PSG – Nantes 3:1 (kon.) | Rennes – Montpellier 2:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:0 (2:0)
Montpellier HSC
Sobota 20.11.2021, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, dvěma zápasy dnes bude pokračovat 14. kolo nejvyšší francouzské fotbalové ligy. Jako druhý přijde na řadu pikantní duel dvou sousedů v tabulce, Rennes s Montpellierem. Favoritem je prvně jmenovaný tým.
     
    Stade Rennes FC

    Domácí se nachází na páté pozici, poslední pohárové, s dvaadvaceti body, na druhé Lens ztrácí pouze dva bodíky. Na svém hřišti se jim daří, ze sedmi klání si odnesli šestnáct bodů díky pěti výhrám a jedné remíze, prohráli pouze v jediném případě, 0:2 s Reims, vstřelili patnáct branek a jen čtyři inkasovali, což je nejméně ze všech týmů. Naposledy před svými fanoušky zaslouženě porazili Lyon 4:1.
    Francouzský fotbalista Gaetan Laborde vede s osmi góly tabulku střelců mužstva a je druhým nejlepším střelcem celé ligy.
     
    Montpellier HSC

    Hosté jsou o jednu pozici a tři body horší, než jejich dnešní protivník. Mimo svůj stadion jim to příliš nejde, ze šesti venkovních klání si odvezli pouze pět bodů za jednu výhru a dvě remízy, a v tomto ohledu patří k nejhorším mužstvům, vstřelili jen sedm gólů, zato jedenáct jich inkasovali. V posledním venkovním duelu zlomili černou sérii a vyhráli těsně 1:0 v Nice.
    Francouz Florent Mollet je s kvartetem branek nejlepším střelcem mančaftu.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    Montpellier – Rennes 2:1
    Rennes – Montpellier 2:1
    Rennes – Montpellier 5:0
    Montpellier – Rennes 0:1
    Rennes – Montpellier 0:0

    Rennes z posledních deseti vzájemných mačů, které se odehrály na jeho hřišti, odcházelo poraženo pouze v jednom případě. Stalo se tak 6. prosince 2014, kdy utrpělo debakl 0:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: A. Gomis – H. Traoré (C), Badé, Aguerd, Truffert – Majer, Martin, Tait – Bourigeaud, Laborde, Terrier.
    Náhradníci: Salin – Abline, Assignon, Diouf, Doku, Guirassy, Meling, Tchaouna, Ugochukwu.

    Montpellier HSC: Omlin – Sambia, Esteve, M. Sakho, Ristić – Chotard, Savanier (C) – Gioacchini, Mollet, Mavididi – Germain.
    Náhradníci: Bertaud – Cozza, Leroy, Makouana, Oyongo, Souquet, Suárez, Thuler, Wahi.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Haquette.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých dresech. Rennes je jako obvykle v červeném.
     
    2
    Majer použil jako prostředek k odcentrování Bourigeauda, jenž se hodně ukopl a na programu je pouze odkop od branky Jonase Omlina.
     
    3
    Adrien Truffert míč do vápna také nedoručil, nicméně odrazem o Sambiu vybojoval rohový kop. Před samotnou realizací viděl Savanier brzkou žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    4
    Nakonec to byl míč rozhodčího z levého křídla pro Majera, který neudělal kličku poblíž stojícímu Savanierovi.
     
    5
    Savanier se znovu provinil proti legislativě a již v páté minutě malinko riskoval druhou žlutou kartu. Bourigeaud zleva nacentroval na nepřesně hlavičkujícího Badého.
     
    6
    Sankcionován žlutou kartou je už druhý hostující fotbalista. Jmenovitě jde o Molleta, který ještě na půlce přibrzdil rozlet Trufferta.
     
    7
    Kvůli nedisciplinovanosti si Montpellier ještě nezaútočil. Nestalo se tak ani po nepřesném nákopu na Gioacchiniho.
     
    8
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Parádně sehranou akcí se domácí ujímají vedení! Velkou zásluhu na tom má Traoré, který fantasticky odcentroval z pravého křídla. U zadní tyče se MARTIN TERRIER dostal před Sambiu a nechytatelnou hlavičku umístil zcela mimo dosah Omlina.
    8. Martin TERRIER - 1:0
     
    10
    Až po kapitulaci se hosté poprvé vydali na návštěvu útočné poloviny. Napomohl tomu faul Terriera. Posléze házel dlouhý aut Sambia, ale domácí si vzadu věděli rady.
     
    11
    Tait si úplně nevěřil na střelu z větší dálky. Rozhodl se roztáhnout akci doprava, jenže tam vznikl mizerný centr Majera.
     
    12
    Truffert se nezalekl aktivního presinku nalevo od vlastního pokutového území. Vzhledem k faulu Chotarda má Rennes klid na rozehrávku.
     
    13
    Stačilo málo a hosté se zatáhli do hlubokého bloku. Překonat ho chtěl Majer, jenže Flavien Tait přihrávku do vápna nechytil.
     
    14
    Rychlejší souhrou na pravém křídle se svěřenci Bruna Génésia sami vyhnali do zámezí. Přihrávka bez přípravy se nezdařila Traorému.
     
    15
    Terrier nenápadně postupoval až k levému kraji velkého vápna. Centr do ohně byl vrácen na Traorého, jenž se dalekonosnou ranou marně snažil prostřelit všechny překážky.
     
    16
    Pokus o nastartování Labordeho se neujal. K dlouhé nahrávce Majera to měl přece jenom blíže vysoko postavený gólman Omlin.
     
    17
    Laborde obdržel balon od Majera. Zleva už ho čepoval do předbrankového prostoru, jenže Tait nevystřelil přes Sakha a dorážka už letěla mimo.
     
    18
    Hráči Montpellieru hrají dost ustrašeně. Už při přípravné fázi na vlastní polovině si to často dělají až příliš složité.
     
    19
    Chorvatský záložník Lovro Majer si žádá velké množství balónů. Jde na něm vidět zvýšené sebevědomí ze střelecky vydařeného reprezentačního srazu.
     
    20
    Tait po výměně s Bourigeaudem napřáhl z dobrých šestadvaceti metrů. Omlinovi stačilo pohledem jistit nepřesnou trajektorii balonu.
     
    21
    Savanier byl sestřelen Majerem u středového kruhu. Docela zbytečný skluz od domácího fotbalisty zůstal bez dalšího trestu.
     
    22
    Savarnier poskytl dlouhý míč Mavididimu. Ten předběhl Aguerda, ale Traorém tísněný Gioacchini nebyl v optimální pozici na střelu. Balon nadzvedl k dlaním Gomise.
     
    23
    Olivier Dall'Oglio dostává menší kázání od hlavního rozhodčího. Trenéru Montpellieru se zřejmě nezdál zákrok na Molleta.
     
    24
    Hosté začínají pomalu vystrkovat útočná tykadla. Savanier to však přehnal s razancí nákopu, jenž zapadl do Gomisovy náruče.
     
    25
    Jonas Omlin si musel dávat velký pozor na padající centr Majera, z něhož se skoro vyklubala rychle padající střela. Následuje rohový kop.
     
    26
    Rennes se nechalo poměrně jednoduše vytlačit do klidnějších vod. Laborde ve finále prohrál souboj s gravitací a balon připadl hostům.
     
    27
    Držení míče: 58 % – 42 %.
     
    28
    Laborde nezkrotil přihrávku Traorého. Sambia chtěl rychle otočit hru, ale ztroskotal na Aguerdovi.
     
    28
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Je to 2:0! Flavien Tait zachoval chladnou hlavu na levém okraji velkého vápna. Zaseknutím poslal na párek Sambiu, na zadní tyči našel Labordeho a ten čelem vracel míč na střed, kde se volejem do protipohybu gólmana poprvé v Ligue 1 trefil LOVRO MAJER.
    28. Lovro MAJER - 2:0
     
    30
    Další pohroma pro hosty nebyla daleko. Situaci zachraňoval švýcarský brankář Omlin, na kterého vyslal tečovaný projektil Laborde.
     
    31
    Zaplněný stadion je na nohou. Příznivci z Bretaně musí být nadšení z toho, co tým Bruna Génésia do této chvíle předvádí.
     
    32
    Přes Bourigeauda a Traorého letěl další balon před hostující branku. Vynacházel se tam Laborde, ale nestačil natočit hlavu k pořádnému zakončení.
     
    33
    Martin Terrier tak dlouho přemýšlel, až se vyhnal s míčem na zadní čáru. Ve finále nestihl provést žádnou přihrávku.
     
    34
    Stephy Alvaro Mavididi o kousek nedosáhl na ambiciózní nákop Ristiće. Zdravotní potíže mezitím řeší Terrier.
     
    35
    Tait opět přizval do hry neúnavně běhajícího Traorého, jehož přihrávku z pokutového území okamžitě odpaloval Mamadou Sakho.
     
    36
    Sambia pohlídal Terriera, na kterého letěl pas od Labordeho. Na druhé straně Ristićův centr nepřevzal Germain.
     
    38
    Sambia objal Terriera a pobyt Rennes na polovině soupeře bude pokračovat. Obraz hry zůstává takto jednotvárný doslova od první minuty.
     
    39
    Truffertovu přihrávku na Terriera zakřižoval Sambia. Ten zakopl o vlastní nohu, ale rozhodčí přesto píská ve prospěch Montpellieru.
     
    40
    Loïc Badé zastavil další z nákopů na hrot hostujícího útoku. Valère Germain tam je na špici kompletně odříznut od okolního světa.
     
    41
    Téji Savanier podruhé viděl zbytečnou žlutou kartu a po pozdním dohrání Martina opouští bojiště ještě před přestávkou. Pro Montpelier je to poločas hrůzy.
    41. Druhý žlutý přestupek od hostujícího kapitána Saverniera
     
    42
    Jonas Martin utrpěl nějaké šrámy. Chvíli se o něj staral lékařský štáb Rennes, ale stejně se zdá, že bude schopen pokračovat.
     
    43
    Majerovu standardku desítka statečných hostů pohodlně ubránila. Pak napravila i menší propadnutí v přechodové fázi.
     
    44
    Kvůli vyloučení Savaniera se hlouběji do zálohy stáhl Mollet. Znamená to, že Germain bude vepředu ještě více osamocen.
     
    45
    Nastavuje se symbolická minutka.
     
    45+1
    Kopala se v ní ještě jedna standardka za faul na Taita. Domácí rozehráli velmi rychle do pravého křídla, ovšem Laborde si s centrem Majera neporadil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Na začátku přestávky panuje v Bretani maximální spokojenost. Rennes mělo od první minuty jasně navrch a kromě toho, že slavilo dva góly od Terriera a Majera, disponuje i početní výhodou. Sestavu Montpelieru předčasně opustil vyloučený kapitán Savanier. Od Rennes by byla velká chyba, kdyby po změně stran skvěle rozjetý zápas ještě ztratilo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Beni Makouana.
     
    46
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Nicholas Gioacchini, přichází Elye Wahi.
     
    47
    Gaëtan Laborde se brzy po změně stran ukázal svým bývalým spoluhráčům. Od větších komplikací uchránil Omlina blok Sakha.
     
    48
    Loïc Badé si vzal míč z propadlého rohu. Sambia ho nechal střílet z ostrého úhlu, nicméně Omlinův zásah zapotřebí nebyl.
     
    49
    Vystřelit si chtěl i další obránce Adrien Truffert. Ani on z hranice velkého vápna přesnou mušku ale neměl.
     
    50
    První minuty druhé půle nenaznačují, že by se Montpellier nějak výrazněji vzchopil. Z tlaku hosty aspoň na chvíli dostává Majerem faulovaný Stephy Alvaro Mavididi.
     
    51
    Taitův pas za obranu přečetl z Premier League otřískaný stoper Sakho. Rennes rozjíždí nový kolotoč ze středu pole.
     
    52
    Laborde hlavičkoval z Terrierova krátkého centru úplně naslepo a mezi tři tyče Omlinovy brány se netrefil.
     
    53
    Omlin si špatně zpracoval malou domů. Míč mu utekl a jen zázrakem potřetí nekapituloval. Po střele Martina ho zachránila pravá tyč.
    53. Po chybě Omlina zasáhl Martin pouze tyč
     
    54
    Flavien Tait byl faulován přesně na čáře ohraničující pokutové území. Provinil se Ristić a teď bude doufat, že Montpellier ustojí i tento přímý kop.
     
    55
    Benjamin Bourigeaud vystřelil do zdi. Vypadalo to na zásah Mavdidiho. Před nařízeným rohem se ještě zkoumá možná ruka.
     
    56
    Penalta nařízena nebyla. Majerův roh Omlin u zadní tyče vyrazil na opačný kraj, ze kterého se bude vhazovat.
     
    57
    Bourigeaudův centr zkompletován nebyl. Hosté ale nevyvezli míč do bezpečí a Ristić likvidoval další pas Labordeho za cenu rohového kopu.
     
    58
    Místo Majera tentokrát kopal roh z pravé strany Benjamin Bourigeaud. Od Ristiće šel míč zpátky za zadní čáru a situace se bude opakovat.
     
    59
    Hlavička Badého byla odražena k Traorému, který z obtížného postavení nepřesměroval poskakující balon do prostoru brány.
     
    60
    Tait neprocpal střílený pas skrz Sambiu. Hosté odolávají jen s vypětím všech sil. Nyní jim ulevil faul na Wahiho.
     
    60
    Jen malinký záchvěv jinak neexistující hostující ofenzivy. Mavdidiho pokus z delší vzdálenosti k brance Gomise nedoletěl.
     
    61
    Držení míče: 66 % – 34 %.
     
    62
    Majer ukázal, že má v noze kvalitní dynamit. Nesmírně prudkou střelu z dálky zvládl Omlin jen vyrazit. Laborde dorážel nad břevno.
    62. Gabriel nepřesně dorážel dělovku Majera
     
    63
    Jonas Omlin vyrazil Taitem hraný balón k vzdálenější tyči. Opět u ní byl Laborde, ale znovu nestihl míč dorazit do sítě.
     
    64
    Největší šance hostů! Všechny ty neproměněné šance rázem mohly Rennes hodně mrzet. Společně s Wahim podnikl protiútok Mavididi. Ten těsně před zakončením trochu klopýtl, ale i tak prudce vypálil a Gomis musel ve vzduchu reagovat těžkým zákrokem.
    64. Gomis odmítl snížení Mavdidiho
     
    66
    Montpellier by mohla Mavdidiho šance přesvědčit o tom, že i v deseti se může občas v útoku prosazovat. Teď je to po změně stran poprvé, co delší dobu drží míč.
     
    67
    No vida, najednou to jde. Zablokovaný centr Makouany končí rohovým kopem a hromadným stěhováním před Alfreda Gomise.
     
    68
    Florent Mollet kopl svůj roh solidně, jenže hlavička volného Makouany byla sražena. O ruku dle názoru sudích nešlo.
     
    69
    Benjamin Bourigeaud dostal od Trufferta nabito na volej. Od země odražená rána však přesná nebyla.
     
    70
    Truffertův pás z levého křídla ztečoval Sambia do Omlinovy náruče. Po delší době to teď jsou trochu klidnější desítky sekund.
     
    71
    Martin Terrier si pečlivě nachystal balon ke střele z nějakých osmnácti metrů. Bohužel pro něj trefil přesně střed brány a v ní přichystaného Omlina.
     
    72
    Při nedávném bránění Labordeho se u hostující branky nejspíše zranil Maxime Esteve. Do akce jde realizační tým hostujícího celku.
     
    73
    Z Esteveho grimasy jde vyčíst, že tento zápas nebude moci dokončit. Olivier Dall'Oglio musí narychlo povolat náhradu.
     
    74
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Maxime Esteve, přichází Nicolas Cozza.
     
    75
    Terrier špičkově našel za obranou Trufferta, kterému po nutném zaseknutí vyšla střela na slabší nohu. Z rohu malého vápna proto přestřelil.
    75. Další spálená šance na 3:0 z dílny Trufferta
     
    76
    Nakrátko rozehraný roh Rennes se bude opakovat. Centr zleva ztroskotal na první překážce s jmenovkou Mollet.
     
    77
    Napodruhé to byla lahůdka pro Omlina. Vysoký centr chytil do rukou a pak vykopl balon až ke svému protějšku Gomisovi.
     
    78
    Bourigeaud roztáhl hru doleva na Terriera. Ten centroval k penaltové značce, ale Laborde si ve snaze o zakončení malinko překážel s vlastním kolegou Majerem.
     
    79
    Necelou čtvrthodinu před koncem si i hosté vyzkoušeli ojedinělou standardku. Mallet ji rozehrál na Makouanu, jenž byl před střelou z otočky v ofsajdu. Gomis navíc uprostřed brány balon lapil.
     
    80
    Hamari Traoré je v péči lékařů. Případná nutnost střídání by pro Rennes neměla být problém, Génésio má k dispozici všech pět změn.
     
    81
    Vypadá to na problém v oblasti pravého nártu nebo kotníku. Traoré to zřejmě ještě zkusí, prozatím vše řeší rychlý obstřik.
     
    82
    Terrier obdržel míč na rohu šestnáctky. Už poněkolikáté se s ním posunul do nulového úhlu, kde nebyl schopen vytvořit palebnou pozici pro žádného ze spoluhráčů.
     
    83
    Majerův vysoký balón přistál na čele Sakha. Ristić odkopl jen na Martina a domácí budou v tlaku pokračovat.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Sehrou Guirassy.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Hamari Traoré, přichází Lorenz Assignon.
     
    84
    Až na dvě varování jde vše podle domácích plánů. Spokojené hlediště už začíná pět vítězné písně. K tomu nyní sledovalo i střílený centr Assignona.
     
    86
    Flavien Tait šel pozdě do skluzu ve středu hřiště. Za sestřelení Maviddiho obdržel žluté napomenutí.
     
    87
    Jonas Martin nechal míč pro Trufferta, z jehož centru střílel Laborde nůžkami do Omlinovy pravé tyče. Mohl to být krásný gól!
    87. Labordeho nůžky zastavila tyč
     
    88
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Truffert, přichází Birger Meling.
     
    89
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mihailo Ristić, přichází Matheus Thuler.
     
    89
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Joris Chotard, přichází Sacha Delaye.
     
    90
    Molletova šíleně kopnutá standardka z pravého křídla hezky podtrhla dnešní zmar Montpellieru, jenž podle všeho nedosáhne ani na kontaktní trefu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Lesley Ugochukwu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Jeremy Doku.
     
    90+2
    Bretaňské mužstvo maximálně kouskuje víceméně rozhodnutou koncovku, kterou sudí Lesage protahuje o čtyři nastavené minuty.
     
    90+3
    Mollet prohnal Cozzu, který pracně chytal míč u levé postranní čáry. Tam ho učebnicově ubránil Assignon.
     
    90+4
    Doku dostal jen minimální porci minut na hřišti, ale i tak stihl už poněkolikáté provětrat pravý kraj hostující obrany. Po průniku na křídle přihrával Guirassymu, jehož střela z těžkopádné otočky byla zablokována.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Na závěr sobotního programu Ligue 1 se urodila naprosto jednostranná záležitost. Rennes své soky celý zápas masivně přehrávalo a jen kvůli častému spalování šanci zvítězilo „jen“ 2:0. Vítězný gól dal už v osmé minutě Martin Terrier, na kterého za dalších dvacet minut navázal prvním gólem v sezóně Lovro Majer. Montpellier definitivně pohřbila červená karta kapitána Savaniera. Ve druhé půli se z řady možností už skóre nepohlo, jednou musel proti Mavdidimu vážně zasahovat i domácí gólman Gomis.
     
    Rennes minimálně do zítřka poskočilo před Lens na skvělé druhé místo. Montpellier naopak klesl za Monako na sedmou příčku.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 7 – 2
    Střely mimo: 14 – 0
    Držení míče: 67 % – 33 %
    Rohové kopy: 8 – 2
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 9 – 10
    Žluté karty: 1 – 3
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:58:26)

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Terrier (H. Traoré), 28. Majer (Laborde)

    Karty:   86. Tait (REN) – 3. Savanier (MON), 6. Mollet (MON)   41. Savanier (MON)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 14:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:10.
    Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré (C) (83. Assignon), Badé, Aguerd, Truffert (88. Meling) – Majer (83. Guirassy), Martin (90+1. Ugochukwu), Tait – Bourigeaud, Laborde, Terrier (90+1. Doku).
    Náhradníci: Salin – Abline, Assignon, Diouf, Doku, Guirassy, Meling, Tchaouna, Ugochukwu.

    Montpellier HSC: Omlin – Sambia, Esteve (74. Cozza), M. Sakho, Ristić (89. Thuler) – Chotard (89. Delaye), Savanier (C) – Gioacchini (46. Wahi), Mollet, Mavididi – Germain (46. Makouana).
    Náhradníci: Bertaud – Cozza, Leroy, Makouana, Oyongo, Souquet, Thuler, Wahi, Delaye.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Haquette
    bahis siteleri