Babelsberg – RB Lipsko 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Kiel 5:1 (kon.) | Mnichov 1860 – Schalke 1:0 (kon.)
Münster – Hertha 1:3 (kon.) | Dortmund – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Mohuč – Bielefeld 3:2 (po pr.)
Norimberk – Hamburg 1:1 (2:4 po pen.) | Osnabrück – Freiburg 2:2 (2:3 po pen.)
po penal. (2:4)
1. FC Norimberk
1:1 (0:1)
Hamburger SV
Úterý 26.10.2021, 20:45 • Max-Morlock-Stadion, Norimberk • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Norimberk hostí v 2. kole německého ligového poháru Hamburk. Půjde o souboj dvou týmů z 2. Bundesligy, ve které už se oba týmy v letošní sezóně jednou potkaly, když vzájemný duel před měsícem skončil smírně 2:2. Norimberk i Hamburk postoupily po těsném výsledku, na pohárový zápas se naladily shodně výhrou a ještě jeden fakt je spojuje, bojují o návrat do Bundesligy.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Norimberk: Klaus – Valentini (C), Schindler, Sorensen, Handwerker – Krauss, Geis, Tempelmann – Daehli – Shuranov, Dovedan.
    Náhradníci: Rausch – Schäffler, Duman, Borkowski, Mathenia, Fischer, Nürnberger, Suver, Schleimer.

    Hamburger SV: Heuer – Heyer, David, Schonlau (C), Leibold – Kittel, Meffert, Reis – Doyle, Glatzel, Kaufmann.
    Náhradníci: Johansson – Wintzheimer, Kinsombi, Alidou, Meissner, Gyamerah, Muheim, Vušković, Jatta.

    Rozhodčí: Bastian Dankert. Asistenti: Rene Rohde, Jan Seidel. Čtvrtý rozhodčí: Lars Erbst.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nikola Dovedan se uvedl po necelé minutě hry střelou zpoza šestnáctky, která byla nepřesná a minula pravý horní roh brány. Každopádně dobrý začátek domácích.
     
    2
    Dobrý začátek to ovšem není od rozhodčích, protože jeden z pomezních rozhodčí měl problém s praporkem a hra tedy musela být na několik okamžiků přerušena.
     
    5
    Norimberk si vytvořil tlak a Tom Krauss se dostal na pravém křídle k centru, který byl na vzdálenější tyči odvrácen. Tempo tohoto zápasu je zatím velice slušné.
     
    6
    Jonas Meffert na nic nečekal a na ose hřiště pohotově vypálil z střední vzdálenosti, problém byl ovšem v tom, že jeho pokus zamířil vysoko nad domácí bránu.
     
    7
    Fotbalisté Norimberku se málem řítili po nádherné kolmé přihrávce sami na bránu, jeden z hráčů Hamburku ale předvedl parádní skluz, kterým zabránil nejhoršímu.
     
    9
    V Norimberku panuje fantastická atmosféra a fanoušci na tribunách nyní skáčou jako jeden muž.
     
    10
    Johannes Geis vypálil na ose hřiště z velké vzdálenosti a jeho přízemní střela se stala snadnou kořistí brankáře Daniela Heuera. Kdo nestřílí, nemůže vyhrát. Jasné.
     
    13
    Domácí dlouho obléhali pokutové území soupeře, jenže Hamburk poté předvedl vysoké napadání a málem Norimberk donutil až k návratu na vlastní polovinu.
     
    14
    Nikola Dovedan viděl po necelé čtvrthodině žlutou kartu poté, co taktickým faulem zastavil protiútok Hamburku.
     
    15
    Hosté rozehráli standardní situaci a do šestnáctky přišel dlouhý kolmý pas, po kterém přišla střela z úhlu, jenže jí předcházel ofsajd a kopalo se tak pouze od brány.
     
    17
    Mats Daehli vyvážel míč podél pravé postranní čáry, fantastickým a čistým skluzem ho ale zastavil Thomas Doyle.
     
    18
    Tim Leibold byl hodně nepříjemně dohrán u postranní čáry a začal se svíjet v bolestech poté, co to ošklivě odneslo jeho pravé koleno. Hra přerušena. Ošetření.
     
    21
    Na hrací ploše jsou nosítka a s Timem Leiboldem to nevypadá vůbec dobře. Bude nutné střídání. Potlesk.
     
    22
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Tim Leibold, přichází Miro Muheim.
     
    24
    Úvod zápasu byl hodně opatrný a zatím nesledujeme zápas, v kterém bychom byli svědky jedné velké šance za druhou. Zatím jsme se nedočkali žádné nebo jedné.
     
    25
    Mikkel Kaufmann dostal kolmou přihrávku na pravou stranu šestnáctky a z ostrého úhlu napřáhl k prudké střele, která těsně míjela vzdálenější levý horní roh brány! Pěkný pokus.
    25. Mikkel Kaufmann a jeho nádherná střela z ostrého úhlu!
     
    28
    Domácí Johannes Geis se dostal na ose hřiště k odraženému míči a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která těsně minula levou tyč brány! Dobrá odpověď na šanci od Norimberka.
    28. Johannes Geis a jeho táhlá přízemní střela zpoza šestnáctky
     
    30
    Do pokutového území Norimberka létal z pravé strany jeden centr za druhým, poslední ovšem lapil domácí brankář Carl Klaus a domácí hráči si mohli oddechnout.
     
    32
    Mikkel Kaufmann si řekl na vzdálenější levé tyči pohybem ruky o centr a také ho dostal, jenže jeho hlavička vůbec nezamířila na bránu a domácí se ubránili.
     
    35
    Thomas Doyle si nyní zpracoval míč po zpětné přihrávce, rychle si ho hodil na levačku a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné táhlé střele, která se snášela pod břevno, Carl Klaus ji ale po tygřím skoku levou rukou vytáhl nad! Úžasný zákrok!
    35. Carl Kraus vytáhl nádherný zákrok proti střele Toma Doylea!
     
    38
    Na opačné straně hřiště zkoušel štěstí Tom Krauss, když na levém křídle vypálil od postranní čáry a jeho technická střela minula vzdálenější pravou tyč brány.
     
    39
    Robert Glatzel sáhl uprostřed hřiště k taktickému faulu, za který od rozhodčího viděl žlutou kartu. Přerušení.
     
    41
    Enrico Valentini si naběhl na pravém křídle na přihrávku do běhu a z první poslal do šestnáctky centr, který byl hostujícími hráči bez problému odvrácen do bezpečí.
     
    43
    Oba týmy se snaží hrát okamžitě směrem kupředu, zároveň ale dokáží velice dobře bránit, a tak se není třeba divit, že by rády bojovaly o návrat do Bundesligy.
     
    44
    Ludovit Reis napřáhl k nádherné střele na ose hřiště a jeho táhlá střela zpoza šestnáctky mířila k pravé tyči, Carl Klaus ji ale skvělým zákrokem vytáhl na rohový kop! Úžasný zákrok brankáře.
    44. Ludovit Reis nyní pořádně protáhl brankáře Carla Klause!
     
    45
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Sonny Kittel rozehrál na pravé straně rohový kop a jeho nádherného centru využil JONAS DAVID, když si uprostřed šestnáctky krásně naskočil na centr a hlavou míč poslal ke vzdálenější levé tyči! Hamburk se ujal vedení! Asistence: Sonny Kittel.
    45. Jonas DAVID - 0:1
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Hamburk začal krátce před přestávkou zvyšovat obrátky a několikrát nebezpečně vypálil zpoza šestnáctky, Carl Klaus si ale věděl rady a nestačil až na hlavičku Jonase Davida po rohovém kopu. Skóre po prvním poločase na Max-Morlock-Stadionu. Norimberk 0 Hamburk SV 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:50.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na hrací ploše došlo krátce po přestávce k ošklivému střetu dvou hráčů během hlavičkového souboje a hlavní rozhodčí okamžitě povolal lékaře obou týmů. Ošetření.
     
    47
    Avizovaného a velmi ostrého střetu během hlavičkového souboje se zúčastnil hostující Miro Muheim a na domácí straně nejsem hráče v péči lékařů schopen identifikovat.
     
    49
    Tom Krauss zůstal během hlavičkového souboje zůstat stát a Miro Muheim do něj v plném letu vlétl tělem, které nepříjemně zasáhlo jeho hlavu!
     
    51
    Žlutou kartu teď dostává Miro Muheim poté, co do protihráče vlétl tělem a zasáhl jeho hlavu. Bez řečí.
     
    51
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Tom Krauss, přichází Taylan Duman.
     
    54
    Miro Muheim prokázal velkého sportovního ducha, když se ohlédl za protihráčem odnášeném na nosítkách a žlutou kartu přijal s obrovským nadhledem. Hraje se.
     
    55
    Hamburk vyvolal v pokutovém území Norimberka velké zmatky, nakonec se ale v blízkosti pravé tyče sítě do zakončení nikdo nedostal a domácí se úspěšně ubránili.
     
    58
    Jeden z hráčů Norimberku teď na pravém křídle ustál souboj a poté upadl v šestnáctce, aniž by ho někdo atakoval. Hodně naivní koledování si o pokutový kop.
     
    59
    Norimberk právě vstřelil branku!
    TAYLAN DUMAN si naběhl uprostřed šestnáctky na nádherný centr Tima Handwerkera z levého křídla a pohotovým volejem zamířil k pravé tyči! Srovnáno. Asistence: Tim-Henry Handwerker.
    59. Taylan DUMAN - 1:1
     
    60
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Mikkel Kaufmann, přichází Manuel Wintzheimer.
     
    63
    Norimberk sice přišel krátce po přestávce o zraněného Toma Krausse, gól střídajícího Taylana Dumana je ale obrovskou útěchou. Začíná se v uvozovkách od nuly.
     
    64
    Domácí hráči jsou hnaní fanoušky za vstřelením gólu a otočení skóre, o které se nyní pokusil Johannes Geis, jeho pokus zpoza šestnáctky ovšem minul pravou tyč.
     
    67
    Uvnitř pokutového území Norimberku vznikly obrovské zmatky a na levé straně šestnáctky vypálil z úhlu Robert Glatzel, jeho pokus ale minul přední horní roh brány.
     
    69
    Johannes Geis je v dnešním zápase hodně aktivní i směrem kupředu a nyní na ose hřiště vypálil ze střední vzdálenosti, jeho pokus ovšem minul levý horní roh.
     
    71
    Do konce utkání zbývá odehrát dvacet minut a oba týmy hrají nerozhodně. Navíc je spojuje fakt, že v průběhu střetnutí přišly vinou zranění o jednoho hráče.
     
    73
    Hamburk je během posledních okamžiků zápasu aktivní a má územní převahu, kromě několika centrů z pravého křídla se ale k ničemu nedostal. Skóre je stále 1:1.
     
    75
    Norimberk rozjel po delší době krásnou kombinační akci na jeden dotek a přízemní centr Taylana Dumana z levého křídla byl odvrácen na rohový kop. Poté už nic.
     
    77
    Nikola Dovedan si to namířil z levého křídla do šestnáctky, před kterou ho sestřelil ostře tělem Sebastian Schonlau. Standardní situace pro domácí.
     
    78
    Norimberk rozehrál na levé straně standardní situaci a do šestnáctky přilétl nádherný centr, po kterém Nikola Dovedan hlavičkoval těsně nad!
    78. Nikola Dovedan hlavičkoval v obrovské šanci těsně nad!
     
    79
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Thomas Doyle, přichází Faride Alidou.
     
    82
    Sonny Kittel měl dvě slibné šance, jenže po krásné kombinační akci se u pravé tyče do zakončení nedostal, zatímco rána zpoza šestnáctky zamířila vysoko nad.
     
    87
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Nikola Dovedan, přichází Lukas Schleimer.
     
    87
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Erik Shuranov, přichází Manuel Schäffler.
     
    90
    Lino Tempelmann se dostal uprostřed šestnáctky k odvrácenému míči a placírkou ho posílal bez přípravy pod břevno, Daniel Heuer ale míč vytáhl volejbalovým zákrokem nad! Obrovská šance.
    90. Lino Tempelmann mohl rozhodnout o osudu dnešního duelu!
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 7 minut.
     
    90+4
    Sonny Kittel tancoval s míčem uprostřed pokutového území, jenže byl rychle obklopen protihráči a k ohrožení domácí brány se nedostal. Stav utkání je stále 1:1.
     
    90+6
    Nastavený čas téměř vypršel a stále se hraje v obrovském tempu. Oba týmy chtějí zvítězit, jenže vinou únavy už se nedostávají tak snadno do příležitostí.
     
    90+7
    Druhý poločas skončil.
     
    Dlouhé nastavení je za námi, ale ještě nás dnes čeká prodloužení a případně pokutové kopy. Střídající Taylan Duman odpověděl krátce po přestávce na úvodní gól Jonase Davida a o postupujícím musí rozhodnout další okamžiky. Skóre zápasu. Norimberk 1 Hamburk SV 1.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Manuel Schäffler se mohl pokusit vypálit v blízkosti hranice šestnáctky, jenže si na střelu netroufl a jeho diagonální přihrávka na osu hřiště byla zablokována.
     
    93
    Sonny Kittel rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslal centr, který byl na přední tyči prodloužen a poté sražen na další rohový kop. Tlak.
     
    93
    Vzápětí Sonny Kittel zvolil stejný způsob rozehrání rohového kopu a na přední tyči tentokrát došlo k útočnému faulu ze strany jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    96
    Moritz Heyer fauloval v blízkosti šestnáctky a Norimberk bude mít výhodu volného přímého kopu. Padne gól?
     
    97
    Střela domácích z volného přímého kopu byla teď sice hodně prudká, jenže trefila pouze zeď hostujícího týmu.
     
    98
    Lino Tempelmann se uvolnil na levé straně šestnáctky a parádní ránou z úhlu mířil pod břevno, Daniel Heuer ale dokázal míč vytáhnout nad konečky prstů! Rohový kop nic nepřinesl.
    98. Lino Tempelmann mohl poslat Norimberk do vedení 2:1!
     
    100
    Norimberk rozehrál na ose hřiště další volný přímý kop a nádherná střela mířila do levého horní rohu brány, Daniel Heuer ji ale vyrazil!
     
    101
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Ludovit Reis, přichází David Kinsombi.
     
    104
    Norimberk měl výhodu rohového kopu a po centru z pravé strany došlo k několika odrazům míče, který opět skončil v zámezí. Kopal se tedy další roh a následná hlavička na bránu nezamířila. Nerozhodné skóre trvá.
     
    105
    Johannes Geis rozehrál na pravé straně standardní situaci a na vzdálenější levou tyč mířil nebezpečný přízemní centr, nikdo ho ovšem nedokázal usměrnit.
     
    105
    První poločas prodloužení skončil.
     
    Norimberk byl během prvního poločasu prodloužení výrazně lepší, gólově se ale prosadit nedokázal. Skóre po poločase prodloužení. Norimberk 1 Hamburk SV 1.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Dnešní večer se pořádně prodloužil, nejsme v tom ovšem sami. Prodlužuje se také v Mohuči a Osnabrücku.
     
    107
    Tak jsem zvědavý, zda se všude budou kopat penalty nebo někdo rozhodne o výhře v prodloužení. Norimberk měl několik šancí, na to, aby to dokázal, ale neuspěl.
     
    108
    Jako bych to přivolal. Mohuč před pár okamžiky vstřelila gól a také v Osnabrücku skórovali domácí. Zde stav 1:1.
     
    110
    Norimberk se mohl stát třetím do party, jenže ani jeden ze dvou rohových kopů nevyužil a do žádné slibné šance se nedostal. Hamburk se ubránil a otočil hru.
     
    111
    David Kinsombi se na pravém křídle pod tlakem ukopl a jeho střílený centr z ostrého úhlu skončil v zámezí, aniž by ho domácí hráč tečoval, i když se hodně vztekal.
     
    113
    Enrico Valentini zůstal ležet uvnitř vlastního pokutového území poté, co ho zřejmě postihla křeč. Ošetření.
     
    116
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Mats Daehli, přichází Fabian Nurnberger.
     
    118
    David Kinsombi uprostřed hrací plochy naskočil na záda jednoho z domácích hráčů, karta ale nikde. Blíží se konec prodloužení. Skóre utkání je stále nerozhodné.
     
    119
    Faride Alidou se pokusil nasimulovat na levé straně šestnáctky penaltu a rozhodčí ho odměnil žlutou kartou.
     
    120
    Nad rámec prodloužení byla nastavena 1 minuta.
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení vítěze nepřineslo, a tak o postupujícím rozhodnou pokutové kopy a na lavičce Hamburku je znát nervozita. Skóre. Norimberk 1 Hamburk SV 1.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Johannes Geis se rozeběhl na penaltu jako první a krásnou střelou nad zemí zamířil k levé tyči!
    Johannes GEIS
     
    1. série
    1:1
    David Kinsombi šel na řadu jako první v dresu Hamburku a také on přízemní střelou zamířil k pravé tyči!
    David KINSOMBI
     
    2. série
    2:1
    Taylan Duman zvolil nekompromisní střelu do pravého horního rohu brány a míč se odrazil do sítě od tyče!
    Taylan DUMAN
     
    2. série
    2:2
    Sonny Kittel předvedl Antonína Panenku a krásně dal!
    Sonny KITTEL
     
    3. série
    2:2
    Lino Templemann nedal, když bránu vysoko přestřelil!
    Lino TEMPELMANN
     
    3. série
    2:3
    Sebastian Schonlau proměnil, když prudkou přízemní střelou zamířil přesně k pravé tyči!
    Sebastian SCHONLAU
     
    4. série
    2:3
    Asger Sorensen nedává, protože jeho střelu doprostřed brány hostující brankář vychytal pravou nohou!
    Asger SORENSEN
     
    4. série
    2:4
    Jonas David teď propálil domácího brankáře střelou doprostřed brány a Hamburk postupuje do třetího kola!
    Jonas DAVID
     
    Konec zápasu.
     
    Střídající Taylan Duman odpověděl po přestávce na gól Jonase Davida, který nakonec potvrdil postup Hamburku po pokutových kopech, když jako čtvrtý střelec prostřelil domácího brankáře, zatímco na straně Norimberku uspěli pouze dva hráči ze čtyř. Konečný výsledek. Norimberk 1 Hamburk 1 – 2:4 na penalty. (23:35:47)

    Tomáš Reiner

    Branky: 59. Duman – 45. David

    Karty:   14. Dovedan (NUR) – 39. Glatzel (HAM), 51. Muheim (HAM), 77. Schonlau (HAM), 119. Alidou (HAM)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Johannes Geis (NUR)
    1:1   David Kinsombi (HAM)
    2. série:
    2:1   Taylan Duman (NUR)
    2:2   Sonny Kittel (HAM)
    3. série:
    2:2   Lino Tempelmann (NUR)
    2:3   Sebastian Schonlau (HAM)
    4. série:
    2:3   Asger Sorensen (NUR)
    2:4   Jonas David (HAM)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 9:10. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:23.
    1. FC Norimberk: Klaus – Valentini (C), Schindler, Sorensen, Handwerker – Krauss (51. Duman), Geis, Tempelmann – Daehli (116. Nurnberger) – Shuranov (79. Schäffler), Dovedan (79. Schleimer).
    Náhradníci: Rausch – Schäffler, Duman, Borkowski, Mathenia, Fischer, Nürnberger, Suver, Schleimer.

    Hamburger SV: Heuer – Heyer, David, Schonlau (C), Leibold (22. Muheim) – Kittel, Meffert, Reis (101. Kinsombi) – Doyle (79. Alidou), Glatzel, Kaufmann (60. Wintzheimer).
    Náhradníci: Johansson – Wintzheimer, Kinsombi, Alidou, Meissner, Gyamerah, Muheim, Vušković, Jatta.

    Rozhodčí: Bastian Dankert. Asistenti: Rene Rohde, Jan Seidel. Čtvrtý rozhodčí: Lars Erbst
    bahis siteleri