Kanada – USA 5:16 (kon.) | Španělsko – Čína 11:7 (kon.)
Nizozemsko – Maďarsko 11:14 (kon.) | Austrálie – ROV 8:9 (kon.)
konec
Španělsko – Čína

11:7

(5:2, 4:3, 2:1, 0:1)

Úterý 03.08.2021, 08:30Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům vodního póla žen. Vítejte u sledování textového přenosu ze čtvrtfinále olympijského turnaje mezi Španělskem a Čínou.
     
    Čína

    Čína postoupila do čtvrtfinále díky čtvrté pozici ve skupině B. Za sebou nechala jen domácí Japonky. Čína na turnaji prohrála s ruským výběrem a USA. Následně ale přehrála 16:11 Japonsko a postup definitivně potvrdila triumfem nad Maďarskem.
     
    Španělsko

    Španělsko jde do dnešního souboje v roli favorita. V nabité skupině A získalo šest bodů a obsadilo první pozici.Na úvod turnaje si zastřílelo proti Jihoafrické republice a Kanadě. Ve třetím duelu Španělky prohrály o gól s Nizozemskem, ale v závěrečném skupinovém klání přehrály Austrálii.
     
    Sestavy:

    Španělsko: Esterová Ramosová – Bachová, A. Esparová Llaquetová, Ortizová, Ruizová, Gonzálezová Lópezová, C. Esparová Llaquetová, Peňaová, Forcaová Arizaová, Tarragová Aymerichová, Garcíaová Godoyová, Leitonová Arronesová

    Čína: I-neng Šen – Mej Siao-chan, Niou Kuan-nan, Wang Chuan, Teng Ce-wen, Čchen Siao, Čang Ťing, Wang Sin-jen, Siung Tun-chan, Čaj Jing, Lu I-wen, Čang Tan-i
     
    Oba týmy už jsou u bazénu. Ještě před startem utkání zazní hymny obou zemí.
     
    Začátek první čtvrtiny.
     
    1
    Číňanky na úvod získaly míč a spěchají vpřed s úvodním útokem dnešního čtvrtfinálového souboje.
     
    1
    Čína ale z první pozice zakončit nedokázala. Hráčky v modrých čepičkách si přihrávaly tak dlouho, až jim uběhl časový limit.
     
    2
    První zákrok si připsala španělská brankářka Esterová, která se přesunula proti dělovce k pravé tyči a míč s přehledem vyrazila.
     
    2
    Na konci druhé minuty se Španělsko dostává do vedení! Ortizová v poslední sekundě časového limitu otevřela skóre dělovkou pod břevno!

    1:0
     
    3
    Čína bleskově vyrovnává! Po přihrávce na pravou stranu zakončila Lu I-wen skákavou střelou kolem brankářky!

    1:1
     
    3
    Ortizová před čínskou brankářkou zkoušela sklepnout míč do sítě, ale gólmanka Číny předvedla reflexivní zákrok. Úvod souboje je zatím vyrovnaný.
     
    4
    Čína nedokázala sehrát další útok až do zakončení. Na vině je špatné zpracování hráčky na pravé straně, která už pro míč nestačila včas doplavat.
     
    5
    I-neng Šen v první části chytá skvěle. Španělky během další akce zakončovaly hned dvakrát, ale obě rány brankářka dokázala vyrazit.
     
    5
    V polovině páté minuty si Španělsko bere zpět ztracené vedení! K odraženému míči se před brankou dostala Gonzálezová a dorazila jej do branky!

    2:1
     
    6
    Esterová Ramosová si připsala další důležitý zákrok. Brankářka Španělska zneškodnila tvrdou střelu z pravé strany bazénu.
     
    6
    Po rychlém brejku navíc Španělsko odskakuje na rozdíl dvou branek! Z ostrého úhlu se prosadila Aymerichová.

    3:1
     
    6
    Esterová Ramosová zlikvidovala další tvrdou střelu z těsné blízkosti. Španělská brankářka dnes září od úvodních minut čtvrtfinálového souboje.
     
    7
    Španělky v první čtvrtině potvrzují roli favorita. Příliš mnoho prostoru pro zakončení dostala Godoyová, která napálila míč do dolního rohu k zadní tyči.

    4:1
     
    7
    Po delší době se prosadila také Čína. Odražený míč si před Ramosovou našla Čang Tan-i a levačkou jej posunula do branky.

    4:2
     
    8
    Parádní výkon Španělska pokračuje. Proti soupeřce si udělala prostor Esparová Llaquetová a odrazem o břevno vsítila pátou španělskou branku.

    5:2
     
    Konec první čtvrtiny.
     
    Začátek druhé čtvrtiny.
     
    9
    Na úvod druhé části dnešního souboje získaly míč Španělky, které se mohou vydat vpřed s další ofenzivní snahou.
     
    9
    Ortizová zkoušela zakončit z dobré pozice z otočky, ale I-neng Šen předvedla vynikající zákrok.
     
    10
    Také španělská brankářka si připsala důležitý zákrok. Gólmanka Španělska přečetla střelu na zadní tyč a míč vyrazila.
     
    11
    Čína se dočkala branky a snižuje na rozdíl dvou gólů! Niou Kuan-nan napálila míč k levé tyči.

    5:3
     
    11
    Jenže Španělky zatím hrají v naprosté pohodě. Na středu si našla prostor pro zakončení Arizaová a napálila míč přímo do horního rohu. Míč se v brance dokonce zasekl.

    6:3
     
    12
    Jenže i Číňanky se v útoku začínají rozehrávat k dobrému výkonu. Naznačením si udělala prostor Wang Chuan a napálila míč mimo dosah Ramosové.

    6:4
     
    12
    Parádní kombinace Španělska! Ortizová dostala po rychlé akci přihrávku přímo před branku a s velkým přehledem prostřelila bezmocnou brankářku.

    7:4
     
    12
    Druhá část zatím přináší ofenzivní hody! Z pravé strany zakončila odrazem o hladinu vody Wang Chuan. Její pokus si našel cestu k tyči.

    7:5
     
    13
    Jenže v obraně to dnes Číně moc nejde! Ortizová znovu dostala moře prostoru a bez váhání uklidila míč do protipohybu brankářky!

    8:5
     
    14
    Esterová Ramosová po delší době vytáhla nějaký skvělý zákrok! Španělská brankářka švihla rukou k pravé tyči a vyrazila prudkou ránu.
     
    14
    Španělsko navyšuje svůj náskok na čtyři branky! Dělovkou z pravé strany uklidila míč ke vzdálenější tyči Arizaová.

    9:5
     
    15
    Ani další útok Číny nepřinesl zakončení. Hráčky v modrých čepičkách jsou nyní poněkud zaskočené a prakticky se nedostávají do šancí.
     
    16
    Wang Chang střílela z pravé strany, ale její pokus skončil na horní tyči španělské branky. Další útok mají k dispozici favorizované Španělky.
     
    16
    I-neng Šen ale vytáhla dobrý zákrok a stále drží Čínu v boji o dramatizaci tohoto čtvrtfinále. Rozhodčí však následně přisoudili míč Španělsku.
     
    Konec druhé čtvrtiny.
     
    Začátek třetí čtvrtiny.
     
    17
    Také na úvod třetí části vybojovaly míč Španělky, které ihned spěchají vpřed s dalším útokem. Čína to ve druhé půli bude mít hodně těžké.
     
    17
    Španělsko rozjelo třetí část dnešního souboje ve velkém stylu! Do protipohybu čínské brankářky se prosadila Arizaová.

    10:5
     
    18
    Právě Arizaová si troufla na další zakončení, ale její technický pokus tentokrát pouze orazítkoval horní tyč.
     
    19
    Španělky kráčí za postupem do semifinále olympijského turnaje! Na rozdíl šesti branek zvýšila střelou pod břevno Arizaová.

    11:5
     
    19
    Čína se v útoku trápí. Další střela přišla v poslední sekundě stanoveného limitu. Španělská brankářka ale byla pozorná.
     
    20
    I-neng Šen si dala pozor na ránu Tarragové a vytáhla snad svůj první zákrok ve třetí části tohoto čtvrtfinále.
     
    21
    Esterová Ramosová si dala pozor na další zakončení z těsné blízkosti a vytáhla efektní zákrok. Míč ji při této situaci trefil do hlavy.
     
    22
    Číňanky se při přechodu do útoku dopustily útočného faulu. Rozhodčí vše viděli a opět darovali míč Španělkám.
     
    23
    Čína se po dlouhé době prosazuje! Číňanky dostaly k dispozici penaltu, kterou proměnila Teng Ce-wen střelou k pravé tyči.

    11:6
     
    24
    Esterová Ramosová už byla znovu překonána, ale tentokrát španělské brankářce pomohla také branková konstrukce.
     
    24
    V útoku se poté Španělky dopustily nedovoleného zákroku. Poslední útok třetí čtvrtiny tak provedou Číňanky.
     
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    Začátek čtvrté čtvrtiny.
     
    25
    I na začátku čtvrté části byly u míče rychleji Španělky, které mají k dispozici úvodní útok závěrečné části tohoto čtvrtfinálového duelu.
     
    25
    Jenže první akce Španělsku vůbec nevyšla. Ortizová se natahovala po přihrávce před branku, ale míč skončil až u čínské brankářky.
     
    25
    Čína v úvodu čtvrté části snižuje na rozdíl čtyř branek! Niou Kuan-nan se štěstím procedila míč za čáru, což muselo potvrdit i video!

    11:7
     
    26
    Čínská brankářka vytáhla důležitý zákrok a získala míč pro svůj celek. Čína chce zdramatizovat závěr tohoto čtvrtfinále.
     
    27
    Esterová Ramosová si dala pozor na slabou střelu do dolního rohu a připsala si snadný zákrok. Španělsko stále vede o čtyři branky.
     
    28
    Španělská brankářka je dnes důležitou oporou svého týmu. Esterová Ramosová si připsala další zákrok proti střele z levé strany.
     
    29
    Španělky sice předvedly parádní protiútok, ale branku z něj nevytěžily! Do zakončení se dostala Esparová Llaquetová, ale trefila ruku čínské brankářky.
     
    30
    Esterová Ramosová se svou soupeřkou nenechala zaskočit, přesunula se k pravé tyči a vystřihla další zákrok. Španělsko už je opravdu kousek od postupu do semifinále.
     
    30
    Čínský trenér si ještě vyžádal oddechový čas.
     
    31
    Mej Siao-chan střílela z levé strany, jenže Esterová Ramosová znovu dokonale využil své dlouhé ruce a konečky prstů vyrazila střelu nad břevno.
     
    32
    Další zakončení Číňanek skončilo jen na levé tyči španělské branky. Favoritky dnešního souboje už pomaličku začínají slavit postup do semifinále.
     
    32
    Čína měla k dispozici ještě jeden útok, ale Mej Siao-chan se dopustila útočného faulu.
     
    Konec čtvrté čtvrtiny.
     
    Je konec! Favorizované Španělsko zvládlo čtvrtfinálový souboj s Čínou a po vítězství 11:7 postupuje do semifinále olympijského turnaje. Španělky rozhodly o svém triumfu už během první části, ve které si vytvořily náskok o tři branky. Ten si postupně držely. Až ve čtvrté čtvrtině se Španělsko nedokázalo prosadit. Čína ale zahazovala šance a nedokázala duel zdramatizovat. Skvělý výkon navíc podala brankářka Esterová Ramosová.
     
    V semifinále se Španělsko utká s vítězem utkání Nizozemsko – Maďarsko. (09:29:13)

    Tomáš Kubečka

    Sestavy
    Španělsko: Esterová Ramosová - Bachová, A. Esparová Llaquetová, Ortizová, Ruizová, Gonzálezová Lópezová, C. Esparová Llaquetová, Peňaová, Forcaová Arizaová, Tarragová Aymerichová, Garcíaová Godoyová, Leitonová Arronesová

    Čína: I-neng Šen - Mej Siao-chan, Niou Kuan-nan, Wang Chuan, Teng Ce-wen, Čchen Siao, Čang Ťing, Wang Sin-jen, Siung Tun-chan, Čaj Jing, Lu I-wen, Čang Tan-i
    bahis siteleri