Babelsberg – RB Lipsko 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Kiel 5:1 (kon.) | Mnichov 1860 – Schalke 1:0 (kon.)
Münster – Hertha 1:3 (kon.) | Dortmund – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Mohuč – Bielefeld 3:2 (po pr.)
Norimberk – Hamburg 1:1 (2:4 po pen.) | Osnabrück – Freiburg 2:2 (2:3 po pen.)
konec
TSV Mnichov 1860
1:0 (1:0)
FC Schalke 04
Úterý 26.10.2021, 18:30 • Stadion an der Grünwalder Straße, Mnichov • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký úterní večer, německý DFB Pokal má tento týden na programu své další zápasy a my u toho nemůžeme chybět. V tomto on-line textovém přenosu se podíváme na zápas mezi TSV Mnichov 1860 a FC Schalke 04. Tímto zápasem vás provede Radim Polák, který přeje u jeho sledování příjemnou zábavu.
     
    TSV Mnichov 1860
    Naopak tým z Mnichova nezažívá úplně povedený start do nové sezóny, kterou opět mnichovští začali ve třetí lize. Tam momentálně z posledních pěti zápasů získali pouze čtyři body za čtyři remízy a průběžně jim patří šestnácté místo. Stejně jako Schalke, tak i Mnichov 1860 má za sebou jeden zápas v poháru, kde porazili Darmstadt až na penalty v poměru 2:1.

    Poslední zápasy
    23. října 2021 | Saarbrücken – Mnichov 1860 1:1
    2. října 2021 | Mnichov 1860 – Viktoria Berlín 1:1
    25. září 2021 | Verl – Mnichov 1860 1:1
    18. září 2021 | Mnichov 1860 – Cvikov 0:2
    12. září 2021 | Hallescher – Mnichov 1860 1:1
     
    FC Schalke 04
    Po nevýrazném začátku druhé ligy se Schalke dokázalo vzpamatovat a momentálně táhne šňůru čtyř výher za sebou. Týmu z Gelsenkirchenu patří průběžné třetí místo se ziskem 22 bodů. Co se týče národního poháru, tak v tom má Schalke za sebou jeden zápas, kdy si poradilo s Villingenem snadno 4:1.

    Poslední zápasy
    23. října 2021 | Schalke – Drážďany 3:0
    15. října 2021 | Hannover – Schalke 0:1
    7. října 2021 | Schalke – Lübeck 2:0
    3. října 2021 | Schalke – Ingolstadt 3:0
    25. září 2021 | Rostock – Schalke 0:2
     
    Vzájemné zápasy
    28. října 2009 | Mnichov – 1860 – Schalke 0:3
    23. ledna 2009 | Schalke – Mnichov 1860 2:2
    7. února 2004 | Schalke – Mnichov 1860 0:0
    9. srpna 2003 | Mnichov – 1860 – Schalke 1:1
    22. března 2003 | Schalke – Mnichov 1860 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    TSV Mnichov 1860: Hiller – Lang, Wein, Salger, Steinhart – Deichmann – Biankadi, Dressel, Bär, Lex – Mölders (C)
    Náhradníci: Kretzschmar – Belkahia, Goden, Willsch, Moll, Tallig, Witch, Greilinger, Linsbichler

    FC Schalke 04: Fährmann – Thiaw, Itakura, Kamiński – Pálsson (C) – Ranftl, Zalazar, Michajlov, Churlinov – Bülter, Pieringer
    Náhradníci: Fraisl – Becker, Matriciani, Flick, Latza, Ouwejan, Rzatkowski, Idrizi, Terodde

    Rozhodčí: Kampka – Bauer, Gasteier.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop tohoto utkání se postarali hostující hráči, kteří dnešní utkání odehrají ve vínové barvě. Domácí tým hraje ve své modrobílé klasice.
     
    2
    O první faul se postaral domácí Lang, který si uprostřed hřiště počkal na pronikajícího Pálssona, kterého nedovoleným zákrokem poslal na trávník.
     
    3
    Velmi riskantní rozehrávku hostujícího týmu vystihnul domácí kapitán, který ale nedokázal posléze přesně přihrát. Ze slibné akce tedy nic není.
     
    4
    Schalke mělo k dispozici rohový kop, který byl ale ovšem skvěle ubráněn domácím týmem. Ten se s míčem nemazlil a odkopnul ho daleko od branky.
     
    5
    Mnichov 1860 právě vstřelil branku!
    Tentokrát se krátká rozehrávka od branky nevyplatila. Jeden z domácích hráčů odebral čistým způsobem míč, který následně předložil STEFANU LEXOVI. Ten nepohrdnul svou šancí a poslal svůj tým do překvapivého vedení – 1:0.
    5. LEX - 1:0
     
    7
    Už to mohlo být o dvě branky, ale tentokrát si hostující brankář dokázal poradit s pohotovou střelou, kterou na něj vyslal domácí Biankadi.
     
    8
    Rohový kop domácího týmu byl odvrácen pouze na hranici pokutového území, kde byl připraven jeden z domácích hráčů. Ten svou střelu poslal pouze vedle branky.
     
    9
    Domácí tým je rozhodně lepším týmem v úvodu utkání. Hráči Schalke působí docela zaskočeným dojmem a na hrací ploše se v tuto chvíli hledají.
     
    10
    Právě Schalke by se rádo ukázalo v pozitivním světle, ale jejich kombinace je sice přesná, ale stále probíhá daleko od branky soupeře.
     
    11
    Biankadi je zatím nejaktivnějším hráčem Mnichova 1860. Tento domácí záložník je snad všude. Obrana soupeře si s ním zatím neví rady.
     
    12
    Hosté se opět pokoušejí o postupnou kombinaci na polovinu svého dnešního hostitele, ale skvělé napadání jim tuto možnost prozatím kazí.
     
    13
    Bülter se prokličkoval do pokutového území, kde se také dostal ke střele. Ta ovšem nenadělala domácímu brankáři práci, takže si připisuje jednoduchý zákrok.
     
    14
    Domácí kapitán si sice skvěle naběhnul za hostující obranu, ale bohužel pro něj a jeho tým to bylo do ofsajdu. Mnichovská akce tedy v tuto chvíli končí.
     
    15
    Máme za sebou úvodních patnáct minut tohoto utkání. Domácí Mnichov 1860 zatím překvapivě vede o jednu branku nad favority z Gelsenkirchenu.
     
    16
    Po krátké chvíli se s míčem pomazlil i hostující brankář, který s ničím nespěchal a hned míč vrátil do hry na své spoluhráče.
     
    17
    Zalazar rozehrál velmi zajímavou standardní situaci, která měla podle hostujících hráčů přinést rohový kop. Rozhodčí byl však jiného názoru a místo rohového kopu se bude odkopávat od branky.
     
    18
    Domácí tým chtěl překvapit svého soupeře rychlým protiútokem do otevřené obrany, ale Schalke celou situaci dokázalo přečíst a následně se i ubránilo.
     
    19
    První obrovská šance pro hostující tým! Zalazar nabídnul míč volnému Bülterovi, který si ale vylámal zuby na pohotovém zákroku domácího brankáře.
     
    20
    Biankadi opět rozběhnul domácí akci, kterou ovšem vzápětí musel zastavit. Na útočné polovině bylo více obránců než útočníků, a tak raději zvolil přihrávku zpět.
     
    21
    Hostující trenér připravuje už v tuto chvíli své první střídání v tomto utkání. Uvidíme, zda se jedná o nějaké zranění nebo je jenom trenér nespokojený s výkonem některého ze svých hráčů.
     
    22
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Darko Churlinov, přichází Thomas Ouwejan.
     
    23
    Hostující obrana nepůsobí v tomto utkání zatím skvělým dojmem. Prozatím může děkovat domácímu útoku, že je ve svých zakončeních docela nepřesný.
     
    24
    Na hrací ploše se začíná přiostřovat a rozhodčí musí začínat řešit nebezpečné zákroky. Před malou chvíli se na trávníku ocitnul domácí kapitán, který byl nedovoleným zákrokem zastaven.
     
    25
    Biankadi neubránil Zalazara, který dokázal odcentrovat na nabíhajícího Michajlova, který ale nedokázal míč umístit za záda domácího brankáře. Stav zůstává i nadále stejný.
     
    26
    Schalke se začíná probouzet a začíná přebírat kreativitu na hřišti. Hráči mnichovského klubu se začínají nebezpečně zatahovat na vlastní polovinu, kde odráží jeden útok za druhým.
     
    27
    Akce Bültera předčasně skončila, jelikož jsme zaznamenali zvednutý praporek asistenta rozhodčího, který signalizoval ofsajdové postavení tohoto hráče.
     
    28
    Michajlov se při naběhu na přihrávku střetnul s rozhodčím, hra ale pokračovala. Míč se totiž nedotknul rozhodčího a ten neměl důvod zastavovat hostující akci.
     
    29
    Mölders vybojoval autové vhazování na polovině svého soupeře a následně i hecuje domácí fanoušky, kteří si toto utkání prozatím nesmírně užívají.
     
    30
    Hostující Bülter dostal zajímavý míč za domácí obranu, ale byl proti dvojnásobné přesile a ze své akce tedy nic nedokázal vytěžit. Mnichov se i v tomto případě dokázal ubránit.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Daniel Wein (TSV Mnichov 1860).
     
    31
    Parádní centr z přímého kopu dopadnul na hlavu Kamińskiho, který s pomocí domácího brankáře orazítkoval horní tyč domácí branky. Schalke bude posléze rozehrávat rohový kop.
     
    32
    Rohový kop nepřinesl žádné nebezpečí pro domácí branku. Navíc po chvilce byla jejich následná akce přerušena nedovoleným zákrokem, kterým se prezentoval Michajlow.
     
    33
    Hráči Mnichova se snaží držet míč na svých kopačkách, ale zatím je jim to k ničemu. Jejich soupeř se skvěle přesouvá a brání jejich možné náznaky útoku na branku.
     
    34
    Střelec úvodní branky by rád odpískání pokutového kopu po faulu na svého kapitána, ale rozhodčí nechává hru pokračovat. U míče jsou hráči Schalke, kteří jsou na tahu.
     
    35
    Máme před sebou deset minut základní hrací doby a plus nějaké to nastavení v prvním poločase. Dočkáme se ještě nějaké branky nebo půjdou mnichovští do šatny o něco spokojenější?
     
    36
    Mölders opět skvěle vybojoval standardní situaci a opět hecuje domácí kotel za hostující brankou. V Mnichově to dnes žije a to se nehraje v Allianz Aréně, ale jenom na útulném stadionu Grünwalder Straße.
     
    37
    Biankadi se snažil uvolnit, ale následně byl faulován na polovině hrací plochu. Tohle je další nedovolený zákrok v zápase a další standardní situace domácího týmu.
     
    38
    Pro vysokou svíci si v pokutovém území došel pohotový hostující brankář, který ale s rozehrávkou nikde nespěchal. Neměl vlastně ani komu by přihrál, a tak musel počkat.
     
    40
    Jeden z domácích obránců podcenil celou situaci na vlastní polovině a daroval tak svému soupeři výhodu autového vhazování poblíž vlastní branky.
     
    41
    Jenže výhodu nedokázalo Schalke využít a navíc se opět muselo bránit před prchajícím Biankadim, který je i nadále nebezpečným hráčem v domácím útoku.
     
    42
    Itakura byl nepříjemně dohrán domácím kapitánem, kterého si posléze k sobě volá hlavní rozhodčí, aby mu domluvil. Tohle může být příště za žlutou kartu.
     
    43
    Ranftl se na pravé straně dostal k centrovanému míči, který ovšem skončil na druhé straně hrací plochy v zámezí. Místo ohrožení mnichovské branky, budou mít domácí hráči k dispozici autové vhazování.
     
    44
    Zalazar pozdravil svým dalekonosným projektilem domácího brankáře. Ten mu na dálku poděkoval a připsal si jednoduchý zákrok na hranici malého vápna.
     
    45
    Rozhodčí tohoto utkání musel zavolat na hrací plochu domácí lékaře, kteří museli přeběhnout celé hřišti, aby zkontrovali stav svého svěřence. Ten bude zřejmě dobrý a aspoň první poločas dohraje.
     
    45+1
    V prvním poločase jsou nastaveny dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    45+2
    Nastavený čas přinesl pouze opatrný fotbal z obou stran. Ani jeden tým nechce udělat zásadní chybu, která by vedla k obdržené brance. Rozhodčí za malou chvíli první dějství ukončí.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas dopadnul lépe pro domácí tým, který zásluhou Stefana Lexe vede od páté minuty nad Schalke 1:0. Ovšem nebýt domácího brankáře, tak by mohl být průběžný stav zápasu úplně jiný. Domácí Hiller se nejprve vyznamenal proti střele Bültera a posléze i proti hlavičce Kamińskiho, kterou dokázal vytěsnit na břevno své branky. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Ten začne za necelých patnáct minut, jste k jeho sledování srdečně zvaní.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí tým měl tu čest, aby zahájil druhý poločas dnešního utkání, kde zatím překvapivě vede nad svým soupeřem z Gelsenkirchenu.
     
    47
    Hned v úvodních desítkách sekund směřují záběry na hostující střídačku, kde je připraven kanonýr Terodde. Pokud by takový stav byl i v pozdějších minutách, tak by se zřejmě měl ukázet na hrací ploše.
     
    48
    Malick Thiaw neodehrál míč z první, čehož využil domácí útočník, který se dokázal před něj dostat. Hostující obránce poté neměl na výběr a musel faulovat. Bohužel pro jeho tým to bylo oceněno červenou kartou.
    48. Červená karta
     
    49
    Vynikající zákrok hostujícího brankáře proti střele z přímého kopu. Tento projektil musel brankář vyrazit na rohový kop.
     
    50
    Jenže rohový kop nebyl rozehrán vůbec přesně. Hostující obrana si dokázala poradit a míč odehrála do bezpečí.
     
    51
    Hostující trenér není spokojen s výkonem rozhodčího, který si toho všimnul a zamířil uklidnit rozvášněného trenéra Schalke 04.
     
    53
    Itakura si pomohl ve vzdušném souboji proti fotbalovým pravidlům. Toho si všimnul rozhodčí, který následně odpískal nedovolený zákrok.
     
    54
    Hostující Michajlow se nádherně opřel do voleje, kterou ale poslal pouze do míst, kde byl připraven pozorný domácí brankář. Ten má za sebou další úspěšný zákrok.
     
    55
    Schalke se i přes početní nevýhodu snaží udržet míč na svých kopačkách a postupnou kombinací se dostat na dostřel branky. To se ovšem momentálně nedaří.
     
    56
    Dressel dal do svého obranného zákroku až příliš síly, což se mu stalo osudným. Ani tohle rozhodčímu neuteklo a po chvilce váhání odpískal proti brance domácího týmu.
     
    57
    Zajímavá standardní situace pro hostující tým skončila vysoko nad domácí brankou. Domácí brankář nebude s odkopem nějak pospíchat. Tento stav mu naprosto vyhovuje.
     
    58
    Jeden z domácích obránců má zřejmě problémy s pravou nohou a bude muset odkulhat za postranní čáru, kde bude následně ošetřen. Počet hráčů se na malý moment vyrovná.
     
    59
    Střídání v týmu TSV Mnichov 1860: ze hřiště odchází Phillipp Steinhart, přichází Fabian Greilinger.
     
    59
    Střídání v týmu TSV Mnichov 1860: ze hřiště odchází Daniel Wein, přichází Quirin Moll.
     
    60
    Schalke mělo k dispozici další rohový kop v tomto utkání, ale ani ten nepřinesl nějaké nebezpečí pro domácí branku. Mnichov je čím dál více blíž vysněnému postupu do třetího kola.
     
    62
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Marvin Pieringer, přichází Simon Terodde.
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Rodrigo Martínez Zalazar, přichází Danny Latza.
     
    63
    Terodde se ocitnul v první zajímavé situaci v tomto utkání, kdy se málem dostal k centrovanému míči. V tomto případě chyběly milimetry, aby mohl být Hiller ohrožen.
     
    65
    Hostující hráči se i tak snaží a stále neskládají své zbraně v tomto utkání. Přece jenom ještě mají před sebou necelých třicet minut ve druhém poločase.
     
    66
    Obrovská smůla pro Deichmanna, který chtěl pro svého spoluhráče lepší pozici na útočné polovině, proto nedovoleným zákrokem odstavil vracejícího se obránce soupeře.
     
    67
    Schalke rozehrávalo další ze svých standardních situacích, ale ani v tomto případě si na pozornou obranu domácího týmu nepřišlo. Mnichov 1860 se opět dokázal ubránit.
     
    68
    Míč sice směřoval na Teroddeho, ale do dráhy tohoto centru se vložil Ouwejan, který pro Schalke vybojoval další rohový kop v tomto utkání.
     
    69
    Jenže ani rohový kop nebyl tou výhodou, která by vedla k vyrovnávací brance v tomto utkání. Schalke i nadále prohrává s o jeden gól.
     
    70
    Biankadi poprvé ve druhém poločase rozkmital své rychlé nohy. Dokonce i překonal hostujícího brankáře, ale jeho střela nakonec zamířila pouze do boční sítě.
     
    71
    Latza se prokličkoval do zakončení, které ale nakonec nepřineslo nějaký úspěch. Hiller má za sebou další úspěšný zákrok na svém kontě.
     
    72
    Střídání v týmu TSV Mnichov 1860: ze hřiště odchází Yannick Deichmann, přichází Semi Belkahia.
     
    73
    Hosté by rádi hráli na Teroddeho, který je ale v útočné fázi úplně odstřihnutý od hostující kombinace. Schalke se navíc nedokáže prokombinovat do blízkosti domácí branky.
     
    74
    Už se zdálo, že to Mölders nestihne, ale nakonec ano. Hráči Mnichova 1860 zůstávají u míče a jsou na dostřel hostující branky soupeře.
     
    75
    Do konce utkání základní hrací doby tohoto utkání zbývá patnáct minut. Schalke stále tahá za kratší konec v utkání a je blízko k vyřazení z letošní edice domácího poháru.
     
    78
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Jaroslov Michajlov, přichází Blendi Idrizi.
     
    80
    Hostující se začíná nadechovat k finálnímu tlaku na domácí branku. Mnichov 1860 by mohl těžit z útoku do otevřené obrany svého soupeře. Uvidíme, co nám poslední minuty nabídnou.
     
    81
    Greilinger chtěl najít v lepším postavení svého spoluhráče, ale nakonec se to úplně nepovedlo a hostující obrana se dokázala aspoň v tuto chvíli ubránit.
     
    82
    Střídání v týmu TSV Mnichov 1860: ze hřiště odchází Stefan Lex, přichází Marius Willsch.
    Střídání v týmu TSV Mnichov 1860: ze hřiště odchází Tim Bär, přichází Marcel Linsbichler.
     
    83
    Tohle byl zajímavý nápad, ale Terodde byl na tento centrovaný pokus krátký. Míč skončil v rukavicích domácího brankáře, který už nikde nespěchá a raději na pár sekund se s míčem pomazlí.
     
    84
    Biankadi našel nádhernou diagonálou svého kapitána, který se ještě lepší volejí opřel do míče. Fährmann se musel natáhnout, aby míč vytěsnil aspoň na rohový kop.
     
    85
    Mnichovský tým rozehrával dokonce dva rohové kopy za sebou, ale ani jeden nebyl využitý v jejich prospěch. Schalke se dokázalo i v tuto chvíli ubránit.
     
    86
    Domácí tým drží míč na svých kopačkách a rozhodně se ho nechce jen tak zbavit. Navíc je Mnichov daleko od své branky, což jeho hráčům hraje do karet.
     
    87
    Latza se dostal k odraženému miči, ale jeho střela byla zablokována pozorným obráncem na hranicihi pokutového území. Domácí brankář byl v tuto chvíli bez práce.
     
    88
    Linsbichler mohl definitivně rozhodnout tento zápas, ale domácímu hráči chyběla potřebná rychlost. U míče byl dřív hostující brankář, který ho ihned rozehrál zpět do útoku.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Merveille Biankadi (TSV Mnichov 1860).
     
    90
    Rozběhnula se nám poslední minuta základní hrací doby tohoto utkání. Za malý moment se dozvíme počet nastavených minut.
     
    90+1
    Rozhodčí tohoto zápasu nastavil pět minut nad rámec základní hrací doby tohoto utkání.
     
    90+2
    Terodde krásně nabil do nohy Pálssonovi, ale ten svou střelu poslal pouze vysoko nad domácí branku. Hiller uvede míč zpět do hry svým odkopem od branky.
     
    90+3
    Míč se dostal opět k Biankadimu, který nikde už nebude spěchat a spíše se ho bude snažit podržet co v největší vzdálenosti od branky.
     
    90+4
    Terodde sice na chvíli pokračoval ve své útočné akci, ale nakonec byl zastaven praporek asistenta rozhodčího, který mu odmával ofsajdové postavení.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Simon Terodde (FC Schalke 04).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Mnichov 1860 dotáhnul zápas do vítězného konce a po jediné brance Stefana Luxe porazil výběr Schalke 04 a tímpádem i postoupil do dalšího kola německého poháru po výsledku 1:0. První poločas byl i přes branku mnichovského týmu sice ještě vyrovnaný, ale druhý už patřil právě jenom domácímu týmu, který navíc ještě dohrával zápas v přesilovce, jelikož na začátku druhého poločasu byl vyloučen hostující obránce Malick Thiaw.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:7.
     
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek dnešního večera a u dalšího zápasu zase někdy na počtenou. (20:28:39)

    Radim Polák

    Branky: 5. Lex

    Karty:   30. Wein (M86), 89. Biankadi (M86) – 90+4. Terodde (SCH)   48. Thiaw (SCH)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:7.
    TSV Mnichov 1860: Hiller – Lang, Wein (59. Moll), Salger, Steinhart (56. Greilinger) – Deichmann (72. Belkahia) – Biankadi, Dressel, Bär (82. Linsbichler), Lex (82. Willsch) – Mölders (C)
    Náhradníci: Kretzschmar – Belkahia, Goden, Willsch, Moll, Tallig, Witch, Greilinger, Linsbichler

    FC Schalke 04: Fährmann – Thiaw, Itakura, Kamiński – Pálsson (C) – Ranftl, Zalazar (62. Latza), Michajlov (78. Idrizi), Churlinov (22. Ouwejan) – Bülter, Pieringer (62. Terodde)
    Náhradníci: Fraisl – Becker, Matriciani, Flick, Latza, Ouwejan, Rzatkowski, Idrizi, Terodde

    Rozhodčí: Kampka – Bauer, Gasteier

    Diváci: 15 000
    bahis siteleri