Týmy (muži) - o 3. místo Jižní Korea – Japonsko 1:3 (kon.) | Týmy (muži) - finále Čína – Německo 3:0 (kon.)
konec
Týmy (muži) - finále

Čína – Německo 3:0

Pátek 06.08.2021, 12:30Olympijské hry - Stolní tenis
Sledujte:¨
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování týmové soutěže mužů, v němž favorizovaná Čína vyzve Německo.
     
    Finále začalo.
     
    Do úvodní čtyřhry nastoupily očekávané dvojice. Na té čínské Sü Sin/Ma Lung, za Německo otevírají finálovou sérii Timo Boll a Patrick Franziska.
     
    Duo z Číny získává první set pro sebe. Vyrovnaná bitva vydržela do stavu 8:7. Němci pak neuspěli na příjmu a dvakrát ztratili i svoje podání, proto první sadu ztratili.
     
    Absolutní čínská dominance v setu druhém. Tentokráte Franziska s Bollem vůbec nestíhali a uhráli pouhé tři body. Zdá se, že v prvním duelu se dramatu nedočkáme.
     
    Stolní tenisté Číny udělali důležité krok v cestě za zlatem Sü Sin s Ma Lungem si nedělali těžkou hlavu s Bollem a Franziskou, které porazili ve třech setech. Poslední závěrečné dějství bylo nejvyrovnanější, Číňané zvládli využít jediný mečbol za stavu 10:9.
     
    Pokud chce Německo uspět, musí uspět Dimitrij Ovtčarov, v opačném případě by už to mělo extrémně těžké. Čeká na něj ale velká překážka v podobě světové jedničky Fan Čen-tunga.
     
    Dimitrij Ovtčarov začíná skvěle! Na soupeře nastoupil ve velkém stylu a světová jednička nevěděla, kde jí hlava stojí. Výsledkem jsou slabé tři získané body v prvním setu.
     
    Fan Čen-tung se ve druhém setu zkoncentroval a srovnal na 1:1. Od stavu 6:6 dominoval a získal potřebných pět bodů rovnou v řadě.
     
    Ovšem třetí set míří znovu na konto Dimitrije Ovtčarova, jenž je jediný set od vítězství! Světová jednička nedokázala za stavu 9:10 odvrátit setbol.
     
    O vítězovi první dvouhry rozhodně až závěrečný pátý set! Fan Čen-tung zabojoval a nedal Ovtčarovovi šanci, Němec uhrál jen pět bodů. Dokáže se Němec oklepat a překvapivým vítězstvím vrátit svůj tým do boje o zlato?
     
    Fan Čen-tung dokonal obrat a Čína se ujímá vedení 2:0! Rozhodující dějství proměnil v jasnou záležitost, Ovtčarovovi nedal žádnou šanci. Výsledek 11:3 hovoří za vše.
     
    Ma Lung a proti němu Timo Boll. Němec a světová desítka se pokusí odvrátit konec série, avšak favoritem nebude, jeho soupeř je totiž druhým nejlépe postaveným hráčem světa.
     
    Tak ještě dva sety. Ma Lung nenechává nikoho na pochybách, tenhle zápas chce vyhrát. Bollovi v první sadě povolil pět bodů.
     
    Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější, nicméně má stejného vítěze. Ma Lung za stavu 9:9 získal dva body v řadě, čímž urval set pro sebe. K vítězství potřebuje ještě jeden.
     
    Ma Lung má dva mečboly!
     
    Timo Boll zabojoval a vynutil si pokračování! Dva mečboly odvrátil, následně i třetí, načež proměnil hned svůj první setbol! Snížil tak stavu setů na 1:2.
     
    Čínský stolní tenista Ma Lung má skvěle rozjetý i čtvrtý set, tentokrát má mečbolů dokonce pět!
     
    Je konec, Čína má zlato! Ma Lung už zase brnkal kolegům z týmu na nervy, když promrhal další dva mečboly, ale ten třetí už proměnil a odstartoval tak oslavy.
     
    Finále skončilo.
     
    Čína v týmovém finále družstev nedala Německu žádnou šanci a zvítězila v nejkratším možném čase. První bod získala čtyřhra ve složení Sü Sin/Ma Lung, tato dvojice nepovolila Bollovi s Franziskou jediný set. Na druhý bod se pořádně nadřel Fan Čen-tung, světová jednička ale nakonec zvládla pětisetové drama s Dimitrijem Ovtčarovem. Rozhodující třetí bod přidal Ma Lung, jenž sice ztratil dobře rozehraný třetí set s Bollem, ale ve čtvrtém už si vítězství vzít nenechal.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (14:45:52)

    Milan Huppert

    bahis siteleri