Alavés – Mallorca 0:1 (kon.) | Granada – Valencia 1:1 (kon.) | Espanyol – Villarreal 0:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:1 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 21.08.2021, 22:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Nico Williams se málem dostal do obrovské šance, když se snažil pláchnout Ericu Garcíovi, který jej tak musel zastavit faulem a uviděl jednoznačnou červenou kartu.
     
    86
    Memphis Depay mohl být hrdinou, když dostal přihrávku de Jonga a ocitl se v totožné šanci jako při vstřeleném gólu, ovšem tentokrát zakončoval na zadní tyč a bránu minul.
     
    82
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Álex Berenguer, přichází Jon Morcillo.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Dani García, přichází Oier Zarraga.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergiño Dest, přichází Emerson.
     
    77
    Jordi Alba se ovšem tentokrát dopustil nedovoleného zákroku, za který uviděl žlutou kartu a Bilbao získalo volný kop z pravé strany.
     
    76
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Nico Williams.
     
    75
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánci jsou zpět ve hře o tři body! Dani García ztratil míč ve středu hrací plochy, čehož hosté okamžitě využili a dostali se dopředu, kdy Sergi Roberto skvělou přihrávkou vyslal do velké šance MEMPHISE DEPAYE a jeho rána do levé šibenice byla třešničkou. Asistence: Sergi Roberto.
     
    74
    Frenkie de Jong dostal přihrávku od Alby do vápna a následně skvělým obloučkem zakončil, ovšem jeho pokus orazítkoval horní tyč a Julen Agirrezabala měl obrovské štěstí! Posléze se ještě dostal k dorážce Antoine Griezmann, ale ten zakončil vedle.
     
    67
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai Vencedor, přichází Mikel Vesga.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ohian Sancet, přichází Raúl García.
     
    62
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Sergi Roberto.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Yusuf Demir.
     
    50
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se zaslouženě ujímá vedení 1:0! Iker Muniain se ujal exekuce rohového kopu a poslal centr na hranici malého vápna, kde IÑIGO MARTÍNEZ pláchnul Garcíovi a následně zakončil hlavou přesně k levé tyči. Asistence: Iker Muniain.
     
    46
    Už po patnácti vteřinách druhé půle mohlo jít Bilbao do vedení, protože Álex Berenguer vyhrál hlavičku a málem dostal Williamse do šance, ovšem Neto včas vyběhl a vyboxoval míč přímo k nohám Berenguera, který pálil do prázdné svatyně, ale tam dokázal neskutečně vykopnout míč Ronald Araújo!
     
    45+1
    Nakonec Depay rozehrál nakrátko a Alba poslal centr do vápna, kde šel do hlavičkového souboje Martin Braithwaite a následně skvěle zakončil nůžkami o pravou tyč Ronald Araújo, ale gól z toho nebude, protože sudí odpískal faul dánskému útočníkovi!
     
    31
    A opět se domácí dostali do rychlého brejku a po tečovaném centru Berenguera zakončoval Iñaki Williams, ale jeho hlavička ze záklonu letěla pouze nad svatyni Neta!
     
    31
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gerard Piqué, přichází Ronald Araújo.
     
    28
    Eric García následně zatáhl za ruční brzdu, když složil Iñakiho Williamse, který se snažil dostat do brejku a sudí nekompromisně vytáhl žlutou kartu.
     
    27
    Hráči Bilbaa mohou litovat zahozených příležitostí, protože se tentokrát opět Iñaki Williams dostal z levé strany k centru a Unai Vencedor zakončoval, ovšem míč nedokázal trefit přesně a zakončil jej jen vedle levé tyče!
     
    20
    Jordi Alba následně z levé strany hledal uvnitř vápna Depaye, ale domácí se ubránili. Následně šel Iñigo Martínez do skluzu proti Pedrimu a jako první hrál míč, ovšem kolíky šly nahoru a sudí mu udělil za nebezpečnou hru kartu žluté barvy.
     
    18
    Ovšem také Neto udělal na druhé straně velkou chybu a přihrál míč Sancetovi, jenž svou přihrávkou dostal do velké šance Iñakiho Williamse, ale Frenkie de Jong předvedl fantastický obranný skluz, když se na poslední chvíli přiřítil a skluzem zblokoval střelu!
     
    11
    Tentokrát už zazvonila branková konstrukce! Ihned po rohovém kopu se sice Bilbao nedostalo ke střele, ale po chvíli pálil Ohian Sancet z otočky a jeho rána trefila horní tyč! Opět měla Barcelona obrovskou kliku.
     
    10
    Neskutečná bojovat Iñakiho Williamse, který se dral přes Erica Garcíu a nakonec se dostal do zakončení, které si Neto srazil do boční sítě a to měl teda obrovské štěstí!
     
    6
    Memphis Depay se dokázal z pravé strany přetlačit přes Martíneze a po tečované přihrávce se v obrovské šanci ocitl Martin Braithwaite, ale trestuhodně přestřelil bránu domácích!

    Michal Raška

    Branky: 50. I. Martínez (Muniain) – 75. Depay (Roberto)

    Karty:   20. I. Martínez (ATB) – 28. García (BAR), 77. Alba (BAR)   90+3. García (BAR)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:10.
    Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue, Vivian, I. Martínez, Balenziaga – Berenguer (82. Morcillo), Dani García (82. Zarraga), Vencedor (67. Vesga), Muniain (C) (76. N. Williams) – I. Williams, Sancet (67. Raúl García).
    Náhradníci: Ezkieta – de Marcos, Raúl García, Morcillo, Núñez, Serrano, Vesga, Villalibre, N. Williams, Zarraga.

    FC Barcelona: Neto – Dest (82. Emerson), García, Piqué (31. R. Araújo), Alba – F. de Jong, S. Busquets (C), Pedri (62. Roberto) – Griezmann, Depay, Braithwaite (62. Demir).
    Náhradníci: Peña – R. Araújo, Balde, Demir, Emerson, Gavi, Lenglet, Manaj, González, Puig, Roberto, Comas Freixas.

    Rozhodčí: Munuera J. – Sevilla, Munuera M.
    bahis siteleri