Chabarovsk – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Ufa – Minsk 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 4:1 (kon.)
Jokerit – Barys 3:2 (2:0 po s.n.) | Jaroslavl – N.Novgorod 4:3 (kon.) | Nižněkamsk – Viťaz 5:2 (kon.)
Kazaň – Soči 1:0 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Sobota 18.09.2021, 13:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Zdravím vás u zápasu kontinentální hokejové ligy, ve kterém se spolu utkají týmy Salavat Julajev Ufa a HC Dinamo Minsk.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Dokonalost. Asi tímto slovem můžeme nejlépe popsat nástup hokejistů Ufy do současné hokejové sezony. Sedm zápasů, sedm výher a pochopitelně nejlepší bodový zápis ze všech týmů ligy. A skoro ve všech případech to bylo poměrně jasné. Jen jednou vyhrála Ufa o gól. Bylo to proti Spartaku Moskva, který udolala 2:1. V loňské sezóně se přitom hokejisté vedoucí týmu nedostali zas tak extrémně daleko. Ve čtvrtfinále dostali klepec 4:0 na zápasy od Kazaně. Letos to ovšem zatím vypadá velmi nadějně.
     
    HC Dinamo Minsk

    Ani od běloruského celku to zatím není zas tak špatné. Na rozdíl od svého soupeře odehrál o dva zápasy méně, z nichž si připsal tří vítězství a dvě porážky. Minsk podle očekávání padl s Dynamem Moskva a Jekatěrinburgem, překvapivě pak oloupil Jaroslavl a Kazaň a k tomu přidal výhru s Čerepovcem. Dinamo se loni taktéž dokázalo dostat do play-off. Bylo to ze sedmého místa své konference. Přes těžkého soupeře v podobě Petrohradu v první kole vyřazovací části ale už nepřešlo.
     
    Československá stopa:

    V zápase najdeme jediného zástupce z našich končin. Jedná se o obránce Jakuba Krejčíka, který se před sezónou přesunul z Jokeritu do Minsku. Dvojnásobný extraligový mistr s Kometou odehrál všech pět zápasů, ve kterých si připsal dva body za dvě asistence.
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Chafizullin, Muchamadullin, Koledov, Naumenkov, Panin, Zubarev, Lisovec, J. Birjukov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen – N. Kuljomin, Kadějkin, Šmeljov – V. Tichonov, Platt, Chochrjakov – Baškirov, Alalykin, Kartajev.

    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Bolšakov) – Korobov, L. Bengtsson, Jerjomenko, J. Krejčík, Sapego, Šinkevič, Denisov, Děrjabin – M. Kempe, Strömwall, T. Beck – K. Voronin, Tedenby, Graovac – Alistrov, Suvorov, R. Gorbunov – Usov, Kogalev, Pinčuk.

    Rozhodčí: Gofman, Naumov – Kučava, Novikov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:38
    Omlouvám se za menší technické potíže v úvodu utkání. V prvních pár minutách zápasu se ovšem nic extra důležitého nestalo a my tak můžeme směla pokračovat za stavu 0:0.
     
    05:21
    Zatím jsme viděli jedinou střelu na bránu, na tu se postarali hosté střelou z úhlu z blízkosti branky. Metsola byl připraven.
     
    06:05
    Už snad minut a půl se nepřerušuje. Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden z brankář ale úplně zasahovat nemusí. Týmům se zatím nedaří zakončovat.
     
    07:05
    Další minuta první třetiny je pryč. Nesla se v duchu snahy domácích najít cestu do pásma soupeře, to se jim ovšem moc nedaří.
     
    07:35
    Teď už ale skvělá příležitost přišla. Přečíslení domácích dva na jednoho dokázal Kolosov zlikvidovat a puk nakonec skončil vedle pravé tyče.
     
    08:30
    Jinak se i nadále hraje nahoru dolů. A přerušení stále nepřišlo. Už je to asi čtyři minuty, co se hraje bez přestávky.
     
    08:55
    Až nyní se jeden z týmů dopustil postavení mimo hru a čárový rozhodčí tak byl nucen zapískat do píšťalky. Následuje komerční přestávka.
     
    09:30
    Domácí tým se rychle dostal so útočného pásma, kde se snažil najít nějakou pozici pro střelu. Puk se ovšem většiny času zatím motá v rozích.
     
    10:02
    Markus Granlund se pokusil najít svého spoluhráče před bránou, bránící hráč ale puk zvedl a kotouč tak adresáta nenašel.
     
    10:22
    I nadále pokračují domácí v útočném pásmu a hrají ve výhodě. Čeká je tedy přesilová hra.
     
    10:29
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Dmitrij Korobov – 2 min., sekání).
     
    11:00
    Sergej Šmeljov nyní střílel z vrcholu pravého kruhu, Kolosov dokázal zasáhnout. Tlak Ufy ovšem pokračuje i v přesilové hře.
     
    12:12
    Hned po vhazování se podařilo hostujícím hokejistům vyhodit puk z pásma. Tohle oslabení tak už nejspíš zvládnou.
     
    12:29
    Hosté v plném počtu.
     
    13:00
    Těžkou pasáž s tlakem soupeře a také jeho přesilovou hrou tak hráči Minsku dokázali přestát bez inkasovaného gólu. Nyní se tak budou moci více vydávat do útoku.
     
    13:15
    A bylo to potřeba, Dinamo totiž prověřilo brankáře Metsolu pouze jedenkrát a to už na začátku zápasu. Zatím to od nich do ofenzivy není vůbec slavné.
     
    13:36
    Teď už se hosté konečně na chvíli usadili v útočném pásmu a střela od modré čáry byla vyrážečkou brankáře odražena až do ochranné sítě.
     
    14:03
    Na nějaké velké šance hlavně na straně hostů ale i nadále čekáme. ani Ufa ovšem zatím úplně nepotvrzuj roli bezchybného týmu.
     
    14:40
    Nemůžeme však popřít, že Kolosov má více práce než jeho protějšek. Nyní musel dvakrát po sobě zasahovat proti střelám od modré čáry.
     
    15:04
    Počet střel zatím nedosáhl ani celkového počtu deseti. O sedm střel se pokusili domácí, pouze o dva pak hosté.
     
    15:35
    Ilja Usov teď nastřelil puk na bránu od levého mantinelu, prostor mezi třemi tyčemi ale minul a Metsola tak opět nemusel zasahovat.
     
    16:25
    To Kolosov ovšem opět ano, tentokrát po nájezdu na jeho bránu z pravé strany a střele z úhlu-. Zatím však hostující gólman zvládá situaci dobře.
     
    17:09
    Domácí jsou bezpochyby aktivnější , hrají více na puku i více střílí, k úvodní brance však nic z toho zatím nevede.
     
    17:30
    Po delší době práce i pro domácího gólmana Metsolu. Roman Gorbunov poslal kotouč z levého kruhu přesně doprostřed brány.
     
    18:08
    Jinak má Minsk ale problémy dostat puk ze svého pásma. Když už se mu to povede, tak o něj zase poměrně rychle přijde.
     
    18:40
    A znovu. Tentokrát jen Jakub Krejčík poslal puk oblouček do neutrální zóny. Jsem zvědav, jak dlouho se Minsku podaří odolávat. Je pravda, že se mu to zatím daří poměrně úspěšně.
     
    19:40
    V poslední minutě se v pásmu soupeře drží po odmlce opět i Minsk. Zatím to ovšem nevypadá, že by se jim mělo podařit ohrozit bránu Ufy.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Dinar Chafizullin – 2 min., držení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání je za námi. Ufa byla podle očekávání lepším a nebezpečnějším týmem, ke gólu to ovšem nevedlo a do kabin se tak odchází za bezbrankového stavu. Na střely je to po první dvacetiminutovce 9:6. Druhou část budou hosté začínat svou první přesilovkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Taylor Beck pálil z vrcholu pravého kruhu. Bránu ovšem netrefil a nakonec svůj tým dokonce vyhnal z pásma.
     
    21:24
    Znovu Beck z podobné pozice a tentokrát už to bylo těsné! Puk se odrazil od tyče a zámořskému útočníku tak nezbývá dělat nic jiného, než zaklánět hlavu z těsného neúspěchu.
     
    21:54
    Krejčíkovi na modré čáře přeskočil puk čepel hole a hosté tak přesilovou hru využít nedokážou.
     
    22:00
    Domácí v plném počtu.
     
    22:43
    Poprvé ve druhé třetině se do útočného pásma na chvíli dostali i hráči domácího celku, jejich akce po pravé straně jim ale nevyšla.
     
    23:18
    Dlouho se však ve vyrovnaném stavu hráčů nehrálo. Hosty totiž po faulu soupeře čeká další přesilová hra.
     
    23:24
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Sergej Šmeljov – 2 min., hákování).
     
    24:10
    Domácím už se jednou podařilo vyhodit Minsku se zatím nedaří rozestavit v útočném pásmu.
     
    24:40
    Teď už to od Dinama bylo lepší a přišla celkem nebezpečná střela švihem z levého kruhu. Metsola se dokázal včas přesunout a puk vyrazit.
     
    25:24
    Domácí v plném počtu.
     
    25:40
    Ani napodruhé to hostujícím hráčům nevyšlo a my tak i nadále čekáme na první gól v dnešním zápase.
     
    25:59
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Šakir Muchamadullin – 2 min., podrážení).
     
    25:59
    Po komerční přestávce nás ale bude čekat již třetí přesilová hra Minsku ve druhé třetině. Disciplína zatím v prostřední dvacetiminutovce hodně trápí Ufu.
     
    26:12
    I v úvodu třetího oslabení se domácímu týmu podařilo rychle se osvobodit.
     
    26:57
    Lukas Bengtsson vystřelil zajímavě z vrcholu pravého kruhu. Předcházela tomu ale pasáž, kdy se hostům úplně nedařilo se správně rozestavit a najít své pozice.
     
    26:59
    Domácí v plném počtu.
     
    28:35
    Nevyužité přesilové hry by mohly Minsk nakonec mrzet, Přece jen hosté hráli tři v rychlém sledu.
     
    29:15
    Naopak Ufa bude velmi ráda, pokud se trestné lavice bude už co nejdéle vyhýbat. Ve druhé části se totiž snad domácí nedostali ani k jedné střele.
     
    29:50
    Teď už jsme viděli trošku závar kolem bránu hostujícího celku. Kolosov ale zasahovat nemusel, protože to za něj udělal Krejčík, který puk odrazil mimo mantinely.
     
    30:30
    Od domácích jsem ale jinak čekal trošku drtivější ofenzivu. Zatím to totiž opravdu není ideální. Samozřejmě tomu přispěla i oslabení.
     
    31:18
    Jednoduchý zákrok pro hostujícího gólmana Kolosova proti střele od pravého mantinelu. Po něm náš čeká komerční přestávka.
     
    31:36
    Minsku se od konce své poslední přesilové hry snad ještě nepodařilo založit ani jeden úspěšný útok.
     
    32:01
    To se teď už trochu změnilo a po chvíli přišla střela od modré. Kotouč byl ovšem tečovaný mimo tři tyče.
     
    32:30
    Kolosov teď vyrazil kotouč jen k soupeři a mohl být rád, že jej Teemu Hartikainen nedokázal dobře trefit. Jinak by puk nejspíš skončil v jeho síti.
     
    32:47
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí tým se dostává do vedení. Hartikainen si zastavil u pravého mantinelu a nastřelil kotouč na bránu. Tam jej dobře tečoval MARKUS GRANLUND a Kolosov tak dnes poprvé inkasuje.
    32:47 Markus GRANLUND - 1:0
     
    33:25
    Pro hosty to tak může být opravdu škoda, že nevyužili přesilové hry. Ufa teď bude hrát více v klidu a bude to proti ní ještě těžší.
     
    33:52
    Navíc z pohledu Minsku to znovu vypadá jako velkou část první třetiny. Tedy skoro bez střel a nějakých šancí.
     
    34:45
    Teď už se ale hosté do pásma soupeře dostali. Střela od modré ale k bráně nedoletěla a pokus zleva pak byl zastaven brankářem Metsolou.
     
    35:30
    Chyba v rozehrávce soupeře udržela domácí tým o něco déle v útočném pásmu. Od gólové situace ale Kolosov nic nebezpečného řešit nemusel.
     
    36:15
    Po delší době vidíme dlouhou pasáž bez přerušení. Čas nám tak nyní hodně rychle utíká.
     
    36:45
    Nakonec došlo k přerušení v pásmu domácích. Ti však hr hodně rychle otočili a vrátili se na opačný konec kluziště.
     
    37:15
    Po střele z pravé strany puk skončil v ochranné síti po teči jednoho z bránících hráčů. Bude se tak vhazovat po levé ruce Kolosova.
     
    37:15
    Po střele z pravé strany puk skončil v ochranné síti po teči jednoho z bránících hráčů. Bude se tak vhazovat po levé ruce Kolosova.
     
    37:59
    Domácí se po zablokované střele vydali do protiútoku dva na jednoho. Pokus z levého kruhu ale prostor mezi třemi tyčemi minul a ani následné snahy o dorážky úspěch neslavily.
     
    38:22
    Na druhé straně pak musel i Metsola být pozorný proti střele z levého kruhu. To se mu povedlo a je zatím neprůstřelný.
     
    38:47
    Minut a něco před koncem už jsou ale opět v pásmu soupeře hokejisté Ufy. Těm se samozřejmě hodilo svůj náskok navýšit.
     
    39:30
    Zatím to ale nevypadá, že by se jim to mělo ještě ve druhé třetině povést.
     
    39:55
    Druhá dvacetiminutovka nám skončí bojem o kotouč v rohu kluziště v obranné pásmu Dinama Minsk.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda je minulostí. Hostující tým hrál v její první polovině hned tři přesilové hry, kromě tyčky Becka z nich ale nic nevytěžila. První gól tak přinesli domácí. Markus Granlund využil nabídky Hartikainena a usměrnil puk za záda Kolosova. Nic více už se do sirény nestalo a Ufa tak vede nejtěsnějším možným náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Na začátku třetí třetiny ještě není vůbec nic rozhodnuto. Viděli jsme totiž jen jeden gól. Třeba o to Minsk zabojuje.
     
    40:53
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Lukas Bengtsson – 2 min., podrážení).
     
    41:09
    Hosté poměrně rychle dostávají puk ze svého pásma a Ufa se tak do něj musí pokusit nastěhovat znovu.
     
    41:44
    Metsola musel být v přesilové hře svého týmu pozorný. S pokusem z protiútoku z vrcholu pravého kruhu si ale poradil.
     
    42:25
    Na druhé straně pak byl závěr a chaos kolem Kolosova. I hostující gólman však tuto nepřehlednou situaci ustál.
     
    42:53
    Hosté v plném počtu.
     
    43:35
    Ani přesilové hry domácího týmu nejsou úplně povedené. Na první přesilovkový gól zápasu tak i nadále čekáme.
     
    44:22
    Průběh třetí třetiny je zatím celkem bez šancí. To více vyhovuje domácím, kteří mají ten malý náskok. Je však i nadále hodně těsné.
     
    45:15
    Hosté se nyní drží v pásmu soupeře, většinu času si ale puk pouze přihrávají po mantinelu.
     
    45:43
    Domácí hráči se vydali do protiútoku a dokonce to vypadalo na přečíslení dva na jednoho. Bránící hráči Minsku ale situaci rychle dobruslili a nakonec puk získali.
     
    46:35
    Hartikainen dokázal dobruslit puk na pravé straně a ještě jej z úhlu poslat před bránu, Tam jej na Kolosova usměrňoval Manninen, kotouč do brány ale i přes následné dorážky dostat nedokázal.
     
    46:53
    Minsk se sice poměrně často snaží vydávat do útočného pásma, ve třetí části však brankář Metsola nemusel řešit nic úplně složitého.
     
    47:15
    Myslím si ovšem, že domácí fanoušci doufali v trochu jednoznačnější průběh. Jejich oblíbenci by totiž podle výsledků měli být ve velké fazoně.
     
    47:54
    A znovu se hosté drželi v zóně Ufy. An v tomto případě však nemusel brankář Metsola zasahovat.
     
    48:20
    Do konce nám zbývá necelých dvanáct minut a my ve třetí části stále čekáme na nějakou gólovou šanci. Hosté s takovou malý náskok soupeře nedokážou stáhnout.
     
    49:35
    Opět se už určitou dobu nepřerušuje a časomíra nám teď ukrajuje hodně času. Minsk se za tu dobu zatím nedokázal usadit v pásmu.
     
    50:00
    Po boji o puk za bránou domácích se k němu nakonec dostali hokejisté Minsku. Ke střele však následně už nedošlo.
     
    50:20
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Vladimir Alistrov – 2 min., držení).
     
    50:30
    Tuhle přesilovou hru by domácí měli využít ke zdvojnásobení náskoku, jinak může být konec periody ještě hodně dramatický.
     
    51:05
    Zatím se však v početní převaze ani v tomto případě Ufě nedaří. Oba týmy opravdu přesilové hry moc nezvládají v tomto utkání.
     
    51:43
    Pěkná souhra na jeden dotek nebyla zakončena přesný usměrněním, teď Ufa svému soupeři celkem zatápí.
     
    52:14
    Hostům se konečně podařilo vyhodit a i tuhle přesilovou hru soupeře nakonec dokážou ubránit.
     
    52:20
    Hosté v plném počtu.
     
    53:00
    Za třináct minut ve třetí třetině se hráčům Minsku podařilo ohrozit bránu soupeře jen dvakrát. Může se stát cokoli, ale je hodně málo, když potřebujete vyrovnat.
     
    53:45
    Teď ovšem další pokus přidal obránce Vladislav Jerjomenko, který dostal přihrávku na levý kruh. Metsolu ale prostřelit nedokázal a domácí gólman se tak znovu přiblížil čistému kontu.
     
    54:12
    Metsola teď zažívá nejtěžší pasáž ve třetí třetině. Teď musel zasahovat proti střele z pokleku. Měl celkem zacloněný výhled, i tak to ale zvládl.
     
    54:27
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Pavel Koledov – 2 min., držení).
     
    55:00
    Nyní jsme svědky jednoho z klíčových bodů zápasu. Pokud se hostům nepodaří využít přesilovou hru, bude to pro ně složité.
     
    55:20
    Ufa zatím brání početní převahu soupeře bez větších problémů, oslabení je navíc už skoro v polovině.
     
    55:58
    Vladimir Alistrov vystřelil po přihrávce Krejčíka z levého kruhu, bránu soupeře ale minul.
     
    56:20
    Domácí se osvobozují a i čtvrtou přesilovou hru soupeře už dokáží ubránit.
     
    56:27
    Domácí v plném počtu.
     
    57:08
    Necelé tři minuty zbývají do konce třetí třetiny a domácí zatím bez problémů brání svůj těsný náskok. Uvidíme, zda se hosté dostanou k nějakému závěrečnému tlaku.
     
    57:51
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (2 min. – příliš mnoho hráčů). Odpkyá Mario Kempe.
     
    58:00
    Veliká komplikace pro hosty v cestě za vyrovnáním. Po hře v šesti totiž budou hrát skoro až do třetí sirény v oslabení a budou to tak už mít už opravdu velmi těžké.
     
    58:42
    Naopak domácím bohatě stačí držet svého soupeře daleko od své brány. Druhý gól by pak případně byl už takovou třešničkou na dortu.
     
    59:10
    Kolosov ale určitě musí být v pozoru, nyní si poradil s dorážkami soupeře.
     
    59:45
    Taylor Beck se dokázal s pukem dostat do pásma a hosté se v něm dokonce chvíli drželi. Po výhozu soupeře už to ale nestihnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 pro domácí tým. Z pohledu Ufy to žádná krasojízda nebyla. Hlavní je ale to, že si připsala už osmou výhru v sezoně a a zatím tak ročníkem prochází bez zaváhání. O třech bodech pro svůj tým rozhodl ve 33. minutě Markus Granlund usměrněním nabídky spoluhráče do sítě.
     
    Československá stopa:

    Jakub Krejčík (MIN) – 0+0, 2 střely, 1 blok, čas na ledě 17:18
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 25:21
    Zásahy brankářů: 21:24
    Vyhraná vhazování: 28:18
    Hity: 17:7
    Trestné minuty: 8:8
     
    Ode mne je to vše. Přeji pěkné odpoledne. (15:47:32)

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 33. M. Granlund (Hartikainen)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Chafizullin, Muchamadullin, Koledov, Naumenkov, Panin, Zubarev, Lisovec, J. Birjukov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen – N. Kuljomin, Kadějkin, Šmeljov – V. Tichonov, Platt, Chochrjakov – Baškirov, Alalykin, Kartajev.
    HC Dinamo Minsk: Kolosov (S. Bolšakov) – Korobov, L. Bengtsson, Jerjomenko, J. Krejčík, Sapego, Šinkevič, Denisov, Děrjabin – M. Kempe, Strömwall, T. Beck – K. Voronin, Tedenby, Graovac – Alistrov, Suvorov, R. Gorbunov – Usov, Kogaljov, Pinčuk.

    Rozhodčí: Gofman, Naumov – Kučava, Novikov
    bahis siteleri