Černá Hora – Chorvatsko 10:12 (kon.) | Řecko – Maďarsko 9:6 (kon.)
Itálie – USA 6:7 (kon.) | Srbsko – Španělsko 10:9 (kon.)
konec
Itálie – USA

6:7

(2:2, 1:3, 2:0, 1:2)

Pátek 06.08.2021, 11:20 • Tatsumi Water Polo Centre, Tokio • Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • O 5. - 8. místo
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    31
    Velmi důležitá trefa pro Američany, kteří se pár desítek sekund před koncem znovu ujímají vedení. Na 7:6 vstřelil branku JOHNNY HOOPER.

    6:7.
     
    27
    Itálie to teď opravdu krásně vykombinovala a znovu tedy srovnává krok! Úspěšným zakončovatelem se stal NICHOLAS PRESCIUTTI. Máme tak zaděláno na velmi dramatický závěr.

    6:6.
     
    25
    USA si po krásné střele z dálky vrací náskok! Růžek dokázal trefit dnes velmi dobře hrající ALEX BOWEN, pro kterého to je třetí zásah v tomto duelu.

    5:6.
     
    24
    A je vyrovnáno! Itálie dokázala smazat tříbrankové manko a nyní začínáme od nuly. VINCENZO RENZUTO střílí svou druhou branku v dnešním zápase.

    5:5.
     
    18
    Na rozdíl jediné branky snižuje na začátku 18. minuty PIETRO FIGLIOLI, jenž odrazil míč od vody a navíc přesně zamířil ke vzdálenější tyči svatyně.

    4:5.
     
    14
    Ve druhé čtvrtině dokázala Itálie poprvé vyzrát na skvělého brankáře Hollanda. Přesně umístěnou střelu k tyči zapsal PIETRO FIGLIOLI.

    3:5.
     
    13
    Zhruba tři minuty před poločasem přidává pátou branku USA ALEX BOWEN. Nařízený byl penaltový hod, který americký hráč dokázal proměnit.

    2:5.
     
    13
    Nyní se už ale opět skóre mění. Po ráně do břevna si úspěšnou dorážku těsně před brankou připsal DYLAN WOODHEAD.

    2:4.
     
    10
    Američané jdou poprvé v tomto zápase do vedení. Svou první trefu v duelu si připsal JOHNNY HOOPER. Devátá střela USA tak končí třetím gólem.

    2:3.
     
    8
    Ale vypadá to, že po první čtvrtině bude nakonec platit nerozhodné skóre. ALEX BOWEN vyplaval tři metry před bránou Itálie a parádně zametl balón do růžku.

    2:2.
     
    7
    Vedení si ovšem Itálie celkem brzy vrací nazpět. Na levé straně bazénu se ocitl nikým nehlídaný VINCENZO RENZUTO, jehož rána byla nad síly brankáře Hollanda.

    2:1.
     
    6
    Američané vyrovnávají! Parádně z otočky se prosadil ALEX OBERT, který nedal brankáři Del Lungoovi žádnou šanci.

    1:1.
     
    2
    Na konci druhé minuty se dostává Itálie do vedení! Dobrou práci před bránou odvedl MICHAEL ALEXANDRE BODEGAS, jenž také s přehledem skóroval.

    1:0.

    Daniel Fekets

    Buch (ESP), Dervieux (FRA)
    Sestavy

    Itálie: Del Lungo - Presciutti, Figari, Di Fulvio, Luongo, Figlioli (C), Velotto, Renzuto, Echenique, Dolce, Bodegas, Aicardi

    USA: Holland - Hooper, Vavič, Obert, Daube, Cupido, Hallock, Woodhead, Bowen, Stevenson, Smith (C), Irving

    Branky: 2. Bodegas, 7. a 24. Renzuto, 14. a 18. Figlioli, 27. Presciutti - 6. Obert, 8., 13. a 25. Bowen, 10. a 31. Hooper, 13. Woodhead
    bahis siteleri