Toronto – Montreal 4:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 6:2 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (po pr.)
Washington – Boston 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Montreal Canadiens
Neděle 26.09.2021, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravy NHL, u zápasu mezi Torontem a Montrealem.
     
    V souboji dvou kanadských celků budou favoritem domácí. Hokejisté Toronta přitom v loňském ročníku vypadli už do osmifinále, kde vypadli shodou okolností právě s Montrealem, v rozhodujícím sedmém utkání série prohráli na domácím ledě 1:3. Základní část přitom Maple Leafs vyšla na jedničku, Severní divizi ovládli s pětibodovým náskokem na Winnipeg.

    Na druhé straně je Montreal. Ten by jen málokdo tipoval po konci základní části na finálovou účast, ale stalo se. Canadiens poté, co vyřadili Montreal, narazili na Winnipeg, kterému nepovolil jediné vítězství. V semifinále si svěřenci kouče Duchameho poradili i se silnými Vegas a zase se o krůček přiblížili zisku Stanley Cupu, ale poslední krok nezvládli a obhajobu Tampě nepřekazili, ve finálové sérii uhráli jedinou výhru.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (Scott) – Muzzin, Liljegren, Sandin, Duszak, Brodie, Hollowell, Král – Kerfoot, Marner, Spezza, Gabriel, Matthews, Bunting, Michejev, Der Argučincev, Nylander, Robertson, Tavares.

    Montreal Canadiens: Primeau (34. McNiven) – Petry, Romanov, Fairbrother, Oullet, Xhekaj, Kulak, Henrikson – Paquette, Anderson, Caufield, Poehling, Armia, Dauphin, Belzile, Lehkonen, Toffoli, Perreault, Dvorak.

    Rozhodčí: Pollock, Dunning – Apperson, Alphonso.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech. Hosté pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    00:42
    Pěknou individuální akcí se prezentoval William Nylander. Puk vezl po bekhendové straně a dojel až před bránu, recept na Primeaua nenašel.
     
    01:04
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Canadiens. Na trestnou lavici odjel obránce Ramus Sandin za nedovolené bránění Fairbrotherovi.
     
    01:50
    Mezi kruhy dostal dobrou nahrávku Tyler Toffoli. Vystřelil nadvakrát, ztroskotal na připraveném pravém betonu Scotta.
     
    02:12
    První početní převahu nehrají hosté vůbec špatně. Tentokráte střílel Cole Caufield z vrcholku pravého kruhu jen těsně nad břevno.
     
    02:34
    Zničehonic se do protiútoku vydal Tavares, když vystihl špatnou rozehrávku Lehkonena. Před sebou měl posledního obránce, na Kulaka nevyzrál.
     
    03:25
    Utkání pokračuje v plném poštu na obou stranách, Sandin strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a okamžitě se zapojil do hry.
     
    03:54
    Situaci dvou proti dvěma řešil Cole Caufield podle očekávání střelou. Z mezikruží forhendem jen o pár decimetrů přestřelil.
     
    04:17
    Již delší dobu se hraje bez přerušení. Utkání ovšem na atraktivitě nepostrádá, jedna nebezpečná akce střídá další.
     
    04:43
    Velkou aktivitou hýří v úvodu rovněž domácí forvard William Nylander. Nahozením z velkého úhlu připraveného Primeaua nezaskočil.
     
    05:15
    Michael Bunting přejel útočnou modrou čáru v souladu s pravidly. Následně přihrál přes šíři kluziště Tavaresovi, jemuž nevyšla střela z první.
     
    05:33
    Zajímavý protiútok podnikl Alex Belzile. Třicetiletý Kanaďan mohl nahrávat Paquettemu, ale zodpovědnost vzal na sebe, ránou ze zápěstí minul.
     
    06:00
    Další útok Canadiens zastavil hvizd čárového rozhodčího. Perreault nabral velkou rychlost, nahrávku převzal až za útočnou modrou.
     
    06:27
    Další přesilová hra pro hosty. Druhým vyloučeným hokejistou na straně Maple Leafs je Auston Matthews za naražení na hrazení. Hodně zbytečný faul v útočném pásmu.
     
    07:02
    Hosté musí začít znovu od své brány. Mohou si za to sami, protože se nepohodli a Caufield poslal nahrávku mimo dosah Petryho.
     
    07:44
    S pukem si dokonce zahrál i gólman Cayen Primeau. Za brankou zastavil vyhození Brodieho, načež kotouč přenechal Romanovovi.
     
    08:20
    S velkým přehledem ubráněné oslabení v podání Maple Leafs. Potrestaný Clune mohl zůstat na lavici hanby klidným, domácí žádné velké šanci nečelili.
     
    08:52
    Naopak právě hráči Toronta vystartovali již v plném poštu do přečíslení. John Tavares hledal Marnera, jeho žabičku v pokleku zastavil Fairbrother.
     
    09:22
    Za vlastní brankou úřadoval Jake Muzzin. Udržel na zádech Toffoliho a ukázal velký přehled, když po mantinelu našel hokejku Marnera.
     
    09:50
    Velkou rychlost nabral po levém křídle Michael Bunting. Kulak jeho nástup nezachytil a jeho zaváhání napravil Primeau jistým zákrokem lapačkou.
     
    10:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Keefeho se ujímají zaslouženého vedení! Nylander v levém kruhu zkušeně podržel puk a našel z druhé vlny nikým neatakovaného JAKEA MUZZINA, jenž střelou ze zápěstí našel mezeru v postoji Primeaua. Asistence: William Nylander a T. J. Brodie.
    10:28 Jake MUZZIN - 1:0
     
    11:16
    Hokejisté Maple Leafs jsou při chuti, s nimi také fanoušci! Za dalším gólem směřoval John Tavaes, krátce před zakončením jej zastavil čistým hitem Fairbrother.
     
    11:53
    Na druhou stranu vystartoval Cédric Paquette. Velká škoda, že si posunul puk až moc před sebe, svou cestu skončil za bránou soupeře.
     
    12:24
    Marnerovi nevyšlo zpracování ideálně, puk mu odskočil od hokejky. Následně svedli souboj Michejev s Xhekajem, uspěl druhý jmenovaný obránce.
     
    12:46
    K přerušení dochází skutečně jen minimálně. Už se zdálo, že se o něj postará Primeau, nicméně v poslední chvíli touš vyklepal pro Oulletea.
     
    13:18
    Beaudin si hokejkou klepl o puk, který dostal. Ztratil ale rychlost, i proto nestačil na pozičně skvěle bruslícího Simmondse.
     
    13:47
    Právě zkušený Kanaďan Wayne Simmonds bleskově otočil hru pasem na kanadského forvarda Austona Matthewse, tomu nevyšla nahrávka doprava na Spezzu.
     
    14:25
    Od levého mantinelu nahazoval puk před bránu Brandon Baddock. O teč se pokusil Lukas Vejdemo, leč neúspěšně, Scott tak měl situaci o poznání snazší.
     
    14:46
    Za dlouhým pasem Johna Tavarese se vydal William Nylander. Švéd přebruslil Kulaka, ale touš dojel až za bránou, kde od téhož soupeře inkasoval tvrdý hit.
     
    15:28
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Tyler Toffoli. Vykličkoval se přes tři protihráče, aby nakonec vůbec nevystřelil, kotouč mu sjel z čepele hole.
     
    15:55
    Jake Muzzin mířil za druhou úspěšnou trefou. Nahazoval do přehuštěného prostoru, černá guma se zastavila o bránícího Romanova.
     
    16:26
    Gólman Primeau toho moc neviděl, o to větší pochvalu zaslouží. V poslední chvíli zareagoval na projektil Duszaka, puk vykopl pravým betonem.
     
    16:59
    Váhajícího Petryho obral křídelník Jason Spezza. Neváhal a z levého kruhu vypálil příklepem jen o kousek nad horní tyčku.
     
    17:20
    Cayden Primeau vybruslil proti Tavaresovi, jemuž pořádně zmenšil střelecký úhel. Kanadský útočník vystřelil bekhendem křižně těsně vedle brány.
     
    17:47
    Po delší časové odmlce zaútočili i hosté. Jmenovitě Cole Caufield, jenž nastartoval motory po pravé straně, aby ve finále nepřesně nahrál na střed Toffolimu.
     
    18:05
    Po vyhraném vhazování Kerfoota střílel od modré čáry Rasmus Sandin. Primeau na puk velmi dobře viděl a vyrážečkou jej poslal na bránu.
     
    18:38
    Obánce Kulak rozjel po levém mantinelu Artturiho Lehkonena. Šestadvacetiletý Fin nechal za zády Brodieho a natlačil se před bránu, avšak na vyjetého Scotta nenašel recept.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    hru zklidnil Jake Muzzin. Mohl postupovat do defenzivy, ale rozhodl se zacouvat za vlastní bránu, kde počkal na prostřídání formací.
     
    19:51
    Ještě jeden útok stihl Tyler Toffoli. Centr elitní formace se dostal za útočnou modrou čáru, aby vzápětí vystřelil přes Buntinga a těsně minul prostor u pravé tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 5.
     
    Po první třetině prvního přípravného utkání na novou sezónu NHL má k vítězství lépe nakročeno Toronto, které vede nad Montrealem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jediný gól se postaral v 11. minutě Jake Muzzin, který dostal výbornou nahrávku od Nylandera a střelou k pravé tyči prostřelil Primeaua. Domácí mají více ze hry a jejich vedení je zasloužené, hosté naopak mají do dalšího průběhu co zlepšovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl John Tavares, jenž posunul kotouč za sebe na českého beka Filipa Krále.
     
    20:31
    Od modré čáry nahazoval Jake Muzzin. Primeau od prvního momentu dobře viděl na kotouč a bez větších problémů jej schoval v lapačce.
     
    21:21
    Cole Caufield přejel útočnou modrou čáru a zadovkou přenechal puk Toffolimu. Jeho rána od pravého mantinelu prosvištěla nad břevnem.
     
    21:30
    Pěknou dlouhou nahrávkou oslovil Filip Krále Austona Matthewse. Kanadský útočník si ovšem se zdánlivě lehkým zpracováním neporadil.
     
    21:45
    První přesilová hra pro Toronto! Mimo puk si Cédric Paquette počkal na Brodieho, jehož nedovoleným způsobem poslal k ledu. Dvě minuty za hrubost.
     
    21:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To bylo rychlé! Hráčům Maple Leafs stačilo na využití početní převahy pouhých deset vteřin. Nylander dostal nahrávku do levého kruhu. Chvíli si s kotoučem pohrál a pak vystřelil, mimo dosah brankáře černou gumu šikovně ztečoval JOHN TAVARES. Asistence: William Nylander a Ramus Sandin.
    21:55 John TAVARES - 2:0
     
    22:30
    Hosté rázem prohrávají o dvě branky. Cédric Paquette na střídačce může zpytovat svědomí, protože jeho prohřešek byl opravdu zbytečný.
     
    23:32
    Hráči se rozhodli okořenit přípravné utkání bitkou! Jmenovitě Kurtis Gabriel a Arvid Henrikson. Iniciátorem byl hostující hokejista, který skončil jako první na ledě a dostává dvě minuty navíc.
     
    23:57
    Toronto tak hraje druhou přesilovku v krátkém časovém sledu. Od modré střílel Jake Muzzin, Primeau v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    24:14
    Jason Spezza nahazoval puk na teč. Lehce se puku dotkl Auston Matthews, ale mezi tři tyče jej usměrnit nedokázal.
     
    24:45
    V přesilové hře dostává šanci se ukázat rovněž Filip Král. Zkusil vypálit od modré čáry, leč bránu soupeře přestřelil o značný kus.
     
    25:20
    Tohle se nepovedlo. William Nylander místo očekávaného zakončení volil zpětnou nahrávku Tavaresovi, ten přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    25:48
    Ofenzivu podpořil Rasmus Sandin. Nabral velkou rychlost a ostal puk na vrcholek pravého kruhu, křižným pokusem těsně minul cílové zařízení.
     
    26:28
    Parádní hit předvedl Kulak proti Hollowellovi. Domácí obránce skončil na ledě, z nějž se sbírá ztěžka. O faulu ale nemohla být řeč.
     
    26:57
    Ilja Michejev zakvedlal s kotoučem v rohu kluziště, načež nahodil na teč před bránu. Zmatky vyřešil Belzile dlouhým odpalem na zakázané uvolnění.
     
    27:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Trpělivost se Brodiemu vyplatila! Dal si na čas s přihrávkou před bránu, ale nakonec ji vyslal a našel ideálně hokejku MICHAELA BUNTINGA, který píchl touš za bezmocného Primeaua. Asistence: T. J. Brodie a Mitchell Marner.
    27:25 Michael BUNTING - 3:0
     
    28:19
    Hokejistům Canadiens se nedaří proniknout do útočné třetině. Na ledě momentálně existuje jeden tým, tím je domácí Toronto.
     
    28:49
    Občas není od věci hru zklidnit. Toho si byl vědom i Filip Král, který odjel za vlastní bránu a v klidu počkal na prostřídání spoluhráčů.
     
    29:01
    Mac Hollowell uspěchal rozehrávku. Michejev s dlouhou nahrávkou nepočítal a výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    29:21
    Výsledkem tlaku Maple Leafs je další nedovolený zákrok hostujícího hráče. Jmenovitě Christiana Dvoraka, který přesekl hokejku Michejevovi.
     
    30:02
    Tvrdou střelou z pravého kruhu se prezentoval Jason Spezza. Primeau nevěděl, kam puk pravým ramenem vyrazil, ale mohl si odechnout, touš odrazil do břevna a černá guma pak zůstala ve hře.
     
    30:43
    Duszak odvážným pasem našel Buntinga, jemuž nevyšlo zpracování z jedničky. Proto nemohl střílet a akci zpomalil nahrávkou na modrou čáru Muzzinovi.
     
    31:19
    Na gól z přesilovky si pomýšlel Rasmus Sandin. S jeho svižným pokusem ze zápěstí měl Primeau plné ruce práce, ale nakonec ho vyrazil vedle tyčky.
     
    31:40
    Montreal je v plném počtu a potřeboval by se vymanit z dlouho trvajícího tlaku soupeře. Toronto ukazuje, že je na nový ročník připraveno výrazně lépe.
     
    32:22
    Cole Caufield se vydal napadat rozehrávku soupeře, ale osamocen toho příliš nezmohl, dvojice Muzin, Liljegren si s ním hravě poradila.
     
    32:47
    Nahození Petryho postrádala jak na přesnosti, tak na razanci. Trefilo do levé brusle Tavarese, načež Bunting přesunul hru do střední třetiny.
     
    33:33
    Mitchell Marner si všiml Spezzy v poslední chvíli, mezitím již vystřelil. Z velkého úhlu rozvlnil pouze boční síť, následně puk přikryl Primeau.
     
    33:38
    Střídání v týmu Montreal Canadiens: ze hřiště odchází Cayden Primeau, přichází Michael McNiven.
     
    33:50
    Útok domácího mužstva zastavilo postavení mimo hru. Píšťalka čárového se ozvala poté, co Michejev najel do pásma dříve, než puk vlastnící Kerfoot.
     
    34:09
    Jason Spezza nastartoval po levém mantinelu Mitchella Marnera. Ten si nabruslil před bránu, forhendovou kličku pořádně protáhl a vystřelil nad břevno.
     
    34:40
    Dělová rána Rasmuse Sandina se od zadního mantinelu nebezpečně odrazila do brankoviště Montrealu. Výborně zareagoval McNiven, jenž kotouč zalehl.
     
    35:17
    Znovu j třeba pochválit práci hostujícího gólmana. S únikem Michaela Buntinga si poradil, když do poslední chvíle počkal na zakončení a forhendovou střelu vyhlavičkoval.
     
    35:46
    Na druhé straně ujel soupeřům Cole Caufield. Hutchinson ovšem žádné složitosti neřešil, soupeř totiž trestuhodně minul bránu.
     
    36:28
    Zakázané uvolnění, hra se vrátí před McNivena. Armia zkusil nastartovat Lehkonena, ale ten na vysoký oblouček neměl šanci dosáhnout ani rukavicí.
     
    36:52
    Moc dobře musel Dauphin vědět, že mu bude po doteku s pukem odpískáno postavení mimo hru. Přesto zkusil, zda rozhodčí třeba nedávalo pozor, hvizd se ale skutečně ozval.
     
    37:20
    Postavení mimo hru i na druhé straně. Poehling zpomalil nahrávku Filipa Krále na Nylandera, Švéd převzal puk až za modrou čárou.
     
    37:51
    Z velkého úhlu zkusil brankáře překvapit Jason Spezza. Možná by se mu to i povedlo, pokud by puk poslal mezi tři tyče, což se nestalo.
     
    38:15
    Hodně volného času na rozehrávku dostal Arvid Henrikson. Zpoza vlastní brány našel Perreaulta, jenž v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Gabrielovi.
     
    38:42
    Blízko snížení byl Tyler Toffoli. Do levého kruhu obdržel parádní nahrávku od Suzukiho, forhendem však minul prostor u bližší tyčky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Tlak Canadiens pokračuje. Caufield adresoval nahrávku mezi kruhy Andersonovi, levé řídlo první formace ze slibné pozice napálilo pouze obránce Duszaka.
     
    39:44
    John Tavares zkusil dlouhou nahrávkou vyslat do úniku Michaela Buntinga. Ten ovšem kotouč jenom protečoval za McNivenovu bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 7
     
    Hokejisté Toronta ve druhé třetině ještě zvýraznili svůj náskok, do třetího dějství budou nastupovat s tříbrankovým vedením v zádech. Na rozdíl dvou gólů upravil ve 22. minutě šikovnou tečí John Tavares, na nějž navázal o šest minut později Michael Bunting, který těžil z výborné práce Brodieho. Nadále platí, že domácí jsou jasně lepším týmem, Montreal se soupeřem nestíhá bruslit.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Toronto Maple Leafs: ze hřiště odchází Michael Hutchinson, přichází Ian Scott.
     
    40:10
    První třetiny z třetí třetiny jsou minulostí. Tak uvidíme, zda se ještě Montreal zmůže na zdramatizování zápasu, nebo jestli si Toronto zbytek střetnutí pohlídá.
     
    40:42
    Těžká, ale úspěšná prověrka pro Iana Scotta! Dvaadvacetiletý kanadský gólman se skvěle přesunul k pravé tyči, aby vyrazil nebezpečnou střelu Caufielda.
     
    41:13
    Za vlastní brankou mel s Lehkonenem plné ruce práce Jake Muzzin. Nakonec si poradil, když po mantinelu poslal touš do středního pásma.
     
    41:47
    Jason Spezza v rychlostním souboji porazil Henriksona, jenže pak nechal puk za sebou, takže nechal hrát švédského beka.
     
    42:00
    T. J. Brodie umí kromě připravování gólů i bránit. Dnes už dvoubodový obránce čistým způsobe zastavil rozjetého Armiu.
     
    42:44
    Druhý zákrok pro Scotta byl z kategorie jednodušších. Lehké nahození Paquetteho brankář ještě zvládl vyklepat pro Sandina.
     
    43:17
    Od modré čáry nahazoval Oullet. Tečovat se pokoušel Dvorak a i se mu to podařilo, puk však nasměroval vedle pravé tyče.
     
    43:55
    Důležité buly v obranném pásmu Mitchell Marner zvládl. Filip Král pak odjel za vlastní bránu a po mantinelu vyhodil touš pryč z obranné třetiny.
     
    44:05
    Hutchinson nastavil laťku vysoko a jeho následovník Scott ji zatím rozhodně nesnižuje. Skvěle si poradil s tvrdou střelou Poehlinga, udržel ji v lapačce.
     
    44:23
    Tak pozor, Michael Hutchinson se vrací do brány! Scott si při zákroku nejspíše přivodil nespecifikovaný zdravotní problém, po odjezdu na střídačku okamžitě zamířil do útrob arény.
     
    45:26
    Samostatný únik Ryan Poehling doslova zazdil. Nabral solidní rychlost, ale forhendem vystřelil o značný kus vedle pravé tyče.
     
    45:57
    Dvorak zvládl těžké zpracování Kulakovy nahrávky, o poznání méně se mu dařilo při kličce proti Michejevovi, o puk přišel.
     
    46:20
    Domácí fanoušci jsou dnes hodně slyšet. Je zřejmé, že jim hokej hodně chybě, jejich oblíbenci se jim odvděčují dobrým výkonem.
     
    46:41
    Tyler Toffoli zkusil stahovačku na Hollowella. Obránce s touto variantou počítal a čistým způsobem soupeři vypíchl kotouč.
     
    47:02
    Do hry se zapojil rovněž Filip Král. Ve sprintu se prohnal kolem Belzileho, načež nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat.
     
    47:40
    Dlouhou dobu se nepřerušovalo. Tato skutečnost hraje do karet Torontu, které je tak čím dál tím blíže úspěšnému startu přípravy.
     
    48:14
    Na modrou čáru ostal nabito Ramus Sandin. Nenechal se dlouho pobízet a vystřelil z voleje, McNiven udržel kotouč ve výstroji.
     
    48:40
    Hutchinson neudržel tvrdou střelu Petryho. Následně zaznamenal další dva zákroky, když pokryl i dorážky Armii a Lehkonena.
     
    49:17
    Přestože Semjon Der-Argučincev ztratil hokejku, tak udržel kotouč pro domácí, neboť pravou bruslí přikopl hrací předmět ke Kerfootovi.
     
    49:40
    Po levém křídle ujel do úniku Josh Ho-Sang. Kotouč chtěl s největší pravděpodobností poslat do levé šibenice, ale bránu přestřelil.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Toronto směřuje k poklidnému vítězství, na senzační zvrat to zatím nevypadá.
     
    50:53
    Za brankou soupeře přišel o helmu Oullet. Okamžitě se vydal na střídačku, do hry vpustil připraveného Fairbrothera.
     
    51:32
    Křižná střela Jakea Muzzina měla dobré parametry. McNiven spatřil touš na poslední chvíli, vykopl jej koncem pravého betonu.
     
    51:55
    Filip Král ukázal, že umí zahrát i pod tlakem. Nenechal se rozhodit Armiou a zadovkou uvolnil kolegu z obranu Hollowella.
     
    52:13
    Jak je vidět, tak Joshe Ho-Sanhga neproměněná šance namotivovala. Znovu o sobě dal výrazně vědět, z vrcholku levého kruhu prověřil tvrdost vyrážečky McNivena.
     
    52:37
    Jeff Petry zpracoval černou gumu a následně vypálil. Za obětavost zaslouží pochvalu Joseph Duszak, v pádu kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    53:25
    Situaci dvou proti dvěma domácí nevyřešili dobře. Tavares měl po nahrávce od Liljegrena nejspíše střílet, zpětná nahrávka již byla navíc, vystihl ji Romanov.
     
    53:49
    Nick Suzuki sice přebruslil Hollowella, ale nebylo mu to nic platné, protože mu rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    54:17
    Hra musela být přerušena, protože Hutchinson se o pravou tyčku zapřel až příliš silně a branku vyrazil ze svého postavení.
     
    54:56
    T. J. Brodie ztratil rovnováhu a zadarmo tak věnoval kotouč Armiovi. Ten zkusil otočku kolem brány a zasunutí puku k levé tyči, narazil však na připravený beton brankáře.
     
    55:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tento gól si McNiven za rámeček rozhodně nedá. Vyjel daleko ze své brány, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, jenže nahrál přímo do hokejky KURTISOVI GABRIELOVI, ten si puk potáhl do pravého kruhu a pak bez problémů zamířil do odkryté brány. Bez asistence.
    55:12 Kurtis GABRIEL - 4:0
     
    55:55
    K páté trefě moc nechybělo. Ho-Sang tečoval nahození Rasmuse Sandina od modré čáry, puk proskákal těsně vedle levé tyče.
     
    56:21
    William Nylander ukázal technické dovednosti, když se proháčkoval přes Fairbrothera a Lehkonena, ve finále akce vystřelil bekhendem do boční sítě.
     
    56:50
    Místo tvrdé střely volil Jake Muzzin nabídku na teč. S touto možností nepočítal ani Robertson, hokejku ponechal ve vzduchu.
     
    57:17
    Zápas se už víceméně jenom dohrává. Za vlastní brankou hrajícího Oulleta již domácí vůbec nenapadali, s klidem jej nechali vyjet a rozehrát.
     
    57:42
    Auston Matthews se otočil kolem Perrealta a vystřeli štiplavou ránu zápěstím, kterou McNiven vytěsnil nad břevno.
     
    58:04
    Montreal právě vstřelil branku!
    Alespoň čestný úspěch vystřelil pro Canadiens TYLER TOFFOLI. Dlouhou nahrávku Romanova posunul na spoluhráče Anderson, na střelu Kanaďana k levé tyči Hutchinson vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Josh Anderson a Alexander Romanov.
    58:04 Tyler TOFFOLI - 4:1
     
    58:44
    Na druhé straně chtěl s odpovědí přispěchat Cédric Paquette. Vyzrál na Sandina, ale před Hollowaye se až před bránu natlačit nedokázal.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:18
    Pátý gól měl na hokejce Ilja Michejev. Jako blesk proletěl mezi obránci a McNivenovi udělal bekhendový blafák, aby jej následně trefil do nastavené lapačky.
     
    59:32
    Muži v pruhovaném ještě jednou vylučují. Zbytek zápasu stráví na trestné lavici Arber Xhekaj, dvacetiletý obránce bolestivě sekl do rukavice Duszaka.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 32 – 17.
     
    Hokejisté Toronta vstoupili do přípravy na jedničku, na domácím stadiónu si porazili Montreal s přehledem 4:1. S první třetině se svěřenci kouče Keefeho prosadili jednou, trefil se obránce Jake Muzzin. Další dva zásahy přidali ve druhé třetiny, skóre vylepšili John Tavares a Michael Bunting. Třetí třetina nabídla také dva góly, ale po jednom na každé straně, po zásahu domácího Kurtise Gabriela zaznamenal za hosty alespoň čestný zásah Tyler Toffoli.

    Týmy si vzájemný zápas zopakují v noci z pondělí na úterý s jedinou změnou, hrát se tentokráte bude v Montrealu.
     
    Česká a slovenská stopa

    Filip Král (TOR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:50
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:36:49)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Muzzin (Nylander, Brodie), 22. Tavares (Nylander, Sandin), 28. Bunting (Brodie, Marner), 56. Gabriel – 59. Toffoli (Anderson, Romanov)


    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (41. – 44. Scott) – Muzzin, Liljegren, Sandin, Duszak, Brodie, Hollowell, Král – Kerfoot, Marner, Spezza, Gabriel, Matthews, Bunting, Michejev, Der Argučincev, Nylander, Robertson, Tavares, Ho-Sang.
    Montreal Canadiens: Primeau (34. McNiven) – Petry, Romanov, Fairbrother, Oullet, Xhekaj, Kulak, Henrikson – Paquette, Anderson, Caufield, Poehling, Armia, Dauphin, Belzile, Lehkonen, Toffoli, Perreault, Dvorak, Suzuki.

    Rozhodčí: Pollock, Dunning – Apperson, Alphonso
    bahis siteleri