Barys – Ufa 1:5 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 4:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Pátek 03.09.2021, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Patrik Rybár (MIN)
    - 4 OG, 23 zásahů, odchytal 60:00 (20:50:23)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    27:17
    Zásahy brankářů: 16:23
    Vyhraná vhazování: 32:18
    Hity: 12:9
    Trestné minuty: 8:8
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dynama Moskva, které svého soupeře porazilo poměrem 4:1. Třetí třetina pro změnu nabídla hodně ofenzivní podívanou, oba celky se střídaly při vedení útočných akcí. Nakonec jsme se žádné další branky již nedočkali a tři body tak putují na konto domácího celku, který tak vstoupil do nové sezony ukázkově.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Již nám běží poslední minuta řádné hrací doby. Před malým momentem zakončoval hostující Graovac, který ale nemířil vůbec přesně.
     
    59:06
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladislav Jefremov – 2 min., držení).
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:11
    Ofsajd běloruského celku, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:20
    Sledovali jsme nástřel od modré čáry, se kterým si brankář Rybár dokázal poradit. Domácí celek nyní přitlačil soupeře, jenomže tomu chybí zakončení.
     
    56:13
    Do útočného pásma se nyní dostal hostující Graovac, který ale narazil pouze do pozorného protihráče a domácí tak zkoušejí zaútočit kupředu.
     
    55:20
    Další vyložená šance pro změnu číhala před domácím Raševskim, který trefil přesouvajícího se slovenského brankáře Rybára.
     
    54:37
    Moskva se daleko nedostala, hra se proto rychle otáčí na druhou polovinu.
     
    54:25
    Minsk se s pukem vracel do svého pásma, kde se o rozehrávku pokoušel Lindolm. Ten ovšem musel počkat na spoluhráče, kteří zrovna odjeli vystřídat.
     
    53:01
    Na opačné straně to nahrávkou před branku zkoušel hostující Beck, kterému se povedlo najít pouze domácího Mironova, jenž rychle rozehrával vpřed.
     
    52:17
    Do protiútoku se nyní dostával domácí Petunin, který místo zakončení ještě zkoušel nahrát na jednoho ze svých spoluhráčů, což nebylo dobré řešení.
     
    51:04
    O kotouč se nyní pral domácí Galijev, který nakonec prodlužoval na druhou stranu, kde se Rybárovi ve vyložené šanci nakonec povedlo vychytat Jefremova.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. V posledních minutách je aktivnější běloruský celek, který stále ztrácí hned tři branky.
     
    49:24
    Do pásma soupeře se nyní dokázal natlačit hostující Gorbunov, kterému ovšem nevyšla nahrávka do tandemu na Becka, jenž se k puku vůbec nedostal.
     
    48:01
    Domácí se znovu dostali na opačnou stranu hrací plochy, kde jsme sledovali další osobní souboj, po kterém se k puku dostal Bengtsson.
     
    47:27
    Dynamo Moskva napadalo rozehrávku soupeře, jenomže puk nedokázalo vybojovat. Poté se vpřed dostal Šinkevič, který nahazoval hodně krkolomně.
     
    46:09
    Hostující Voronin si troufl na manévr kolem protihráče, jenomže narazil pouze do jeho hokejky a jednalo se tak o další čistý obranný zákrok.
     
    45:28
    Nahrávka k modré čáře poté měla oslovit Almquista, kterému kotouč uskočil až k hostující brance, kde Rybár dokázal rozehrát před napadajícím soupeřem.
     
    44:21
    Do tandemu si poté sjížděl Kempe, který pro změnu zakončoval pouze do betonu.
     
    44:17
    Rybár nyní vypomohl s rozehrávkou, jenomže jeho celek málem inkasoval. K zajímavé ráně se dostal Lindberg, který nebyl daleko od druhé branky.
     
    43:32
    Novikov dokázal ukořistit puk a posléze měl hodně prostoru a času na rozehrávku. Ta vedla zhruba k červené čáře, kde se povedlo zakročit Sapegovi.
     
    42:08
    Šipačov pouze prodlužoval do jízdy na Petunina, který byl zastaven čistým obranným zákrokem. Na opačné straně pro změnu nepřesně nahrával Mosaljov.
     
    41:24
    O rozehrávku se posléze pokoušel Sapego, který u modré čáry dokázal najít hokejku Kempeho, kterému se povedlo prodloužit puk za branku soupeře.
     
    40:41
    Následovalo nahození z hole Bengtssona, který zpoza červené čáry zahrál pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který bojoval o kotouč u levého hrazení, kde byl úspěšnější Volkov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 20 – 10.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla dvě branky. Dynamo znovu udeřilo v úvodu, dostalo se tak do čtyřbrankového vedení. Běloruský celek se až po čtvrté inkasované brance herně zvedl a výsledkem byla první trefa. Moskevský celek však stále vede o tři branky a kráčí za vítězstvím.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Lindhölm měl menší problémy s rozehrávkou, běloruský celek se ovšem dostal až k brankáři.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:10
    Tedenby si sjel k pravému kruhu, odkud to zkoušel zakončením k zadní tyči. Bočarov nemusel zasahovat, jednalo se o nepřesný střelecký projektil.
     
    37:41
    Po jednom ze soubojů u mantinelu skončil na zemi také domácí Fisenko, o nedovolený zákrok se ovšem nejednalo a posléze tak mohl rozehrávat Almquist.
     
    36:30
    Hostující Beck dokázal v mezikruží najít Graovace, který mu ovšem nedokázal ideálně vrátit zpět k modré čáře.
     
    35:18
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej Sergejev – 2 min., držení).
     
    35:11
    Málem to vypadalo na únik domácího Raševskiho, který byl včas dohnán a Rybár si tak další zákrok nepřipsal. Až poté to nahozením zkoušel Sergejev.
     
    34:39
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Vladislav Jerjomenko – 2 min., podrážení).
     
    34:01
    Bengtsson poté předával puk k modré čáře na Sapega, který se ovšem k zakončení vůbec nedostal. Dynamo Moskva tak mohlo vyrazit na druhou stranu.
     
    33:23
    Domácí obrana znovu propadla a daleko od druhé branky nyní nebyl Kempe, který zřejmě trefil levou brankovou konstrukci.
     
    32:08
    Dynamo Moskva se na delší časový úsek usadilo kolem branky soupeře. Nakonec jsme sledovali zakončení z pravého kruhu, se kterým si Rybár poradil.
     
    31:14
    Do protiútoku se poté dostával Varfolomejev, který pouze nahazoval směrem k domácí brance, kde mu ovšem chyběla patřičná podpora spoluhráčů.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím přinesla pět branek. Minsk se v posledních minutách probral a povedlo se mu snížit manko.
     
    29:33
    Mezi domácí obranu si posléze sjel hostující Děmkov, který to zkoušel zakončením pod břevno. Jeho rána ovšem vystoupala hodně vysoko nad branku.
     
    28:40
    Je za námi první komerční přestávka druhé třetiny.
     
    28:22
    Po jednom ze soubojů skončil na kolenou na zemi Galijev, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo a mohlo se tak znovu pokračovat ve hře.
    27:21 Denis MOSALJOV - 4:1
     
    27:21
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Poprvé se střelecky prosazují také hosté! Po vhazování jsme sledovali rychlý protiútok, při kterém DENIS MOSALJOV vzal výpad sám na sebe a jeho rána zápěstím nakonec směřovala přesně nad lapačku brankáře Bočarova. Asistence: Ilja Usov, Kirill Voronin.
     
    27:01
    Slovenský brankář Rybár si znovu vyzkoušel práci s pukem. Jeho celek kostrbatě pronikl na opačnou stranu, kde si čistým způsobem pomohl Mironov.
     
    26:14
    Tedenbymu nyní kotouč utekl daleko od hokejky, čehož okamžitě dokázal využít napadající Klinkhammer, který posléze vyhazoval daleko na druhou stranu.
     
    25:20
    Tedenby poté objel domácí branku a zkoušel to bekhendovou nahrávkou na Kempeho. Druhý jmenovaný se k puku nedostal a rozehrát dokázal Mironov.
     
    24:50
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej An. Mironov – 2 min., hákování).
     
    24:14
    Na opačné straně se k puku dostával domácí Bryzgalov, který se pokoušel přeposlat puk do tandemu na Fisenka, jenž se k puku ale nedokázal dostat.
     
    23:47
    Na nahrávku si posléze počkal Sapego, který rozehrál podél mantinelu směrem za branku soupeře.
     
    23:20
    Minsk se nyní usadil na druhé straně, kde se mu ovšem nepovedlo vystřelit na Bočarova. Následná rozehrávka po pravém křídle skončil až za brankou.
     
    22:04
    Ven z branky poté musel domácí brankář Bočarov, kterému se povedlo velice přesně rozehrát na hokejku Petunina, jenž pouze prodlužoval k Rybárovi.
    21:03 Vadim ŠIPAČOV - 4:0
     
    21:03
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu druhé třetiny je tu čtvrtá branka domácích! Poměrně neurovnaná pasáž nakonec přinesla nahrávku od Raševskiho přesně k zadní tyči, kde měl pohotovou práci VADIM ŠIPAČOV, kterému se povedlo zamířit mimo dosah brankáře. Asistence: Dmitrij Raševskij, Stanislav Galijev.
     
    20:47
    Rybár měl na opačné straně menší problémy s rozehrávkou, před napadajícím Petuninem se mu ovšem povedlo rozehrát.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned usadil kolem Bočarova, jenž zatím nemusel zasahovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 3.
     
    Je za námi první perioda, která lépe dopadla pro Dynamo Moskva. Domácí celek se dostal do bleskového vedení, načež měl stále více ze hry. Běloruský celek nakonec inkasoval ještě dvakrát, a sice v početní nevýhodě. Dynamo Moskva tak má zápas dobře rozehraný, ještě ale zbývají dvě třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Již nám běží poslední minuta první třetiny. Domácí se na delší časový úsek dostali do pásma soupeře, kde se do zakončení neprodral Fisenko.
     
    18:28
    Do úniku se po levém křídle dostal domácí Klinkhammer, který to zkoušel zakončením mezi betony, s čímž si Rybár dokázal poradit.
     
    17:11
    K zakončení se dostal domácí Igumnov, který měl poměrně hodně času na střelu. Rybárovi sice puk vypadl z rukavice, posléze přeci jenom přerušil hru.
     
    16:02
    Domácím se nyní vůbec nepovedla rozehrávka a puk směřoval přes všechny čáry. Znovu se tak bude vhazovat před brankářem Bočarovem.
     
    15:31
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Jegor Zajcev – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    15:17
    O nahrávku do jízdy si na opačné straně řekl Tedenby, který přešel přes červenou čáru, avšak poté byl čistě zastaven. Je tu další komerční přestávka.
     
    14:22
    Mironov musel jednat hodně rychle, na zádech měl napadajícího protihráče, před kterým se mu povedlo rozehrát. Situaci ale dobře přečetl zadák Bengtsson.
     
    13:07
    Běloruský celek se nyní osvobodil odpalem na druhou stranu, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankářem Rybárem.
     
    12:10
    Zavánělo to nedovoleným zákrokem na hostujícího Krejčíka, jenomže se pokračovalo ve hře. Dynamo Moskva se zatím nedostalo do střelecké pozice.
     
    11:47
    Je za námi úvodní dvanáctiminutovka, která nám zatím přinesla tři branky. Dynamo Moskva má úvod zápasu pod kontrolou a vede již o tři zásahy.
    10:17 Stanislav GALIJEV - 3:0
     
    10:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá také další přesilovou hru a Minsk je zralý na ručník! Moskva rozjela naprosto ukázkovou kombinaci, při které se Rybár dostal mimo brankoviště a z úhlu tak do prázdné branky dorážel Stanislav Galijev. Asistence: Eric O´Dell, Oscar Lindberg.
     
    10:11
    Po krátké kombinaci se kotouč dostal až k levému kruhu. Z této pozice pro změnu zakončoval Galijev, s jehož pokusem si ovšem Rybár dokázal poradit.
     
    09:16
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Patrik Rybár – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    09:11
    Je za námi první komerční přestávka. Krátce po ní se mezi hostující obránce dokázal natlačit Galijev, který se dostal do úhlu a na Rybára tak nevyzrál.
     
    08:12
    Nyní to směrem kupředu zkoušel hostující Usov, který se daleko nedostal. Místo toho přišla šance Lindberga, který ovšem nedokázal vyzrát na Rybára.
     
    07:01
    Ven z branky poté musel Bočarov, který píchl do kotouče před napadajícím protihráčem. Dynamo Moskva mělo problém s rozehrávko, kterou přesto zvládlo.
     
    06:13
    Bengtsson přitlačil touš k hrazení a sledovali jsme tak přetlačovanou u mantinelu. Nakonec si lépe počínal běloruský celek, který rychle vyvezl kotouč.
     
    05:10
    Minsku se tak úvod tohoto zápasu vůbec nedaří, prohrává totiž o dvě branky a stále musí hrát v početní nevýhodě.
    04:36 Vadim ŠIPAČOV - 2:0
     
    04:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá dvojnásobnou přesilovou hru! Domácím se nedařila kombinace a po zablokované nahrávce vznikl menší závar, ve kterém se nejlépe zorientoval VADIM ŠIPAČOV, kterému se svižnou střelou povedlo překonat Rybára. Asistence: Oscar Lindberg, Eric O'Dell.
     
    04:13
    Krátce po vhazování se k dělovce dostal domácí Petunin, který ovšem trefil jednoho ze tří protihráčů. Posléze si sjel do zakončení Galijev, který ale minul.
     
    03:45
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Tyler Graovac – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    03:45
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Mario Kempe – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:41
    Za vlastní brankou to nyní vyčistil domácí Mironov, který poté vyhazoval až na druhou stranu.
     
    03:14
    Domácí Šipačov rozehrál k červené čáře, kde se mu nabízel Petunin. Hostující obrana ovšem dokázala rychle vstoupit a nahrávku srazit do bezpečí.
     
    02:01
    Poprvé se puku dotkl také domácí brankář Bočarov, který pouze přeposlal na hokejku obránce Zajceva, jenž momentálně čeká na podporu od svých kolegů.
     
    01:11
    Dynamo Moskva pokračovalo v aktivitě. Nahrávka putovala před slovenského brankáře, zakončující Novikov ovšem nedokázal zamířit vůbec přesně.
    00:35 Oscar LINDBERG - 1:0
     
    00:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Dynamo Moskva se usadilo v pásmu, načež jsme sledovali nahození od modré čáry. Puk se od brusle obránce odrazil do vzduchu, kde ho OSCAR LINDBERG šikovně umístil za záda Rybára. Asistence: Vladislav Michajlov, Andrej Sergejev.
     
    00:10
    Úvodní vhazování první třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned rozehrál na vlastní stranu, kde si práci s pukem vyzkoušel Rybár.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Pribylskij, Mironov (A), Volkov, An. Sergejev, Pedan, J. Zajcev, Novikov – Galijev, Petunin, Šipačov (C) – O'Dell (A), O. Lindberg, Raševskij – Fisenko, Klinkhammer, Michajlov – Igumnov, Jefremov, Čebykin.

    HC Dinamo Minsk: Rybár (Kolosov) – Sapego, Bengtsson, Almqvist, Jerjomenko, A. Lindholm, Šinkevič, J. Krejčík – Tedenby, M. Kempe, Varfolomejev – Graovac, Beck, Gorbunov – Usov, K. Voronin, Mosaljov – Bujnickij, Děmkov, Alistrov – Suvorov..
     
    Dynamo Moskva

    Na opačné straně stojí velký favorit tohoto zápasu, kterým je Dynamo Moskva. Dynamo se po základní části uplynulé sezony umístilo na třetí pozici, přičemž na vedoucí CSKA ztrácelo sedm bodů. Pochopitelně to stačilo na postup do vyřazovacích bojů, ve kterých se Dynamu v osmifinále poměrně jednoduše povedlo přejít přes Čerepovec. Stopku ve čtvrtfinále ovšem vystavil Petrohrad. Ten se po základní části pro změnu umístil na druhé pozici, nicméně proti moskevskému celku se mu povedlo prohrát pouze jediný zápas.
     
    HC Dinamo Minsk

    Běloruské Dinamo neprožilo vůbec špatnou sezonu a tu se jistě letos pokusí minimálně zopakovat. Po základní části z toho totiž byla sympatická sedmá pozice, a tedy postup do play-off. V něm běloruský celek v osmifinále narazil na druhý Petrohrad, který byl pochopitelně v roli obrovského favorita. HC Dinamo Minsk ovšem svého soupeře možná potrápilo až nečekaně hodně. Běloruský celek sice dokázal vyhrát jediný zápas, zároveň ale ani jednou jeho soupeř nedokázal vyhrát tříbrankovým rozdílem.
     
    Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy úvodního kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Dynamo Moskva a HC Dinamo Minsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. O. Lindberg (Michajlov, An. Sergejev), 5. Šipačov (O. Lindberg, O'Dell), 11. Galijev (O'Dell, O. Lindberg), 22. Šipačov (Raševskij, Galijev) – 28. Mosaljov (Usov, K. Voronin)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Pribylskij, Mironov (A), Volkov, An. Sergejev, Pedan, J. Zajcev, Novikov – Galijev, Petunin, Šipačov (C) – O'Dell (A), O. Lindberg, Raševskij – Fisenko, Klinkhammer, Michajlov – Igumnov, Jefremov, Čebykin.
    HC Dinamo Minsk: Rybár (Kolosov) – Sapego, Bengtsson, Almqvist, Jerjomenko, A. Lindholm, Šinkevič, J. Krejčík – Tedenby, M. Kempe, Varfolomejev – Graovac, Beck, Gorbunov – Usov, K. Voronin, Mosaljov – Bujnickij, Děmkov, Alistrov – Suvorov.

    Diváci: 1670
    bahis siteleri