Sevilla – Levante 5:3 (kon.) | Barcelona – Real Madrid 1:2 (kon.) | Real Betis – Rayo Vallecano 3:2 (kon.)
Atlético – Real Sociedad 2:2 (kon.)
konec
Real Betis
3:2 (2:1)
Rayo Vallecano
Neděle 24.10.2021, 18:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:37:26)
     
    Další program:

    Real Betis
    11. kolo – 27. 10. 2021, 20:00: Betis – Valencia

    Rayo Vallecano
    11. kolo – 27. 10. 2021, 19:00: Vallecano – Barcelona
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 3:6.
    Rohy: 4:4.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 12:12.
    Radost střelce vítězné branky Williana Josého po proměněné penaltě
     
    Hosté předvedli ve druhém poločase výrazně lepší výkon ve srovnání s prvním dějstvím, body ale nakonec získat nedokázali. Vallecano využilo svou zvýšenou aktivitu na vyrovnávací branku Álvara Garcíi, o několik minut později ale nezachytil Balliu náběh Morena a faulem na něj vyrobil penaltu pro Betis. Tu proměnil José a jak se ukázalo, byla to vítězná branka tohoto utkání. Vallecano se pak vrhlo do útoku a v závěru dostalo domácí pod velký tlak, kromě technické střely Falcaa z přímého kopu, která skončila těsně nad Bravovou brankou, se však už hosté k ničemu nebezpečnému nedostali.

    Betis tak vyhrál počtvrté z posledních pěti ligových utkání a v tabulce se posunul už na průběžné čtvrté místo. Vallecano je na sedmé příčce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí obrana ale míč po centru z rohu odkopla do středu pole, kde ho před dvojicí hráčů Betisu odkopl alespoň do zámezí Unai López. Tímto se utkání zřejmě skončí.
     
    90+2
    Hosté získali ještě jeden rohový kop, na který běží do domácí šestnáctky i brankář Dimitrievski.
     
    90+1
    Falcao se tlačil mezi obránce Betisu za nákopem ze středu pole, k míči se ale nedostal. Ten nakonec skončil v rukou brankáře Brava.
     
    90
    Bude se hrát ještě dvě minuty.
     
    90
    Mezeru v obranném postavení Betisu ale hosté ne a ne najít a jejich centry z křídel obrana domácích s přehledem zvládá.
     
    89
    Vallecano nadále zvyšuje svůj tlak a za velkého pískotu domácích fanoušků si hosté přihrávají míč kolem domácího pokutového území.
     
    88
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Willian José, přichází Borja Iglesias.
     
    88
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Nikola Maraš, přichází José Angel Pozo.
     
    86
    Falcao zakroutil míč z přímého kopu jen velmi těsně nad břevno Bravovy branky.
     
    85
    Palazón si před šestnáctkou Betisu připravoval míč na střelu, v té mu ale zabránil faulem Rodríguez. Přímý kop pro Vallecano z výborné střelecké pozice.
     
    84
    Palazónovi pak ve středu pole navíc hrací předmět při zpracovávání odskočil a v následném souboji o něj šlápl na nohu Carvalhovi.
     
    83
    Hosté sice mají míč na kopačkách, opět jim ale v rozehrávce brání velmi aktivně napadající domácí fotbalisté.
     
    82
    Střídající Falcao si zpracoval nákop do šestnáctky Betisu, hned mu ale byl odmáván ofsajd. Gólman Betisu Bravo s rozehrávkou nespěchá...
     
    81
    Domácí výborným presinkem vytlačili kombinující hosty na jejich polovinu, o míč je ale připravit zatím nedokázali. Obránci Vallecana hledají prostor na založení útoku.
     
    80
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází William Carvalho.
     
    80
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Randy Nteka, přichází Bébé.
     
    78
    Hosté zvýšili svou útočnou aktivitu a po dalším centru, tentokrát zprava, se dostal ke hlavičce Falcao. Jeho zakončení skončilo nad Bravovou brankou.
     
    77
    Centr hostů z levé strany se dostal na hranici domácí šestnáctky k Palazónovi, jehož technická střela z první skončila těsně mimo domácí branku.
     
    75
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí se opět dostávají do vedení! Míč si na bílý bod postavil WILLIAN JOSÉ a prudkou střelou do pravé strany ho poslal pod břevno Dimitrievského branky. Gólman Vallecana stranu vystihl, míč ale nedokázal vyrazit.
     
    74
    Hosté ještě zkoušejí protestovat, VAR ale potvrdil penaltový verdikt.
     
    73
    Balliu nezastavil nákop na rozběhnutého Morena, ten se tak dostal před něj a poté, co ho v šestnáctce Vallecana Balliu srazil nedovoleně na trávník, nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop!
     
    72
    Po delší době se ke kombinaci na polovině soupeře dostali i domácí a díky zblokovanému centru Laineze z pravého křídla získali rohový kop.
     
    71
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Radamel Falcao.
     
    70
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Diego Lainez.
     
    70
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Rodri, přichází Andrés Guardado.
     
    69
    Centr od rohového praporku pak obrana Betisu odvrátila z vlastní šestnáctky a následná střela Unaie Lópeze skončila na tribuně za Bravovou brankou.
     
    68
    Trejo dostal výbornou kolmou přihrávku na levou stranu šestnáctky Betisu, jeho centr před branku ale srazil na roh ve skluzu Bartra.
     
    67
    Hosté zacítili šanci na obrat, domácí jsou totiž teď pod velkým tlakem a pokud se k hracímu předmětu i dostanou, tak ho jen odkopávají co nejdále od své branky.
     
    66
    Z tribun Estadio Benito Villamarín se začíná ozývat pískot. Hosté hned po výkopu po inkasované brance získali míč a vůbec ho nepůjčují domácím.
     
    65
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Nteka přihrál míč před šestnáctkou Betisu doleva na Treja, jenž ho z první posunul také doleva už do pokutového území na ÁLVARA GARCÍU a ten z první namířil mezi nohy přesouvajícího se domácího brankáře Brava. Asistence: Óscar Trejo.
     
    63
    Domácí pak okamžitě přenesli hru na opačnou stranu, kde se po několika přihrávkách míč dostal k Fékirovi. Jeho střelu z první po zemi chytil brankář Dimitrievski.
     
    62
    Hosté mohli konečně po chybě domácích obránců vystartovat do otevřené obrany Betisu, jejich možný útok ale úplně pokazil katastrofální přihrávkou na spoluhráče Nteka.
     
    61
    Žlutou kartu za podražením Rodrígueze skluzem zezadu dostává Óscar Trejo (Rayo Vallecano).
     
    59
    Palazón si nezpracoval přihrávku na pravé křídlo a míč doběhl až téměř u brankové čáry. Okamžitě ale byl u něj Moreno, jenž ho donutil přihrát dozadu.
     
    58
    Domácí zastavili další pokus hostů o útok už ve středu pole a s míčem zacouvali před vlastní šestnáctku. Hosté se jim snaží rozehrávku komplikovat.
     
    57
    Canales pak našel obloučkem na pravou stranu šestnáctky hostů volného Josého, jehož technická střela z první skončila těsně nad břevnem Dimitrievského branky.
     
    56
    Po zisku míče se pak domácí rychle dostali k šestnáctce Vallecana a Fékir, jenž si míč naváděl na střelu, namířil do blokujícího obránce hostů.
     
    55
    Vallecano pokračuje po krátké aktivitě Betisu ve svém tlaku. Domácí zacouvali před vlastní šestnáctku do obranného postavení.
     
    53
    Unai López dostal výbornou přihrávku na levou stranu šestnáctky Betisu, v okamžiku této přihrávky byl ale v ofsajdovém postavení.
     
    52
    Fékir tentokrát našel nákopem od rohového praporku na zadní tyči Juanmiho, jeho hlavička se ale od země odrazila vysoko nad Dimitrievského branku.
     
    51
    Rohový kop Betisu nebezpečí pro hosty nepřinesl, míč se ale pak vrátil na levou stranu k Fékirovi a jeho centr raději srazil Catena na další roh domácích.
     
    50
    Fékir si vyměnil na pravé straně šestnáctky Vallecana míč s Josém, jehož střelu nakonec srazil jeden z obránců hostujícího celku ve skluzu na roh.
     
    49
    Centr z následného rohu pak obrana Betisu vyřešila a domácí mohli vyrazit do rychlého protiútoku. Ten skončil nepřesným pasem Canalese na pravé křídlo.
     
    48
    Fran García se rozběhl po levé straně k šestnáctce Betisu, jeho centr na konci tohoto individuálního průniku ale srazil na roh vracející se Bellerín.
     
    47
    Vallecano začalo druhý poločas velmi aktivně a zatím nepustilo domácí k míči, který drží na jejich polovině hrací plochy.
     
    46
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Mario Hernández, přichází Isi Palazón.
     
    46
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Pathé Ciss, přichází Santi Comesaña.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:34.
     
    První poločas je za námi a i když nepřinesl žádnou strhující podívanou, tak jsme viděli tři branky. Betis byl téměř celé první dějství aktivnějším týmem a dvěma slepenými góly Morena a Juanmiho se dostal zhruba v polovině prvního poločasu do dvoubrankového vedení. To domácí bez větších problémů kontrolovali až do úplného závěru prvního poločasu, kdy vyrobil nepochopitelnou chybou gól Vallecana Alex Moreno. Před druhým poločasem je tak navzdory nevýraznému výkonu hostů jejich manko jen jednobrankové.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 54 % : 46 %
    Střely na branku: 3:2
    Střely mimo: 2:1
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 5:7
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Hosté po velké chybě Morena snižují! Juanmi posunul míč do šestnáctky na Morena, jenž ho přihrával svému brankáři Bravovi. Úplně ale zapomněl, že po předchozím útoku Vallecana před ním zůstal Trejo, jenž míč získal, zasekl si brankáře Brava a přihrávkou doleva míč posunul na RANDYHO NTEKU, který ho dorazil do odkryté branky Betisu. Asistence: Óscar Trejo.
     
    45
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    45
    Centr Unaie Lópeze do šestnáctky se ale stal snadnou kořistí domácího brankáře Brava. Ten s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    44
    Ciss se rozběhl směrem k šestnáctce Betisu a před ní ho zezadu zasáhl do nohy Fékir. Standardka pro Vallecano.
     
    43
    Vallecano se poté opět vrátilo na polovinu Betisu, ani tentokrát se ale hosté nejsou schopni zatím dostat k pokutovému území domácích.
     
    42
    Domácí získali míč a hned přišel jejich protiútok. Bellerín potáhl míč k šestnáctce Vallecana, jeho centr ale dokázala obrana hostů vyřešit.
     
    41
    Obrázek hry se vůbec nemění – hosté kombinují daleko od pokutového území Betisu.
     
    40
    Hosté v posledních minutách převzali iniciativu, o tlaku se ale z jejich strany rozhodně mluvit nedá. Domácí drží hosty daleko od nebezpečných prostorů.
     
    39
    Unai López se pokusil zaskočit gólmana Betisu Brava přímou střelou, namířil však ale jen do středu domácí branky.
     
    38
    Hosté se konečně dostali k šestnáctce Betisu a po faulu na Treja získali fotbalisté Vallecana standardní situaci ze zhruba 30 metrů.
     
    37
    Držení míče: 60 % : 40 %
     
    36
    Hosté zatím v prvním poločase nevymysleli vůbec nic. Bellerín se dostal pod tlak při rozehrávce na vlastní polovině, místo zisku míče ho ale fauloval napadající Álvaro García.
     
    35
    Moreno se pokusil o velmi odvážný individuální průnik a jeho sólo zastavil až u vlastní šestnáctky Hernández.
     
    33
    Centr ze standardky se po menším závaru v domácí šestnáctce dostal k hostům a na hranici šestnáctky se chystal ke střele Unai López, při pokusu o střelu ale zasáhl jednoho z protihráčů.
     
    32
    Žlutou kartu za zásah loktem do obličeje Nteky dostává Edgar González (Real Betis).
     
    31
    První žlutou kartu utkání dostává za podražení Fékira Álvaro García (Rayo Vallecano).
     
    30
    Betis má dění na trávníku plně pod kontrolou. Další pokus Vallecana o postupný útok skončil opět už ve středu pole.
     
    29
    Bellerín doběhl nákop na pravé křídlo a nepovedeným centrem poslal míč až za branku Vallecana.
     
    28
    Vallecano se hned nastěhovalo na útočnou polovinu, kde postupně tlačí domácí svou kombinací do obrany.
     
    26
    Podle názoru videoasistenta se nejednalo v případě Juanmiho o porušení pravidel, jeho branka tak platí a Betis vede už 2:0.
     
    25
    Branku Juanmiho kvůli možné nedovolené hře rukou ještě zkoumá VAR.
     
    24
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují svůj náskok už na rozdíl dvou branek! JUANMI si zpracoval přihrávku na levé křídlo a i se štěstím, když se mu míč odrazil zřejmě od hrudi, dokázal míč udržet. Střelou po zemi ho pak zhruba z hranice šestnáctky Vallecana poslal k levé tyči Dimitrievského branky. Asistence: Sergio Canales.
     
    22
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre! Rodri našel křížnou přihrávkou na levou stranu šestnáctky volného ALEXE MORENA, jenž si míč zpracoval, navedl si ho kolem obránce Vallecana na pravačku a tvrdou střelou nakonec namířil k pravé tyči branky hostů. Asistence: Rodri.
     
    21
    Trejo si elegantně obhodil Rodrígueze, míč si ale předkopl příliš daleko a po jeho ztrátě fauloval Gonzáleze.
     
    20
    Hosté pak hrací předmět získali zpět pod svou kontrolu, přihrávat si ho ale můžou jen na vlastní polovině hřiště.
     
    19
    Další postupná kombinace Vallecana opět skončila už ve středu pole. Hosté to proto zkusili nákopem na pravé křídlo na Hernándeze, ten si ale míč zpracovat nedokázal.
     
    18
    Fékir si zpracoval přihrávku před šestnáctku Vallecana a pak posunul míč doprava na dobíhajícího Juanmiho. Ten z první trefil obránce hostujícího celku.
     
    17
    Útok Betisu se ale také zasekl ve středu pole. Domácí jsou sice o něco aktivnější, zápas je ale zatím poměrně opatrný.
     
    16
    Vallecanu se v posledních minutách nedaří podržet míč. Domácí ho opět získali ve středu pole a opět se tlačí dopředu.
     
    15
    Nteka se tlačil ve středu pole za odkopem svých obránců a v jeho akci ho nakonec zastavil faulem kapitán Betisu Canales.
     
    13
    Betis získal další standardku na útočné polovině, kterou opět rozehrál centrem do šestnáctky Fékir. I tentokrát ale situaci vyřešila obrana Vallecana.
     
    12
    Na centr z rohu si na přední tyči naběhl Bartra, jeho hlavičku ale tečoval Nteka a následně před vybíhajícím brankářem Dimitrievskim usměrnil míč hlavou nad branku Vallecana Rodríguez.
     
    11
    Betis postupně přebírá iniciativu a začíná tlačit hosty do obrany. Díky zblokovanému centru navíc získal rohový kop.
     
    10
    Domácí dostali hosty při jejich rozehrávce do velkých problémů a nakonec je donutili k odkopu míče na polovinu Betisu.
     
    9
    Fékirův centr na zadní tyč si zpracoval Juanmi, jenž ještě vracel míč na opačnou stranu. Odtamtud ho ale odhlavičkoval do bezpečí Hernández.
     
    8
    Maraš srazil na vlastní polovině na trávník nedovoleným způsobem pronikajícího Morena. Přímý kop pro Betis.
     
    7
    Bellerín potáhl míč na útočnou polovinu a hezkou kolmicí se pokusil vysunout do šestnáctky za obranu Vallecana Rodriho. Ten si míč nezpracoval a hrací předmět skončil u gólmana Dimitrievského.
     
    6
    Domácí gólman Bravo vyběhl ze své branky, aby odkopl do autu nákop na rozběhnutého Nteku. Míč po následném autovém vhazování získali domácí.
     
    5
    Fékir si převzal míč a ze střední vzdálenosti pohotově vystřelil. Jeho tvrdá střela skončila těsně mimo levou tyč Dimitrievského branky.
     
    4
    Bellerín si zpracoval těžký nákop na pravé křídlo a pokusil se o individuální průnik přes Frana Garcíu. Ten mu míč odkopl.
     
    3
    Míč po nepřesném nákopu na Nteku skončil u domácího brankáře Brava. Od něj začíná další pokus Betisu o rozehrávku útočné akce.
     
    2
    Vallecano se také snaží o postupnú rozehrávku, hosté se ale také zasekli na seřazené obraně svého soupeře.
     
    1
    Výkop utkání patřil domácím. Obránci Betisu se snažili založit postupný útok svého týmu, ten ale hosté zastavili už ve středu pole.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Betis bude hrát v zeleno-bílých dresech, Vallecano v černých.
     
    Oba týmy právě vycházejí na hrací plochu, zápas se tak o malou chvíli začne.
    Kapitán Betisu Sergio Canales bude mít na kapitánské pásce zobrazenou část Sevilly Santa Catalina
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Bravo – Bellerín, Bartra, González, Moreno – G. Rodríguez, Canales (C) – Rodri, Fékir, Juanmi – José.

    Náhradníci: Rui Silva – Montoya, V. Ruiz, Iglesias, Tello, W. Carvalho, Pezzella, Joaquín, Guardado, D. Lainez, Ruibal, Miranda.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Hernández, Maraš, Catena, F. García – Ciss, Unai López – Balliu, Trejo (C), Á. García – Nteka.

    Náhradníci: L. Zidane – Falcao, Mario Suárez, Comesaña, Palazón, Bébé, Martín, Guardiola, Kévin Rodrígues, Pozo, Valentín, Saveljich.

    Rozhodčí: Bengoetxea – Fernández, Vega.
     


    Vzájemné zápasy

    Oba kluby se ve španělské LaLize utkaly naposledy v ročníku 2018/2019. Betis tehdy doma vyhrál 2:0 a na půdě Vallecana se zrodila remíza 1:1. Úplně poslední vzájemný souboj se odehrál ve Španělském poháru 2019/2020, kdy v lednu 2020 vyhrálo Vallecano 3:2 po penaltách.
     


    Rayo Vallecano

    Nováček tohoto ročníku španělské LaLigy je zatím zřejmě nejpozitivnějším překvapením soutěže. Ani jemu se sice vstup do ligy nepovedl a prohrál první dvě utkání bez vstřelené branky, poté se ale rozjel a už prohrál jen jednou. Před tímto kolem se tak nacházel na pohárovém šestém místě. Vallecano těží ze skvělé útočné produktivity (15 vstřelených branek), jen Real Madrid totiž vstřelil více branek než právě tento tým. Obrana patří mezi průměrné (9 inkasovaných branek), to je ale způsobeno dvěma nepovedenými zápasy na úvod sezony. V dalších sedmi utkáních už Vallecano inkasovalo jen pětkrát. Venku se mu ale v této sezoně až tak nedaří a z pěti zápasů na cizích hřištích prohrálo tři.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Vallecano – Getafe 3:0
    Athletic Bilbao – Vallecano 1:2
    Vallecano – Cádiz 3:1
    Osasuna – Vallecano 1:0
    Vallecano – Elche 2:1
     


    Real Betis

    Betisu se vstup do nového ligového ročníku nepovedl a první výhry se dočkal až ve čtvrtém kole, od té doby ale prohrál už jen jednou. Tabulkou se tak začal posouvat nahoru a před tímto kolem byl na osmé příčce se ziskem 15 bodů. Co se týče útočné produktivity, jen pět týmů má více vstřelených branek než Betis (12). Obrana naopak zatím patří mezi průměr španělské LaLigy (9 inkasovaných branek). Podobně vypadá i bilance Betisu na domácím hřišti, protože v tabulce zápasů doma je až na 13. místě. Z předchozích čtyř domácích zápasů vyhrál Betis jen jeden.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Betis – Espanyol 2:2
    Osasuna – Betis 1:3
    Betis – Getafe 2:0
    Villarreal – Betis 2:0
    Alavés – Betis 0:1
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Real Betis – Rayo Vallecano. Utkání 10. kola španělské LaLigy začíná v 18:30.

    Michal Sadlek

    Branky: 22. Moreno (Rodri), 24. Juanmi (Canales), 75. José (pen.) – 45+1. Nteka (Trejo), 65. Á. García (Trejo)

    Karty:   32. González (RBE) – 31. Á. García (VLL), 61. Trejo (VLL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:12.
    Real Betis: Bravo – Bellerín, Bartra, González, Moreno – G. Rodríguez, Canales (C) (80. W. Carvalho) – Rodri (70. Guardado), Fékir, Juanmi (70. D. Lainez) – José (88. Iglesias).
    Náhradníci: Rui Silva – Montoya, V. Ruiz, Iglesias, Tello, W. Carvalho, Pezzella, Joaquín, Guardado, D. Lainez, Ruibal, Miranda.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Hernández (46. Palazón), Maraš (88. Pozo), Catena, F. García – Ciss (46. Comesaña), Unai López – Balliu, Trejo (C) (71. Falcao), Á. García – Nteka (80. Bébé).
    Náhradníci: L. Zidane – Falcao, Mario Suárez, Comesaña, Palazón, Bébé, Martín, Guardiola, Kévin Rodrígues, Pozo, Valentín, Saveljich.

    Rozhodčí: Bengoetxea – Fernández, Vega

    Diváci: 45 362
    bahis siteleri