Frisk Asker – Jastrzębie 3:7 (kon.) | Frölunda – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Växjö – TPS 4:2 (kon.)
Tappara – Skellefteå 4:2 (kon.) | Bremerhaven – Sparta 1:3 (kon.) | Zürich – Mladá Boleslav 7:3 (kon.)
Fribourg – Leksands IF 3:0 (kon.) | Bolzano – Salzburg 3:4 (po pr.) | Rungsted Seier Capital – Rouen 2:4 (kon.)
konec
Frisk Asker
3:7 (0:2, 1:2, 2:3)
JKH GKS Jastrzębie
Úterý 12.10.2021, 18:00 • Askerhallen, Asker • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování Ligy mistrů, u zápasu skupiny H mezi norským týmem Frisk Asker a polským Jastrzębie.
     
    Frisk Asker

    Frisk Asker už je bez šance na postup. Norské mužstvo nasbíralo v dosavadních pěti zápasech pouhé dva body za vítězství 2:1 po samostatných nájezdech v italském Bolzanu. Se Salzburgem i v prvním utkání s Jastrzębie rozhodoval jeden gól, ten však hrál v neprospěch svěřenců kouče Aaslanda. Rovněž se rozběhla i norská liga, Frisk Asker je po deseti kolech na sedmém místě, s čímž v jeho táboře nemůže panovat spokojenost.
     
    JKH GKS Jastrzębie

    Podobně jako Frisk Asker, tak ani Jastrzębie již nemá šanci na postup. Je na tom o něco lépe jak norské mužstvo, ale s pěti body nemá šanci za dva zápasy stáhnout sedmibodové manko na Salzburg a Bolzano. Svěřenci slovenského kouče Kalabera momentálně drží sérii pěti vítězství v řadě, z toho čtyři ligová, kde jsou po osmi kolech na páté příčce, a jedno právě v rámci Ligy mistrů, v prvním vzájemném měření sil porazili 4:3 Frisk Asker.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hosté podnikli rychlý útok, ale výsledkem je pouze zakázané uvolnění, protože Urbanowicz nedosáhl na dlouhou nahrávku Kosteka.
     
    00:34
    Očekává se vyrovnané utkání, v němž by mohla rozhodovat každá chyba. Tu neudělal gólman Vestavik při rozehrávce, našel volného Nevalainena.
     
    01:01
    Zkušený pětatřicetiletý Maciej Urbanowicz si protáhl střídání a od pravého mantinelu se natlačil před bránu. Ani on, ani dorážející Rác na gólmana nevyzráli.
     
    01:06
    První přesilovou hru utkání si zahrají domácí hokejisté. Na lavici hanby usedl Egils Kalns, lotyšský útočník zahrál vysokou holí proti Kuronenovi.
     
    02:15
    Minuta z přesilové hry norského celku je minulostí a Patrik Nechvátal zatím nemusel zasahovat. Górny zblokoval ránu Lagaceho, načež vyhodil přes všechny čáry.
     
    02:47
    Hokejisté v oranžových dresech se zase usadili v útočném pásmu, nicméně vedoucího gólu se nedočkali. Patrik Nechvátal se skvěle přesunul k levé tyči a udržel ve výstroji pokus Wolda.
     
    03:20
    Polské Jastrzębie plném počtu, také zase mohou pomýšlet na vedoucí branku, která může hodně napovědět.
     
    03:44
    Maciej Urbanowicz nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. V kruhu natáhl ke křižné střele zápěstím, bránu minul o decimetry.
     
    04:19
    Jakožto poslední hráč Ruslan Baširov dlouho váhal s pukem na hokejce. Nakonec jen nahodil za bránu soupeře, protože se mu nikdo nenabídl.
     
    04:43
    Na obou stranách je k vidění velké množství nepřesností. Na dosavadní kvalitu střetnutí může mít vliv i skutečnost, že ani jednomu celku již o nic nejde.
     
    05:23
    V postavení mimo hru přichycen Egils Kalns. Při zpracování musel lehce přibrzdit, do ofsajdu jej následně vystavil spoluhráč Rác.
     
    05:55
    Po přejetí útočné modré vypálil zápěstím přes obránce Vitalijs Pavlovs. Vestavik reagoval pozdě, ale měl štěstí, puk proletěl nad bránou.
     
    06:23
    Na druhé straně se zapojil do hry Patrik Nechvátal. Před rozehrávkou zvedl hlavu a bekhendovou stranou vyrážečky přenesl hru na Kosteka.
     
    06:53
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí hosté! Pavlovs naznačil střelu, aby nakonec nahrál do levého kruhu volnému ŁUKASZI NALEWAJKOVI, jenž uspěl forhendovým zakončením k bližší tyči. Asistence: Vitalijs Pavlovs a Maciej Urbanowicz.
    06:53 Łukasz NALEWAJKA - 0:1
     
    07:30
    Bude zajímavé sledovat, jak na nastálou situaci zareagují domácí. Frisk Asker byl stavěn do role mírného favorita, ale nyní prohrává.
     
    08:12
    O vyrovnání se pokusil Magnus Geheb. Na hraně brankoviště tečoval nahození Nevalainena, avšak slabě, navíc přímo do výstroje brankáře.
     
    08:39
    Zakázané uvolnění, hra se přesunuje před Henrika Vestavika. Vaaler zkusil dlouhý pas po levém mantinelu, Granholm na něj nedosáhl.
     
    09:14
    Na vlastní pěst se vydal do útoku Martin Kasperlík. Český útoční se protáhl mezi dvěma protihráči, přes třetího vypálil, Vestavik zakročil levým betonem.
     
    09:46
    Další zákrok pro jednadvacetiletého norského gólmana. Ten povyjel proti Samuelu Mlynarovičovi a jeho střelu příklepem nadvakrát zpacifikoval.
     
    10:22
    Běloruský obránce Bogolejša vystřelil dvakrát v krátkém časovém sledu. Nejprve neprostřelil houf hráčů před sebou, napodruhé trefil levý beton brankáře.
     
    10:50
    Druhá útočná formace hostů obsadila útočné pásmo. Akci zakončil střelou z levého kruhu Kalns, Vestavik změnu skóre nepřipustil.
     
    11:11
    Defenziva Frisk Askeru je v plném zápřahu. Jimi Kuronen výborně vystál Baširova a jeho ránu za svá záda nepustil.
     
    11:58
    Souboj u mantinelu dopadl vítězně pro Fredrika Björndala. Ten sice černou gumu získal, avšak pak ho poslal po mantinelu do země nikoho.
     
    12:30
    Za vlastní brankou zklidnil hru Kristoffer Thomassen. Ujel do tohoto prostoru před Rácem a počkal na prostřídání formace.
     
    12:59
    Łukasz Nalewajka útočil na druhý zásah v zápase. Prozatím neuspěl, tvrdou ránu napálil o kousek nad horní tyčku. Vestavik reagoval pozdě.
     
    13:21
    Puk skončil v ochranné síti poté, co Patrik Nechvátal vyrážečkou vypálil dělovou ránu z hokejky Lagaceho. Vhazování proběhne po jeho pravici.
     
    13:44
    Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Vestavika. Erik Jensen zabojoval, ale velkou ztrátu na Erikse Ševčenka nesmazal.
     
    14:11
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    Jak je to jednoduché! SERGEJ BOGOLEJŠA vypálil po zpětné nahrávce od modré čáry a puk se zastavil až v síti! Vestavikovi výrazně zkomplikoval situaci vlastní spoluhráč, který mu zakryl výhled. Asistence: Vitalijs Pavlovs a Frenks Razgals.
    14:11 Sergej BOGOLEJŠA - 0:2
     
    15:30
    Domácím se vůbec nedaří směrem do ofenzivy. /Přečíslení dvou na jednoho řešil Magnus Geheb střelou, místo u bližší tyčky ovšem netrefil.
     
    15:52
    Rozjetého Bastiansena zastavila dvojice obránců bez větších problémů. Ve finále to byl Urbanowicz, kdo se chopil černé gumy.
     
    16:21
    Giminski věděl, že mu je signalizován ofsajd a hrál až v době, kdy měl dojel, že puk je za ní. Jenže jeho dojem byl mylný, výsledkem je postavení mimo hru.
     
    16:49
    Z velkého úhlu vypálil od levého mantinelu Sondre Vaaler. Patrik Nechvátal kontroloval puk letící o několik metů vedle levé tyče.
     
    17:17
    Tentokráte český gólman musel do akce. Neřešil ovšem nic moc složitého, pokus Bastiansena ukryl ve své rukavici, na rozehrávku si netroufl.
     
    17:52
    Útočné pásmo se rozhodl navštívit Maciej Urbanowicz. Zadovkou uvolnil Razgalse, jemuž otočka kolem brány nevyšla.
     
    18:15
    Roman Rác vyšťoural hrací předmět z pod pravé brusle Kuronena a rozjel zajímavě vypadající brejk. Nabil Mlynarovičovi, slovenský forvard minul bránu.
     
    18:48
    Pěkným zákrokem se prezentoval Henrik Vestavik proti Romanu Rácovi. Jeho střelu bekhendem vykryl levým ramenem, ze vzduchu pak kotouč zachytil do lapačky.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Mateusz Bryk dlouho váhal za vlastní bránou, oba celky této skutečnosti využili k vystřídání. Obránce si vybral Baširova, tomu nevyšla výměna kotouče s Kalnsem.
     
    19:47
    Třetí gól Jastrzębie v první třetině Vestavik nepovolil. Včas zakryl mezeru mezi betony, kam mířil z mezikruží Radek Nalewajka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 4:10.
     
    Zatím to vypadá, že s letošním ročníkem Ligy mistrů se vítězně rozloučí polské Jastrzębie, které po první třetině vede nad norským týmem Frisk Asker 2:0. Skóre otevřel na konci 7. minuty Łukasz Nalewajka, jenž z levého kruhu uspěl střelou k bližší tyči. Náskok navýšil o osm minut později Sergej Bogolejša, který rozvlnil síť tvrdou forhendovou ránou od modré čáry. Vedení svěřenců kouče Kalabera je zasloužené, i střeleckých pokusů vyprodukovali dvakrát více jak soupeř.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Buly opanoval Vitalijs Pavlovs, rozehrávky se chopil Sergej Bogolejša.
     
    20:46
    Puk vybojoval Magnus Geheb a o útoku se vydal společně s Granholmem. Rozhodl se vystřelit, černou gumu poslal nad břevno.
     
    21:17
    Urbanowicz tečoval nahození Kosteka smolně do obličeje obránce Nevalainena, který v předklonu odjel na střídačku, v jeho obličeji je patrná krev.
     
    21:49
    S nahozením Bogolejši od pravého mantinelu neměl Henrik Vestavik žádné problémy. Jednadvacetiletý Nor pravým betonem vykopl kotouč do bezpečí.
     
    22:20
    Za vlastní brankou Kristoffer Thomassen udržel na zádech Baširov. Následně bekhendem poslal kotouč mezi jeho bruslemi a našel spoluhráče.
     
    22:47
    Po zakázaném uvolnění se hra přesunula před Patrika Nechvátala. Byl to Arturs Ševčenko, kdo nezvládl smazat ztrátu na Andresene.
     
    23:07
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    Kalaberova družina odskakuje do tříbrankového náskoku! Od modré vystřelil zápěstím Kameneu a byl to RADEK NALEWAJKA, kdo tečoval hrací předmět mimo dosah Vestavika. Asistence: Yauheni Kameneu a Arkadiusz Kostek.
    23:07 R. NALEWAJKA - 0:3
     
    24:15
    Hosté pokračují v aktivním pojetí hry. Martin Kasperlík od mantinelu nahodil puk do brankoviště, Mlynarovič nepřetlačil Hilbertsena.
     
    24:36
    Třetí útočná formace Jastrzębie pokračuje v tlaku. Do akce se zapojil i třetí útočník Arturs Ševčenko, překvapivá střela z úhlu skončila v boční síti.
     
    25:10
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    Polský tým dominuje, vede už o čtyři góly! Baširov ujel po levé straně do přečíslení, které vyřešil nahrávkou na ROMANA RÁCE, slovenský forvard bez problémů propálil marně se přesunujícího gólmana. Asistence: Ruslan Baširov a Egils Kalns.
    25:10 Roman RÁC - 0:4
     
    26:12
    Domácí určitě zabojují alespoň o čestný úspěch, aby udělali fanouškům alespoň malou radost. Dnes se jim vůbec nedaří.
     
    26:47
    Fredrik Björndal měl proti sobě posledního protihráče. Zkusil se obtočit kolem Górnyho, obránce soka ale výborně vystál.
     
    27:20
    Frisk Asker právě vstřelil branku!
    Nechvátalovi překazil čisté konto JIMI KURONEN. Finský obránce využil volnějšího prostoru k najetí do útočného pásma, z levého kruhu vypálil tvrdou střelu do vzdálenější šibenice. Brankář máchl lapačkou naprázdno. Asistence: Mats Fröshaug a Mikkel Seiergren Christiansen.
    27:20 Jimi KURONEN - 1:4
     
    28:31
    Nikým neatakovaný zůstal před gólmanem Milan Kasperlík. Jedinou nevýhodou byl fakt, že měl puk na bekhend, na Vestavika nevyzrál.
     
    28:57
    Další útok Jastrzębie táhl po levém mantinelu Egils Kalns. Nahodil z velkého úhlu, prostor mezi třemi tyčemi minul o velký kus.
     
    29:22
    Přes obránce střílel Roman Rác. Vestavik reagoval včas, ale zasahovat nemusel, kotouč proletěl vysoko nad jeho vyrážečkou.
     
    29:55
    Akci dva na dva řešil Jacob Lagace nahrávkou na Wolda. Ten se dlouho nerozmýšlel a z první vypálil na horní tyč.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Jastrzębie vede rozdílem tří gólů a směřuje za druhým vítězstvím ve skupině.
     
    30:41
    Kalns na sebe navázal dva hráče, načež nahrál mezi kruhy Baširovovi. Ruský útočník zvládl zpracování, bránu posléze minul.
     
    31:18
    O přerušení hry se zasloužil Henrik Vestavik. Povyjel proti nahození Górnyho, jeho pokus od modré čáry udržel ve výstroji.
     
    31:46
    Patrik Nechvátal zpracoval černou gumu pro Bryka. Obránce zvedl hlavu a po mantinelu zapojil do akce nikým neatakovaného Radka Nalewajku.
     
    32:23
    Navzdory pádu dokázal Andreas Hilbertsen odpálit kotouč po mantinelu do středního pásma. Unavená domácí formace může vystřídat.
     
    32:51
    Po zákroku Vestavika lapačkou následuje komerční přestávka. Milan Kasperlík dal svému pokusu malou razanci, ani přesnost nebyla ideální.
     
    33:07
    Vestavik udělal chybu, když pustil střelu Mlynaroviče. Ale měl štěstí, protože černá guma se dokutálela na levou tyč a pak se odrazila za bránu.
     
    33:53
    Roman Rác sice nezvládl zpracování, ale kotouč alespoň protečoval do útočného pásma, takže se zakázané uvolnění nepískalo.
     
    34:22
    Arturs Ševčenko nahodil černou gumu do útočného pásma a odjel vystřídat, stejně jako jeho spoluhráči. Andresen si na dlouhou nahrávku netroufl a zapojil do hry kolegu z obrany Hilbertsena.
     
    34:47
    Do útočné třetiny se podívala domácí čtvrtá útočná formace. Tveter nahrál mezi kruhy Rianovi, jenž vypálil forhendem nad břevno.
     
    35:20
    Mikkel Seiergren Christiansen chtěl hrát dopředu, jenže neměl na koho, takže odcouval za vlastní bránu, kde kotouč předal Andresenovi.
     
    35:55
    Eriks Ševčenko musel pod tlakem rychle jednat. Rozhodl se pro dlouhou nahrávku, s jejímž zpracováním si Mlynarovič neporadil.
     
    36:19
    Při souboji s Horzelským přišel Bastiansen o helmu. Ještě než si stihl situaci uvědomit a odjet na střídačku, tak mu rozhodčí odpískali ofsajd.
     
    36:51
    Tvrdou střelu forhendem od levého mantinelu tečoval blokující Nevalainen. Vestavik tak měl výrazně ulehčenou pozici, puk vykopl do bezpečí pravým betonem.
     
    37:20
    Norský gólman musel zapojit i levý beton, tím zastavil po změnu zakončení z hokejky Milana Kasperlíka. Pátý gól v síti zatím nepřipustil.
     
    37:44
    Signalizované zakázané uvolnění neskončilo přerušením hry. Domácí hráči si všimli zdvižené ruky rozhodčího a stáhli se do střední třetiny.
     
    38:13
    Lukasz Nalewajka naslepo nahodil před bránu, kde očekával Radka Nalewajku. Ten dojel o něco později, než bylo třeba, koncem hole vypálil vedle levé tyče.
     
    38:45
    Do přehuštěného prostoru před brankovištěm Jastrzębie nahazoval Kuronen, hrací předmět až k Nechvátalovi neprošel.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Blízko pátému gólu hostujícího mužstva byl Ruslan Baširov. Rus však na hraně brankoviště podklouzl a forhendem minul kotouč.
     
    39:51
    Branku soupeře obtočil Milan Kasperlík. Až k zakončení se ovšem český útočník neprodral, stopku mu vystavil Kristoffer Thomassen.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 12 – 21.
     
    Jastrzębie ve druhé třetině ještě vylepšilo svůj náskok, do třetí dvacetiminutovky nastoupí s tříbrankovým vedením. Na 3:0 upravil Radek Nalewajka, ještě vyšší náskok vystřelil polskému týmu Roman Rác. Domácí se dočkali alespoň čestného úspěchu až ve 28. minutě, a to zásluhou tvrdé střely obránce Jimiho Kuronena. Pokud se nestane nic nečekaného, tak se třetí část odehraje spíše jen z povinnosti, domácí totiž soupeři nestačí.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hosté do ní vstoupili s jasným cílem, udržet slibně rozjetý zápas a získat tři body. Uvidíme, jestli se domácí pokusí střetnutí alespoň zdramatizovat.
     
    40:46
    První zákrok závěrečné dvacetiminutovky obstaral Vestavik. Zmenšil střelecký úhel Woldovi a jeho křižný pokus chytil do lapačky.
     
    41:24
    Za domácí zahrozil Fredrik Björndal. Najel do levého kruhu, odkud vypálil křižný projektil, Patrik Nechvátal zasahovat nemusel.
     
    41:45
    Hra pokračuje v útočné třetině Frisk Askeru. Od modré čáry vypálil tvrdou dělovku Thomassena, rozezvučel ale pouze mantinel za bránou.
     
    42:16
    Za vlastní brankou zakvedlal s kotoučem Kamil Górny, vzápětí rozjel akci po mantinelu přes Baširova, jehož nepustil do útočné třetiny Kuronen.
     
    42:40
    Ve třetí třetině se zatím přerušovalo jen jednou. Vestavik se o druhé nepostaral, střelu Bryka totiž včas vyklepal z lapačky.
     
    43:29
    Je zřejmé, že ani jeden z celků nehraje úplně naplno. O tom svědčí i počet faulů, jediným vyloučením je to Kalnsovo z první třetiny za vysokou hůl.
     
    43:57
    Patrik Nechvátal zaváhal, ale druhý puk ze své sítě lovit nemusel. Kotouč přeletěl přes jeho lapačku a proskákal vedle pravé tyčky.
     
    44:08
    Mats Fröshaug nepochopil úmysl Hilbertsena, který jej chtěl poslat do rychlého protiútoku. Výsledkem je icing.
     
    44:36
    Útoční pásmo navštívil Jakob Aasen Rian. Z pravého kruhu nabruslil mezi kruhy, pokusem po ledě napálil do pravého betonu připraveného Nechvátala.
     
    45:15
    Zakázané uvolnění i na druhé straně. Maciej Urbanowicz i přes veškerou snahu nedosáhl na příliš prudké vyhození Bryka.
     
    45:47
    Svižnou střelou od levého mantinelu se prezentoval Dominik Jarosz. Dvaadvacetiletý polský útočník se mezi střelce nezapsal, Vestavik kotouč vyhlavičkoval.
     
    46:33
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    Čtyřbrankový náskok vrátil Jastrzębie člen druhé útočné formace EGILS KALNS. Lotyš obdržel zpětnou bekhendovou přihrávku do levého kruhu, Vestavikovi napálil puk do sítě nad levým ramenem. Asistence: Ruslan Baširov.
    46:33 Egils KALNS - 1:5
     
    47:16
    Thomassen byl nucen couvat před Baširovem. Následně dlouhou nahrávkou našel Wolda, jenž v souboji jeden na jednoho nepřešel přes Górnyho.
     
    47:37
    Dlouhý pas Vestavik zpracoval pro Lagaceho. Jednatřicetiletý Kanaďan vyslal dlouhý oblouček na Björndala, puk mu však přeskočil hokejku.
     
    48:20
    Patrik Nechvátal si na konto připsal úspěšný zákrok, když v lapačce zachytil vysoký oblouček Volda. Na rozehrávku si netroufl.
     
    48:55
    Tvrdou střelu Kosteka vykopl Vestavik do rohu kluziště, kde svedli souboj o kotouč Andresen a Kasperlík, uspěl domácí obránce.
     
    49:21
    Vysunutý forčekink nebyl Lagacemu k ničemu. Na dlouhou nahrávku Baširova nedosáhl, Rác měl dost času na rozehrávku.
     
    49:46
    Při snaze o otočku kolem brány Mikkel Seiergren Christiansen neuspěl. Dobře zareagoval Patrik Nechvátal, puk u tyčky přikryl lapačkou.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka třetí třetiny, s největší pravděpodobností i celého zápasu. Frisk Asker nevypadá, že by měl vstřelit čtyři góly.
     
    50:33
    Kamil Górny vypálil od modré čáry forhendem. Henrik Vestavik výborně zareagoval a tvrdou střelu udržel ve výstroji.
     
    51:22
    Z vrcholku levého kruhu střílel Tobias Tveter. Patrik Nechvátal se nenechal rozhodit a tvrdý projektil udržel mezi betony.
     
    51:46
    Dominik Jarosz si mezi kruhy stáhl černou gumu na forhend a vypálil zápěstím. Vestavika ale trefil přímo do výstroje.
     
    52:00
    Ve středním pásmu došlo k tvrdému střetu mezi Tveterem a Lukaszem Nalewajkou. Oba naštěstí jsou v pořádku, na ledě skončil jen domácí hráč.
     
    52:21
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    Demolice norského týmu pokračuje. Mlynarovič udržel touš proti dvěma protihráčům a před brankou viděl volného ARTUSE ŠEVČENKA, sedmadvacetiletý lotyšský útočník s klidem přehodil padajícího gólmana. Asistence: Samuel Mlynarovič.
    52:21 A. ŠEVČENKO - 1:6
     
    53:29
    Domácí se tolik netlačí do útoku, cílem je hlavně nedostat ještě větší příděl. Milan Kasperlík se marně snažil prodrat skrze dvojicí protihráčů.
     
    53:49
    Frisk Asker právě vstřelil branku!
    Přichází bleskové snížení! Bastiansen zpoza brány našel na hraně brankoviště MAGNUSE GEHEBA, jenž přetlačil špatně postaveného Giminského a Nechvátal neměl šanci na střelu z velké blízkosti zareagovat. Asistence: Anders Bastiansen a Viktor Granholm.
    53:49 Magnus GEHEB - 2:6
     
    54:18
    Frisk Asker právě vstřelil branku!
    Druhý gól v rozmezí půlminuty, Frisk Asker rázem ztrácí už jen tři góly! NIKLAS NEVALAINEN překvapil osobního strážce potažením kotouče do levého kruhu, z této pozice Fin vypálil nechytatelně do vzdálenějšího horního růžku. Asistence: Sondre Vaaler a Fredrik Björndal.
    54:18 Niklas NEVALAINEN - 3:6
     
    55:19
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    S góly se v závěru střetnutí roztrhl pytel! Pochvalu zaslouží Pavlovs, který zpracoval neposedný puk a bekhendem nahrál přes tři protihráče FRENKSI RAZGALSOVI, ten vypálil pod horní tyč nad ležícího Vestavika. Asistence: Vitalijs Pavlovs.
    55:19 Frenks RAZGALS - 3:7
     
    56:15
    O další změnu skóre se mohl zasloužit Anders Bastiansen. Zkušený čtyřicetiletý Nor vypálil z první pouze do výstroje Nechvátala.
     
    56:44
    V mezikruží čekal na přihrávku Victor Granholm, Geheb ale nahrál mimo jeho dosah. Volnou černou gumu posléze sebral Górny.
     
    57:12
    O druhý zásah usiloval Sergej Bogolejša. Tvrdou střelu ovšem Vestavik velmi dobře viděl a zasáhl levým betonem s velkou jistotou.
     
    57:36
    Maciej Urbanowicz ztratil hokejku, čehož Nevalainen využít nedokázal, neboť mu cestu zkřížil Kostek a ve finále jej přispendlil na mantinel.
     
    58:20
    Ruslan Baširov zkusil proskočit mezi dvojicí protihráčů. Puk mezi nimi propasíroval, ale sám se mezi Vaalerem a Kuronenem neprocpal.
     
    58:47
    Obránce Andreas Hilbertsen nikam nespěchá. Osmnáctiletý mladík mohl zkusit využít pomalého střídání soupeře, ale s kotoučem zůstal za vlastní bránou.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:29
    Ofenzivu podpořil Eriks Ševčenko, jenže přihrávku dostal na brusle. Proto nevystřelil, ale hrací předmět jenom přikopl k protihráči Andresenovi.
     
    59:48
    Sondre Vaaler zabalil možnost posledního útoku. Všiml si, že se k Bastiansenovi stáhl Górny, takže se vrátil k Vestavikovi, kde s pukem na holi zřejmě počká až do závěrečné sirény.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 17 – 43.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 692 diváků.
     
    V souboji dvou týmů, které již neměly šanci postoupit do play-off, uspělo polské Jastrzębie, které v Norsku porazilo Frisk Asker s přehledem 7:3. Svěřenci slovenského trenéra Kalabera zvládli lépe všechny třetiny. V první i ve druhé skórovali dvakrát, zatímco soupeři povolili jedinou trefu. Divokou přestřelku nabídla závěrečná dvacetiminutovka, v níž padlo hned pět branek, vítězný celek vstřelil tři, poražený dvě. Bodově se dnes nejvíce dařilo Vitaljsi Pavlovsovi, tento Lotyš zaznamenal tři asistence. Jastrzębie se díky vítězství udrželo na třetí příčce, na dnešního soupeře navýšilo náskok na pět bodů.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:21:38)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Kuronen (Fröshaug, Christiansen), 54. Geheb (Bastiansen, Granholm), 55. Nevalainen (Vaaler, Björndal) – 7. Ł. Nalewajka (Pavlovs, Urbanowicz), 15. Bogolejša (Pavlovs, Razgals), 24. R. Nalewajka (Kameneu, Kostek), 26. Rác (Baširov, Kalns), 47. Kalns (Baširov), 53. A. Ševčenko (Mlynarovič), 56. Razgals (Pavlovs)


    Frisk Asker: Vestavik (Dahlberg) – Nevalainen, Vaaler, Kuronen, Thomassen, Andresen, Hilbertsen – Geheb, Bastiansen, Granholm – Björndal, Lagace, Wold – Christiansen, Fröshaug, Fogstad Vold – Tveter, Rian, Jensen.
    JKH GKS Jastrzębie: Nechvátal (Kieler) – Kostek, Bogolejša, Górny, Bryk, E. Ševčenko, Horzelski, Gimiński, Kameneu – Urbanowicz, Pavlovs, Razgals – Baširov, Rác, Kalns – Kasperlík, Mlynarovič, A. Ševčenko – Ł. Nalewajka, Jarosz, R. Nalewajka.

    Rozhodčí: Persson (NOR), Wannerstedt (NOR) – Bakken (NOR), Braaten (NOR)

    Diváci: 692
    bahis siteleri