Týmy (muži) - o 3. místo Jižní Korea – Japonsko 1:3 (kon.) | Týmy (muži) - finále Čína – Německo 3:0 (kon.)
konec
Týmy (muži) - finále

Čína – Německo 3:0

Pátek 06.08.2021, 12:30Olympijské hry - Stolní tenis
Sledujte:¨
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (14:45:52)
     
    Čína v týmovém finále družstev nedala Německu žádnou šanci a zvítězila v nejkratším možném čase. První bod získala čtyřhra ve složení Sü Sin/Ma Lung, tato dvojice nepovolila Bollovi s Franziskou jediný set. Na druhý bod se pořádně nadřel Fan Čen-tung, světová jednička ale nakonec zvládla pětisetové drama s Dimitrijem Ovtčarovem. Rozhodující třetí bod přidal Ma Lung, jenž sice ztratil dobře rozehraný třetí set s Bollem, ale ve čtvrtém už si vítězství vzít nenechal.
     
    Finále skončilo.
     
    Je konec, Čína má zlato! Ma Lung už zase brnkal kolegům z týmu na nervy, když promrhal další dva mečboly, ale ten třetí už proměnil a odstartoval tak oslavy.
     
    Čínský stolní tenista Ma Lung má skvěle rozjetý i čtvrtý set, tentokrát má mečbolů dokonce pět!
     
    Timo Boll zabojoval a vynutil si pokračování! Dva mečboly odvrátil, následně i třetí, načež proměnil hned svůj první setbol! Snížil tak stavu setů na 1:2.
     
    Ma Lung má dva mečboly!
     
    Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější, nicméně má stejného vítěze. Ma Lung za stavu 9:9 získal dva body v řadě, čímž urval set pro sebe. K vítězství potřebuje ještě jeden.
     
    Tak ještě dva sety. Ma Lung nenechává nikoho na pochybách, tenhle zápas chce vyhrát. Bollovi v první sadě povolil pět bodů.
     
    Ma Lung a proti němu Timo Boll. Němec a světová desítka se pokusí odvrátit konec série, avšak favoritem nebude, jeho soupeř je totiž druhým nejlépe postaveným hráčem světa.
     
    Fan Čen-tung dokonal obrat a Čína se ujímá vedení 2:0! Rozhodující dějství proměnil v jasnou záležitost, Ovtčarovovi nedal žádnou šanci. Výsledek 11:3 hovoří za vše.
     
    O vítězovi první dvouhry rozhodně až závěrečný pátý set! Fan Čen-tung zabojoval a nedal Ovtčarovovi šanci, Němec uhrál jen pět bodů. Dokáže se Němec oklepat a překvapivým vítězstvím vrátit svůj tým do boje o zlato?
     
    Ovšem třetí set míří znovu na konto Dimitrije Ovtčarova, jenž je jediný set od vítězství! Světová jednička nedokázala za stavu 9:10 odvrátit setbol.
     
    Fan Čen-tung se ve druhém setu zkoncentroval a srovnal na 1:1. Od stavu 6:6 dominoval a získal potřebných pět bodů rovnou v řadě.
     
    Dimitrij Ovtčarov začíná skvěle! Na soupeře nastoupil ve velkém stylu a světová jednička nevěděla, kde jí hlava stojí. Výsledkem jsou slabé tři získané body v prvním setu.
     
    Pokud chce Německo uspět, musí uspět Dimitrij Ovtčarov, v opačném případě by už to mělo extrémně těžké. Čeká na něj ale velká překážka v podobě světové jedničky Fan Čen-tunga.
     
    Stolní tenisté Číny udělali důležité krok v cestě za zlatem Sü Sin s Ma Lungem si nedělali těžkou hlavu s Bollem a Franziskou, které porazili ve třech setech. Poslední závěrečné dějství bylo nejvyrovnanější, Číňané zvládli využít jediný mečbol za stavu 10:9.
     
    Absolutní čínská dominance v setu druhém. Tentokráte Franziska s Bollem vůbec nestíhali a uhráli pouhé tři body. Zdá se, že v prvním duelu se dramatu nedočkáme.
     
    Duo z Číny získává první set pro sebe. Vyrovnaná bitva vydržela do stavu 8:7. Němci pak neuspěli na příjmu a dvakrát ztratili i svoje podání, proto první sadu ztratili.

    Milan Huppert

    bahis siteleri