Admira Praha – Králův Dvůr 2:2 (kon.) | Slavia B – Vyšehrad 1:2 (kon.) | Příbram B – Karlovy Vary 0:2 (kon.)
Plzeň B – Písek 3:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha B
1:2 (1:2)
FC Slavoj Vyšehrad
Neděle 17.10.2021, 10:15 • SC Horní Počernice • Česká fotbalová liga (A) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha B: Sirotník – Bárta, Obadal, Zeronik, Horský, Douděra, Matys (C), Kopáče, Nikl, Toula, Štětka.
    Náhradníci: Fülöp – Šmíd, Beran, Šimeček, Subert, Labík, Hrubeš.

    FC Slavoj Vyšehrad: Šulc – Suchan, Drobílek, Kubeš, Vandas, Tokar, Hroník, Vaněk, Šandera (C), Matějíček, Tvaroh.
    Náhradníci: Lorenz – Topol, Sejdia, Mlejnek, Gerža.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    7
    Jakub Zeronik vymyslel zajímavý nákop za obranu. Běžel za ním Filip Horský, avšak ještě o něco rychlejší byl Jan Suchan.
     
    8
    Narážečka mezi Kubešem a Vandasem neměla jedinou chybičku První jmenovaný následně vypálil technicky těsně vedle pravé tyče.
     
    9
    Ačkoli jsou hosté velkým outsiderem, tak do utkání nevstoupili vůbec špatně. Tentokráte zkusil střelecké štěstí Lukáš Hroník, i on minul.
     
    10
    Nahrávka určitě šla provést lépe a Martin Douděra si toho je moc dobře vědom. Zdviženou rukou se omlouvá Toulovi, který za míčem běžel marně.
     
    11
    Do hry nohama se zapojil i domácí gólman Jan Sirotník, jehož oslovil malou domů Jakub Kopáček. Po rychlém zpracování následoval odkop na útočnou půli.
     
    12
    Útočným faulem se provinil Filip Horský. V hlavičkovém souboji si pomohl proti Kubešovi loktem, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    13
    Mizernou rozehrávku Vaňka nevyužil Jakub Kopáček, protože výborně zareagoval Denys Tokar, před protihráče natlačil tělo a získal míč pro sebe.
     
    14
    Další obrovská hrubna, a to v podání brankáře Viktora Šulce, jenž nahrál Matysovi. Domácí kapitán musel rychle jednat, průnikový pas k Niklovi neprošel.
     
    15
    Do slibné příležitosti měl namířeno Matouš Nikl. Nevyšel mu ovšem první dotek s balónem, čehož využil pozorný Lukáš Hroník.
     
    16
    Sledujeme bojovné a hlavně vyrovnané utkání. Je však pravdou, že Slavia pomalu, ale jistě přebírá otěže střetnutí do svých rukou.
     
    17
    Pod tlakem si Matěj Kubeš pomohl malou domů. Gólman Viktor Šulc nezvládl přenesení hry doleva, kulatý nesmysl napálil do autu.
     
    18
    Akce Slavii nevyšla podle představ. Martin Douděra hledal obloučkem za obranu Zeronika, ten nepřešel přes pozičně dobře hrajícího Vandase.
     
    19
    Do pokutového území domácího mužstva se probojoval Pavel Vandas. Z velkého úhlu si vystřelit netroufl, jenže klička proti Obadalovi rovněž nevyšla.
     
    20
    Jan Sirotník nasměroval dlouhý odkop do míst, kde se pohyboval kapitán František Matys, v hlavičkovém souboji s Matějíčkem ovšem neuspěl.
     
    21
    Tlak Vyšehradu pokračuje. Lukáš Hroník obdržel zpětnou přihrávku od Tokara, technickým pokusem přestřelil bránu.
     
    22
    Rychlý protiútok domácím fotbalistům nevyšel. Alexandr Bárta hledal za obranou Matouše Nikla, tomu nevyšlo zpracování.
     
    23
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Šok pro domácí, Vyšehrad se ujímá senzačního vedení! Na levou stranu pokutového území dostal výbornou nahrávku PHILIPP TVAROH, za křižnou střelou se Sirotník natahoval marně.
    23. Philipp TVAROH - 0:1
     
    25
    Bude zajímavé sledovat, jak domácí na nastálou situaci zareagují. Určitě se budou více tlačit do ofenzivy, ale tím budou logicky více zranitelní v defenzivě.
     
    26
    Fotbalisté Vyšehradu jsou při chuti. Z hranice šestnáctky vystřelil technicky na zadní tyčku Theodor Matějíček, Sitorník vytěsnil míč nad břevno konečky prstů.
     
    27
    Gólman Viktor Šulc vystartoval proti Niklovi, aby zamezil hrozícímu nebezpečí. Poradil si na jedničku a z prvního doteku odpálil balón do autu.
     
    28
    Po přiťuknutí od Bárty spěchal do šance Martin Douděra. Zvládl vystřelit, nicméně skluzující Matějíček jeho pokus zblokoval.
     
    29
    První žlutou kartu střetnutí vyfasoval hostující Lukáš Hroník. Na polovině hřiště vyskočil hodně vysoko, přitom se však ohnal pravou rukou za sebe a loktem trefil jednoho z protihráčů.
     
    30
    Akce Slavie pokračovala rohovým kopem. V pokutovém území se strhla velká bitva o balón a zakončoval Kopáček, avšak pouze do jednoho z bránících hráčů.
     
    30
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Hostující mužstvo udělalo další velmi důležitý krok směrem k zisku tří bodů! Na centr od rohového praporku si naskočil MATĚJ KUBEŠ a parádně umístěnou hlavičkou k pravé tyči proměnil Sirotníka v diváka.
    30. Matěj KUBEŠ - 0:2
     
    32
    Domácí fanoušci pochopitelně nejsou se stavem spokojení a dávají to najevo ostrými slovy. Času do konce utkání je ještě dost, Slavia stále zůstává ve hře o body.
     
    33
    Bude však muset výrazně hru zlepšit. Filip Horský hledal za obranou Matyse, ale našel jenom clonícího Drobílka.
     
    34
    Kryštof Obadal viděl uličku na Nikla, také tímto prostorem poslal míč. Adresát nezvládl zpracování a kulatý nesmysl přisunul Vandasovi.
     
    35
    Útočný faul odpískán Davidu Štětkovi. Ve skluzu sice trefil balón, spolu s tím ovšem nebezpečně trefil přes kotníky Suchana.
     
    36
    Hosté kombinují na polovině. Soupeře. Zatím to ovšem nevypadá, že by se tlačili do zakončení, spíše šetří časem, jehož do konce poločasu moc nezbývá.
     
    37
    Nedorozumění mezi Vaňkem a Hroníkem znamenalo ztrátu balónu. Ten doputoval až k Sirotníkovi, po zpracování následoval pas Bártovi.
     
    38
    Slavia zkusila akci levou stranou. Jakub Kopáček posunul míč na Nikla, který si troufl na Tvaroha, hostující borec odvrátil míč špičkou kopačky do autu.
     
    39
    Tým Slavia B právě vstřelil branku!
    Sešívaní se vrací na kontakt! Pas z levé strany si v pokutovém území našel MARTIN DOUDĚRA, tvrdou střelu do horních pater brány nasměroval mimo dosah vzduchem plachtícího Šulce.
    39. Martin DOUDĚRA - 1:2
     
    41
    Je jasné, že domácí by rádi před odchodem do kabin i vyrovnali. Hru znovu přesunuli na útočnou polovinu, odkud dobývají pokutové území Vyšehradu.
     
    42
    Proti centru z pravé strany vystartoval dopředu Viktor Šulc. Neodpustil si zaváhání, když míč neudržel, následně jej ovšem bleskově zalehl.
     
    43
    Denys Tokar utekl svému osobnímu strážci a v blízkosti rohového praporku sáhl k centru. Heldal nejspíše Kubeše, ale ten míč přeběhl, hrál tedy bránící Bárta.
     
    44
    Po tvrdém střetu s Tokarem zůstal ležet na trávníku Jakub Kopáček. Arbitr Paták odpískal faul, karty v tomto případě nechal v kapse.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase máme zaděláno na překvapení, protože Vyšehrad vede v Horních Počernicích nad rezervou Slavie B 2:1. Vedoucí gól vstřelil ve 23. minutě křižnou střelou Philipp Tvaroh, náskok vylepšil o sedm minut později Matěj Kubeš. Favorit se alespoň snížení dočkal ve 39. minutě, do hry o body vrátil domácí mužstvo Martin Douděra.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Jakub Zeronik, přichází Martin Šubert.
     
    47
    Zatímco hostující trenér do sestavy nestáhl, tak domácí kouč jednu změnu udělal, a sice že Jakuba Zeronika nahradil Martin Šubertem.
     
    48
    Matěj Kubeš spálil obrovskou šanci na navýšení vedení. První střelu mu nevyšla, nicméně míč se k němu odrazil a z bezprostřední blízkosti napálil padajícího gólmana.
     
    49
    Theodor Matějíček zády k bráně výborně zpracoval míč a přenesl jej k levé lajně na Pavla Vandase, jenž vyzval k souboji jeden na jednoho Obadala, uspěl bránící hráč.
     
    50
    Na trávníku zůstal ležet po tvrdém souboji s protihráčem Kryštof Obadal. Spoluhráč Toula mu pomohl za postranní čáru, kde může probíhat ošetřené, zatímco hra bude pokračovat.
     
    51
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Kryštof Obadal, přichází Albert Labík.
     
    52
    Vysoký balón si našel Martin Douděra, který sklepl kulatý nesmysl k lajně na Matouše Nikla, jemuž nevyšla klička proti Šanderovi.
     
    53
    David Štětka vymyslel zajímavou nahrávku za obranu. Hledal nejspíše Nikla, avšak z brány vystartoval Šulc a míč před protihráčem zalehl.
     
    54
    Více volného prostoru využil Martin Šubert k centru od levé lajny. Trefil blokujícího Lukáše Hroníka, útok Slavie pokračuje rohovým kopem.
     
    55
    Po rozehrávce na krátkou vzdálenost centroval do malého vápna Filip Horský. Důležitý hlavičkový souboj zvládl Denys Tokar, přeskočil Bártu.
     
    56
    Jakub Kopáček moc dobře věděl o rozběhnutém Šubertovi, nicméně míč mu poslal až moc dopředu, cestu protihráči výborně zkřížil Michal Vaněk.
     
    57
    Sešívání jsou aktivnějším týmem a znovu trpělivě kombinují na útočné polovině. Fotbalisté Vyšehradu ovšem výborně dostupují hráče a nepouštějí favorita do velkých příležitostí.
     
    58
    Dlouho váhal s míčem na kopačkách Adam Toula. Nakonec hrál na jistotu, malou domů oslovil Sirotníka, který bez váhání vrátil míč na útočnou polovinu.
     
    59
    V šestnáctce Slavie se položil na trávník jeden z hostujících hráčů. Při snaze o vystihnutí přihrávky natáhl levou nohu a zdá se, že ho nejspíše postihlo svalové zranění.
     
    60
    David Štětka připravil o balón Vojtěcha Šanderu a nastartoval po levé lajně Šuberta, jemuž se povedlo odcentrovat, ovšem přímo do rukavic Šulce.
     
    61
    Hodina z utkání je minulostí, do konce zápasu zbývá třicet minut. Vyšehrad drží těsné jednobrankové vedení, zisk tří bodů by se rovnal velkému překvapení.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Filip Horský, přichází Štěpán Beran.
     
    63
    Do přetaženého centru se položil Martin Douděra. Na druhý gól si tento borec ještě bude muset počkat, rozvlnil jenom boční síť.
     
    64
    Lukáš Hroník sympaticky bojoval o míč, jenže proti přesile tří protihráčů sváděl předem ztracený boj, balón podle očekávání neudržel.
     
    65
    Vaňkem vyhlavičkovaný míč z šestnáctky si kousek za velkým pokutovým územím zpracoval František Matys. Střela z otočky nevyšla, proletěla nad horní tyčkou.
     
    66
    Výborný zákrok Viktora Šulce drží Vyšehrad v těsném jednobrankovém náskoku. Důležité bylo, že zůstal na nohou, takže zakončení pod břevno zvládl vyrazit.
     
    67
    Nebezpečí ze vzduchu i na druhé straně. Pavel Vandas vracel přetažený balón do ohně, jeden z jeho spoluhráčů ve slibné pozice trestuhodně promáchl.
     
    68
    Těžkou malou domů obdržel Jan Sitorník. Avšak poradil si velmi dobře, pravou nohou přenesl hru k pravé lajně na volného Toulu.
     
    69
    Martin Šubert ještě mohl hrát pod sebe na Douděru, ale věřil si a technicky vystřelil sám, balón nasměroval vysoko nad břevno.
     
    70
    Nedovoleného zákroku se dopustil Denys Tokar, když při dopadu na zem skočil na nohu Davidu Štětkovi. Jasný faul, který arbitr Paták zpozoroval.
     
    71
    Pod tlakem Štěpán Beran zkusil vybojovat alespoň rohový kop. Sice nastřelil Matějíčka, jenže míč se k němu vrátil a od pravé nohy se odrazil do zámezí.
     
    72
    Ofsajd odpískán Matěji Kubešovi. Rozčilování že byl v době pasu na vlastní polovině bylo zbytečné, pomezní situaci viděl velmi dobře.
     
    73
    Slavia hraje častěji na míči, nicméně moc příležitostí si v průběhu druhé půle nevypracovala. Vyšehrad brání dobře a stále udržuje těsný náskok.
     
    74
    Do brejku vystartoval Filip Drobílek. Utekl Kropáčkovi, načež zkusil štěstí i proti Bártovi, ten už pro hostujícího hráče znamenal konečnou.
     
    75
    David Štětka ukázal velký přehled ve hře, když přenesl hru na Alberta Labíka. Tomu vyšlo zpracování na jedničku, následný pas po lajně srazil Šandera do autu.
     
    76
    Protože Matěj Kubeš neměl komu nahrát, tak vypálil z dvaceti metrů. Balón začal padat příliš pozdě, proletěl nad břevnem.
     
    77
    Zbytečným faulem se na polovině hřiště prezentoval Jakub Kopáček. Za zbytečné zákrok na Tvaroha obdržel z ruky Patáka kartónek žluté barvy.
     
    78
    Marně na levé lajně křičel Martin Douděra, balón se k němu nedostal. Beran zvolil nahrávku po pravé ruce, kde viděl Šuberta, ten se neprosadil přes Vaňka.
     
    79
    Za dané situace udělal Lukáš Hroník zřejmě to nejlepší, co mohl. Proti přesile nakopl balón do pravé nohy Berana a vybojoval roh.
     
    80
    Druhá žlutá karta v krátkém časovém sledu, pro změnu do hostující hřad. Denys Tokar za ni může být ještě rád, protože zatáhl protihráče za dres v momentě a nejspíše mu tak zabránil v samostatném úniku.
     
    81
    Exekuci volného přímého kopu si vzal na starost Martin Douděra. Nevyšla mu ovšem vůbec podle představ, balón napálil do čtyřčlenné zdi.
     
    82
    V době, kdy probíhá poslední desetiminutovka základní hrací doby, drží Vyšehrad těsný jednobrankový náskok. Slavia za současné situace určitě bude ráda za bod, byť do utkání nastupovali v roli velkého favorita.
     
    83
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Lukáš Hroník, přichází Matyáš Vojta.
     
    84
    Jan Sirotník drží naděje domácího mužstva na bodový zisk. Výborně zmenšil střelecký úhel Vandasovi a levou nohou jeho střelu vykopl.
     
    85
    Adam Toula neotálel a lobem za obranou hledal Matouše Nikla. Ten sice nabral velkou rychlost, ale za Jana Suchana se neprodral.
     
    86
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Alexandr Bárta, přichází Karel Hrubeš.
     
    87
    Sešívaní kombinují na útočné polovině, avšak poměrně daleko od pokutového území. To má Vyšehrad velmi dobře pokryté.
     
    88
    Za dlouhou přihrávkou Doděry běžel Martin Šubert bez úspěchu, navíc před něj dal chytře tělo Tokar. Hra pokračuje autovým vhazováním hostů.
     
    89
    Do vnitra pokutového území obdržel nahrávku Karel Hrubeš. Jenže byl zády k bráně soupeře, takže nemohl střílet. Proto nahrál pod sebe Beranovi, jehož rána neprošla obranným blokem.
     
    90
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Matěj Kubeš, přichází Hugo Gerža.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90+1
    Jednu z posledních akcí pražské Slavie zastavil zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd. Gólman Šulc podle očekávání s rozehrávkou nespěchá.
     
    90+2
    Na rohový kop se do pokutového území vysunul i gólman Jan Sirotník. Ani on nepomohl spoluhráčům k vyrovnání, nejvýše se vyšplhal bránící hráč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Vyšehradu se v rámci 12. kola ČFL postarali o velké překvapení, když zvítězila v Horních Počernicích nad rezervou Slavie 2:1. Všechny tři branky padly v prvním poločase. Hostující celek poslal do vedení Philipp Tvaroh, na nějž navázal Matěj Kubeš. Za sešívané snížil Martin Douděra, ale na víc už se svěřenci kouče Jarolíma nezmohli a z utkání odešli s prázdnou.

    Vyšehrad se díky vítězství vyšvihl tabulkou na sedmou pozici, přičemž má stejný bodový zisk jako dnešní soupeř, Slavia B zůstává díky lepšímu skóre pátá.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:18:31)

    Milan Huppert

    Branky: 39. Douděra – 23. Tvaroh, 30. Kubeš

    Karty:   77. Kopáček (SLB) – 29. Hroník (VYS), 80. Tokar (VYS)


    SK Slavia Praha B: Sirotník – Bárta (86. Hrubeš), Obadal (51. Labík), Zeronik (46. Šubert), Horský (62. Beran), Douděra, Matys (C), Kopáček, Nikl, Toula, Štětka.
    Náhradníci: Fülöp – Šmíd, Beran, Šimeček, Subert, Labík, Hrubeš.

    FC Slavoj Vyšehrad: Šulc – Suchan, Drobílek, Kubeš (90. Gerža), Vandas, Tokar, Hroník (84. Vojta), Vaněk, Šandera (C), Matějíček, Tvaroh.
    Náhradníci: Lorenz – Topol, Vojta, Sejdia, Mlejnek, Gerža.

    Rozhodčí: Paták – Štrincl, Pena

    Diváci: 212
    bahis siteleri