Francie – Švédsko 29:27 (kon.) | Norsko – ROC 26:27 (kon.)
konec
Norsko
26:27 (11:14)
ROC
Pátek 06.08.2021, 14:00 • Yoyogi National Stadium, Tokio • Olympijské hry - ženy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    60
    A tak se i děje, Rusko v pasivní hře dohrálo bezpečně utkání do konce a Norsko bude čekat na zlato minimálně ještě tři roky! (26:27)
     
    60
    Vjachirevová dosáhla branky, bylo to ale asi s osmi kroky. Předtím ale došlo k faulu, který bude zpětně odpískán. Sedm sekund do konce a Rusko tohle asi už zvládne! (26:27)
     
    60
    Trable Norska v samotném závěru, nutno ale podotknout, že to bylo procedurálně ze strany rozhodčích všeljaké. Rusko bylo v pasivní hře, Kristiansenová trefila vyskakující Managarovovou do obličeje a hra dlouho pokračovala.

    Až v momentě, kdy si ruský trenér vzal oddechový čas, tak rozhodčí vyloučili jednu z klíčových hráček Norska!
    (26:27)
    59
    Solbergová-Isaksenová zatahovala útok z levého křídla po laciné ztrátě Ruska a je to už jenom o branku! Tohle je neskutečný zápas. (26:27)
    58
    Reistadová si vybírá góly v závěru, kdy jsou nejvíce potřeba! Jednoduchý kříž na střední spojku, otevřená obrana a zakončení do protipohybu brankářky. (25:27)
     
    58
    Bobrovnikovová závěr utkání Rusku komplikuje! Proti Mörkové vystoupila zbytečně pozdě a šla ještě do souboje, kde to ale bylo s jednoznačným faulem zezadu. Proto dvě minuty. (24:27)
    58
    Tenhle útok vypadal jakkoliv, Vjachirevová jej ale v poslední možný moment při pasivní hře vyřešila střelou z těžké pozice a Rusko odskakuje na tři branky! (24:27)
    56
    Reistadová se poprvé v zápase prosazuje, střela ze spojky na osmi metrech jí sedla náramně. (24:26)
    56
    Vjachirevová to vzala v důležitý moment na sebe. Rusákem se zbavila Kristansenové a byla rázem na šestce, odkud ani nezaváhala. (23:26)
    55
    Makejevová již byla velmi blízko gólu, obstřelila nohu Lundeové, proti však byla tyč norské branky. A tak se šlo na druhou stranu, Skograndová z křídla o tyč branku již dala a bude to drama až do konce! (23:25)
     
    54
    Managarovová mohla přiblížit Rusko postupu, ale přehozem z pravého křídla trefila jenom břevno! Na druhé straně se pak otevřelo zakončení z křídla pro Solbergovou-Isaksenovou, Sedojkinová ale předvedla další fantastický zákrok! (22:25)
    53
    Mörková tentokrát netradičně na pravém křídle šla do náskoku a vypadalo to, že brankářka míč mít bude, nohou jej ale nezastavila a postupnými odrazy od palubovky doskákal míč za brankovou čáru! (22:25)
    52
    Solbergová-Isaksenová si dobře našla prostor k zakončení z levého křídla a míč natlačila nad rameno Sedojkinové. (21:25)
    51
    Kuzněcovová si zaběhla z ničeho do pivota, čímž výrazně ulehčila Vjachirevové situaci. Z otočky to bylo úspěšné zakončení a Rusko je zpátky +5! (20:25)
     
    50
    Norsko tlačí na pilu a snaží se rychle zakončovat útoky. Reistadová nehraje dnes moc optimální zápas, má bilanci 0/4 poté, co zakončovala z levé spojky, ale jenom do tyče ruské branky! (20:24)
    49
    Ačkoliv zakončení Kuzněcovové muselo posvětit video, branka platí. Míč se od bližší tyče odrazil s parádní rotací za brankovou čáru a následně odskočil zpět ven. (20:24)
     
    49
    Vjachirevová střílela v pasivní hře jenom do ruk Lundeové a Daleová se Skograndovou šla do brejku, který ale skončil jenom na noze Sedojkinové! (20:23)
    48
    Solbergová-Isaksenová z levého křídla v prvním svém střídání vůbec snižuje na tři branky a závěr zápasu bude ještě velká bitva! (20:23)
    47
    Rusky se v útoku uklidňují skrze Vedechinovou, která rusákem prošla až na šestku a Lundeová nemohla prakticky nijak reagovat. (19:23)
     
    47
    Po zákroku Lundeové mohlo jít Norsko zpátky na dvě branky a Skograndová to mohla zařídit úspěšným zakončením z pravého křídla, Sedojkinová ale drží Rusko v tříbrankovém vedení! (19:22)
    46
    Za bránění v brankovišti navíc dostalo Norsko další sedmičku a hádejte kdo proměnil. Ano, Nora Mörková, která proměňuje šestý sedmimetrový hod v tomto zápase! (19:22)
    45
    Mörková se ukazuje jako správná lídryně v momentech, kdy to Norsku nelepí. Po zisku míče jej poslala na 35 metrů do prázdné kasy a snižuje na čtyřbrankový rozdíl! (18:22)
    44
    Mörkové se ze sedmičky povedlo snížil a po velmi dlouhé době Norsko dává branku! (17:22)
     
    44
    Vyloučení v týmu ROC (Vladlena Bobrovnikovová). (16:22)
     
    44
    Oftedalová při rychlém přechodu fantasticky odmítla kličkou Dmitrijevovou a zakončovala ze šestky, Sedojkinová byla proti! Útok Norska ale pokračoval a Oftedalová šla znovu do zakončení, to sice skončilo na tyči, bylo ale s faulem a je z toho sedmička! (16:22)
     
    43
    Kuzněcovová získala při obraně od Kristiansenové míč a Norsku se nedaří vůbec nic! Ze hry nedaly Norky gól už skoro osm minut! (16:22)
    42
    Makejevová si udělala odblok na pivotu, dostala tak bez potíží míč do ruky a Lundeovou překonala opět okolo hlavy. Rusko vede o šest a míří za postupem. (16:22)
     
    42
    Reistadová zaváhala někde na 13 metrech. Už tak to měla na hraně kroků, přihrávka na Kristiansenovou doleva byla navíc příliš dlouhá a Rusko může jít do vedení o šest, což už je velká šance na úspěch! (16:21)
    41
    Bobrovnikovová až příliš snadno došla do zakončení na levé spojce, vymetla křížem přesně vingl a trenér Hergeirsson nemá jinou možnost, než vzít norský oddechový čas! (16:21)
     
    41
    Norsku se navíc v útoku nedaří prakticky nic! Oftedalová by za normálních okolností tuhle střelu ze šestky dala, ale Sedojkinová chytá skvěle a pokračuje v tomto výkonu! (16:20)
    40
    Na konci desetiminutovky opravdu jde ROC na čtyři branky! Makejevová zůstala naprosto sama na pivotu a Lundeová je opravdu na hraně toho, aby šla střídat! (16:20)
     
    40
    Norsku se přestává v útoku dařit a Rusko může jít klidně na čtyři branky! Kristiansenová nastřelila ze šesti metrů jenom tyčku ruské branky. (16:19)
    39
    Vjachirevová s přehledem přešla přes střed pole a dostala se až na šest metrů, odkud nedala žádnou šanci Lundeové reagovat. (16:19)
    38
    Přihrávka do pivota na Makejevovou šla obloučkem, obloučkem pak šlo i zakončení. Lundeové se na startu druhého poločasu moc nedaří a otázkou je, zda nepůjde brzo střídat. (16:18)
    36
    Mörková čtvrtou sedmičku v zápase proměňuje, zatímco gólmanka skoro dávno seděla, pro norskou tahounku nebyl problém pustit míč do vrchní části branky. (16:17)
    35
    Managarovová se štěstím přidává další branku! Bobrovnikovová z levé spojky přetahem orazítkovala tyč, míč se odrazil ale přímo do ruk Managarovové na pivotu, která uspěla. (15:17)
    35
    Mörková si našla prostor, z pravé spojky se dostala až na střed nikým nebráněná. Sice vysoko s míčem nevyskočila, ale přesné zakončení do vinglu dává Norsku 15. branku. (15:16)
    35
    Na sedmičku šla po předchozím neúspěchu Ilinové Vedechinová, opět z toho byla střela do horní části branky, která našla svůj cíl. (14:16)
     
    34
    Vjachirevová byla sevřena do kleští na pravé spojce a dostala ještě zásah do obličeje od Kristiansenové, rozhodčí nařizují další sedmimetrový hod! (14:15)
    34
    Mörková si na sedmičku hodně věřila, technickým zakončením pod břevno uspěla a Norsko se přibližuje opět na jednu branku rozdílu! (14:15)
    33
    Vjachirevová ale rychle dává Rusku zpět dvoubrankové vedení. (13:15)
    33
    V pasivní hře Kristiansenová brala situaci na sebe a zakončila z deseti metrů na střední spojce, její pokus loví Sedojkinová z branky. (13:14)
     
    32
    Frafjordová zatáhla zezadu Dmitrijevovou a je z toho sedmička, pro norskou pivotku pak druhé dvě minuty v zápase! Dmitrijevová navíc nedokázala v pádu kontrolovat střelu a Lundeovou napálila přímo do obličeje. (12:14)
    31
    Norsko s útočením problém vůbec nemělo. Kristiansenová natáhla dva obránce na sebe a pustila míč pro Mörkovou, která snižuje na dvě branky! (12:14)
     
    31
    Dmitrijevová udělala šikovnou kličkou prostor pro Bobrovnikovovou, která ale napálila jenom nohu Lundeové! (11:14)
    30
    Tohle je naprosto zbabraný závěr poločasu ze strany Norska! To mělo po brance Dmitrijevové možnost dohrát poločas do jeho konce na míči. Do kombinace šlo ale příliš brzo, Daleová v souboji na šestce sice zakončila, avšak jenom do Sedojkinové.

    Francouzské rozhodčí nechávaly hru plynout a na sebe to sekundu před koncem vzala Vjachirevová, která Lundeovou překonala, a pro Norsko je to pořádná darda!
    (11:14)
    30
    A kapitánka ruského výběru tohle plní! Ze šestky zakončila k tyči, kde byla Lundeová pozdě. (11:13)
     
    29
    Trenér Hergeirsson sice vzal následně oddechový čas, Mörková z pravé spojky napálila míč jenom do ochranné sítě za brankou a Rusko může jít na dvě branky! (11:12)
    29
    Rusko jde opětovně do vedení před koncem poločasu! Zakončení Kristiansenové snadno lapila Sedojkinové a poslala do brejku Managarovovou. Před ní ale byla Kristiansenová a očekávalo se, že dlouhou nahrávku bude mít. Chyba lávky, míč jí z ruk vypadl a Managarovová v krkolomné pozici skóruje! (11:12)
     
    28
    Nakonec to Rusky zatahovaly z pasivní hry, ale Lundeová proti střele Vedechinové reagovala včas a má další zákrok! (11:11)
    27
    Na konci přesilovky využila početní převahu Vjachirevová, využila toho, že se obrana vůči ní nemohla již dostoupit a úspěšně zakončila. (11:11)
     
    25
    Vyloučení v týmu ROC (Xenija Makejevová). (11:10)
    25
    Frafjordová nahradila vyloučenou Daleovou a Oftedalová zahrála situaci zcela stejně, Frafjordová tentokrát proměnila, navíc vybojovala dvě minuty přesilovky. (11:10)
    25
    Ilinová zaznamenala poprvé zakončení ze hry, navíc hned gólově. Rusko tak opět srovnává, oba týmy mají po deseti. (10:10)
    24
    V oslabení se ale Norsku daří poměrně snadno skórovat. Oftedalová schválně nedobíhala až k obraně, ale nechala si prostor pro zakončení z nějakých 10 metrů a úspěšně. (10:9)
    23
    Ani střídání brankářek Norsku před sedmičkou nepomohlo, Ilinová náznakem poslala Solbergovou na druhou stranu. (9:9)
     
    23
    Vyloučení v týmu Norsko (Kari Brattset Daleová). (9:9)
     
    23
    Proti Mörkové zakončující v pasivní hře včas vystoupila blokující hráčka a částečně utlumila razanci střely, Sedojkinová pak jenom sebrala míč! (9:8)
    22
    Kristiansenová si chvíli odpočinula a v prvním útoku po střídání opět skórovala. Z levé spojky pustila do branky nechytatelnou bombu z deseti metrů. (9:8)
    21
    Ilinové sice zatrnulo, Lundeová ale míč ztlumit na ruce nedokázala a prošel tak až do branky. (8:8)
     
    21
    Reistadová tak musela hasit brejk Ruska taktickým faulem, za který dostává dvě minuty a Rusko posléze sedmičku. (8:7)
     
    20
    Sedojkinová si připsala parádní zákrok! Daleová dostala parádní no-look-pass do pivota a z otočky zakončovala, ale jenom do vytrčené ruky ruské gólmanky! (8:7)
     
    20
    Pokus Reistadové z levé spojky vychytala Sedojkinová a trenér Alexejev bere ihned oddechový čas! (8:7)
    19
    Křídelní pozice má Norsko silné a hodně akcí se tam tak dohrává. Norsko cíleně zhustilo prostor na středu při útoku, aby vznikla možnost zakončení z křídla. A Skograndová to zatáhla brankou. (8:7)
    17
    Rusky to zkusily odehrát se dvěma pivoty a zaměstnaly bránící hráčky natolik, že Vedechinová mohla jít na devítce do zakončení bez toho, aniž by dělal někdo blok. (7:7)
    16
    Skograndová měla na pravém křídle hodně prostoru, ruská obrana se zbytečně při bránění dlouhého kříže vysunula a Kristiansenová ze středu přenesla hru na Skograndovou, která uspěla. (7:6)
    15
    Ilinová šla na sedmu ze střídačky a našla prostor mezi hlavou Lundeové a břevnem norské branky. (6:6)
     
    15
    Sedmička přichází i na straně Ruska! Daleová prostě odmítla pustit Makejevovou do zakončení a míč jí zezadu vyrvala z ruky. (6:5)
    15
    Mörková proměnila i další sedmičku. Kristiansenovou zastavila Vjachirevová v brankovišti, za což tak přišel trestný hod. (6:5)
     
    14
    A Senová má opravdu po zápase! Jednoznačně správně udělená červená karta, jednalo se opravdu o přímý zásah otevřenou dlaní do obličeje a tady nelze dát nic jiného! Velká ztráta pro ruskou obranu a Senová vyloučení obrečela. (5:5)
     
    14
    Senová proti Mörkové vystoupila takovým způsobem, že to může být klidně červená karta! Přímý zásah otevřenou dlaní do obličeje, bez úmyslu hrát míč! (5:5)
     
    13
    Na střední spojce vytáhla Senová podstřel, Lundeová ale včas reagovala, měla i dobrý výhled a nohou střelu Senové vykopla! (5:5)
    13
    Mörková patří k jistotám norského týmu, postavila se k sedmnácté sedmičce za šampionát a proměnila! (5:5)
    12
    Klasická souhra a odblok pivota na spojku. Fominová se vysunula do pozice pravé spojky a nabídla míč volné Makejevové, jejíž bomba ze šestky končí pod břevnem! (4:5)
    12
    Kristiansenová ale velmi rychle srovnává, povedlo se jí to víceméně stejným způsobem, jaký předvedla Vjachirevová. (4:4)
    11
    Vjachirevová patří mezi top světové hráčky a jenom to ukazuje! Na pravé spojce snadno vykoupala v souboji 1 na 1 Kristiansenovou a pohodlně ze šesti metrů zakončila. (3:4)
     
    10
    Mörková nabízela míč pro Kristiansenovou na levou spojku, která vytáhla podstřel, klepákem o zem se ale nevměstnala s pokusem mezi tři tyče! (3:3)
    10
    Ruská obrana 0-6 sice fungovala velmi pohyblivě, Norsko ale mělo ještě větší energii v útoku a Daleová se nabídla v pivotu. Od spoluhráčky z Györu, Stine Oftedalové, dostala míč a pohotově zakončila. (3:3)
    9
    Neurovnané pasáže hry ukončuje Vjachirevová druhým zásahem v utkání, jedná se o první branku po čtyřech minutách hry. (2:3)
     
    6
    Rusko to dotáhlo až do zakončení z dálky od Fominové, která se dostala z pravého křídla na střed, pokus ale postrádal razanci a Lundeová zcela v pohodě chytá! (2:2)
     
    6
    Skograndová dostávala sklepnuto od Mörkové na pravé křídlo a naskakovala do bránící hráčky, aby si vymodlila faul, rozhodčí ale píská průraz! (2:2)
     
    5
    Kristiansenová to zkusila sama přes střed a narazila na Makejevovou, která střední spojku Norska stáhla za dres k zemi. Proto přichází žlutá karta. (2:2)
     
    4
    Žlutá karta pro tým Norsko (Kari Brattset Daleová). (2:2)
    4
    Dmitrijevová sklepávala do pivota, kde se nabízela Makejevová, ale neúspěšně. Lundeová založila rychlý útok a Skograndová z pravého křídla tentokrát již úspěšně. (2:2)
    3
    Pár sekund nato ale Norsko snižuje. Oftedalová z levé spojky na nic nečekala, z kroku pustila střelu, která ruské brankářce zapadla za záda. (1:2)
    3
    Rusko vstoupilo do utkání náramně. Dmitrijevová nebyla nijak napadána při převzetí míče a střelou ze šesti metrů překonává podruhé Lundeovou! (0:2)
     
    2
    Skograndová šla z pravého křídla do náskoku, nezakončila ale vůbec dobře a míč končí v rukách ruské brankářky! (0:1)
    1
    Na konci první minuty jsou to tak Rusky, které se ujímají vedení v zápase. Zakončující hráčkou byla tahounka Vjachirevová. (0:1)

    Tomáš Kalas

    Norsko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B K. Lundeová 0/0 0 0
    12 B S. Solbergová 0/0 0 0
    25 LS K. Breistølová 0/0 0 0
    13 P K. Daleová 1/0 0   1
    5 P M. Frafjordová 1/0 0 1
    23 LK C. Herremová 0/0 0 0
    20 PK M. Jacobsenová 0/0 0 0
    4 LS V. Kristiansenová 3/0 0 1
    9 PS N. Mørková 10/6 0 0
    10 SS S. Oftedalová 2/0 0 0
    2 SS H. Reistadová 2/0 0 1
    7 PS S. Skograndová 4/0 0 0
    24 LK S. Solbergová-Isaksenová 3/0 0 0
    26 P M. Tomacová 0/0 0 0
    Celkem 26/6 0 1 4 0
    ROC
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    88 B V. Kalininová 0/0 0 0
    1 B A. Sedojkinová 0/0 0 0
    17 LS V. Bobrovnikovová 1/0 0 2
    7 SS D. Dmitrijevová 2/0 0 0
    25 PK O. Fominová 0/0 0 0
    3 LK P. Gorškovová 0/0 0 0
    33 SS J. Ilinová 4/3 1 0
    2 LK P. Kuzněcovová 2/0 0 0
    19 P X. Makejevová 4/0 0   1
    36 PK J. Managarovová 2/0 0 0
    8 PS A. Senová 0/0 0 0  
    39 PS A. Skorobogatčenková 0/0 0 0
    14 LS P. Vedechinová 3/1 0 0
    13 PS A. Vjachirevová 9/0 0 0
    Celkem 27/4 1 1 3 1
    Rozhodčí: Charlotte Bonaventurová, Julia Bonaventurová (obě FRA)
    bahis siteleri