Barys – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Vladivostok 3:2 (po pr.) | Kazaň – CSKA Moskva 1:2 (po pr.)
Riga – Čeljabinsk 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Omsk 5:2 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 2:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Středa 08.09.2021, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Drze si s pukem mezi obránce najel Emile Poirier, který znovu nepřekonal Romana Willa. Domácí útočník se pak ocitl u zadního mantinelu, odkud se snažil trefit některého hráče těsně před brankou, což se nepovedlo.
     
    57:52
    Na ose hrací plochy se nacházel Lauris Darzinš, který zamířil z mezikruží do levé časti branky. Ovšem Roman Will se skvěle roztáhl a kotouč znovu zastavil betonem.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Abramov – 2 min., sekání).
     
    56:28
    Na pravé straně si našel volný prostor Emile Poirier, který se dostal i za posledního obránce, jenomže na Willa najížděl z úhlu. Jeho pokus letěl těsně nad ledem, ovšem český brankář byl opět hrdinou okamžiku.
     
    51:59
    Před hostující brankou zůstal jeden z domácích hráčů, který mohl snížit vedení Čeljabinsku. Zamířil k levé tyči, ovšem Roman Will předvedl skvelý zákrok.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Rudolf Červený – 2 min., hákování).
     
    47:46
    Dinamo chce hrát tvrdě, ale za hranicí pravidel. Po přihrávce z levé strany se před brankou nacházel Nikita Těrtyšnyj, jenž nastavil hůl a zamířil vedle pravé tyče.
     
    47:15
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Sotnieks – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:54
    Po přihrávce z levé strany se před brankou ocitl osamocený Tomáš Hyka, který si černou gumu stáhl do bekhendu a snažil se zamířit mezi brankářovy betony. Matěj Machovský si mezírku pohlídal a betony včas srazil k sobě!
     
    44:28
    Před branku Traktoru přihrával Lauris Darzinš, který viděl najetého spoluhráče. Ovšem Rudolf Červený ve vyložené příležitosti zamířil jen kousek vedle levé tyče.
    43:17 Teemu PULKKINEN - 1:6
     
    43:17
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Zatímco Riga se chce prát, Čeljabinsk přidává další vstřelenou branku! Nick Bailen a TEEMU PULKKINEN si několikrát vyměnili kotouč. Finský útočník pak zamířil z levé strany do protipohybu Matěje Machovského – 1:6. Asistence: Nick Bailen.
     
    41:33
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Emile Poirier – 2+2 min, hrubost + 2 min., vyprovokování bitky).
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Abramov – 2+2 min, hrubost).
     
    35:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Emile Poirier – 2 min., držení).
     
    32:09
    Na druhé straně vymíchal hned dva soupeře Lukáš Radil, který pak prohodil kotouč před brankoviště. Lauris Darzinš mířil do protipohybu Romana Willa, který vytáhl perfektní zákrok lapačkou.
    30:00 Lukáš SEDLÁK - 1:5
     
    30:00
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Traktor v oslabení navyšuje skóre a znovu je u toho česká dvojice Traktoru! Frank Corrado nezvládl rozehrávku, když jej výborně napadal Tomáš Hyka, který následně přihrál před branku, kde měl volného reprezentačního kolegu! LUKÁŠ SEDLÁK si Matěje Machovského doslova vychutnal a závěr akce dovršil zakončením mezi betony – 1:5. Asistence: Tomáš Hyka.
     
    28:56
    Od modré čáry se napřáhl Oskars Cibulskis, jehož dělovka byla mezi kruhy tečovaná do protipohybu českého brankáře. Ovšem kotouč si cestičku mezi tři tyče nenašel a zamířil jen vedle.
     
    28:06
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vjačeslav Osnovin – 2 min., hákování).
     
    26:54
    A mohlo to být znovu pouze o dva góly! Na pravé straně se nacházel zcela osamocený Patriks Ozolš, který chtěl trefit bližší šibenici branky. Jenže o pár centimetrů Willovu branku minul.
    26:15 Nikita TĚRTYŠNYJ - 1:4
     
    26:15
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Je zde rychlá odpověď v ponechané výhodě! Z levé strany vystřelil Tomáš Hyka, jehož pokus byl před brankou zastavený. Ovšem výborně se zorientoval NIKITA TĚRTYŠNYJ, který zblízka překonal bezmocného Matěje Makovského. Asistence: Tomáš Hyka a Albert Jarullin.
    24:07 Gunars SKVORCOVS - 1:3
     
    24:07
    Riga právě vstřelila branku!
    Roman Will se pod maskou musí červenat, protože na inkasovaném gólu má svůj podíl viny! Gints Meija výborně napadal soupeře a puk vybojoval v rohu kluziště. Následně se otočil a po mantinelu jen do kruhu pro vhazování, odkud vyslal slabý pokus po ledě. Český brankář střelu nezastavil a pouze vyrazil. Před prázdnou brankou se pak nacházel GUNARS SKVORCOVS – 1:3. Asistence: Gints Meija.
    21:27 Jevgenij KULIK - 0:3
     
    21:27
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Další rychlá kombinace medvědů a obrana Rigy vůbec nestíhala. JEVGENIJ KULIK přihrál na spoluhráče a pokračoval v pohybu na střed. Nikdo jej nenavázal, a tak měl čas na zakončení ke vzdálenější tyči – 0:3. Asistence: Vitalij Abramov a Ilja Karpuchin.
    18:16 Teemu PULKKINEN - 0:2
     
    18:16
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek nabídl zbytečně přesilovou hru, po které podruhé inkasuje! Přihrávka z modré čáry mířila do levého kruhu pro vhazování, odkud se napřáhl TEEMU PULKKINEN, který z jedné zamířil pod Machovského vyrážečku. Český brankář se tentokrát nestihl přemístit a podruhé tahá černou gumu ze své svatyni. Asistence: Nick Bailen a Tomáš Hyka.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Peter Tiivola – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    12:47
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Oskars Cibulskis – 2 min., hrubost).
     
    10:05
    Skvělý Roman Will drží Čeljabinsk ve vedení! Přihrávka po modré čáře mířila na pravou stranu, kam si naskočil ze střídačky Brandon Gormley. Ten se dostal až mezi kruhy a pumelici směřoval pod břevno. Český brankář situaci ustál a zasáhl ramenem!
    04:00 Tomáš HYKA - 0:1
     
    04:00
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    A chyba přišla opravdu brzy, nutno říct, že Čeljabinsk to udělal výborně! Nikita Těrtyšnyj přihrával mezi obránce, kam si najel Lukáš Sedlák. Ten v českém souboji ještě Matěje Machovského nepřekonal. Ovšem po jeho samostatném úniku se k dorážce dostal TOMÁŠ HYKA, jenž po ledě zamířil k levé tyči. Asistence: Lukáš Sedlák a Nikita Těrtyšnyj.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 25. Skvorcovs (Meija) – 4. Hyka (Sedlák, Těrtyšnyj), 19. Pulkkinen (Bailen, Hyka), 22. Kulik (V. Abramov, Karpuchin), 27. Těrtyšnyj (Hyka, Jarullin), 30. Sedlák (Hyka), 44. Pulkkinen (Bailen)


    Dinamo Riga: Machovský (Vitols) – Corrado, Gormley, Freibergs, Cibulskis, Ozolš, Sotnieks (A), Ališauskas – Radil, Červený, L. Darzinš (C) – Poirier, Tiivola, Shinkaruk – Protapovič, Jelisejevs, Karsums (A) – Meija, Berzinš, Skvorcovs.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Kalinin (C), V. A. Tkačov – Sedlák (A), Těrtyšnyj, Hyka – Osnovin, V. Abramov, Byvalcev – Fatějev, Gorjunov-Rolgizer, Stas – Kapustin.

    Rozhodčí: Kulakov, Morozov – Ivanov, Kučava

    Diváci: 2 134
    bahis siteleri