Seung-won.
     
    78
    Clayton Lewis dohrál soupeře šlapákem a vidí žlutou kartu.
     
    77
    Chris Wood dostal prudkou přihrávku na polovinu hřiště a z první chtěl roztáhnout hru na křídlo. Dobíhající Waine ale míč těsně neudržel na trávníku.
     
    76
    Po dalším rychlém útoku odcentroval z pravé strany před branku střídající Waine. Jeho přízemní pobídka ale nenašla adresáta. Míč si tak pohlídali zadáci.
     
    75
    Nando Pijnaker prošel středem hřiště na polovinu soupeře, roztáhl hru na pravou stranu, jenže následný centr skončil v moci zadáků v červeném.
     
    74
    Jižní Korea se po obdržení úvodní branky dnešního souboje tlačí do útoku a snaží se s vývojem utkání něco udělat. Nový Zéland ale brání v pevném bloku.
    72. Chris WOOD - 1:0
     
    72
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Nový Zéland se dostává do vedení! VAR dlouho zkoumal moment ze 70. minuty, ale nakonec se došlo k závěru, že CHRIS WOOD nebyl v ofsajdu! Útočník Nového Zélandu tak střelou z malého vápna otevírá skóre!
     
    71
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Elijah Just, přichází Ben Waine.
     
    70
    Hráči Nového Zélandu už se radovali ze vstřelené branky, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd!
     
    69
    Jako blesk z čistého nebe se zrodila další šance Korejců! Po efektní kombinaci střílel z hranice velkého vápna Won Du-jae, ale Reid míč vykopl na brankové čáře!
     
    68
    Stopeři v červeném uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Nového Zélandu rozehrávku neatakuje. Korejcům ale schází lepší pohyb.
     
    67
    Korejci pokračují v aktivitě na polovině Nového Zélandu, jenže jejich kombinace jsou zatím plné nepřesných přihrávek. Obrana působí pozorně.
     
    66
    Nando Pijnaker si naskočil na prudký centr z levé strany, jenže jeho hlavičku zastavil pozorný Song Bum-keun. Korejský brankář působí jistým dojmem.
     
    65
    Elijah Just neudržel míč u rohového praporku a málem nabídl Korejcům šanci na zakončení. Na hranici velkého vápna jej ale zastoupil Bell.
     
    64
    Rozhodčí nyní odpískal krátkou přestávku na ochlazení.
     
    63
    Winston Reid taktickým faulem zastavil rozběhnutého soupeře. Sudí mu jasným gestem dává najevo, že to příště bude za žlutou kartu.
     
    62
    Centr od rohového praporku se točil přímo do branky, ale korejský brankář Song Bum-keun si dal pozor a dokázal míč vyrazit nad branku.
     
    61
    Nový Zéland zahrával přímý kop. Winston Reid poslal do pokutového území nadýchaný centr, který si našel Nando Pijnaker, ale jeho pokus obrana srazila na roh.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje. Ani jeden z týmů se navíc nedostává do šancí.
     
    59
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kwon Čang-hoon, přichází Song Min-kyu.
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Um Won-sang, přichází Lee Dong-jun.
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Lee Kang-in, přichází Lee Dong-gyeong.
     
    58
    Reid zastavil další rychlý protiútok Korejců, jenže sám si následně předkopl míč příliš daleko před sebe a neudržel jej před dotírajícím soupeřem.
     
    57
    Joe Bell se na polovině hřiště pustil do hlavičkového souboje, jenže nakonec míč poslal jen do prostoru, kde byli obránci v červeném.
     
    56
    Nový Zéland během dnešního souboje stále nedokázal zakončit. Na levé straně operoval Liberato Cacace, jenže jeho centr vnějším nártem postrádal přesnost.
     
    55
    Nový Zéland chvíli kombinoval kolem velkého vápna soupeře, ale akce skončila útočným faulem. Po změně stran zatím čekáme na větší šanci.
     
    54
    Callum McCowatt si našel volný míč na levé straně, odkud odcentroval na malé vápno, ale Jeong Tae-wook míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    53
    Woud tentokrát vyrazil na hranici velkého vápna, kde zastavil průnikovou přihrávku za obranu. Brankář Nového Zélandu dnes výrazně pomáhá spoluhráčům.
     
    52
    Nový Zéland zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale korejský brankář vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    51
    Na turnaji mužů před malou chvíli padl úplně první gól. Mexiko se proti Francii překvapivě dostalo do vedení zásahem Vegy.
     
    50
    Um Won-sang si naběhl na levou stranu, krásně si míč zpracoval a zkusil odcentrovat. Jeho pobídku ale nechal obránce v bílém proletět šestnáctkou bez teče.
     
    49
    Nando Pijnaker poslal nákop za obranu soupeře, jenže nikdo v bílém dresu jeho nákop nepochopil a za pobídkou se nerozběhl.
     
    47
    Lee You-hyeon dostal přihrávku na pravou stranu, odkud chtěl odcentrovat do pokutového území, ale jeho pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    46
    Jižní Korea obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Právě hráči v červeném byli v prvním poločase o něco lepší a vypracovali si šance.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme branku neviděli. Jižní Korea vstoupila do zápasu o něco aktivněji, ale náznaky šanci si obrana Nového Zélandu pohlídala. Poté se hra na dlouhou dobu vyrovnala a na šance jsme čekali až na závěr poločasu. Ve 42. minutě hlavičkoval Hwang Ui-jo, ale Woud skvěle zasáhl. O dvě minuty později střílel z voleje Kwon Čang-hoon, ale svatyni Nového Zélandu netrefil.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Reid se skvěle vrátil na polovinu hrací plochy a včasným odkopem uklidil míč na tribunu. V opačném případě by jeden z hráčů v červeném mohl postupovat sám na branku.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45
    Nový Zéland v závěru prvního poločasu zahrával přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, ale hlavní rozhodčí si všiml útočného faulu Wooda.
    44. Kwon Čang-hoon střílel z voleje
     
    44
    Další zakončení Korejců! Kwon Čang-hoon si odskočil od obránce a z voleje se položil do centru z levé strany. Jeho pokus ale branku minul!
     
    43
    Hwang Ui-jo si zaběhl na skrytou přihrávku za obranu, jenže dloubáčkem do pokutového území našel jen rukavice pozorného brankáře Wouda.
    42. Hwang Ui-jo v první šanci
     
    42
    Korejci zahodili první obrovskou šanci dnešního souboje! Hwang Ui-jo si ve vápně počkal na vysoký centr, ale jeho hlavičku zastavil Michael Woud na brankové čáře!
     
    41
    Nando Pijnaker trefil soupeře šlapákem na hranici velkého vápna a může být rád, že unikl karetnímu trestu. Jižní Korea může po delší době zaútočit.
     
    40
    Další akce Nového Zélandu končí postavením mimo hru. Liberato Cacace sice zůstal na levé straně nehlídaný, ale nedal si pozor na postavení předposledního hráče soupeře.
     
    39
    Gianni Stensness prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, přenechal míč Justovi, který zkusil odcentrovat, ale zasáhl prvního soupeře.
     
    38
    Lee You-hyeon sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu a snažil se míč poslat před branku. Podle asistenta rozhodčího už míč zastihl mimo hřiště.
     
    37
    Um Won-sang centroval z pravé strany, jenže jeho pobídka nabrala opačnou rotaci a míč prosvištěl mimo hrací plochu. Rozehrávat bude brankář Michael Woud.
     
    36
    Lee You-hyeon vhazoval v blízkosti pokutového území soupeře. Po jeho přihrávce se do vápna tlačil Lee Kang-in, ale na jeho hranici jej zastavil důrazný Winston Reid.
     
    35
    Jižní Korea měla k dispozici přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč přiletěl do míst, kde číhali zadáci v bílém, kteří míč na druhý pokus dostali ven ze šestnáctky.
     
    34
    Kim Dong-hyun se hnal do hlavičkového souboje, ve kterém jej jeden ze soupeřů postrčil rukou a poslal korejského hráče k zemi.
     
    33
    Kwon Čang-hoon přenesl hru dlouhým nákopem na pravou stranu hřiště. Jeho pobídku si ale pohlídal výborně hrající obránce Liberato Cacace.
     
    32
    Joe Bell poslal průnikovou přihrávku na polovinu soupeře, ale jeho pobídku zastavil skvěle postavený Jeong Tae-wook. Na tahu je nyní Jižní Korea.
     
    31
    Won Du-jae si s napadajícím soupeřem poradil efektní patičkou a vysloužil si potlesk spoluhráčů. Korejský záložník ale nepřesnou přihrávkou znovu odevzdal míč soupeři.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního střetnutí a zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Ani jeden z týmů se zatím nikam nežene a sledujeme spíše velké množství soubojů.
     
    29
    Nový Zéland se snaží hrát o něco aktivněji a tlačí se do pokutového území. Zadáci v červeném mají v posledních minutách plné nohy práce.
     
    28
    Liberato Cacace dostal přihrávku na levou stranu, kde si míč skvěle přehodil na levačku, nicméně jeho centr následně skončil v místech, kde stál obránce.
     
    27
    Jižní Korea zahrávala přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže nikdo v červeném dresu jej nedokázal líznout mezi tři tyče.
     
    26
    Won Du-jae se šikovným zpracováním otočil kolem obránce, nicméně jeho přihrávka na levou stranu skončila v zámezí. Vhazovat bude Nový Zéland.
     
    25
    Stensness dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč na polovině hřiště, ale tam se s ním opět otočil a zapojil do rozehrávky své spoluhráče.
     
    24
    Další zajímavá akce Korejců končí zdviženým praporkem asistenta rozhodčího. Na své postavení si nedal pozor Lee Kang-in.
     
    23
    Kwon Čang-hoon si naběhl na parádní pobídku do pokutového území, kde si míč chtěl zpracovat hrudí, ale v pádu už nedokázal zakončit.
     
    21
    Winston Reid se jako stoper vydal na polovinu soupeře, kde si míč navedl na levačku, ale jeho projektil zablokoval hned první obránce.
     
    20
    Liberato Cacace fauloval v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, když soupeře trefil loktem do zad. Jižní Korea bude pokračovat v kombinaci.
     
    19
    Lee You-hyeon se dostal k odraženému míči, který si přehodil na levačku, ale technickým pokusem jej poslal kousek nad břevno.
     
    18
    Kwon Čang-hoon se pustil do souboje o míč na levé straně, ale pod tlakem jej špičkou kopačky pouze posunul do zámezí. Vhazovat bude Nový Zéland.
     
    17
    Jižní Korea kombinuje na vlastní polovině. Hráči v bílém se nyní rozehrávku soupeře vydali napadat, ale zatím sledujeme duel plný nepřesností.
     
    16
    Dane Ingham se náběhem po pravé straně vydal podpořit ofenzivu Nového Zélandu, ale na půlící čáře narazil na soupeře, který mu míč vypíchl.
     
    15
    Jeong Tae-wook tentokrát vyslal kolmici na hranici velkého vápna, jenže tam neměl spoluhráče v červeném dresu. Zadáci Nového Zélandu získali míč zadarmo.
     
    14
    Jeong Tae-wook diriguje rozehrávku Jižní Koreji na polovině hřiště. Stoper favorizovaného celku ale ukazuje, že se mu nikdo ze spoluhráčů nenabízí.
     
    13
    Cacace dostal kousek prostoru na levé straně, potáhl míč na polovinu soupeře, jenže nepřesným centrem na malé vápno spoluhráče nenašel.
     
    12
    Elijah Just napadal rozehrávku soupeře a málem vybojoval odražený míč. Hráč Nového Zélandu si jej v klíčovou chvíli předkopl daleko před sebe.
     
    11
    Lewis se po rychlém protiútoku zjevil s míčem na hranici velkého vápna, odkud zakončoval levačkou, ale jeho projektil skončil v rukavicích brankáře.
     
    10
    Zadáci Nového Zélandu uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z Korejců jejich rozehrávku zatím neatakuje.
     
    9
    Další akci korejského výběru zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal rozběhnutý Hwang.
     
    8
    Won Du-jae napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Nando Pijnaker si pod tlakem pomohl jen odkopem do zámezí.
     
    7
    Lee Kang-in se dostal do blízkosti velkého vápna a vyprodukoval první zakončení. Jeho projektil pravačkou ale prosvištěl nad břevnem.
     
    6
    Nový Zéland se snad poprvé v utkání dostal do blízkosti pokutového území soupeře. Wood si ale navedl míč jen do prostoru, kde jej pokryl zadák.
     
    5
    Na opačné straně operoval Liberato Cacace, ale ani on neměl ideální první dotyk. Hráči Nového Zélandu se opět zatáhli do bloku a vyčkávají, co vymyslí soupeř.
     
    4
    Lee You-hyeon ostal prostor na pravé straně, ale nedokázal se dostat k odcentrování do pokutového území. Obrana Nového Zélandu přistupuje k soupeřům důrazně.
     
    3
    Won Du-jae dostal přihrávku na levou stranu, kde měl problémy se zpracováním, ale nakonec se z tlaku soupeře vymanil. Nový Zéland se musí bránit.
     
    2
    Kang Yoon-sung se z pravé strany tlačil do pokutového území, jenže nedokázal obejít dobře postaveného obránce. Jižní Korea ale zůstává na míči.
     
    1
    Nový Zéland obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. S prvním nákopem za obranu si bez problémů poradil Lee You-hyeon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Nový Zéland bude hrát v bílém, zatímco Jižní Korea oblékne červenou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Nový Zéland: Woud – Ingham, Pijnaker, Reid (C), Cacace – Stensness, Bell, Lewis, Just – McCowatt, Wood.
    Náhradníci: Searle – Elliot, Champness, Old, Stamenic, Stanger, Waine.

    Jižní Korea: Song Bum-keun – Lee You-hyeon, Jeong Tae-wook, Lee Sang-min (C), Kang Yoon-sung – Um Won-sang, Won Du-jae, Kim Dong-hyun, Kwon Čang-hoon – Lee Kang-in – Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Ahn Joon-soo – Jeong Seung-won, Lee Dong-gyeong, Lee Dong-jun, Seol Young-woo, Song Min-kyu.

    Rozhodčí: Gomes – Marengule, Phatsoane.
     
    Nový Zéland

    Nový Zéland se na olympijský turnaj vrací po osmi, respektive po devíti letech. Olympiády se Nový Zéland zúčastnil už v roce 2008, když uhrál jen remízu s domácí Čínou. V roce 2012 v Londýně pak ukopal jen remízu 1:1 s Egyptem a připsal si porážky s Běloruskem a silnou Brazílií. V roce 2012 se Nový Zéland představil i na světovém šampionátu.
     
    Jižní Korea

    Jižní Korea je pravidelným účastníkem olympijského turnaje. V Londýně v roce 2012 dokonce získala bronzové medaile, když v souboji o třetí místo přehrála Japonsko. O čtři roky později sice ovládla těžkou skupinu s Německem a Mexikem, ale následně padla ve čtvtfinále s Hondurasem. Na letošních hrách v Tokiu čeká na Jižní Koreu Nový Zéland, Rumunsko a právě Honduras. Jižní Korea je tak i v tomto případě favoritem na postup ze základní skupiny do vyřazovací fáze turnaje.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání olympijského turnaje mezi Novým Zélandem a Jižní Koreou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 72. Wood

    Karty:   78. Lewis (NZL)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:7.
    Nový Zéland: Woud – Ingham, Pijnaker, Reid (C), Cacace – Stensness, Bell, Lewis (90+4. Elliot), Just (71. Waine) – McCowatt (84. Stamenic), Wood.
    Náhradníci: Searle – Elliot, Champness, Old, Stamenic, Stanger, Waine.

    Jižní Korea: Song Bum-keun – Lee You-hyeon, Jeong Tae-wook, Lee Sang-min (C), Kang Yoon-sung – Um Won-sang (59. Lee Dong-jun), Won Du-jae, Kim Dong-hyun (79. Jeong Seung-won), Kwon Čang-hoon (59. Song Min-kyu) – Lee Kang-in (59. Lee Dong-gyeong) – Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Ahn Joon-soo – Jeong Seung-won, Lee Dong-gyeong, Lee Dong-jun, Seol Young-woo, Song Min-kyu.

    Rozhodčí: Gomes – Marengule, Phatsoane
    thejrc.org