57 - 60 kg: Semifinále (ženy) (kon.) | 48 - 52 kg: Semifinále (muži) (kon.)
69 - 75 kg: Semifinále (muži) (kon.) | 52 - 57 kg: Finále (muži) Vítěz: A. Batyrgazijev (ROC) (kon.)
konec
52 - 57 kg: Finále (muži)

Vítěz: A. Batyrgazijev (ROC)

Čtvrtek 05.08.2021, 08:45Olympijské hry - Box
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:35.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné čtvrteční ráno. Vítám vás při finále boxerského zápasu váhoví kategorie 52-57 kg, v němž změří síly Američan Duke Ragan a Rus Albert Batyrgazijev.
     
    Mírným favoritem zápasu bude Albert Batyrgazijev, který ale neměl vůbec lehkou cestu turnajem. Na úvod sice ještě porazil Dominikánce de la Cruze hladce 5:0, ale následně měl velké problémy nejen porazit Mongola Erdenebata, ale i Kubánce Alvareze. V obou případech rozhodovali rozhodčí a zápasy dopadly stejným výsledkem, vítězstvím na kola v poměru 3:2 pro Rusa.

    Ani Duke Ragan to neměl jednoduché. Musel už do předkola, v němž porazil těsně 3:2 na kola Francouze Kistohurryho. Ve druhém kole si hladce 5:0 poradil s Kazachem Temiržanovem, aby svedl další těsnou, ale úspěšnou bitvu s Irem Walkerem. Mezi čtyřmi nejlepšímu si vyšlápl na Ghaňana Takyie, jemuž povolil vyhrát jediné kolo.
     
    Zápas začal.
     
    Aktivněji vstoupil o finálového zápasu ruský boxer, který čas uskakuje a pak se snaží zaútočit. Ragan zatím bez problémů kryje a sám je tím, kdo spíš v obraně rozdává rány.
     
    Levá pravá pro od Alberta Batyrgazijeva. Američan Duke Ragan se ovšem rychle vzpamatoval a také trefil svého soka do hlavy tvrdou pravou.
     
    Poslední minuta do konce kola a Albert Batyrgazijev předvedl velmi dobrý výpad, jemuž se Ragan nedokázal ubránit a zůstává pod tlakem.
     
    První kolo míří zaslouženě za ruským boxerem. Albert Batyrgazijev byl aktivnější, snažil se vymýšlet. Jeho americký soupeř jen bránil a rozdával údery z defenzivy, přesto si na svou stranu získal jednoho rozhodčího. To mu ovšem nestačí, zbylí čtyři byli opačného názoru.
     
    Jen co odstartovalo druhé kolo, Albert Batyrgazijev přiběhl k soupeři rozdávat další rány. Rus boxuje s obrovským zápalem, zatímco Ragan vypadá, jako by se šetřil. Těžko ovšem říct, na co.
     
    Dobrá pravá od Ragana! Američan konečně ukazuje, co v něm je. Konkurent, lehce zaskočený aktivitou Američana, lehce poodstoupil, aby nabral nové síly.
     
    Z druhého kola zbývá poslední minuta zde situace ani zdaleka není tak jednoznačná a řekl bych, že má dokonce mírně navrch Američan! Batyrgazijev ztratil rytmus a v defenzivě se mu tolik nedaří.
     
    Jenže poslední půl minuta druhého kola byla jednoznačně v režii Alberta Batyrgazijeva, jenž rozhodl o dalším přiblížení se vytoužené zlaté medaili. Ragana zatlačil do rohu a tam mu uštědřil několik tvrdých úderů. Pro Američana hlasoval pouze rozhodčí z Austrálie.
     
    Je tu poslední kolo a Albert Batyrgazijev si určitě je vědom, že zlatu má blíže on. Rusovi víceméně stačí udržet se na nohou a odvracet útoky protivníka.
     
    Ale ruský boxer odmítá bránit vítězství a jde si pro vítězství i ve třetím kole. V postoji pracuje parádně, Ragan jeho tempo vůbec nestíhá.
     
    Poslední minuta dělí Alberta Batyrgazijeva od zlaté olympijské medaile. Ragan trefil dobrou pravou zadní, ale nedokázal dát soupeři sérii úderů, zůstalo u jedné.
     
    Zlatou olympijskou medaili získává Albert Batyrgazijev! Třetí kolo sice podle čtyř rozhodčích patřilo Američanovi Raganovi, ale první dvě kola patřila ruskému boxerovi.
     
    Olympijským vítězem ve váze 52 – 57 kilogramů se stal třiadvacetiletý Albert Batyrgazijev. Ruský reprezentant do finále proti Dukeovi Raganovi vlétl ve velkém stylu, čímž jej pořádně překvapil. První dvě kola si podmanil a po bodování rozhodčích bylo jasné, že mu ve třetím kole stačí, aby se udržel na nohou. To se podařilo, a přestože ve třetím kole získal Ragan na svou stranu hned čtyři rozhodčí z pěti, tak celkovým součtem 3:2 vyhrál Batyrgazijev.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (09:03:23)

    Milan Huppert

    bahis siteleri