Ázerbájdžán – Portugalsko 0:3 (kon.) | Irsko – Srbsko 1:1 (kon.) | Bosna – Kazachstán 2:2 (kon.)
Francie – Finsko 2:0 (kon.) | Rakousko – Skotsko 0:1 (kon.) | Dánsko – Izrael 5:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Moldavsko 2:1 (kon.) | Černá Hora – Lotyšsko 0:0 (kon.) | Nizozemsko – Turecko 6:1 (kon.)
Norsko – Gibraltar 5:1 (kon.) | Chorvatsko – Slovinsko 3:0 (kon.) | Rusko – Malta 2:0 (kon.)
Slovensko – Kypr 2:0 (kon.)
konec
Francie
2:0 (1:0)
Finsko
Úterý 07.09.2021, 20:45 • Groupama Stadium, Lyon • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Antoine Griezmann se stal dnešním francouzským hrdinou, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:46:18)
     
    Sledovali jsme střetnutí, které skončilo ještě milosrdným výsledkem. Francie zápasu jednoznačně dominovala, ovšem také zaznamenala řadu zahozených šancí. Jediným, kdo se zapsal mezi střelce byl Antoine Griezmann. Naopak Finsko působilo ustrašeným dojmem, což se trochu zlomilo až v závěrečné desetiminutovce. Jenomže to si Francie pohlídala a upevnila si první pozici ve skupině.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Dlouhý pas Finska mířil za francouzskou obranu, kam si zabíhal Teemu Pukki. Jenže z branky také vystartoval Hugo Lloris, jenž byl u míče první, a tak celou situaci soupeři překazil.
     
    90+4
    Wissam Ben Yedder a Paul Pogba kombinovali před šestnáctkou. Druhý jmenovaný se pokusil o nápadité vysunutí spoluhráče, ovšem to nevyšlo.
     
    90+3
    V nastaveném čase francouzské publikum začalo burácet a oslavovat vítězství. Hráči v modrých dresech nikam nespěchají a v klidu kombinují.
     
    90+2
    Až nyní víme, kolik se bude nastavovat. Hned sedm minut se bude hrát navíc!
     
    90+1
    Onni Valakari rozehrával rohový kop, který byl na první tyči odvrácen do bezpečí. Finsko se ale zmocnilo balonu a snaží se favorita ještě zatlačit.
     
    90
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Aurélien Tchouaméni.
     
    89
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Presnel Kimpembe, přichází Clément Lenglet.
     
    88
    Po nepřehledné situaci zůstal ležet na hrací ploše Presnel Kimpembe. Podle znamení jednoho z lékařů, bude nutné střídání.
     
    87
    Střetnutí už se blíží ke svému konci, Finsko je stále aktivnější. Před branku se dostal Teemu Pukki, jenž udělal kličku brankáři, který celou situaci přečetl. Finský útočník následně před Llorise přepadl.
    86. Karim Benzema (FRA)
     
    86
    Další velká šance pro Francii, konkrétně pro útočníka Realu Madrid! Karim Benzema se vydal za pasem na levou stranu vápna, odkud střílel do vzdálenějšího spodního rohu branky, avšak Lukáš Hrádecký vytáhl další parádní zákrok.
     
    84
    Glen Kamara vymyslel skvělou přihrávku na levou stranu vápna, odkud po chvíli přišlo zakončení. Ovšem celou situaci dostoupil Kurt Zouma, jenž byl trefen.
     
    83
    Pěknou přihrávku převzal na hranici vápna Teemu Pukki, který byl rychle dostoupen a míče zbaven. Finsko dál pokračuje v kombinační hře na útočné polovině.
     
    82
    Jenže finské držení míče nemělo dlouhé trvání, a tak je na tahu zase domácí reprezentace. Ale také ona předvedla ztrátu, proto se hra znovu otočila.
     
    81
    Ke střeleckému pokus se z pravé části šestnáctky dostal Nordi Mukiele, ovšem zakončení postrádalo přesnost. Finsko se může vzchopit a něco vymyslet na útočné polovině.
     
    80
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Nikolai Alho, přichází Jukka Raitala.
     
    80
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Wissam Ben Yedder.
     
    79
    K rozehrání přímého kopu se postavil sám Karim Benzema, který míč nasměřoval jen do dobře postavené zdi. odkopnutý míč si Francie znovu sebrala a může opět kombinovat.
     
    78
    Karim Benzema čaroval s míčem před šestnáctkou, kde se také dočkal faulu. Francie bude rozehrávat standardní situaci z výborné pozice!
     
    76
    Francouzi už nikam nespěchají a chtějí držet především míč. Každá přesná nahrávka je z publika oceněna jásotem. Ovšem pozor, nic se nesmí přehánět.
     
    75
    Znovu sledujeme kombinaci domácí reprezentace na útočné polovině. Francie dnes vaří podle dobrých receptů, jelikož se snadno dostává k velkým příležitostem.
     
    73
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Joel Pohjanpalo, přichází Fredrik Jensen.
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Urho Nissilä, přichází Kaan Kairinen.
     
    72
    Další žlutá karta na finské straně, viděl ji Paulus Arajuuri (Finsko), který u rohového praporku zastavil pronikajícího Adriena Rabiota
    71. Antoine Griezmann (FRA)
     
    71
    Pěkným obloučkem za obranu se prezentoval Paul Pogba, který viděl pohyb Karima Benzemy. Ten nechtěl vystřelit, a tak dal míč za sebe, kde se pohyboval Antoine Griezmann. Jeho volej proletěl jen kousek vedle pravé tyče!
     
    70
    Z pravé strany odcentroval Urho Nissilä, který viděl u penaltového puntíku spoluhráče. Jenomže skvěle vystoupil Presnel Kimpembe, který případné nebezpečí odvrátil.
     
    68
    Po dlouhé době registrujeme hostující mužstvo v kombinaci na útočné polovině. Ovšem po přihrávce se marně natahoval Joel Pohjanpalo.
     
    67
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Léo Dubois, přichází Nordi Mukiele.
     
    65
    Francie zápasu dominuje a míří za klidným vítězstvím. Její hra je opravdu skvělá a otázkou spíše je, kolik gólů ještě přidá.
     
    64
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Teemu Pukki (Finsko), který šlapákem dohrál Adriena Rabiota.
     
    63
    Paul Pogba se snažil o pas na pravou stranu vápna, kde se nacházel v náběhu Léo Dubois. Ovšem francouzský krajní obránce na balon nemohl dosáhnout.
     
    62
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Rasmus Schüller, přichází Onni Valakari.
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Jere Uronen, přichází Pyry Soiri.
     
    61
    Běží už jednašedesátá minuta a Francie hraje opravdu skvělé utkání, v němž míří za vítězstvím. Musíme přiznat, že Finsko dnes nehraje dobré střetnutí.
     
    60
    A znovu dvojice Karim Benzema a Antoine Griezmann! Útočník Realu Madrid narazil míč autorovi dvou branek, který zakončoval na dlouhou nohu a zamířil těsně nad branku!
     
    59
    Chviličku se čekalo na rozehrání autového vhazování, jelikož němečtí rozhodčí řešili nějakou situaci před finskou brankou. Ovšem VAR penaltový zákrok nevyhodnotil.
     
    57
    Domácí reprezentace hraje opravdu skvělé utkání a tento styl fotbalu prostě musí bavit fanoušky. Finsko se zatím nemá čeho chytit, snad jen zákroků Lukáše Hrádeckého.
     
    56
    Vedení Francie mohlo znovu narůst, ale chyběly jen centimetry! Na levé straně nabral velkou rychlost Lucas Hernández, který následně přihrával před branku, kde se po míči marně natahoval Anthony Martial!
    53. Antoine GRIEZMANN - 2:0
     
    53
    Francie právě vstřelila branku!
    Vzrůstem maličký Francouz je dnes nezastavitelný! Skvělou práci ale odvedl Karim Benzema, který obral soupeře o míč a obrátil hru. Následně přihrál na pravou stranu, odkud Léo Dubois přihrál do šestnáctky. ANTOINE GRIEZMANN si píchl míč kolem Daniela O'Shaughnessyho a následně z úhlu našel místečko mezi Hrádeckým a tyčí – 2:0. Asistence: Léo Dubois.
     
    53
    Pěknou střelou zpoza vápna vyslal Adrien Rabiot, jenž mířil do levého spodního rohu branky. Po míči se ale natáhl Lukáš Hrádecký, který vytáhl parádní zákrok.
     
    52
    Konečně střetnutí může pokračovat, Francie se chopila míče, když přihrávku pokazil Urho Nissilä. Domácí reprezentace je znovu u soupeřovy šestnáctky.
     
    51
    Až nyní je přivolán finský lékařský tým, Jere Uronen v bolestech stále sedí na zelenám pažitu. Mezitím fanoušci skandují jméno Karima Benzemy, který se jim odměnil potleskem.
     
    50
    A znovu se chvíli hrát nebude, protože na trávníku zůstal ležet Jere Uronen, jemuž na nohu došlápl Léo Dubois. Francouzský obránce si s rozhodčím ještě celou situaci vysvětloval.
     
    49
    Centr od rohového praporku na první tyči podskočil Raphaël Varane, odvrácený míč za vápnem našel Léo Dubois, jehož zakončení postrádalo přesnost.
     
    48
    V přerušené hře potřeboval Lucas Hernández ošetření a snad bude v pořádku. Griezmannův pokus byl tečován a Francie bude rozehrávat další roh.
     
    47
    Při pohledu na zelený pažit to vypadá, že ani jeden z trenéru nestřídal. Zatímco Lucas Hernández ležel na trávníku, Francie pokračovala v akci. Léo Dubois našel centrem pouze Daniela O'Shaughnessyho, nasledně z úhlu vystřelil do boční sítě Antoine Griezmann.
     
    46
    Německý rozhodčí právě zahájil druhý poločas, jako první se míče dotkl Karim Benzema. Francie se kombinačně hned přesunula na útočnou polovinu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl parádní podívanou, hlavně ze strany domácího celku. Francie byla často u balonu, pestře kombinovala a vytvořila si řadu velkých příležitostí. Ovšem jedinou z nich přetavil ve vstřelený gól Antoine Griezmann. Naopak Finsko hrálo z hlubokého bloku, čekalo na rychlé protiakce, ale chyběla mu větší kvalita. Uvidíme, co se stane po změně stran.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První poločas pomalu končí a Finsko z akce nic nevytěžilo, jelikož se v ofsajdovém postavení nacházel Teemu Pukki.
     
    45+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude nastavovat pouhá minuta. Aktuálně je u balonu Finsko, které kombinuje na útočné polovině.
     
    44
    Anthony Martial a Antoine Griezmann kombinovali na levé straně vápna. Druhý jmenovaný se pak pokoušel o přihrávku před branku, ale tentokrát neuspěl.
     
    43
    Finsko vybojovalo standardní situaci, kterou rozehrál Jere Uronen. Jeho centr byl nevydařený, a tak mířil blízko k brance, kde byl připravený Hugo Lloris.
     
    42
    Stadion obíhá mexická vlna, francouzští fanoušci se viditelně baví pohlednou hrou svých "miláčků". Blížíme se k poločasové přestávce.
    40. Paul Pogba (FRA)
     
    40
    Zprava nejprve neodcentroval Léo Dubois, ovšem Antoine Griezmann už ano. Jenomže míč byl odvrácen za šestnáctku, odkud to v pádu zkusil Paul Pogba. Jeho pokus nebyl vůbec špatný a mířil snad metr vedle pravé tyče.
     
    39
    Hra mužstva ze severu Evropy postrádá větší kvalitu, Francie si dělá téměř co chce. Ovšem zatím to k druhé gólové radosti nevede.
     
    38
    Domácí reprezentace opět trpělivě kombinuje a tentokrát táhla akci středem. Anthony Martial našel na hranici vápna rozběhnutého Karima Benzemu, který se s trochou štětí dostal přes obránce. Jenomže při zakončení byl v posledním momentu zablokován, skvěle si počínal Daniel O'Shaughnessy.
     
    36
    Sledujeme častý obrázek, kdy Francie kombinuje na útočné polovině. Ovšem tentokrát přihrávku pokazil Paul Pogba, jenomže Urho Nissilä nákopem nenašel žádného z útočníků.
     
    35
    Finsko se sice dostalo na útočnou polovinu, ovšem přihrávka na pravou stranu velkého vápna nebyla pochopena. Hugo Lloris bude rozehrávat od branky.
     
    34
    Lyonské publikum si užívá reprezentační zápas, atmosféra na stadionu je prostě skvělá. Po dlouhé době registrujeme kombinaci Finska, která ale probíhá jen na vlastní polovině.
     
    33
    Hráči v tmavě modrých dresech si užívají situaci na míči. Finsko opravdu hraje z hlubokého bloku a spíše to připomíná čekání na další zásah.
     
    31
    Adrien Rabiot odcentroval na zadní tyč, kde se nacházeli Karim Benzema a Léo Dubois. Druhý jmenovaný s míčem už nepočítal, a tak se dostal k zakončení z úhlu. Lukáš Hrádecký skvěle vyběhl a pokus vyrazil.
     
    30
    Domácí reprezentace zatím předvádí skvělý výkon, který by ji měl posunout k zajištění prvního místa ve skupině D. Francie znovu kombinuje kolem šestnáctky soupeře.
     
    29
    Adrien Rabiot nezvládl přihrávku na pravou stranu, a tak bylo na tahu Finsko. Ovšem také předvedlo lacinou ztrátu, ovšem po souboji zase skončil na zeleném pažitu Karim Benzema.
     
    28
    Francie je po vstřelené brance při chuti a znovu kombinuje na útočné polovině. Naopak Finsko zalezlo do hlubokého bloku a snaží se přežít další tlak soupeře.
    25. Antoine GRIEZMANN - 1:0
     
    25
    Francie právě vstřelila branku!
    Parádní akce domácího mužstva končí úvodní brankou! Anthony Martial si seběhl k postranní čáře, odkud našel za vápnem Karima Benzemu. Útočník Realu Madrid posunul balon patou do vápna, kde ANTOINE GRIEZMANN prvním dotekem oklamal soupeře a následně zamířil do vzdálenějšího spodního rohu branky – 1:0. Asistence: Karim Benzema.
     
    25
    Karim Benzema posunul z jedné míč na hranici vápna, kde už byl v náběhu Anthony Martial. Jeho první dotek byl zklamáním, a tak Francie z nadějné pozice nic nevytěžila.
     
    23
    Útočník Realu Madrid si řekl o další přihrávku do vápna, ovšem měl velmi blízko soupeře a vybojoval další roh. Centr od praporku mířil na první tyč, kde v krkolomné pozici hlavičkoval Paul Pogba.
    22. Karim Benzema (FRA)
     
    22
    Francie po zisku míče rychle obrátila kormidlem hry! Antoine Griezmann narazil Karimu Benzemovi, jehož pumelice mířila doprostřed branky. Lukáš Hrádecký byl dobře postaven a míč vyrazil nad branku!
     
    21
    Další centr mířil před francouzskou branku, kde se nacházel pozorný Raphaël Varane, který míč odvrátil za postranní lajny.
     
    20
    Z pravé strany odcentroval jeden z hostujících hráčů. Na první tyči si nabíhal Leo Väisänen, který se musel trochu vrátit, a tak zamířil nad břevno.
     
    19
    Za vápnem se pěknou zasekávačkou zbavil soupeře Urho Nissilä, jehož pokus byl tečován a míč vyletěl do vzduchu. Ovšem rychle zase padal pod břevno, celou situaci si pohlídal Hugo Lloris, jenž míč vyrazil na roh.
     
    18
    Glen Kamara se po rychlém vhazování dostal k míči, ale následně nepochopil myšlenku spoluhráče. Finsko velmi snadno přišlo o balon.
     
    16
    Další dlouhý míč Finska mířil na hranici vápna, kde se pohyboval Joel Pohjanpalo. Ovšem celou situaci přečetl Presnel Kimpembe, který hlavou balon odvrátil za postranní lajnu.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a my jsme neviděli žádnou velkou příležitost. Francie je sice více u balonu, ovšem ani z rohových kopů bezbrankový stav nezměnila.
     
    14
    Paul Pogba se nacházel u středové čáry a viděl, že je Lukáš Hrádecký venku z branky. Chtěl se pokusit o ohrožení brány, avšak zakončení mu vůbec nevyšlo. Každý nemůže být jako Patrik Schick.
     
    12
    Sledujeme další pomalou finskou rozehrávku, která se tentokrát rozvinula na levé straně. Centrem se pak prezentoval Teemu Pukki a následně nepříjemnou situaci odvrátil Presnel Kimpembe.
     
    11
    Další kombinace Francie probíhala na pravé straně, kde si míč zasekl Anthony Martial, Finsko znovu zahrálo na roh. Po rohovém kopu přišlo zakončení zpoza vápna, kterým se prezentoval Lucas Hernández. Jeho křižný pokus ale mířil vedle pravé tyče.
     
    10
    Domácí se velmi rychle dostali na útočnou polovinu, kde Paul Pogba poslal míč za obranu, kam si zabíhal Antoine Griezmann, jehož zklamal první dotek s míčem. Následně na roh zahrál raději Paulus Arajuuri.
     
    9
    Karim Benzema přihrával na levou stranu, kde se o centr pokoušel Lucas Hernández a vybojoval další rohový kop. Ovšem Finsko si centr pohlídalo a balon znovu odvrátilo.
     
    8
    Finsko opět delší dobu kombinovalo v zadních řadách, po chvíli ale přišel nepřesný nákop. Míč doskákal až k francouzskému brankáři, jenž rychle rozehrál na spoluhráče.
     
    7
    Antoine Griezmann poslal další centr na první tyč, odkud byl balon odvrácen na hranici vápna. Následně si nedovoleně počínal Lucas Hernández.
     
    6
    Na levé straně vápna se nacházel Adrien Rabiot, který hledal cestu k přihrávce před branku. Nenašel, ale vybojoval rohový kop. Po centru přišla nepřesná hlavička a Paul Pogba následně vybojoval další roh.
     
    5
    Hráči v bílých dresech se nacházejí u míče, ale museli si pomoci s brankářem. Lukáš Hrádecký byl pod tlakem, když jej těsně napadal Anthony Martial, ovšem poradil si odkopem.
     
    3
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Rasmus Schüller (Finsko), který zastavil u půlící čáry rozeběhnutého Léa Duboise. Německý rozhodčí tahá první žlutou kartu v duelu.
     
    3
    Dlouhé vhazování hostujícího celku prodloužil za sebe Kurt Zouma. Zaváhání spoluhráče uhasil na zadní tyči Léo Dubois, jenž zahrál na roh. Francie si následný centr od praporku pohlídala.
     
    2
    Utkání před malou chvílí začalo! Franci nastoupila do zápasu v modrých dresech, naopak Finsko se obléklo do bílé sady.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lloris (C) – K. Zouma, Varane, Kimpembe – Dubois, P. Pogba, Rabiot, Lucas Hernández – Martial, Griezmann, Benzema.
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Mukiele, Lemar, Ben Yedder, Diaby, Guendouzi, Tchouaméni, Veretout, Digne, Lenglet.

    Finsko: Hrádecký – L. Väisänen, Arajuuri (C), O'Shaughnessy – Alho, Nissilä, Schüller, Kamara, Uronen – Pohjanpalo, Pukki.
    Náhradníci: Joronen, Eriksson – Toivio, Taylor, Valakari, Jensen, Soiri, Sparv, Ivanov, Forss, Kairinen, Raitala.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin – Christian Dietz, Dominik Schaal (všichni GER).
     
    Ještě jednou vítám všechny fanoušky u dnešního kvalifikačního zápasu, který startuje zhruba za pětasedmdesát minut. Za několik minut si představíme sestavy obou reprezentací. Už ale víme, že hlavním sudím bude Němec Deniz Aytekin.
     
    Souboj mezi Francií a Finskem startuje v úterý od 20 hodin 45 minut. Ori vás je ze zápasu připravený podrobný textový přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit reprezentačním fotbalem.
     
    Skupina D slibuje zajímavou podívanou až do posledních kol. Kdo se nakonec ukáže na mistrovství světa? Při pohledu na tabulku zjistíme, že Francie se nachází na vedoucí pozici, když posbírala devět bodů, za dvě vítězství a tři remízy. Naposledy dnes domácí celek remizoval s Ukrajinou, která by si to měla právě s Finskem rozdat o druhou pozici. Právě reprezentace ze severu Evropy to má rozehrané mnohem lépe. Obě reprezentace mají stejný počet bodů, ovšem Finsko má o dvě střetnutí odehrané méně. Za touto dvojicí ještě číhá Bosna a Hercegovina a Kazachstán.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u kvalifikačního střetnutí skupiny D, kde se střetne vedoucí Francie s druhým Finskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Luxa

    Branky: 25. Griezmann (Benzema), 53. Griezmann (Dubois)

    Karty:   3. Schüller (FIN), 64. Pukki (FIN), 72. Arajuuri (FIN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:10.
    Francie: Lloris (C) – K. Zouma, Varane, Kimpembe (89. Lenglet) – Dubois (67. Mukiele), P. Pogba, Rabiot, Lucas Hernández – Martial (80. Ben Yedder), Griezmann (90. Tchouaméni), Benzema.
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Mukiele, Lemar, Ben Yedder, Diaby, Guendouzi, Tchouaméni, Veretout, Digne, Lenglet.

    Finsko: Hrádecký – L. Väisänen, Arajuuri (C), O'Shaughnessy – Alho (80. Raitala), Nissilä (73. Kairinen), Schüller (62. Valakari), Kamara, Uronen (62. Soiri) – Pohjanpalo (73. Jensen), Pukki.
    Náhradníci: Joronen, Eriksson – Toivio, Taylor, Valakari, Jensen, Soiri, Sparv, Ivanov, Forss, Kairinen, Raitala.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin – Christian Dietz, Dominik Schaal (všichni GER)
    bahis siteleri