Barys – Ufa 1:5 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 4:1 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 03.09.2021, 15:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč. (17:44:54)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    34:27
    Zásahy brankářů: 22:33
    Vyhraná vhazování: 26:30
    Hity: 7:2
    Trestné minuty: 14:16
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila výsledkem 5:1. Kazašský celek se v poslední periodě pokoušel o zázrak, prohrával totiž o tři branky. Barys se dostal ke kontaktní brance při vlastním oslabení, jenomže poté se mu s dvoubrankovým mankem nepovedlo nic udělat a sám ještě dvakrát inkasoval. Kazašský celek doplatil na neproměňování šanci, což byl v tomto duelu zásadní rozdíl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Již nám probíhá poslední minuta tohoto zápasu, který se spíš jen dohrává a tři body tak získá Salavat.
    57:25 Nikolaj KULJOMIN - 1:5
     
    57:25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom je tu ještě jedna branka! NIKOLAJ KULJOMIN se při přečíslení nejprve zjevil v roli adresáta, posléze zakončoval na dlouhou hokejku přesně mezi betony domácího brankáře a hattrick ruského forvarda jen světě. Asistence: Alexandr Kadějkin.
     
    57:13
    Šmeljov převzal nahrávku o červené lajny a poté ještě zkoušel spolupracovat s Granlundem, který se alespoň dostal až do pásma.
     
    56:17
    Kazašský celek nevyužil ani další početní převahu a na zázrak to tedy nevypadá. Metsola navíc poměrně dlouhou dobu čeká na další zákrok.
     
    56:10
    S rozehrávkou nyní pro změnu pomohl také Bojarkin. Pro kotouč si posléze sjel obránce Chafizullin, který ho díky Kunykovi dokázal dovést na druhou stranu.
     
    55:24
    Metsola nyní musel ven z branky, aby zastavil nahození podél mantinelu. Po rychlé kombinaci se na opačné straně do zakončení nedostal Baškirov.
     
    54:50
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Pimenov – 2 min., podrážení).
     
    54:12
    Po delší době si s pukem zahrál také hostující brankář Metsola, který nezkoušel přerušit hru, místo toho hokejkou rozehrál do strany na Koledova.
     
    53:25
    Hosté se nahozením dostali zpět k brankáři. Prostor u branky se ovšem povedlo vyčistit domácímu Alsingovi, který odpálil kotouč do bezpečnějšího prostoru.
     
    52:14
    Hodně času na rozehrávku nyní měl hostující Larsen. Ten se pokoušel u levého mantinelu oslovit Manninena, který na prudkou nahrávku nedosáhl.
     
    51:01
    Domácím se nepovedlo využít ani další početní převahu. Nyní od pravého kruhu pro změnu zakončoval Michajlis, který mířil do připraveného brankáře.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá zhruba poslední desetiminutovka. Kunyk nyní zakončoval z mezikruží, trefil ovšem pouze ruku brankáře.
     
    49:21
    Bojarkin nyní snad zakročil helmou, nicméně se mu povedlo neinkasovat. K volnému kotouči se navíc dostal domácí Kunyk, který ho rychle vyvážel pryč.
     
    48:27
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Stěpan Sannikov – 2 min., podrážení).
    47:53 Sergej ŠMELJOV - 1:4
     
    47:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté si berou tříbrankové vedení zpět! Po krátké kombinaci se Baškirovovi povedlo u opačného kruhu najít naprosto osamoceného SERGEJE ŠMELJOVA, který bez větších problémů dokázal překonat přesouvajícího se brankáře. Asistence: Danil Baškirov, Alexandr Kadějkin.
     
    47:15
    Je za námi předposlední komerční přestávka.
     
    46:49
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Roman Savčenko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:24
    Ufa se nyní konečně dostala do pásma soupeře, kde si k vrcholku levého kruhu sjel Platt, který své zakončení poslal pouze do hokejky protihráče.
    45:33 Jakob LILJA - 1:3
     
    45:33
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují při vlastním oslabení! Obránce Dietz našel u modré čáry volného Valka, který ještě přesunul kotouč do tandemu na JAKOBA LILJU. Posledně jmenovaný bleskovým zakončením našel místečko nad betonem. Asistence. Curtis Valk, Darren Dietz.
     
    45:25
    Domácí Valk převzal na pravém křídle nahrávku a posléze se dostal do pásma. Tam ho ovšem úspěšně zastavil Panin, který zahrál za cenu icingu.
     
    44:39
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Cody Kunyk – 2 min., držení).
     
    44:17
    Kuljomin se v souboji u mantinelu nakonec nedokázal dostat za záda protihráče. Salavat Julajev Ufa ovšem velice dobře napadal a nasbíral vteřinky.
     
    43:45
    U modré čáry dokázal nahrávku přečíst domácí Martinsson, který pouze odpaloval puk zpět za branku soupeře.
     
    43:21
    Do protiútoku se posléze dostával hostující Koledov. Salavat Julajev Ufa se ovšem do zakončení nedostal a rozehrávající Orechov tak rozehrál do protiakce.
     
    42:17
    Na opačné straně se Michajlisovi nepovedlo nahrát před branku. Až poté se do vyložené šance protlačil právě Michajlis, který ale nepřekonal Metsolu.
     
    41:14
    O rozehrávku se nyní staral obránce Larsen, který následně nahazoval do pásma soupeře, kde byl v rychlostním souboji jako první u kotouče Šalapov.
     
    40:49
    Vhazovalo se po pravici brankáře Metsoly. Salavat Julajev Ufa ovšem uspěl na vhazování a hru se mu rychle povedlo dostat na druhou stranu.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe hostující celek, který ihned rozehrál, avšak pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla dvě branky. Kazašský celek je směrem dopředu výrazně aktivnější a také nebezpečnější, jenomže v koncovce se mu zatím vůbec nedaří. Metsola proto zatím neinkasoval, i když měl někdy hodně štěstí. Místo toho se Ufa dokázala prosadit hned dvakrát.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:58 Geoff PLATT - 0:3
     
    39:58
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak je tu ještě jedna branka! Domácí celek se v závěru periody pouze bránil a z poměrně velké vzdálenosti zakončoval Granlund. Jeho ránu ještě před brankářem dokázal tečovat GEOFF PLATT, který dokonale změnil směr letu střely. Asistence: Markus Granlund, Sakari Manninen.
     
    38:54
    Nyní v mezikruží pro změnu číhal Platt, který se ovšem do střelecké pozice vůbec nedostal. U souboji u levého hrazení následně skončil na zemi Kuljomin
    37:20 Nikolaj KULJOMIN - 0:2
     
    37:20
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující celek nakonec využívá přesilovou hru! Ufa totiž kombinovala v pásmu soupeře, kde jsme sledovali střelu od pravého kruhu. Bojarkin přitom vyrážel pouze před sebe, kde úspěšně dorážel NIKOLAJ KULJOMIN. Asistence: Geoff Platt.
     
    36:39
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Arkadij Šestakov – 2 min., hákování).
     
    36:18
    Po parádní nahrávce se do úniku dostal hostující Baškirov, který si sjel blízkosti k brankáři, a nakonec nedokázal vůbec zakončit.
     
    36:04
    Až před brankáře si nyní nabruslil hostující Sannikov, který ovšem ve finální fázi nedokázal zakončit ideálně. Nyní se trochu nechal zatlačit také Barys.
     
    35:21
    Manninen se pokoušel předat puk k modré čáře, jenomže trefil pouze protihráče do nohy. Touš se přitom odrazil ven až k červené čáře.
     
    34:11
    Předávka do tandemu na Pimenova se zrovna moc nepovedla, přesto se hosté usadili u levého mantinelu, kam vyrazil na pomoc také forvard Baškirov.
     
    33:33
    Salavat Julajev Ufa je nyní hodně pasivní. Domácím se nyní povedlo dojít zhruba k levému kruhu, posléze jsme sledovali postavením mimo hru.
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Samat Danijar – 2 min., držení).
     
    32:11
    Michajlis si sjel do střelecké pozice a zápěstím dost možná trefil horní brankovou konstrukci!
     
    32:02
    Thomas se dostal k další ráně, ta ale nebyla pro Metsolu nebezpečná. Ufa se navíc vydala do protiútoku a po delší době měl práci také brankář Bojarkin.
     
    31:14
    Krátce po vhazování od modré čáry nahazoval domácí Šalapov, který ovšem trefil pouze brankáře. Od pravého kruhu pro změnu mířil vedle Thomas.
     
    30:00
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., nesportovní chování).
     
    30:00
    Je za námi zhruba polovina řádné hrací doby. Stále platí, že jsme zatím viděli jediný přesný zásah, o který se již v první třetině postaral hostující Kuljomin.
     
    29:30
    Lilja našel před brankou naprosto volného Kunyka, který ale nechal vyniknout Metsolu.
     
    29:14
    Metsola nyní vyrážel pouze před sebe a v brankovišti se dokázal nejlépe zorientovat domácí Valk, který na dlouhou hůl dorážel kousek vedle branky.
     
    28:20
    Kazašskému celku se nepovedlo ani další početní převaha a zatím je to spíše trápení. Nyní domácí nezvládli přechod za modrou čáru.
     
    27:01
    S rozehrávkou nyní vypomohl také domácí brankář Bojarkin. Ten počkal na příchod Šalapova, který se sám vydal až k vrcholku červené čáry.
     
    26:14
    Salavat Julajev Ufa se dokázal ubránit a poté se sám vydal na opačnou stranu, kde v přetlačované u pravého hrazení dokázal ukořistit touš Chafizullin.
     
    25:25
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., podrážení).
     
    25:17
    Z ostrého úhlu to poté zkoušel domácí Orechov, který trefil pouze pozorného brankáře do výstroje.
     
    25:01
    Lilja převzal na pravém křídle volný touš a poté se dostával do volného prostoru. Na poslední chvíli ovšem přispěchal Zubarev, který zakročil hokejkou.
     
    24:20
    Salavat Julajev Ufa hezyk kombinoval a do střelecké pozice si sjel obránce Muichamadullin, který příklepem mířil pouze do lapačky brankáře Bojarkina.
     
    23:17
    Bojarkin se posléze dokázal bleskově přesunout ke své zadní tyči, kde se mu betonem povedlo zlikvidovat ránu Platta. Barys podruhé dokázal vyhodit touš.
     
    22:17
    Ihned po vhazování se Ufa usadila v pásmu soupeře. Larsen měl poměrně dobrou pozici, místo zakončení ještě křížem nahrával na volného Pimenova.
     
    21:26
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Roman Savčenko – 2 min., podrážení).
     
    21:14
    Touš se dotkl sítě nad brankou a vhazovalo se tedy po pravici Bojarkina. Úspěšnější byl hostující Kadějkin, po jehož nahrávce nahazoval na branku Naumenkov.
     
    20:47
    Granlund se pokoušel předat puk k modré čáře na Larsena, který pouze prodlužoval po mantinelu.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned napálil puk na druhou stranu, kde se ho ujal soupeř.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 17 – 6.
     
    Je za námi první třetina, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Kuljomin. Nesledovali jsme zrovna atraktivní podívanou, domácí si ovšem vyzkoušeli řadu přesilovek, jenomže ani v početní převaze jsme se vyrovnání nedočkali. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:02
    Již nám běží poslední minuta první periody. Salavat nyní nebezpečně zakončoval, avšak pouze do výstroje.
     
    18:20
    Směrem dozadu nyní dokázal dobře zapracovat domácí Orechov, který za sebe nepustil Granlunda. Vzápětí jsme sledovali nepříjemnou střelu od Michajlise.
     
    17:52
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., vražení na hrazení).
     
    17:12
    Nyní z otočky pro změnu zakončoval domácí Starčenko, který trefil pouze beton brankáře. Ufa se nyní nechala zatlačit, jenomže stále odolává tlaku.
     
    16:13
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Roman Starčenko – 2 min., sekání).
     
    16:01
    Menší závar před Metsolou, avšak mu pomohla pozorná obrana. Vzápětí jsme sledovali ránu od pravého kruhu, která znovu vyvolala pořádná zmatek.
     
    15:03
    Odraz puku hrál příhodně hostujícímu Larsenovi, který se s ním dokázal otočit a poté ho vší silou poslal až ke kazašskému brankáři na druhé straně.
     
    14:25
    Šalapov měl na zádech hned dvojici protihráčů, přesto se mu povedlo rozehrát za domácí branku. Salavat Julajev Ufa se ovšem bleskově dostal zpět k puku.
     
    13:43
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Sakari Manninen – 2 min., držení).
     
    13:13
    Sledovali jsme protiakci, při které putovala nahrávka do tandemu na obránce Koledova, jehož rána z mezikruží dost možná trefila protihráče do zad.
     
    12:04
    Kazašskému celku se druhá přesilovka vůbec nepovedla. Salavat Julajev Ufa se bránil na jedničku a finský brankář Metsola tak nemusel řešit nic vážnějšího.
     
    11:24
    Starčenko to nyní zkoušel střelou na bližší tyč, jenomže trefil pouze beton finského brankáře. Na opačné straně pro změnu doprostřed pálil Baškirov.
     
    10:17
    Hodně času na práci s pukem měl hostující Chafizulin, který nakonec vyhazoval až k domácímu brankáři. Tam pro kotouč rychle přispěchal Alsing.
     
    09:41
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Pimenov – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:24
    Platt operoval zády k brance, navíc kolem sebe neměl potřebnou podpiru spoluhráčů. Barys Nur-Sultan se stále nedostal do žádné vyložené šance.
    08:49 Nikolaj KULJOMIN - 0:1
     
    08:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující celek se nakonec dostává do vedení! Domácí celek špatně střídal a sledovali jsme tak nahrávku Kadějkina před branku, kde se nacházel NIKOLAJ KULJOMIN. Ten poměrně zvláštním způsobem, zřejmě bruslí, dokázal propasírovat puk mezi betony. Asistence: Alexandr Kadějkin, Michail Naumenkov.
     
    08:13
    Salavat Julajev Ufa si nyní nepohlídal přechod do pásma, jednalo se o postavení mimo hru a vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    07:24
    Koledov musel jednat hodně rychle, napadala ho totiž hned dvojice protihráčů. Domácí svého soupeře zatlačili, Metsola ovšem na svůj další zákrok čeká.
     
    07:02
    Máme za sebou první komerční přestávku tohoto zápasu.
     
    06:17
    Metsola pouze zkontroloval dráhu letu kotouče. Barys mezitím vystřídal, Salavat Julajev Ufa ovšem nedokázal zrovna ideálně založit útočný výpad.
     
    05:47
    O další útočnou akci se nyní pokoušel domácí Martinsson, kterému se povedlo v tandemu oslovit Lilju.
     
    05:17
    Barys měl velké problémy s přechodem na druhou stranu. U levého kruhu navíc dobře zapracoval Platt, kterému se povedlo vyhodit touš do bezpečí.
     
    04:24
    Salavat Julajev Ufa po vhazování dokázal vyhodit na druhou stranu, kde se jako první k puku dostal domácí Šalapov, který ho rychle zavezl na druhou stranu.
     
    03:31
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Jevgenij Birjukov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    02:21
    Naumenkov nyní operoval v obranném pásmu. U červené čáry se mu nabídl Baškirkov, který se dostal do šance. Bojarkin si připsal první úspěšný zákrok.
     
    01:17
    O rozehrávku se nyní pokoušel hostující Chafizullin, který ovšem trefil pouze brusle protihráče. Salavat Julajev Ufa ovšem dokázal dostat touš do bezpečí.
     
    00:41
    U modré čáry se k puku dostal domácí obránce Šalapov, který pouze prodlužoval podél hrazení až na druhou stranu, kde se nacházel Kunyk.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Salavat Julajev Ufa, který se dostal do obranného pásma, odkud rozehrával Larsen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Bojarkin (Ortio) – Dietz (C), Šalapov, Martinsson, Alsing, Orechov, Savčenko, Samat Danijar, Šaichmeddenov – Frattin, Kunyk, Thomas – Lilja, Valk, Michajlis (A) – Savickij, R. Starčenko (A), Šestakov – Petuchov, Asetov, Nurlan.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Larsen, Chafizullin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Panin (C), Zubarev (A), J. Birjukov – Platt, Manninen, M. Granlund – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Kuzmin, Alalykin, Sannikov..
     
    Barys Nur-Sultan

    Na opačné straně stojí Barys Nur-Sultan, který neprožil vůbec špatnou sezonu. Nakonec z toho po základní části byla šestá pozice, což znamenalo play-off. Kazašský celek se v něm moc dlouho neohřál. V osmifinálové sérii totiž narazil na třetí Magnitogorsk, který dokázal postoupit poměrem 4:2 na zápasy. Stav po čtyřech duelech byl dokonce nerozhodný, avšak koncovka série přeci jenom lépe vyšla právě Magnitogorsku, kterému se během dvou rozhodujících zápasů povedlo nastřílet hned deset branek, přičemž inkasoval čtyřikrát.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Hokejisté Ufy se po základní části uplynulé sezony umístili na čtvrté pozici východní konference, což pochopitelně znamenalo postup do vyřazovacích bojů. Salavat v osmifinále narazil na pátý Traktor a mělo se jednat o vyrovnanou sérii. Čeljabinsk ovšem dokázal vyhrát jediné utkání a z postupu do čtvrtfinále se radoval právě Salavat, který narazil na první Kazaň. Ta svému soupeři nedala zrovna moc šanci a celou čtvrtfinálovou sérii zvládla ukončit nejrychlejším možným způsobem.
     
    Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy úvodního kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Barys Nur-Sultan a Salavat Julajev Ufa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 46. Lilja (Valk, Dietz) – 9. N. Kuljomin (Kadějkin, Naumenkov), 38. N. Kuljomin (Platt), 40. Platt (M. Granlund, Manninen), 48. Šmeljov (Baškirov, Kadějkin), 58. N. Kuljomin (Kadějkin)


    Barys Nur-Sultan: Bojarkin (Ortio) – Dietz (C), Šalapov, Martinsson, Alsing, Orechov, Savčenko, Samat Danijar – Frattin, Kunyk, Thomas – Lilja, Valk, Michajlis (A) – Savickij, R. Starčenko (A), Šestakov – Petuchov, Asetov, Šaichmeddenov – Nurlan.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Larsen, Chafizullin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Panin (C), Zubarev (A), J. Birjukov – Platt, Manninen, M. Granlund – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Kuzmin, Alalykin, Sannikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Naumov – Lazarev, Šalagin

    Diváci: 3252
    bahis siteleri