Ázerbájdžán – Portugalsko 0:3 (kon.) | Irsko – Srbsko 1:1 (kon.) | Bosna – Kazachstán 2:2 (kon.)
Francie – Finsko 2:0 (kon.) | Rakousko – Skotsko 0:1 (kon.) | Dánsko – Izrael 5:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Moldavsko 2:1 (kon.) | Černá Hora – Lotyšsko 0:0 (kon.) | Nizozemsko – Turecko 6:1 (kon.)
Norsko – Gibraltar 5:1 (kon.) | Chorvatsko – Slovinsko 3:0 (kon.) | Rusko – Malta 2:0 (kon.)
Slovensko – Kypr 2:0 (kon.)
konec
Nizozemsko
6:1 (3:0)
Turecko
Úterý 07.09.2021, 20:45 • Johan Cruijff Arena (Amsterdam) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Nizozemsko dnes předvedlo bezchybný výkon. Od úvodních minut až dokonce. Postupně nemohoucímu Turecku nasázelo šest branek a velmi dobře se uvedli i střídající hráči! Neboť i díky dobrému střídání, se domácí nezatáhli a mohli jsme sledovat jejich útočné choutky až do úplného konce. Kaňkou celého zápasu je snad jen inkasovaná branka v nastaveném čase. Nicméně, Nizozemci dnes doslova rozebrali Turecko jako hadrového panáka a zaslouženě dnes slaví vysoké vítězství. (22:41:28)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Cengiz ÜNDER - 6:1
     
    90+2
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko si nyní trochu nerozumělo v defenzívě. Brankář dostal přihrávku a ten poslal krátký míč na Dijka, kterého o míč obral soupeř a Dijk následně skončil na trávníku. Do celé situace přiběhl z druhé vlny CENGIZ ÜNDER a ten už jen dorazil míč do prázdné branky.
     
    90+2
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Okay Yokuşlu, přichází Yusuf Yazıcı.
    90. Donyell MALEN - 6:0
     
    90
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    A dílo zkázy je dokonáno symbolicky v poslední minutě zápas. Autorem branky je DONYELL MALEN, který dostal dobrou přihrávku od Rensche a tuto branku režírovali právě střídající hráči! Asistence: Devyne Rensch.
     
    89
    Míč se nyní nachází na polovině hřiště a hrči Nizozemska už jen kontrolují soupeře a budou se už snažit, aby neinkasovali a dopřáli svému brankáři čisté konto.
     
    87
    Turecku se už ani nedaří vytáhnout hru k polovině hřiště a čelí neustálé aktivitě soupeře.
     
    86
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Halil Dervişoğlu.
     
    86
    Ale to si musí hlídat hlavně Depaye, který se pokoušel zakroutit míč do pravého horního rohu branky. Tam si nakonec míč cestu nenašel.
     
    85
    Vypadá to, že Turci už na dnešní zápas rezignovali a nyní se hlavně snaží nedostat další branku.
     
    84
    Rohový kop byl nyní trochu přetažený a míče se ujal bránící hráč. Ten však nedokázal zcela odehrát míč do bezpečí a přišlo další zakončení. Nyní to bylo ale s ofsajdem a branka, by nejspíše neplatila.
     
    82
    Domácím dnes vychází skoro vše a neustále se prezentují útočným stylem, i když se o výsledku rozhodlo v prvním poločase.
     
    81
    A nyní zajímavý pohled na tribunu do sektoru hostí. Tam už to někteří diváci po páté brance nevydrželi a houfně odchází tento debakl vstřebat mimo stadion.
    80. Guus TIL - 5:0
     
    80
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Oranžové peklo na stadionu oslavuje pátou trefu! Teun Koopmeiners dlouhým míčem našel GUUSE TILA, který si před obráncem dobře zasekl míč a z otočky vystřelil. Míč se otřel od vybíhajícího brankáře a skončil u levé tyče. Asistence: Teun Koopmeiners.
     
    79
    Pokus o přímou střelu a ta skončila ve zdi soupeře. Přesto se ke střele následně z levé strany dostal Ozan Tufan, avšak jeho rána šla hodně vysoko!

    Adam Dořák

    Branky: 1. Klaassen (Depay), 16. Depay (Klaassen), 38. Depay (pen.), 54. Depay (S. Berghuis), 80. Til (Koopmeiners), 90. Malen (Rensch) – 90+2. Ünder

    Karty:   31. Wijnaldum (NED), 78. V. van Dijk (NED) – 15. Kökçü (TUR), 29. Yokuşlu (TUR), 36. Söyüncü (TUR), 58. Kabak (TUR)   44. Söyüncü (TUR)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.
    Nizozemsko: Bijlow – Dumfries (71. Rensch), de Vrij, V. van Dijk (C), Blind – Wijnaldum (61. Til), F. de Jong (46. Koopmeiners), Klaassen (71. Gravenberch) – S. Berghuis, Depay, Bergwijn (61. Malen).
    Náhradníci: Drommel, Krul – de Ligt, de Roon, Gravenberch, Koopmeiners, Malacia, Malen, Til, J. Timber, Weghorst, Rensch.

    Turecko: Çakır – Müldür, Söyüncü, Demiral, K. Ayhan – Yokuşlu (90+2. Yazıcı), Kökçü (46. Tufan) – Karaman (46. Kabak), Çalhanoğlu (86. Dervişoğlu), Ünder – B. Yılmaz (C) (65. Aktürkoğlu).
    Náhradníci: Bayındır, Günok – Aktürkoğlu, Antalyalı, Bardakci, Dervişoğlu, Kabak, Tufan, Uçan, Yazıcı, R. Yilmaz.

    Rozhodčí: D. Orsato
    bahis siteleri