Tobol Kostanaj – Žilina 0:1 (kon.) | Lokomotiv Plovdiv – Kodaň 1:1 (kon.) | Soči – Partizan Bělehrad 1:1 (kon.)
KuPS – Astana 1:1 (kon.) | Elfsborg – Velež Mostar 1:1 (kon.) | Arnhem – Dundalk 2:2 (kon.)
Laçi – Anderlecht 0:3 (kon.) | Rosenborg – Domžale 6:1 (kon.) | AEL Limassol – Karabach 1:1 (kon.)
Vojvodina – Linz 0:1 (kon.) | CSKA Sofia – Osijek 4:2 (kon.) | Dinamo Bt. – Sivasspor 1:2 (kon.)
Riga FC – Hibernians 0:1 (kon.) | Maccabi Haifa – HB Tórshavn 7:2 (kon.) | Trabzonspor – Molde 3:3 (kon.)
FC Ferreira – Larne FC 4:0 (kon.) | Kolos Kovalivka – Karaganda 0:0 (kon.) | Śląsk – Beer Ševa 2:1 (kon.)
Priština – Bodö/Glimt 2:1 (kon.) | Trnava – Maccabi Tel Aviv 0:0 (kon.) | Gent – RFS Riga 2:2 (kon.)
Luzern – Feyenoord 0:3 (kon.) | New Saints – Plzeň cz 4:2 (kon.) | Hibernian – Rijeka 1:1 (kon.)
Čukarički – Hammarby IF 3:1 (kon.) | Raków – Kazaň 0:0 (kon.) | Breidablik – Aberdeen 2:3 (kon.)
Újpest FC – Basilej 1:2 (kon.) | Shamrock – KF Teuta 1:0 (kon.) | Santa Clara – Olimpija Lublaň 2:0 (kon.)
konec
IF Elfsborg
1:1 (1:1)
FK Velež Mostar
Čtvrtek 05.08.2021, 18:45 • Borås Arena, Boras (SWE) • Evropská konferenční liga (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Velež Mostar překvapivě vyřadil řecké AEK a ve čtvrtek večer ho čeká 3. předkolo UEFA Europa Conference League. Fotbalisté hostujícího celku se představí na hřišti Elfsborgu, který bez problému vyřadil Milsami, do jehož sítě v součtu obou zápasů nastřílel devět gólů a přitom žádný neinkasoval. Bude znovu drtit soupeře?
     
    Úvodní sestavy:

    IF Elfsborg: Rönning – Larsson (C), Väisänen, Jarjué, Strand – Gojani, Rømer, Holst – Alm, Frick, Okkels.
    Náhradníci: Dyngeland, Valdimarsson – McVey, Holmén, Bernhardsson, Ondrejka, Qasem, Cooper Love, Ndione, Söderberg, Zandén, Broman.

    FK Velež Mostar: Bogdanović – Ferreyra, Isić, Zeljkovic, Radović – Hasanović, Pršeš – Ćosić, Anđušić, Ovčina (C) – Zajmović.
    Náhradníci: Kačavenda – Zubanović, Zvonić, Cvijanović, Georgijevič, De Souza, Osmić, Alagić, Vehabović, Dejanović, Radovac.

    Rozhodčí: Pawel Gil (POL). Asistenti: Konrad Sapela (POL), Marcin Borkowski (POL). Čtvrtý rozhodčí: Piotr Lasyk (POL).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Omar Pršeš mohl skórovat po necelých pěti minutách, když si v blízkosti šestnáctky naběhl na krásný kolmý pas, hrudí se mu ale míč nepodařilo zpracovat. Škoda.
     
    6
    Úvod utkání se nese v hodně bojovném duchu a k vidění je mnoho osobních soubojů. Elfsborg se snažil zrychlit hru, jenže kolmá přihrávka nikoho nenašla.
     
    7
    Johan Larsson mohl vhazovat na pravé straně obranné poloviny švédského týmu poté, co nepřesnost v rozehrávce zradila také fotbalisty hostujícího Veleže.
     
    9
    Tarik Isić zahrál v blízkosti šestnáctky rukou a Eflsborg má k dispozici volný přímý kop z nebezpečné pozice.
     
    11
    Johan Larsson rozehrál volný přímý kop a jeho pěkná střela těsně minula pravý horní roh brány!
     
    13
    Jeppe Okkels se ocitl na levé straně šestnáctky ve velké brankové příležitosti, jenže mu nevyšlo zpracování a Slaviša Bogdanović rychle vyběhl proti němu. Bez gólu.
     
    14
    Mehmed Ćosić zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže jeho prudká střela byla zablokována. Hosté pokračovali v útočné akci po autovém vhazování na levé straně.
     
    16
    André Rømer si rychle zpracoval míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, která byla jedním z hostujících hráčů přizvednuta nad břevno. Rohový kop.
     
    17
    Elfsborg poslal do šestnáctky velice pěknou kolmou přihrávku a vypadalo to na velkou šanci švédského týmu, jenže Slaviša Bogdanović opět rychle vyběhl z brány. Brankář Veleže předvedl skvělé čtení hry – 0:0.
     
    19
    Roberg Gojani skopnul jednoho z protihráčů v blízkosti středového kruhu a za taktický faul viděl žlutou kartu.
     
    20
    Velež rozehrál standardní situaci a po odvrácení míče v podání domácích mohl pokračovat v útoku. Vypadalo to nebezpečně, na hranici šestnáctky ale přišel další zmar.
     
    22
    Johan Larsson rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslal pěkný centr, Slaviša Bogdanović se ale vydal z brány a míč vyboxoval.
     
    25
    Fotbalisté obou celků se těžko dostávají do zakončení a zatím sledujeme tuhý souboj mezi obrannými řadami obou týmů. Když už pak střela přijde, je zablokována.
     
    26
    Tarik Isić si počínal v pokutovém území hodně ledabyle, když podskočil vysoký míč a do zakončení se málem dostal Frederik Holst. Vše znovu vyřešil brankář hostí.
     
    28
    Hráči švédského týmu vyrazili na ose hřiště do rychlého protiútoku a vypadalo to na krásnou kombinační akci až do šestnáctky, jenže poté přišel nepřesný kolmý pas.
     
    30
    Johan Larsson si naběhl na pravé straně vápna na parádní kolmou přihrávku a střelou z ostrého úhlu donutil Slavišu Bogdanoviće k zákroku!
     
    32
    Velež Mostar právě vstřelil branku!
    SLAVIŠA RADOVIĆ nyní využil zmatků v domácí obraně Elfsborgu a po rohovém kopu se nejlépe zorientoval, když střelou z otočky a blízkosti poslal míč mezi nohama brankáře do sítě – 0:1!
    32. Slaviša RADOVIĆ - 0:1
     
    34
    Elfsborg právě vstřelil branku!
    PER FRICK si naběhl v pokutovém území na nádherný kolmý pas a poté přes pravou nohu vybíhajícího brankáře ze vzduchu poslal míč ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Johan Larsson.
    34. Per FRICK - 1:1
     
    34
    Maudo Jarjué viděl žlutou kartu ve stejné minutě, ve které padl vyrovnávací gól. Zřejmě za nějaké řeči.
     
    38
    Elfsborg vyrovnávací gól pochopitelně nakopl a nyní mají jeho hráči obrovský tlak. Centr z rohového kopu na levé a vzápětí pravé straně se ale neujal. Skóre je 1:1.
     
    40
    Per Frick si hledal znovu místo v pokutovém území, aby se sám pokusil zápas otočit, jenže míč před ním sebral ze vzduchu pozorný brankář hostí Slaviša Bogdanović.
     
    41
    Fotbalisté Veleže se nyní těžko dostávají k šestnáctce švédského týmu, a tak na pravé straně zkusili vypálit z obrovské vzdálenosti. Podle toho to pak také dopadlo.
     
    44
    Elfsborg se dostal na levé straně šestnáctky k přízemní diagonální střele, která byla tečována a těsně minula vzdálenější pravou tyč brány hostí!
     
    45
    Rohový kop Johana Larssona nic kloudného nepřinesl a uprostřed šestnáctky mohl na opačné straně zahrozit Nemanja Anđušić, jenže byl čistě odzbrojen. Rohový kop.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+2
    Nemanja Anđušić se teď dostal na levé straně šestnáctky k přetaženému centru z rohového kopu a z úhlu vypálil těsně nad bránu Elfsborgu!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Elfsborg prožil krátce po půlhodině hry šok, když se v dresu hostujícího Veleže prosadil Slaviša Radović. Švédský tým se ovšem z úderu rychle otřepal zásluhou bleskového vyrovnávacího gólu z kopačky Pera Fricka. Skóre po prvním poločase střetnutí. Eflsborg 1 Velež 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Velež vstoupil do druhého poločasu velice aktivně a na ose hřiště vyrážel do nebezpečného protiútoku, domácí hráči ale rychle zareagovali a míč vybojovali zpět – 1:1.
     
    48
    Dženan Zajmović chtěl vstřelit vyrovnávací gól, jenže střela ze střední vzdálenosti se mu vůbec nepovedla. Hostující útočník to uspěchal a pálil vysoko nad bránu.
     
    50
    Dino Hasanović ve sprinterském souboji vůbec nestíhal, a tak protihráče stáhl před šestnáctkou k zemi. Karta.
     
    51
    Simon Strand napálil prudkou střelou z volného přímého kopu pouze zeď a následná střela Johana Larssona zamířila zpoza šestnáctky vedle levého horního rohu.
     
    52
    Johan Larsson vzápětí rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější levou tyč poslal vysoký diagonální centr, po kterém se kopalo od brány.
     
    55
    Velež je po přestávce převážně pod tlakem a hra se odehrává na jeho polovině hřiště. Hosté nyní mohli vyvést míč podél levé čáry, jenže Elfsborg fauloval.
     
    56
    Omar Pršeš se dostal na ose hřiště k odraženému míči po zablokované střele spoluhráče a poté bez přípravy napřáhl k prudké ráně, která zpoza vápna zamířila nad.
     
    59
    Omar Pršeš se snažil prosadit na útočné polovině svého týmu, jenže neuspěl a navíc viděl žlutou kartu. Stav 1:1.
     
    60
    Jeppe Okkels se snažil vypálit zpoza šestnáctky, jenže ve své snaze neuspěl a poté se mu nepovedl centr z levé strany, který zamířil vedle pravé tyče brány hostí.
     
    64
    Střídání v týmu FK Velež Mostar: ze hřiště odchází Omar Pršeš, přichází Samir Radovac.
     
    64
    Střídání v týmu FK Velež Mostar: ze hřiště odchází Slaviša Radović, přichází Brandao De Souza.
     
    66
    Střídání v týmu IF Elfsborg: ze hřiště odchází Rasmus Alm, přichází Alexander Bernhardsson.
     
    67
    Simon Strand využil volného prostoru na levé straně hřiště a do šestnáctky poslal přízemní centr, který byl jedním z hostujících obránců na přední tyči odvrácen.
     
    69
    Simon Strand musel rychle spěchat směrem vzad po nepřesné přihrávce a dvojice hostujících hráčů se málem řítila sama na bránu. Míč skončil u brankáře.
     
    70
    Do konce zápasu zbývá dvacet minut a hráči švédského týmu sice často drží míč na svých kopačkách, jenže jejich kombinační akce jsou příliš pomalé a nepřesné.
     
    73
    Mehmed Ćosić dokázal na levé straně šestnáctky oběhnout brankáře domácího týmu, jenže jeho přihrávka z nulového úhlu už nikoho nenašla!
     
    74
    Střídání v týmu FK Velež Mostar: ze hřiště odchází Mehmed Ćosić, přichází Obren Cvijanović.
     
    74
    Střídání v týmu FK Velež Mostar: ze hřiště odchází Nemanja Anđušić, přichází Edo Vehabović.
     
    75
    Střídání v týmu IF Elfsborg: ze hřiště odchází Robert Gojani, přichází Marokhy Ndione.
     
    75
    Střídání v týmu IF Elfsborg: ze hřiště odchází Jeppe Okkels, přichází Jacob Ondrejka.
     
    79
    Střídající Obren Cvijanović dobře zasekl míč na pravé straně šestnáctky a při pokusu o zakončení byl stažen k zemi! Zřejmě se měla kopat penalta.
     
    80
    Fotbalisté hostujícího Veleže se prezentují mnohem ofenzivnějším stylem hry a snaží se nyní o vstřelení vítězného gólu. Osobně bych jim ho za snahu přál.
     
    82
    Haris Ovčina se na pravém křídle mazlil s míčem příliš dlouho a jeho následný centr trefil nohu clonícího protihráče. Škoda slibně rozehraného protiútoku.
     
    83
    Střídání v týmu IF Elfsborg: ze hřiště odchází Frederik Holst, přichází Samuel Holmén.
     
    84
    Johan Larsson hraje výborně a nyní se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky, jenže nedokázal hrudí míč ideálně zpracovat a obrana Veleže se znovu ubránila.
     
    85
    André Rømer spěchal rychle dozadu a v blízkosti půlící čáry nepříjemně přišlápl nohu jednomu z protihráčů.
     
    88
    Blíží se konec zápasu a vypadá to, že úvodní zápas mezi oběma týmy skončí nerozhodným výsledkem 1:1. Při zrušení výhody gólu hostí jsou tedy šance vyrovnané.
     
    88
    Střídání v týmu FK Velež Mostar: ze hřiště odchází Dženan Zajmović, přichází Dejan Georgijevič.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    Střídající Edo Vehabović sáhl v úvodu nastavení ve středu hřiště k taktickému faulu a viděl žlutou kartu.
     
    90+3
    Marokhy Ndione se mohl řítit z pozice střídajícího hráče do velice slibné šance a případně rozhodnout, jenže jeho postup na bránu zastavil zdvižený praporek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Per Frick v prvním poločase rychle odpověděl na úvodní gól z kopačky Slaviše Radoviće a zbytek zápasu už žádný gól nepřinesl, přestože Velež byl po přestávce překvapivě herně lepším týmem. Šance na postup jsou vyrovnané. Konec. Elfsborg 1 Velež 1. (20:37:46)

    Tomáš Reiner

    Branky: 34. Frick (Larsson) – 32. Radović

    Karty:   19. Gojani (ELF), 34. Jarjué (ELF), 85. Rømer (ELF) – 9. Isić (VMO), 50. Hasanović (VMO), 59. Pršeš (VMO), 90+1. Vehabović (VMO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:9. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:19.
    IF Elfsborg: Rönning – Larsson (C), Väisänen, Jarjué, Strand – Gojani (75. Ndione), Rømer, Holst (83. Holmén) – Alm (66. Bernhardsson), Frick, Okkels (75. Ondrejka).
    Náhradníci: Dyngeland, Valdimarsson – McVey, Holmén, Bernhardsson, Ondrejka, Qasem, Cooper Love, Ndione, Söderberg, Zandén, Broman.

    FK Velež Mostar: Bogdanović – Ferreyra, Isić, Zeljkovic, Radović (64. De Souza) – Hasanović, Pršeš (64. Radovac) – Ćosić (74. Cvijanović), Anđušić (74. Vehabović), Ovčina (C) – Zajmović (88. Georgijevič).
    Náhradníci: Kačavenda – Zubanović, Zvonić, Cvijanović, Georgijevič, De Souza, Osmić, Alagić, Vehabović, Dejanović, Radovac.

    Rozhodčí: Pawel Gil (POL). Asistenti: Konrad Sapela (POL), Marcin Borkowski (POL). Čtvrtý rozhodčí: Piotr Lasyk (POL)
    Čtvrtek 12.08.2021
    Velež Mostar - Elfsborg 1:4

    Branky: 81. Georgijević (Zvonić) – 3. Frick, 16. Okkels, 48. Okkels, 52. Frick

    Karty:   37. Čosić (VMO), 51. Isić (VMO) – 34. Strand (ELF), 90+3. Bernhardsson (ELF)   90. Georgijević (VMO)

    Neproměněná penalta: 52. Römer (ELF), brankář Bogdanović zneškodnil

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:21.
    bahis siteleri